Şimdi Ara

Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım (1420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
33.501
Cevap
170
Favori
1.193.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14181419142014211422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benimki 16 günde geldi hafta sonları hariç
  • hgurbuz50 kullanıcısına yanıt
    Telefon stabil kaldigi surece gelecegini dusunuyorum. Cok da onemli degil benim icin, sadece sarj omrunu biraz daha uzatabilseler yeter baska bir seye gerek duymuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

and remember respect is everything

maybe one day 73' Beetle
  • Aras. kullanıcısına yanıt
    Zaten pil süresinden başka hiç bir derdi yok :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: devilucifer85

quote:

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Stephen Hawking

quote:

Orijinalden alıntı: CanKartaL84

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: levoank

kalibrasyon bu şekilde mi olacak ?
    Pil Kalibrasyonu Şöyle Yapılıyor:
    1.Zenfone’unuzu açın ve ekranı kapalı olacak şekilde %100’e kadar şarj edin. Bu esnada hiçbir şekilde şarj bağlantısını kesmeyin.
    2.Daha sonra şarj bağlantısını kesip Zenfone’unuzu kapatın ve 1-3 saat dolaylarında (bekleyebildiğiniz kadarıyla) yeniden şarj edin.
    3.Sonra Zenfone’un şarj bağlantısını kesin ve Zenfone’unuzu açın ve cihaz açık iken 5 dakika kadar bekleyin. Sonra telefonu tekrar kapatın ve yeniden 30-60 dakika dolaylarında şarj edin.
    4.Sonra Zenfone’un şarj bağlantısını kesin ve Zenfone’unuzu açın. Artık batarya kalibrasyonu tamamlanmıştır. Bu işlemi ayda bir kez tekrarlayın.

O yöntemle yapanlar da var. Ben normal kullanım sırasında kalibre ediyorum, ekstra uğraşa gerek olmaması için.
    Pili doldururken 3c toolbox ın anlık mah tüketimi göstergesiyle kontrol ediyorum. 1050-1080mah ile başlayan şarj 1 mah e kadar düştüğünde şarjdan çekiyorum. Genelde kalibrasyon bozulduğunda şarj 200-250 mah ile devam ederken gösterge %100 oluyor ve yeşil ışık yanıyor.
    Sonra yoğun bir kullanım ile (genellikle internet gerektiren bir oyun tercih ediyorum) şarjı azaltmaya çalışıyorum. yarım saat kadar oynadıktan sonra %85 civarlarına geldiinde tekrar şarj ediyorum ve yine 3c toolbox ile antlık tüketim kısmından şarjın bitişini takip ediyorum.
    Sonra normal kullanıyorum.

Bir de arasıra %5 seviyelerine kadar düştüğünde nette dolaşarak ağır oyun oynamadan %1 e kadar düşürüp pil voltajına bakıyorum. 3450mv civarına düştüğünde kapanmadan şarja takıyorum ve hiç dokunmadan tam şarj ediyorum.

Çok uzun süre şarjda kalacaksa usb ile pc den şarj etmeyi tercih ediyorum.
    Kendi şarj aletiyle 2 saat 15dk gibi bir sürede şarj oluyor genelde kurcalamazsam.
    Usb ile ise 5-6 saat civarı bir sürede doluyor.
    Şarjda fazla beklediği süre boyunca %100 olarak kalmasına rağmen şarj düşüyor aslında.

Bu mesajı bulabildim.

Bu şekilde yapıyoruz değil mi ?

Evet, o yöntemle deneyin. Sonuçları yine değerlendiririz.

5.1.1 geldi mi ? Yoksa gelecek mi bir bilginiz var mı ?

5.1.1 gelmeyecek.
    hatta artık güncelleme gelmeyecek
    zenfone 4-5-6 bitti.
    farklı marka modellere bakmanızı öneririm.

5.1 gelmezse çok saçma olur çünkü 5.0 ı verdiler piyasaya telefon mafoldu, 5.1 şart

vermeyecekler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

Telefon stabil kaldigi surece gelecegini dusunuyorum. Cok da onemli degil benim icin, sadece sarj omrunu biraz daha uzatabilseler yeter baska bir seye gerek duymuyorum.

ART sistemine geçmek benim için önemliydi ama verdikleri güncelleme bi b*k a yaramadığı için yalan oldu.

quote:

Orijinalden alıntı: Aras.

ART sistemine geçmek benim için önemliydi ama verdikleri güncelleme bi b*k a yaramadığı için yalan oldu.

Alıntıları Göster
    Ekranın alt kısmında oluşan beyaz lekeler yüzünden servise yollamayı düşündüğüm telefonu, servisle ilgili duyduğum şikayetlerden dolayı hep erteleme yoluna gitmiştim. Buradan bir arkadaşın da başına aynı problem gelince servis macerasını takibe koyuldum, fazlası ile olumlu bir geri dönüş yapınca bana ben de göndermeye karar verdim. 3 Eylülde evimden alınan cihaz bugün geri geldi, ekran değişmiş ve sorun ortadan kalkmış :) İki günü git-gel yolculuk desek, iki pazar da iş günü değil diye çıkarsak - ki zaten telefon cuma akşamı kargoya verilmiş, pazar dağıtım olmadığı için bekledi bulunduğum ilde- 7 gün şikayet dolu bir servis için şaşırtıcı bir süre bence.Benim gibi endişeleri olan varsa diye paylaşayım dedim

There are snakes in the garden,
    Blood on the vines.
    Every time I slip away,
    It feels like a crime.

• http://shiftdelete.net/xperia-z1-icin-android-5-1-1-lollipop-cikti-63965

sunucuların çöksün emi asus.

http://shiftdelete.net/xperia-z1-icin-android-5-1-1-lollipop-cikti-63965

sunucuların çöksün emi asus.
    Telefon hazfıza kartını görmüyor.sebebi ne olabilir.
    sandisk 64 gb.

Orijinalden alıntı: oktay1910

Lollipopa henüz geçmedim kitkat ile kullanıyorum 5.1.1 gelene kadar da geçmeyi düşünmüyorum 6 saat ekran süresini rahat görüyorum.

Ayıptır söylemesi de siz 6 saat ekran süresini nasıl görüyorsunuz? Arada USB ile bilgisayara felan bağlamıyorsunuz değil mi? Birde cihazınız tek simli mi?

Orijinalden alıntı: srdrrr

sandisk 64 gb.

Zenfone 32gb a kadar destekliyor diye biliyorum. Yanlışım varsa deneyen arkadaşlar düzeltsin lütfen. Birde kart üst düzey bir kart mı?

Orijinalden alıntı: TheLegendy

quote:

sandisk 64 gb.

Zenfone 32gb a kadar destekliyor diye biliyorum. Yanlışım varsa deneyen arkadaşlar düzeltsin lütfen. Birde kart üst düzey bir kart mı?

Evet üst düzey kart.
    Şimdi siteden kontrol ettim, 64gb'a kadar destekliyormuş. Farklı bir cihazda denediniz mi? Kartta sorun olma ihtimali olabilir

quote:

Günaydın.
    Dün Asus Zenfone 5 aldım.Android 4.4.2 sürümü yüklü.İnternetten araştırdım,gerekli dosyaları indirdim.Ancak lollipop sürümüne güncelleyemedim.Güncelleme paketinin telefonun ana diznine attığı halde telefon görmüyor.
    Yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı ?

Hayırlı olsun.
    Cihazınızın tam olarak 4.4.2 Kitkat ın hangi derlemesinde olduğunu Ayarlar-hakkında-yazılım bilgisi kısmından kontrol eder misiniz. 2.22.40.44 ve 2.22.40.54 olmak üzere 2 derleme mevcut şuan. Lollipop versiyonuna geçmek için 2.22.40.54 derleme sürümünde olmanız gerekiyor. Ayrıca yüklü yazılımınız SKU WW ise indirdiğiniz Lollipop güncelleme dosyasının da WW sürümü olması gerekiyor. Bazen aceleyle CH veya TW sürümler de indirilebiliyor. WW sürüm geneldir ve Türkiye için de geçerli olan sürümdür.

iyi akşamlar biraz araştırdım da sanırım benim cihaz bu : Zenfone 5
    Şöyle deva ediyor yukardaki linkten android'i seçip,firmware 'e tuklayınca..

"Sürüm WW_2.22.40.61

Tanım ASUS ZenFone 5(T00K) software Image: V2.22.40.61 for WW SKU only*
    Improvement Item:"

Benim cihazda 2.22.40.61.Lollipop videolarına bakıyorum neredeyse tamamında2.22.40.xxx 'yani 40 tan sonraki sürüm numarası farklı.

Ek:Sanırım bendeki zenfone 5 lite olarak geçiyor.Az önce bir yerde okudum tesadüfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdrrr -- 14 Eylül 2015; 22:15:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ulutan1

Zaten pil süresinden başka hiç bir derdi yok :)

Sahsen ayni fikirdeyim

and remember respect is everything

maybe one day 73' Beetle
  • Zenfone 5 (501CG) için maksimum şarj süresini almam için hangi firmware önerirsiniz? Şuan Lollipop kullanıyorum ama downgrade yazılımları iniyor. Şarj konusunda beni pek memnun etmedi. Root, rom her türlü işten anlarım. Ancak ne yaptıysam ekran süresi 3 saati geçmedi. Bu süreyi daha yukarılara çeken, 5-6 saatleri gören arkadaşlar var. Nasıl başarıyorlar acaba? Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Orijinalden alıntı: Dr. Alfred Blalock

quote:

Beyler size birşey soracağım.
    Sizce LG 3 BEAT telefon ile takas yapayım mı telefonu ?

Up.

Bu konu hakkında görüşü olan yok mu ?

Alıntıları Göster
    Radyo hala çalışmıyor 4.4.2

ümidi kesmeli miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLegendy

quote:

Orijinalden alıntı: oktay1910

Lollipopa henüz geçmedim kitkat ile kullanıyorum 5.1.1 gelene kadar da geçmeyi düşünmüyorum 6 saat ekran süresini rahat görüyorum.

Ayıptır söylemesi de siz 6 saat ekran süresini nasıl görüyorsunuz? Arada USB ile bilgisayara felan bağlamıyorsunuz değil mi? Birde cihazınız tek simli mi?

bende 4 saat hatta 4.30 saat ekran süresi aldım.
    ama telefonun toplam açık kalma süresi de malesef 5 saat yada daha az.
    yani açık kalma süresi ile ekran süresi aynı oluyor.
    3000 mah pile sahip yada 4000mah pile sahip yada daha düşük özellikli telefonlar gibi yada daha ufak ekranlı telefonlar gibi yada işlemci si sisteme uyumlu yada işletim sistemi tam stabil telefonlarda 8-9 yada 10 saatlik kullanımda 4 saat ekran süresi almak ise o telefonlara has bi durum.
    biraz karışık oldu belki ama umarım anlamışsındır.
    telefonu korkmadan kullanmak malesef mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgurbuz50 -- 14 Eylül 2015; 23:05:48 >

• Zenfone 5'im vardı, g3 beat aldım 2 adet kılıf elimde kaldı.(siyahımsı şeffaf olanı 10,sert siyah olanı 20 liraya almıştım.)Eğer g3 beat kılıfı elinde olan varsa(kalitesi önemli değil kargo parasına değsin yeter) bana ulaşabilir. (Kapaksız olmasını tercih ederim)
     Asus Zenfone 5 Anakonu-Fmradyo-Root-Yazılım

Bir ada değildir insan, bütün hiç değildir bir başına; anakaranın bir parçasıdır, bir damladır okyanusta; bir toprak tanesini alıp götürse deniz, küçülür Avrupa, sanki yiten bir burunmuş, dostlarının ya da senin bir yurtluğunmuş gibi, ölünce bir insan eksilirim ben, çünkü insanoğlunun bir parçasıyım; işte bundandır ki çanlar kimin için çalıyor diye sorma; çanlar senin için çalıyor.
  • hgurbuz50 kullanıcısına yanıt
    İşimiz zor o zaman Sabah evden çıkıyorum, akşama şarj bitecek diye korkarak kullanıyorum telefonu ki o kadar dikkat etmeme rağmende dayanmıyor. Telefonumda temiz satmaya kıyamıyorum. Verecekleri 500 lira...
    Yok hocam benim meselem farklı ben lg g2 kullanıcısıyım önceden zenfone 5 vardı satıp lg g2 aldım.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.