Şimdi Ara

ASUS Xonar DSX veya DS Ses Kartı Kullananlar Bakabilir mi Lütfen, Önemli..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.. Özellikle Asus DSX kullananlar cevaplarsa müthiş olur..

Artik onboard ses kartindan sıkılıp dün gittim Asus Xonar DSX ses karti aldim.. Eve geldim eski onboard ses kartinin driverlerini silip PC'i bi güzel taratip temizledikten sonra Karti sisteme taktim driverlerinida yükledim kullanmaya başlayacaktim ama hevesim kursağimda kaldi Resmen.. Ses inanilmaz kötüydü Sesler müzik olsun film olsun inanimaz derinden boğuk geliyordu, Arka höparlorlerden ve Center höparlorden ses çok az geliyordu.. Kanallari 5.1 diyede ayarlasam, Driverin hangi ayariyla oynarsam oynayayim ne yaparsam yapayim düzelmedi, Defalarca Ses kartinin driverlarini sil yine yükle, karti çikar yine tak baya uğraştim ama yinede bi çözüm bulamadim.. Acaba bu sorun neyden kaynaklaniyor.. Ben şuan karti sistemden sokup Onboard ses kartini modlu yazilimla kullaniyorum Ses budur dedim DSX'den sonra ama İlla ki DSX şuan kullandiğimz ALC892 chipli onboard'dan iyi ses vermeli diye düşünüyorum çünkü DSX sisteme takılıyken aldığım ses Berbat ötesi bişey yani... 2000 li yılların başındaki onboard ses kartı gibi ses veriyor.. O yüzden ki illa ki bi yerlerde bi hata bi sorun var veya bişiyi daha mi yüklemem veya PC'den Silmem gerekiyor bilmiyorum.. İşletim sistemin W7 64bit ULtimate.. 5+1 ses sistemim var.. Bi yerlerde bi sorun var ama anlayamiyorum..

Özellikle Xonar DSX veya DS kullananlar cevaplarsa süper olur.. Belki sizlerinde başina gelmiştir diye sormak istedim yoksa ses kartini iade edicem..

EDİT : Kartı iade ettim bugün.. Koskoca İstanbulda hiç bir mağazada Creative Z yokmuş.. Uzun süre yeni bir ses kartı piyasaya çıkmadan ses kartı almayacağım.. Denemedigim çözüm yolu kalmadı, DSX malesef hayal kırıklığı hiç bulaşmayın derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 18 Temmuz 2015; 17:20:08 >

• @deeply_ & @turuncu55

Arkadaşlar sizleri rahatsiz ediyorum ama forumda bu DSX ses kartini kullandiğinizi yazmişsiniz bi kaç yerde gözüme çarptiği için sizleri özelikle konuya çağirdim.. Lütfen konu hakkinda bir bilginiz varsa yardimci olurmusunuz..

Konuya gelen diğer arkadaşlardan da cevap bekliyorum tabi ki.. Çok acayip sınırım bozuldu ya bu duruma.. Çok övülen bi ses kartiydi kiytirik Onboard ALC892'li Mod'lu ses karti bile DSX'den daha çevresel daha NET daha Kaliteli hatta Bariz daha kaliteli ses veriyor..
  • Bir terslik var çünkü ben ALC1150'den DSX'e geçtim ki 1150 Realtek'in son sürümüdür ona rağmen ses kalitesinde belirgin bir derecede artış sağlandı. Umarım yazdığım şeyler size yardımcı olacaktır öncelikle sürücüyü cd'den yüklemeyin;

http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/ Syfanın ortalarında: Driver Downloads (for Windows only): 1. UNi Xonar 1816/1822 v1.75a r2 Buradan okla seçerek Asus DSX'in driverini yükleyin.

Aklıma gelen diğer durum ise müziği kesinlikle 2 kanaldan dinleyin hoparlör seçeneğinden 5.1'i seçin ses aygıtlarından da 24-96 olarak kartın menüsündende 96 khz olarak ayarlayın, effect'den ses geçirmez hücre ve oda büyüklüğünü s yapın, flex bass 50HZ'de olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: deeply_

Bir terslik var çünkü ben ALC1150'den DSX'e geçtim ki 1150 Realtek'in son sürümüdür ona rağmen ses kalitesinde belirgin bir derecede artış sağlandı. Umarım yazdığım şeyler size yardımcı olacaktır öncelikle sürücüyü cd'den yüklemeyin;

http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/ Syfanın ortalarında: Driver Downloads (for Windows only): 1. UNi Xonar 1816/1822 v1.75a r2 Buradan okla seçerek Asus DSX'in driverini yükleyin.

Aklıma gelen diğer durum ise müziği kesinlikle 2 kanaldan dinleyin hoparlör seçeneğinden 5.1'i seçin ses aygıtlarından da 24-96 olarak kartın menüsündende 96 khz olarak ayarlayın, effect'den ses geçirmez hücre ve oda büyüklüğünü s yapın, flex bass 50HZ'de olsun.

Yok dostum olmadi, hala tatmin edici bi ses kalitesine ulaşamadim.. 2 gündür alti üstü Kaliteli bi ses alacağim diye uğraşmaktanda usandim, En iyisi İade edip başka ses karti almak.. Asus markasindan oldum olasi memnun kalmişimdir gerek anakartlari gerek ekran kartlari gereksede modemleri olsun hep memnun kalmişimdir ve ilk tercihim olmuştur ama Ses karti bende acayip olumsuz etki birakti.. Adamlar daha Cd'lerine doğru düzgün çalişan proğram setup yazamamişlar ki..

Creative markasina zamaninda ve hala çok söven sayan biriyimdir ama MALESEF Koskoca Dünyada Koskoca Teknoloji Okyanusunda Ses kartinda Creative'in, Ses sistemi konusunda da Logitech'in elinden kimse Tekelliği alamadi gitti.. Üstünden geçmiş Onca sene hala millet Z-5500 & Z-906 sistemden başka PC'e uygun ses sistemi alamiyor.. Ses kartinda da Creative'in..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 17 Temmuz 2015; 23:49:02 >

• deeply_ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar ,

Banada Asus Noxar D2 7.1 Ses Kartı için Driver linki önerebilir misiniz ?

W8.1 Kullanmaktayım , W8 de bu kart stabil çalışır mı yoksa W7'e mi geçmek gerekir ?
  • Windows 8 sürümü için sürücü gözükmüyor. Ben kısa bir araştırma sonucu bu sayfaya ulaştım. Bir göz atın:

http://www.driverslib.com/Sound-Card/Asus/Xonar-D2-PM.html

Yine arkadaşa gönderdiğim linki göndereceğim. Çünkü orada D2'de gözüküyor Windows 8 ile uyumlu olacağıda düşüncesindeyim.

http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/ Sayfanın ortlarında Driver Downloads (for Windows only): UNi Xonar 1816/1822 v1.75a r2 Buradan okla D2'yi seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 18 Temmuz 2015; 10:54:37 >

• Kartı iade ettim bugün.. Koskoca İstanbulda hiç bir mağazada Creative Z yokmuş.. Uzun süre yeni bir ses kartı piyasaya çıkmadan ses kartı almayacağım.. Denemedigim çözüm yolu kalmadı, DSX malesef hayal kırıklığı hiç bulaşmayın derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 18 Temmuz 2015; 17:15:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gec kalmisim yorum yapmakta :( ilk taktigimda ben de buyuk hayalkirikligina ugramistim. cope gitti 125 tl dedim ama bi kac gun sonra yaklasik 1 saat ugras sonucunda dogru ayarlari buldum. windowstaki ses ayarini 10a getiremiyorum simdi. ayari degistirip kisiyorum cogu zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ol3irol

gec kalmisim yorum yapmakta :( ilk taktigimda ben de buyuk hayalkirikligina ugramistim. cope gitti 125 tl dedim ama bi kac gun sonra yaklasik 1 saat ugras sonucunda dogru ayarlari buldum. windowstaki ses ayarini 10a getiremiyorum simdi. ayari degistirip kisiyorum cogu zaman.

Yaa ben şöyle yazayim.. X-fi Titanium da aldim denedim Dsx'de.. Ne hikmettir ALC892 chipli Modlu driverla Onboard hepsinden daha net ses verdi.. Bi daha ki ses kartim alirsam o da Creative Z olur veya paraya kıyıp Asus Essence STX II ve Kaliteli bi ses sistemi.. Sürekli film müzik dinlediğim için kalite önemli benim için.
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Dostum cevap vermeyi unuttum, kusura bakma. Acaba ses sistemi olarak ne kullanıyorsun? Sonuçta ses kartının fark yaratması için ses sisteminin de çok kötü olmaması gerekir ki aradaki farkı göresin.

Bir de dsx firmanın giriş seviyesi bir kartı. Bu karttan mucizeler beklemek yanlış olur. Ama benim oyun bilgisayarına bağlı T sınıfı amfi ve raf tipi hoparlörle ob ses kartına göre daha temiz ses verdiğini ve de ön sağ sol hoparlör ayrımını daha iyi yaptığını söyleyebilirim.

Anakart üzerindeki ses yongasının ne olduğunu şu an hatırlamıyorum. Fakat anakartım gigabyte 880gma-ud2h. Belki de benim ob ses kartı seninkine göre daha düşük olduğu için sendeki fark daha az olmuş olabilir. Ama bu da ses kartının kötü olduğunu göstermez. Dediğim gibi giriş seviyesi bir ses kartı olduğundan beklentinizi çok yüksek tutmamalısınız.

Bir de Windows sürümüne göre de kartların performansı değişebiliyor. Ben Windows 7 kullanıyorum ve herhangi bir driver sorunu yaşamadım. Bu da sebeplerden biri olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,

Ses Kartı ile Anakart arasında performans bağı var mıdır ?

Yani anladığım kadarıyla Anakart daha iyi olursa ses kartından daha iyi mi performans alırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum cevap vermeyi unuttum, kusura bakma. Acaba ses sistemi olarak ne kullanıyorsun? Sonuçta ses kartının fark yaratması için ses sisteminin de çok kötü olmaması gerekir ki aradaki farkı göresin.

Bir de dsx firmanın giriş seviyesi bir kartı. Bu karttan mucizeler beklemek yanlış olur. Ama benim oyun bilgisayarına bağlı T sınıfı amfi ve raf tipi hoparlörle ob ses kartına göre daha temiz ses verdiğini ve de ön sağ sol hoparlör ayrımını daha iyi yaptığını söyleyebilirim.

Anakart üzerindeki ses yongasının ne olduğunu şu an hatırlamıyorum. Fakat anakartım gigabyte 880gma-ud2h. Belki de benim ob ses kartı seninkine göre daha düşük olduğu için sendeki fark daha az olmuş olabilir. Ama bu da ses kartının kötü olduğunu göstermez. Dediğim gibi giriş seviyesi bir ses kartı olduğundan beklentinizi çok yüksek tutmamalısınız.

Bir de Windows sürümüne göre de kartların performansı değişebiliyor. Ben Windows 7 kullanıyorum ve herhangi bir driver sorunu yaşamadım. Bu da sebeplerden biri olabilir.

İnsanlik halidir olur öyle ne kusuru.. Sizinle ses sistemleri Avr'ler DAC'lar hakkinda çok konuşmuştuk zamaninda bilmem hatirlarmisiniz....

Neyse ben konuya döneyim, Ses sistemi olarak Logitech X530 var elimde Creative T6300'da.. Her ne kadar parasini Zerre kadar hak etmesede Z-5500 ve Z-906'da kullanmişliğim var-di.. Şimdi şuandan bahsedersek X-530 subwoofer + başka marka höparlorler bağli şekilde kullaniyorum.. Orjinal Logitech X-530 uydularindan daha net ses veren höparlorler bağli x530 Sub'ina.. Anakartim Asus P8Z68-V/GEN3 ALC892 OB ses Chipi var.. Modlu Driver ile yaklaşik 1-2 senedir bu şekilde gayet memnun kullaniyordum.. Sanirim iş Modun kalitesinde bitiyor ki OB olmasi rağmen ses müthiş net müthiş çevresel oluyor..

DSX'den zaten öyle Olağanüstü sesler alma gibi bi fikrim yoktu en azindan dedim bu zaten memnun olduğum sesi bi nebzecik daha iyi hale getirebilirsem Üst seviye bi ses sistemine geçip öye devam eder giderim diye düşünmüştüm ama olmadi... Anakartimin fabrikasyon olarak Cd ile gelen driver ses kalitesi vasatti ama bu modlu driverler ile Arada inanilmaz fark olmaya başlamişti diyebilirim..

İşletim sistemim W7 64 bit Ultimate benimkisi.. DSX dişinda bende hiç driver sıkıntısı falan çekmemiştim..

Bi diğer sebep benim aldiğim DSX'in benim sistemimde uyumsuzluk yaratmasi olabilir.. Çünkü Ses kalitesi inanilmaz berbatti.. Filmleri bile izlenemez hale getirmişti.. PC'de kullandiğim Codec programlarindan mi diye ondan da şüpelenmiştim onlari kaldirdim Yine pek bi etki etmemişti.. Ses sürekli Efektli yapay derinden geliyodu..

Bakalim bu şekilde kullanicaz İlerleyen zamanlara kadar..

• Asus Xonar Phoebus Solo öneririm,Sound Blaster Z den bu karta geçtim, sb z de bass tiz fazla olsada kalite olarak xonar daha iyi bence. Ama sizin kararınız tabi ki.Ses sistemim Creative T6300
  • Castiell07 kullanıcısına yanıt
    Yalniz Xonar Phoebus Oyun ağirlikli bi kart diye biliniyor.. Oyun pek fazla oynamam, Nadiren oynarim yani..

Asus Xonar D2/PM Bulsam onu alacağim ama piyasada sifiri yok malesef.. İkinci ellerinde de ya onarim görmüş yada arizali satiliyor.. Düzgün çalişanida zaten alan satmiyor Satanda bin pişman kaliyor.. Kisa sürede olsa Arkadaş sayesinde biraz kullandim inanilmaz bi ses kartiydi..
  • Sedat. kullanıcısına yanıt
    Evet evet hatırladım.

Yalnız bence siz ses kartının efekt vs ayarları ile oynayıp doğru bir ayar tutturamamışsınız diye düşünüyorum. Ben kartı sağ taraftaki HF sembolü seçili olarak kullanıyorum. Ki zaten bu tuş da diğer tüm efektleri vs kapatıp ses olduğu gibi aktarıyor. Bu sebeple eğer kartı elinizden henüz çıkarmadıysanız tekrar bir deneyin derim.

Yalnız x530'un içindeki amfi ne ki ona bağladığınız başka hoparlörler daha iyi çalsın? Aslında şu an ses kartı vs ile boşuna uğraşıyorsunuz. Hele de öyle bir hoparlör takımına tutup da 600-700 TL'lik ses kartı almak saçmalığın daniskası olur.

Bu sebeple hazırda anakartınızın ses çipinden memnunken öncelikle hoparlörlerinizi ve amfinizi iyileştirin. Zaten amaç oyun vs oynamak değilse ebay'dan vs 100-150 TL'ye bir sürü DAC alınabilir.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok uğraştim bee kartla yüklenmesi gereken programla az buz uğraşmadim yani.. Hifisinide ayarlamaya çaliştim orasinida burasinida ellemediğim kurcalamadiğim bi yeri kalmamişti. Önceki yorumumda dediğim gibi Ben aldiğim kartin bozuk olduğunu düşünüyorum çünkü sesin kalitesi İnanilmaz berbatti.. Yani Boğuuk Derinden geliyo arka höparlölerden ses çok ciliz geliyo sürekli Efektli (Oda, Genel, Ses Odasi seçenekleri açikmiş gibi ) geliyodu.. Yani düşünün işte OB kart daha sonradan bana Ohhhh bee çektirdi o derece arada fark vardi.. Ben karti iade edip parasini aldim bile hocam geçen gün..

Evet X-530'un içindeki amfi neki diyoruz ama ben şuan Sesin kalitesinden inanin çok mutluyum.. Şöyle mutluyum, Taktiğim höparlorler Başka memnun kalip bassini attiğim Twitterli Azicik daha güçlü bi höpalorler takili.. X-530'un kendi höparlolerlerinden daha iyi ses aliyorum yani şuan.. Dediğiniz gibi Ben işte ilk dedim ki bi tane Ses karti alayim akabinde ilk mümkün zamanda bi sistem alayim ses karti ses sistemi olsun daha sağlan olsun bitsin dedim ama DSX işi mahfetti işte.. Eğer DSX'de sorun çikmasaydi ben bu ay falan Ses sistemide alacaktim zaten.. İlk dedim ses kartini alayim ses sistemi sonraya kalsin ama olmadi işte..

Hocam ben şimdi size şöyle yazayim olsun bitsin aslinda.. Ben Sadece PC kullanan biriyim yani evdeki TV'le pek alakam yoktur.. Haberleride PC'den okurum izlerim, Filmide PC'den izlerim Müziğide PC'den dinlerim.. Bana Maksimum 1.000 TL'e çk kanalli arkali önlü çevresel ses alabileceğim ses sistemi çözümü önerirsiniz Veya Nasil bi başka çözüm önerirsiniz.. Arkali önlü höparlorler olmak zorunda, Ses 4.5 metreye 3.5 metre bi odaya yetecek kadar Berrak olmali Net olmali, Olabilecek her ayrintiyi duyabilmeliyim.. Bana nasil bi çözüm önerirsiniz ne alayim veya ne almamaliyim...

1. Önceliğim Müzik.. 2.Film... 3. Yine Film.. 4. Diğer şeyler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.