Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (539. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21.040
Cevap
230
Favori
712.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: severin

quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

Beyler daha önce de yazmıştım; HDD bölümünün üzerine kitap düşünce pc açılmamaya başladı. Pc HDD Slotunu boş görüyor demiştim. Tabi ki sorunun hdd de olduğunu düşündüm ama şuan aklıma gelen bi problem var. Ya Hdd bozuk değilse ? Ya hdd yi pc'ye bağlayan bir kablo veya bir parça da sorun varsa ? Böyle bir ihtinal var mı ?

Hdd ve Ram bölümünün kapağını açtım. Yani garanti muhtemelen yok. Çivilere tornavida takıldığı çok net belli. Ama benden önce pcdepo açmış kapağı benden izinsiz. Eğer problem hdd'de değilde bağlantı aletlerindeyse suçu pcdepoya yükleyebilir miyim ?

Bu arada hani pc açılırken bizim hdd'den ses gelir ya, artık gelmiyor. Umarım hdd bozuktur. Zaten değişecektim onu. O yüzden çok üzülmüyorum bozulduğuna. Hem ders çalışmıyordum hiç belki ders çalışmaya başlarım bu olayla birlikte. Vizelere kadar tamir etmesem mi acaba makineyi ?

Hocam soruma cevap vermiyorsun diye yakınıyorsun. Cevap veren sorununla ilgilenen kişilerede bir cvp atma zahmetinde bulunmuyorsun. Sana verdiğim cevaptaki videoyu sanırım izlemedin. Videoyu izlersen sanırım senin durumunla örtüşüyor. HDD darbe aldığında HDD nin iğnesi disk üzerinde kalır bazı durumlarda. Sen HDD yi açıp iğneyi kendin olması gereken yere yerleştirirsen sorun düzelir. Olası bir ihtimal bu, kesin böyle olmuştur demiyorum. Ama sen garantiye göndermeyeceksen kendin uğraşacaksan bunu deneyebilirsin. Bunun dışında sata bağlantısının kırılması bence imkansız. Tabii kitaptan kastın ansiklopedi değilse. Saygılar..

Cevap vermedim diye alınabileceğini düşünmedim ki. Ben cevabımı alınca ; " WD 750 GB 7200 RPM" sorun tamam dedim. İş bittikten sonra cevap yazmayı anlamsız bulurum.

Video konusu ise o sıra mobildim. Cevap vermediğim için ise kusura kalma. Cevabımı aldıktan aonra nasıl bir şey yazabileceğimi bilemiyorum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Modeli almak isteyen ama endişeyle bakan arkadaşlar için ben de deneyimimi paylaşayım.

Bu modeli cumartesi gününden beri kullanıyorum

Ekran: Mat, renkler alışkanlığınıza bağlı olarak soluk gelebilir. Benim için çok güzel, güneşte yansıma yapmaması da ekstrası.

HDD: Performansı ne iyi ne kötü denebilecek düzeyde. Ses gelme konusunda da ekstra rahatsız edecek herhangi bir sesi yok. İşlem yaparken küçük sesler geliyor. Beni rahatsız etmiyor. İleride SSD takviyesiyle makineyi canavara dönüştürebilirsiniz.

Ekran Kartı: Fifa 15 ve Cod: Advance Warfare oynadım. Ne fps düşüklüğü ne de herhangi bir takılma yaşamadım. Sadece dün 1gb'lık windows güncellemesinin hemen ardından oyuna girince kısa süreli takılmalar yaşadım. Bugün o sorun da kalmadı.

Kasa: Plastik iğrenç falan denmiş. Gayet şık bir tasarımı var. O da kasamı şu kasa gibi değil diyerek 3bin liralık bilgisayarı gösterenlere aldırmayın.

Klayve: Kablosuz klavye kullandığım için uzun süre denemedim pek kullanışlı sayılmaz açıkçası. Burada yazıldığı için space tuşunu denedim ve sıkıntı yaşamadım.

Genel olarak sorunsuz, hızlı ve ileride ram ve ssd gibi eklemelerle uzun yıllar kullanılacak f/p ürünüdür. Kötülenen yönler görecelidir. Yakınınızda bir asus bayisi varsa gidip bakın inceleyin eğer kutusu açık ürün bulursanız. (vatan, teknosa, bimeks gibi mağazalarda bulamazsınız ürün bayi kanalı üzerinden satılan ürünlerden). Burada sadece bu modele özel yapılan karalama kampanyası niye yapılıyor bilemiyorum ama o yorumlara takılmamanızı öneririm.

• arkadaşlar bu adresten

KDV Dahil: 1,785.10 TL
    Tek Çekim Fiyatı: 1,785.10 TL
    Havale: 1,695.85 TL

bu fiyata almayı düşünüyorum ne dersiniz?

şuan en ucuz sanırım burada

güvenilir midir bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberTavsiye

Yav yediğiniz kazık içinize oturdu beni eksiliyorsunuz Hepiniz ekran kartına aldanıp aldınız ama sonra pişman olduğunuz değil mi ?

Kardeşim sen hasta mısın? Ruh hastası mısın? Çok anlayışlı ve sabırlı biriyimdir ama sıktı yani, bu laptopa sahip olayım ya da olmayım hiç farketmez, ben paramın kulu olan biri değilim, para gelir geçer, mallar gelir geçer ama insanlık ilelebet kalır. Sıktı artık defol git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 31 Mart 2015; 19:55:15 >
  • Beyler benim asus x55jk laptopun ekranında yukardan aşağıya dik çizgi oluştu.Bu garanti kapsamındamıdır?
     Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberTavsiye

Yav yediğiniz kazık içinize oturdu beni eksiliyorsunuz Hepiniz ekran kartına aldanıp aldınız ama sonra pişman olduğunuz değil mi ?

tavsiye diye nick almışsın birde.

Burası kullanıcı kulübü , mülAkaşa yada sidik yarıştırma yeri değil.milleti ayar ettiğini sanıyorsan , daha çok ibret alıyorlar sana baktıkça.

• Hocam valla icimi rahatlattiniz :) Artik gönül rahatliğiyla alabilirim.

Hocam kaydettim ram kodunu, bu modeli alicam ilerliyen zamanda tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GRİNG0 -- 31 Mart 2015; 20:10:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vardar052

Beyler benim asus x55jk laptopun ekranında yukardan aşağıya dik çizgi oluştu.Bu garanti kapsamındamıdır?

Bendede yatay oluyordu o çizgi cihazın lcd veya ekran kartında sorun var. Bir servise yolla pek umitlenme

• quote:

Orijinalden alıntı: vardar052

Beyler benim asus x55jk laptopun ekranında yukardan aşağıya dik çizgi oluştu.Bu garanti kapsamındamıdır?

Garanti kapsamına dahil olduğunu düşünüyorum, sonuna kadar hakkını ara

• Alınmak değil kardeş. Çözüm aradığın konuda sana yardımcı olan biri varsa onun fikirlerinin önerilerinin senin işini görüp görmediğini paylaşırsan ona göre farklı çözüm yolları farklı fikirler çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

quote:

Orijinalden alıntı: _Khal Drogo_

quote:

Orijinalden alıntı: chips

Daha önce çok defa ekranda yaşadığım görüntü sorununu yazdım ancak sorun ya arada kaynadı ya da baska bişey oldu, konu unutuldu gitti.
    Bugünlerde bu topik açıldığından beri günümüze kadarki yazışmaları biraz okudum ve gördüm ki o sorun birçok kişide var ama farkında degil. Ya kronik ya da birçok cihazda var.
    Ancak kullanıcılar bunu solukluk olarak görüyor. Bahsettiğim doku, görüntüde renklerin de cansız olmasına neden oluyor.
    Cihaz işlemcisi olsun, ekran kartı olsun, bu fiyatlarda rakipsiz. Ancak diğer elemanlar için aynı durum sözkonusu değil. Ekran makul fiyatlara sonrada servis veya kendimiz tarafından değiştirilebilir ise, mükemmel olur. Ekran değiştirme konusunda araştırması olan var mı?

Ne gibi bir sorun tam oalrak açıklarsan kendi laptopumda kontrol edebilirim

Hocam sorun şu: ekranda hareket olduğu anda ince bi tül dokusu gibi bi kumlama vari görüntü oluyor. Renklerde sanirim bu nedenle çok soluk, yani kırmızı kırmızı değil mavi de mavi değil. Video da izlesem, ekranda bir pencereyi de hareket ettirsem o doku oluşuyor. Hassas gözler bunu farkediyor.
    Bir de klavyrnin ortası diğer sag ve soldan daha yüksek.

Valla bunu farkedebileceğim bir video veya başka bişey varsa soylersen kontrol edebilrim yoksa farketmedim birde bn ıntel lin renk ayarlarını hiç ellemedim çünkü buradaki o ayar renkleri çok berbat ediyor bnce denetim masasında görüntü ayarlarında renk i ayarla butonu var oradan çok da güzel bir şekilde ayarladım çok memnunum

• Garantiye yollayacagim.Ek Rami çıkarmadan önce pili mi cikariyorduk

• quote:

Orijinalden alıntı: severin

Alınmak değil kardeş. Çözüm aradığın konuda sana yardımcı olan biri varsa onun fikirlerinin önerilerinin senin işini görüp görmediğini paylaşırsan ona göre farklı çözüm yolları farklı fikirler çıkabilir.

Videoyu izleyemediğim için çözüm yolu hakkında yorum yapamam.

• DonanımHaberTavsiye kullanıcısına yanıt
    Hemde ne pişmanım var ya pişmanlıktan kuduruyorum. O kadar sinir oldum ki sırf Asus Türkiye bugün çalışamasın diye ülkenin bütün elektriğini de ben kestim zaten...
  • Arkadaşlar benim de 2000 tl bütçem var ve yarın bu bilgisayarı almayı düşünüyorum. 8 gb ram ile alıcam. Vizeler dolayısıyla konuyu çok okuyamadım yanlız genel anlamda herkes memnun sanırım. Son olarak siz ne diyorsunuz? Almamam için bir sebep var mı?
  • Ya dostlar cihazı 1 aydır bende kullanıyorum ama hic memnun değilim ekranı hiç sevmedim ne ayar yaparsam yapayım mok gibi bir ekranı var. Birde alet muthiş yavaş win 7 kurdum gene yavaş ve sesli valla pişmanım aldığıma

• quote:

Orijinalden alıntı: ZabaniGiller

Ya dostlar cihazı 1 aydır bende kullanıyorum ama hic memnun değilim ekranı hiç sevmedim ne ayar yaparsam yapayım mok gibi bir ekranı var. Birde alet muthiş yavaş win 7 kurdum gene yavaş ve sesli valla pişmanım aldığıma

Cihazın yavaş olmasının sebebi hdd si. Hdd si kötü gerçekten, ani hız kaybına uğruyor. Ekran için gamma yı kısmayı deneyebilirsiniz, gamma kısıldığında renkler daha bir oturuyor gibi geldi. Ayrıca güç yönetiminden dengeli profilin parlaklığını full yaparsanız max parlaklık seviyeniz artar, ama ekranın renk kaybetmemesi için görüş açısı çok dar, ona yapabilecek bir şey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guhong01 -- 31 Mart 2015; 22:22:09 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Khal Drogo_

Arkadaşlar bir kaç defa okudum gene iyi kotu yonu sormuş birkaç arkadaş bnde bnm canavarı anlatıyım.

Pcdepodan 8 gb halini 1745 tlye aldım 1 günde elime ulaştı yanında 1 çanta 1 kablosuz mausu birde virüs programı yolladılar
    zaten laptop gelmeden bn klavye soğtucuyu dreamspark tan win 8.1 hazır etmiştim. Geldi temiz bir uefi kurulum yaptım. Driver cd sini fln kurmadım asus sitasinden indirip tüm driver ları sorunsuz kurudum sonra win güncellemelerini yaptım ve güncellemeleri kapattık (Arada aklıma gelince yine güncelleme varsa yapıp kapatıyorum)

gelelim oyunlara şimdilik lol da sabit 60 fps alıyorum oynamıyor hiç sadece son oyun günccelemesinden sonra oyunda ani fps düşüşü oluyordu 1 saniyeliğine oda nvidia geçen gelen güncellemesiyle bitti.

Sleeping dogs gold edition High ta , Bf3 extra, cod ghost extra da, cod aw extra sadece birkaç ayarı high yapmıştım tam hatırlamıyorum, assaisin creed 3 extra da . nfs rivals extra, dying lights oda extra dı sanırsam bir kaç ayar high ta birkaç ı extraydı bu oyunların fps değerlerini bilmiyorum ama bn akıcı olmazsa oynayamam oyunu grafik fln düşürürüm acımam ama cidden çok güzel bir oyun zevki verdi laptop.

Netcad kurdum sorunsuz çalışıyor

Gelelim hdd problemine bnde almadan once ssd alırım diye düşünüyordum fakat şu anda çok gereksiz geliyor. Çünkü hiç bir problemim olmuyor. Laptop toplam 6 7 saniyede açılıyor sonra sadece burda bir 30 saniye kadar hdd yüzde yüz oluyor ve ses te oluyor tabi sonra düşüyor ve birdaha hiç olmuyor sayfalarca sekme açarım chromde you tube şarkı fln kastığını bilmem. Ama geçen mesela laptop taki resimleri bakıyordum resimler arasında geçişte bir kaç resimde takılma oldu biraz 5 saniye fln bekletti sonra tekrardan düzeldi bnim için sorun değil olanlarda hiç almasın bnce buda sorunsa

Ekran olarak da laptop un orjinal renk ayarı çok güzel aslında ama intel eklran kartı driveri beceriyor ama onuda kurmak zorundayız onun için hiç intel in ekran kartı dan renk ayarı yapmayın çok kotu oluyor. Burdakiler yapıpta nasıl güzel müthiş oluyor diyorlar anlamıyorum. Hadi oyunlarda farkedilmiyor çünkü oyun açıldığı an nvidia kendi renk ayarlamalarını yapıyorda filmlerdede mi anlamıyorsunuz. Onun için girin direk denetim masasına orada bulursunuz renk ayarı var onu yapın müthiş oluyor cidden

Laptopun fanından soğuk üflediğini ilkdefa gördüm bn oyun haricinde açmıyorum soğtucuyu fln cidden maşallah diyeyim cidden bu özeelliği çok hoşuma gidiyor tabi byük oyunlarda ılık hava hissediliyor ama çıkınca direk 4 5 dk soğuması fln müthiş

Eksi yönü olarak

Dedikleri gibi klavye yazı yazarken üstü esniyor bildiğin adamlar utanmasa kartondan yapacak da neyse bn ayrı klavye kullanıyorum zaten hele bnce sizde kulllanın geçen ev arkadaşım 1 bardak çay doktu yanlışlıkla bu klavye olmasaydı laptop olacaktı ve pert Ama kendi klavyesinin üstünde tepinmezseniz hiç birşey olmaz.

bnm en sinir olduğum eksi yön touchped bu dokunmatik olarak çift tıklama bazen çalışıyor bazen çalışmıyor mesela klasore giremiyorum sonra tuşu ile giriyorum oda kullanışsız geliyor. Daha doğrusu fare kullandığım için pek sıkıntı olmuyor ama bazen dışarda iken faresiz o touchped sinir ediyor bni

Sesi idare eder bnm gördüğüm standart laptop sesi işte birde ses sistemi kullandığım için oda pek sorun olmuyor

Benden bu kadar bu arada birde bu bildiğiniz sorun çözme konusu yani bu konuyas bakıp vazgeçerseniz hata yapmış olursunuz çünkü adam geliyo uefi kuramıyor yok driverları temiz kuramıyor fln filan geliyor sorununu çözmek için buraya yazıyor ağlıyor fln hele biri vardı helikopter gibi havalanacak sesten fln asus a belalar okuyordu ssd dileniyordu fln komik ya Onun için daha oncede teldon olarak discovery almıştım onun konuda oyleydi insanlar herşeyi kotuluyor konuya baksan lanet bir telefon heryeri sorunlu bilinçli ve temiz kullanım 2 yıldır kullanıyorum hiç birşey yok telefonda

Birde zaten laptop sıkıntı olmayan adam da gelip bu konuya laptop çok iyi haberiniz olsun fln yazmaz nadir birkaç kişi var konuda oyle yeni alacakları bilinçlendirmek için ama bn de oyle yapıyordum ve bnde dahil onlarda artık konuyu yavaş yavaş bırakıyor. Çünkü oturup bu kadar şey yazıyorum birkaç kişi okuyor fln teşekkür sonra 1 sayfa sonra arakdaşlar bize açıklarmısınzı hdd düzgün mü yok ekran nasıl vol215418541321 soruyor adam 1 sayfa oncesini okumaktan aciz bn burda adam için aynı şeyleri yaz dur. Neyse yeter bu kadar valuer al sende gari şu laptop alın lan sizde daha iyisini bulamayacaksınız fiyatlar düşsün alın hemen geçen pcdepoda 8 gb hali 2.100 tl di çüş

Hocam öncelikle bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim içime baya su serptin :) Ben de yarın 8 gb ramle almayı düşünüyorum. Acaba bilgisayarda autocad deneme şansın oldu mu? Bir de işletim sistemi olarak freedos görünüyor sorunsuzca win8 yükleyebilir miyim?

• Suan 1720 tl indirime girdi yine 1670 i gordukten sonra bunu almak koyar, birdahaki indirimi bekliyim

• n11.com dan alınır mı güvenilir olur mu acaba?

www.n11.com
    Laptop Fiyatları & Modelleri - Dizüstü Bilgisayar n11.com
    http://www.n11.com/asus-x550jk-xo012d-i5-4200h-4gb-500gb-156-2gb-128bit-vga-dos-P45678760

satan n11 kullanıcısı asusmarket

daha önce buradan alan oldu mu?

1.849,00 TL ye worlde 9 taksit yapıyor ve 111 tl world puan veriyor

yani bilgisayar 1738 tl ye gelmiş oluyor

ayrıca pcdepoda şuan indirime girdi bilginize

İndirimli Fiyat 1,811.42 TL
    Kredi Kartı Tek Çekim Ödeme 1,720.85 TL
    Banka Havalesi ile Ödeme 1,793.30 TL

birde teknolojikapında var orasıda baya uygun

KDV Dahil: 1,785.10 TL
    Tek Çekim Fiyatı: 1,785.10 TL
    Havale: 1,695.85 TL

biri lütfen cevaplasın n11 den almak güvenilir midir

• 
Sayfa: önceki 537538539540541
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.