Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (538. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21.040
Cevap
230
Favori
712.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 536537538539540
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

Beyler daha önce de yazmıştım; HDD bölümünün üzerine kitap düşünce pc açılmamaya başladı. Pc HDD Slotunu boş görüyor demiştim. Tabi ki sorunun hdd de olduğunu düşündüm ama şuan aklıma gelen bi problem var. Ya Hdd bozuk değilse ? Ya hdd yi pc'ye bağlayan bir kablo veya bir parça da sorun varsa ? Böyle bir ihtinal var mı ?

Hdd ve Ram bölümünün kapağını açtım. Yani garanti muhtemelen yok. Çivilere tornavida takıldığı çok net belli. Ama benden önce pcdepo açmış kapağı benden izinsiz. Eğer problem hdd'de değilde bağlantı aletlerindeyse suçu pcdepoya yükleyebilir miyim ?

Bu arada hani pc açılırken bizim hdd'den ses gelir ya, artık gelmiyor. Umarım hdd bozuktur. Zaten değişecektim onu. O yüzden çok üzülmüyorum bozulduğuna. Hem ders çalışmıyordum hiç belki ders çalışmaya başlarım bu olayla birlikte. Vizelere kadar tamir etmesem mi acaba makineyi ?

Çok geçmiş olsunda ram hdd yerinin kapağını açınca garanti gitmiyo dedilerdi hatta asusa soran arkadaşlar vardı. Bence laptopun başına gelenleri söylemeden servise ver.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DonanımHaberTavsiye kullanıcısına yanıt
    sana olan onca hakaretimden sonra ve burda istenmemene rağmen hala burda bulunuyosun. Defol git ya.

• 1650 tl ye sifir faturasiz satan bir dukkan sahibi var. Gidip alsam mi cok kararsizim. Kredi kartim da yok anca nakit ödeme yapabilirim. Siteden almaya kalksam faturali 1800 lere denk geliyor havale ile. Faturasiz almamin cok buyuk bir sakincasi olur mu aceba? Daha önce böyle alisveris yapan oldu mu?

• GRİNG0 kullanıcısına yanıt
    Hocam bence alma bende ürünün indirime girmesini bekliyorum 1.700-1750 seviyesine bulunabilir. 100 tl için deymez
    Hocam ben pcdepodan kargo dahil 1670 e aldım. 2 çanta ve faturalı. Akşamları takip edin 21:00 ile 23:00 arası indirim yapıyorlar. Takip etmek lazım işte

• quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberTavsiye

Hala bu çöpü alan var mı ? Alanlara helal olsun kör edici ekran ve hdd den gelen seslere iyi dayanıyorlar. Ey yavrum ey buna masraf edip 2100,2000 liraya getiriyorsunuz. Onun yerine victor g451 alsanız veya 400 lira daha verip monster a5 almanız sizler için çok daha iyi olur.

Bence 10.000tl ye alienware toplatsak daha iyi olur diye düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • halithalit kullanıcısına yanıt
    Hocam simdi bu 1670 tl kredi karti tek cekim diyor ya. Benim banka kartim var. Ona para yuklesem onunla ceksem o sekilde islem yapilir mi? Havale ile ode diyince arada 70 tl fark oluyor

Olur tabiki ben öyle Ödedim .kredi kartı seçeneğini seçip tek çekim diyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: _Khal Drogo_

quote:

Orijinalden alıntı: chips

Daha önce çok defa ekranda yaşadığım görüntü sorununu yazdım ancak sorun ya arada kaynadı ya da baska bişey oldu, konu unutuldu gitti.
    Bugünlerde bu topik açıldığından beri günümüze kadarki yazışmaları biraz okudum ve gördüm ki o sorun birçok kişide var ama farkında degil. Ya kronik ya da birçok cihazda var.
    Ancak kullanıcılar bunu solukluk olarak görüyor. Bahsettiğim doku, görüntüde renklerin de cansız olmasına neden oluyor.
    Cihaz işlemcisi olsun, ekran kartı olsun, bu fiyatlarda rakipsiz. Ancak diğer elemanlar için aynı durum sözkonusu değil. Ekran makul fiyatlara sonrada servis veya kendimiz tarafından değiştirilebilir ise, mükemmel olur. Ekran değiştirme konusunda araştırması olan var mı?

Ne gibi bir sorun tam oalrak açıklarsan kendi laptopumda kontrol edebilirim

Hocam sorun şu: ekranda hareket olduğu anda ince bi tül dokusu gibi bi kumlama vari görüntü oluyor. Renklerde sanirim bu nedenle çok soluk, yani kırmızı kırmızı değil mavi de mavi değil. Video da izlesem, ekranda bir pencereyi de hareket ettirsem o doku oluşuyor. Hassas gözler bunu farkediyor.
    Bir de klavyrnin ortası diğer sag ve soldan daha yüksek.

• Bu arada iade ettim ve değişim istedim, inşallah para iadesi yerine değişim yaparlar. Sorunu göremiyorlar bazıları çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

Bu arada iade ettim ve değişim istedim, inşallah para iadesi yerine değişim yaparlar. Sorunu göremiyorlar bazıları çünkü.

Hocam neden iade ettiniz ?

• 2 haftalık kullanım sonrası görüşlerim;

-hala wifi'de kopma yaşamadım sanırım bu konuda şanslıyım(win 8.1 kullanıyorum)

-hdd'den arada bir o bahsettiğiniz sesler gelmeye başladı evet hdd cidden iyi bir hdd değil en kısa zamanda 750gb 7200rpm wd black ile degistirmeyi düşünüyorum.(ses dışında sorunum olmadı,oyunların programların açılma süresi standart)

-oyunlarda anlık fps düşüşleri sadece gta iv ve watch dogs'da yaşıyorum ama iki oyunda da feci optimizasyon hataları var.

-nfs rivals 60fps,far cry 3 42 fps,cs go 60 fps,watch dogs 32-35 fps,skyrim 60 fps,fifa 15 40 fps oynuyorum.(optime ettikletim var,edilemeyenler var,modlu ve patch'li olanlar var)

-ekran renkleri sıkıntı teşkil etmiyor renkler yeterli görüntü kalitesi 1 tık daha ileri olabilirmiş..oyunlarda ise 61 ekran monitör kullandıgım için sıkıntım olmuyor.

-kasma donma bekletme geç açılma gibi problemlerim hiç olmadı..oyunlar için 4gb daha ram takviyesini gta v'e göre yapabilirim..ama yaparsam da ilerde birdaha değiştirmemek için doğrudan 8gb eklerim.

-uefi ile temiz bir kurulum yaptığınız sürece bir sorun yaşanmaz bence..daha önceki sayfalarda da belirtildiği gibi teknolojinin t'sinden anlamayan adam almasın kardesim bu aleti.

-ve son olarak bu ürünün hddsi sıkıntı,ekran kalitesi sıradan geri kalanı canavar..seçiminizi buna göre yapın..daha format atmayı bilmeyen adamların laflarına da aldırış etmeyin.

• halithalit kullanıcısına yanıt
    Bunu ögrendigim cok iyi oldu. Super o zaman bende pcdepodan siparis vericem. 9-11 arasi ölümüne takip gecen 1670 i gördüm yine o fiyata duserse direk alicam. Simdi tek sorun 8.1 uefi nasil kurucam elimde formar cd si yok. Universite ogrencisiyim.

• chips kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran uzun sure bakinca gözü kurutuyor mu? Agri ve parcalanma hissi yaratiyor mu? Benim eski laptopum casper di, onun ekranina bakmaktan göz kurulugu basladi. Gozumu cok yipratiyordu ekrani. Tek endiselendigim nokta o.

• quote:

Orijinalden alıntı: GRİNG0

Hocam ekran uzun sure bakinca gözü kurutuyor mu? Agri ve parcalanma hissi yaratiyor mu? Benim eski laptopum casper di, onun ekranina bakmaktan göz kurulugu basladi. Gozumu cok yipratiyordu ekrani. Tek endiselendigim nokta o.

Ekranın mat oluşu bu noktada önem teşkil ettiğinden mütevellit ,casper deneyiminde karşılaşageldiğiniz gözün kuruması hususları pek olmayacaktır.

İçiniz rahat olsun.
  • arkadaşlar bu pc yi alalı 1.5 ay oldu memnunum win 8.1 kullanıyorum hdd den ses gelme olayı yok gayet rahat calışıyo. wifiden kopma sorunu da yasamadım şükür sadece space tuşuna biraz sert basmak lazım bazı oyunları denedim ultrada ve highda gayet rahat açtı nfs rivals pes 2015 daha eski de olsa ac brotherhood bunları enyüksek ayarda oynadım. bazı arkadaşların bahsettigi ekranda kumlanma renkler kötü iyi göstermiyo falanda yaşamadım yani öyle kumlanma falan yok renkler bana göre güzel. win 8.1 kullanmama ragmen %100 hatası almadım tek sıkıntı klavyesinde space tuşu onada biraz sert basmaya alıştım artık onun dısındabirproblemi yok allaha şükür almak isteyen arkadaslara simdiden hayırlı olsun ayrıca konunun trollerinede takılmayın (muhteremhoca ve donanımhabertavsiye )
  • Bu konuya ne zaman gelsem moralim bozuluyor.

hdd sesli , ekran kör ediyor , kasa dandik , klavyesi berbat , victor üstüne 600. Ver....

Nabalım şimdi zamanı geri mi alalım ? Yas mı tutalım.

Ayda 1 bakıyorum zaten ayar oldum.

• Yav yediğiniz kazık içinize oturdu beni eksiliyorsunuz Hepiniz ekran kartına aldanıp aldınız ama sonra pişman olduğunuz değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Agire Jiyan

Beyler daha önce de yazmıştım; HDD bölümünün üzerine kitap düşünce pc açılmamaya başladı. Pc HDD Slotunu boş görüyor demiştim. Tabi ki sorunun hdd de olduğunu düşündüm ama şuan aklıma gelen bi problem var. Ya Hdd bozuk değilse ? Ya hdd yi pc'ye bağlayan bir kablo veya bir parça da sorun varsa ? Böyle bir ihtinal var mı ?

Hdd ve Ram bölümünün kapağını açtım. Yani garanti muhtemelen yok. Çivilere tornavida takıldığı çok net belli. Ama benden önce pcdepo açmış kapağı benden izinsiz. Eğer problem hdd'de değilde bağlantı aletlerindeyse suçu pcdepoya yükleyebilir miyim ?

Bu arada hani pc açılırken bizim hdd'den ses gelir ya, artık gelmiyor. Umarım hdd bozuktur. Zaten değişecektim onu. O yüzden çok üzülmüyorum bozulduğuna. Hem ders çalışmıyordum hiç belki ders çalışmaya başlarım bu olayla birlikte. Vizelere kadar tamir etmesem mi acaba makineyi ?

Hocam soruma cevap vermiyorsun diye yakınıyorsun. Cevap veren sorununla ilgilenen kişilerede bir cvp atma zahmetinde bulunmuyorsun. Sana verdiğim cevaptaki videoyu sanırım izlemedin. Videoyu izlersen sanırım senin durumunla örtüşüyor. HDD darbe aldığında HDD nin iğnesi disk üzerinde kalır bazı durumlarda. Sen HDD yi açıp iğneyi kendin olması gereken yere yerleştirirsen sorun düzelir. Olası bir ihtimal bu, kesin böyle olmuştur demiyorum. Ama sen garantiye göndermeyeceksen kendin uğraşacaksan bunu deneyebilirsin. Bunun dışında sata bağlantısının kırılması bence imkansız. Tabii kitaptan kastın ansiklopedi değilse. Saygılar..

• quote:

Orijinalden alıntı: GRİNG0

Hocam 8gb ram i nerden siparis verdiniz bende almak istiyorum.

hepsiburada LINK

Fakat paketlemelerini beğenmedim koca bir kutuya başı boş bırakmışlar tangur tungur göndermişler. Yorumda yazdım ama yorumumu da yayınlamadılar uyanıklar.

kvr16ls11-8 - bu koddaki kingston ürününü alabilirsin nerden olduğu çokta önemli değil.

• 
Sayfa: önceki 536537538539540
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.