Şimdi Ara

Asus X550JK XO012D Inceleme ve Kullanıcı Platformu (537. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.040
Cevap
230
Favori
712.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyunu kurdugum gıbı sadece grafık ayarlarını fulluyorum oyuyorum baska ayar yapmıyorum ama dıkey açık bıle olsa bu kadar ısınması ne kadar normal servisi aradıgımda dedım oyunlarda ısınıyor 90 dereceye kadar dıye gonder dedıler gonderdım yapmadan gerı gonderdıler (en azından hala aynı derecelere kadar ısınıyor) oyunlarda oyle çok kasıcak oyunlar degıl bundan 2 3 sene once cıkmıs oyunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmnCLK

Kardeşim ben BF4 denedim ve sonuç gayet iyi ama BF Hardline ile aralarında nasıl bir fark var bilmiyorum şimdi de Thief alacağım :)

Bf4 u bende denedim zaten 114 levelim sikinti yok ondanda hardline yi betasini oynamistim kasma olmustu o yuzden korkuyorum belkide betayla ilgili birseydir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1ht1baron

Bayadır driver güncellemiyordum. LoL'de fps düşüşü inanılmaz nadir oluyordu. 2-3 oyunda 1 kere anca. Bugün driver güncelliyeyim dedim. Artık 3 dakikada bir fps aniden düşüyor. Sürekli fps düşünce oyun aniden donup düzeliyor.

Ne driver ı güncellediniz ?
  • Daha demin Bimeks ten 4 gb 1600 mhz ram aldım. Ram i açtıktan sonra 1.5v olduğunu farkettim. Bu 1.35 v veya 1.5 v olması bir sorun teşkil eder mi? Eğer uyumsuzluk yaparsa Bimeks açılmış ürünü geri alır mı? Daha yarım saat olmadı alalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

Daha önce çok defa ekranda yaşadığım görüntü sorununu yazdım ancak sorun ya arada kaynadı ya da baska bişey oldu, konu unutuldu gitti.
    Bugünlerde bu topik açıldığından beri günümüze kadarki yazışmaları biraz okudum ve gördüm ki o sorun birçok kişide var ama farkında degil. Ya kronik ya da birçok cihazda var.
    Ancak kullanıcılar bunu solukluk olarak görüyor. Bahsettiğim doku, görüntüde renklerin de cansız olmasına neden oluyor.
    Cihaz işlemcisi olsun, ekran kartı olsun, bu fiyatlarda rakipsiz. Ancak diğer elemanlar için aynı durum sözkonusu değil. Ekran makul fiyatlara sonrada servis veya kendimiz tarafından değiştirilebilir ise, mükemmel olur. Ekran değiştirme konusunda araştırması olan var mı?

Ne gibi bir sorun tam oalrak açıklarsan kendi laptopumda kontrol edebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: _Khal Drogo_

quote:

Bayadır driver güncellemiyordum. LoL'de fps düşüşü inanılmaz nadir oluyordu. 2-3 oyunda 1 kere anca. Bugün driver güncelliyeyim dedim. Artık 3 dakikada bir fps aniden düşüyor. Sürekli fps düşünce oyun aniden donup düzeliyor.

Nvidia driver. Eski sürümü yükleyince fps düşmesi düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3578804

arkadaşlar selamlar

bundan 5-10 sene önce pc özellikleri ıvır zıvır anlardım ama şimdi kör cahil konumundayım sanırım :)

evde hala xp kullanıyorum o derece :P

bu bilgisizlikle az çok araştırmalarım sonucu maksimum 1800-1900 tl ye alınabilecek en iyi pc bu imiş sanırım.

şuan piyasada olan hemen hemen her oyun oynanabiliyormuş.

bu pc nin tek eksiği ssd olmaması ve ramının 4 gb olması. fakat bu ikisi de sonradan takılabilen arttırılabilen parçalar.

uzun lafın kısası ben bu pc i almaya karar verdim.

şuan piyasads 1750 tl ilr 2050 tl arasında gidip geliyor.

sormak istediğim şu bu pc i 1 ay içerisinde almayı düşünüyorum acaba bu pc 1 ay içerisinde doların düşmesiyle falan ucuzlar mı? yada herhangi bir site kampanya vebenzeri bir şey yapar mı?

sormak istediğim budur arkadaşlar. ayrıca söylemek istediğiniz bir şey olursa dinlerim elbette.

şimdiden teşekkürler.

GG kampanyalarını takip edin %5-10 indirim yapıyo ben öyle 1548 tlye aldım 6 taksit hemde kampanyaya uygun kredi kartın varsa 100 tl de puan veriyo şu sıralar yapıkredi wordkarda 100 lira puan veriyo sanırım.

• quote:

quote:

quote:

Bende güncelledim merak ettim bakıyım var mmı bir sıkıntı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yenal5353

oyunu kurdugum gıbı sadece grafık ayarlarını fulluyorum oyuyorum baska ayar yapmıyorum ama dıkey açık bıle olsa bu kadar ısınması ne kadar normal servisi aradıgımda dedım oyunlarda ısınıyor 90 dereceye kadar dıye gonder dedıler gonderdım yapmadan gerı gonderdıler (en azından hala aynı derecelere kadar ısınıyor) oyunlarda oyle çok kasıcak oyunlar degıl bundan 2 3 sene once cıkmıs oyunlar

Dikey senkronizasyon çok farkettirir bu ayar açıkken bilgisayar oyunu 60 fps de çalıştırır zaten ekran 60 fps desteklediği için daha fazlası bi işine yaramayacak olduğundan bu ayarda oynamak mantıklıdır.
    Dikey senkronizasyon kapalıyken bilgisayar ne kadar fazla fps verebilecekse o kadar verir yani tam performans çalışır bu da işlemciyi ısıtır.
    Cs go da dikey senkronizasyon kapalı iken 89 derecelere kadar çıkmıştı benim işlemci sıcaklığım dikey senkronizasyon açıkken 70-75 civarı oluyor gördüğün üzere baya bi fark ediyor.

• Bilgilendirme icin tesekkur ederim bi deniyeyim Yarin bakalim olucakmi

• Merhabalar ben de x550jk sahibiyim. Geçtiğimiz sayfalarda sorunum olduğunda çözüm yoluna gitmeye çalıştık sizlerle fakat tüm konuyu baştan aşağı okuyum derken sıkıldım yirmili sayfalarda bıraktım

Makina hakkında olumsuz yorum yapanlara birkaç şey söylemek istiyorum. Ocak ayında aldım yaklaşık 1 ay kutusunda öylece kaldı vaktim yoktu kullanmaya.
    Aktif olarak kullanmaya başladıktan sonra %90 görülen kronik hdd cızırtı sesi bende de mevcut. Bunun haricinde klavyede space tuşuna tam basmak gerekiyor o şekilde işlem alıyor. Sayabileceğim olumsuz özellikler bunlar. Ben sizler gibi ağır oyunlar oynamıyorum, çok fps isteyen oyunlar değil Point blank veya euro truck gibi oyunlar oynuyorum ne ısınma ne fps düşmesi gibi problemlerle asla karşılaşmadım. Hissettiğim en ufak sıcaklık olduğu zaman ise işimi bitirip rutin kullanımıma başlayınca 5 dakika içerisinde normal sıcaklığına ulaşıp hatta fanda soğuk hava üflüyor.

Bu fiyata alınabilecek gerçekten tam bir f/p ürünü. Şöyle ki;

Mantık olarak düşünürsek masaüstü gibi her parçasını uprage yapamıyoruz değil mi ? Bu yüzden laptop alırken öncelikle değişimi yapılamayacak olan donanımları daha üst seviye almalıyız. (İşlemci, ekran kartı gibi.) Bunu hallettiğimize göre hdd ve ram için bu kadar konuşulmasına gerek olmadığını düşünüyorum. 1700-1900 arasında değişken bir fiyatı var 1700 civarlarında yakaladığınızda bir tane alıp ram ve hdd yükseltip canavar yaratmamanız içten bile değil. Bu fiyat aralığındaki diğer cihazların işlemci ve ekran kartları ortada. Zaten x550jk'da tüm donanım üst seviye olsaydı nasıl bu fiyata alabilirdik. Tabii bir taraf kral iken diğer taraf ırgat olacak.
    Param olduğu taktirde ram'den ziyade ssd alıp takmayı planlıyorum nasıl takılacağını öğrenip. Şimdi bilgisayarımı tamamen aktif bir şekilde kullanmak istiyorum çünkü hdd cızırtısı canımı sıkıyor. W8.1 kullanmaktayım %100 disk kullanma sorununa çözüm vardı sanırım onu nasıl yapabilirim ? Bu çözümden başka sizlerin bildiği bir iyileştirme yapabilir miyim bilgisayarıma ?

Lütfen kusura bakmayın uzunca yazdım fakat bende öğrenciyim kısıtlı bütçe ile alabileceğim en iyisini aldığımı düşünüyorum hele bahsettiğim yükseltmeler ile daha da iyileşecektir, amacım Asus'u savunmak falan değil. Selametle

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bende güncelledim merak ettim bakıyım var mmı bir sıkıntı ?

Bayadır oyun oynamıyordum lol dışında bugun de lol e giremem film indirmem lazım dı diğer oyunları denedim sanki hafif bir kasma var gibi daha once yoktu diye hatırlıyorum anlamadım acaba geri sürüme mi dönsem ?

• Bakın şimdi aklıma geldi bu bilgisayarı almak isteyen arkadaşlar kendi arasında toplanıp bazı alışveriş sitelerinden fiyatlar almıştı toplu alımda indirim yapılsın diye. Aslında hdd'de sorunumuz olduğu bariz belli ssd almak isteyenler olarak toplansak belli sayıya ulaştığımızda yine firmalarla görüşsek fiyat alsak, ssd fiyatları malum hiçte fena olmaz
  • orhan6894 kullanıcısına yanıt
    hocam space tuşu benimde öyleydi, aldığım gibi geri gönderdim, klavyeyi değiştirdiler. sende çabuk gönder asus, açıkla durumu değiştirsinler.
  • quote:

arkadaşlar selamlar

bundan 5-10 sene önce pc özellikleri ıvır zıvır anlardım ama şimdi kör cahil konumundayım sanırım :)

bu bilgisizlikle az çok araştırmalarım sonucu maksimum 1800-1900 tl ye alınabilecek en iyi pc bu imiş sanırım.

bu pc nin tek eksiği ssd olmaması ve ramının 4 gb olması. fakat bu ikisi de sonradan takılabilen arttırılabilen parçalar.

sormak istediğim şu bu pc i 1 ay içerisinde almayı düşünüyorum acaba bu pc 1 ay içerisinde doların düşmesiyle falan ucuzlar mı? yada herhangi bir site kampanya vebenzeri bir şey yapar mı?

sormak istediğim budur arkadaşlar. ayrıca söylemek istediğiniz bir şey olursa dinlerim elbette.

şimdiden teşekkürler.

Öncelikle şunu belirtmliyim ki ,ilgili sitelerin nasıl bir satış fiyatı gerçekleştireceklerini bilemeyeceğim, fakat doların düşemeyeceğinden emin olabilirsiniz zira vadeli işlemler piyasasında bile döviz işlemleri yüksek fiyatta seyrediyor ortalama 2-3 ay sonrasının endeksleri olduklarından ötürü herkes tedirgin bir şekilde dolar rezerv etmeye çalışıyor.

Bilgisayar ihtiyacınıza gelince ,üstüne ram ilave etmek isteyeceğiniz ,ve bir işletim sistemi de satın alacağınız bu bilgisayar yerine hemen hemen tüm oyunları yine high şekilde oynayabileceğiniz Asus K555 serisine bir de göz atın ,hem dogustan 8 gb ,hem de win 8.1 ile gelmekte ,metal kasalı buz gibi sezon yıldızı diyebiliriz.
    yok ama illa bu modeli alacaksanız 1. sayfadan itibaren konuyu okumaya başlayınız ,not alarak böylelikle alma arefesinde -1 ay var demişsiniz- hatırı sayılır problem giderme rehberine sahip olmuş olursunuz...

• waleur 5 yok ortalıkta ayırdır ? Geçen yazı yazmıştım sonra sildim ,kırıldı küstü mü yoksa?
    Asus'ta işe başlamıştır umarım (inşallah)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

quote:

arkadaşlar selamlar

şimdiden teşekkürler.

Öncelikle şunu belirtmliyim ki ,ilgili sitelerin nasıl bir satış fiyatı gerçekleştireceklerini bilemeyeceğim, fakat doların düşemeyeceğinden emin olabilirsiniz zira vadeli işlemler piyasasında bile döviz işlemleri yüksek fiyatta seyrediyor ortalama 2-3 ay sonrasının endeksleri olduklarından ötürü herkes tedirgin bir şekilde dolar rezerv etmeye çalışıyor.

Bilgisayar ihtiyacınıza gelince ,üstüne ram ilave etmek isteyeceğiniz ,ve bir işletim sistemi de satın alacağınız bu bilgisayar yerine hemen hemen tüm oyunları yine high şekilde oynayabileceğiniz Asus K555 serisine bir de göz atın ,hem dogustan 8 gb ,hem de win 8.1 ile gelmekte ,metal kasalı buz gibi sezon yıldızı diyebiliriz.
    yok ama illa bu modeli alacaksanız 1. sayfadan itibaren konuyu okumaya başlayınız ,not alarak böylelikle alma arefesinde -1 ay var demişsiniz- hatırı sayılır problem giderme rehberine sahip olmuş olursunuz...

hocam piyasaların beklediği şu 1 aylık süreçte düşmesi sonra sürekli artarak temmuz ayında 3 lirayı bulması ama neyse kon ubu değil :)

işletim sistemi satın alacağın dediğini herhangi bi bilgisayarcı kolayca kurmuyor mu? belki çok basit aptalca şeyler soruyorum ama inan bilmediğimden :D

bu pc nin ekran kartı çok övülmüş mesela senin dediğinle kıyasla ekran kartı durumu nedir?

senin dediğinin ramı daha iyi direkt windows kurulu geliyo. anladığım kadarıyla.

1. sayfadan itibaren okumak zulüm gibi bi şey olur herhalde :)

• Beyler daha önce de yazmıştım; HDD bölümünün üzerine kitap düşünce pc açılmamaya başladı. Pc HDD Slotunu boş görüyor demiştim. Tabi ki sorunun hdd de olduğunu düşündüm ama şuan aklıma gelen bi problem var. Ya Hdd bozuk değilse ? Ya hdd yi pc'ye bağlayan bir kablo veya bir parça da sorun varsa ? Böyle bir ihtinal var mı ?

Hdd ve Ram bölümünün kapağını açtım. Yani garanti muhtemelen yok. Çivilere tornavida takıldığı çok net belli. Ama benden önce pcdepo açmış kapağı benden izinsiz. Eğer problem hdd'de değilde bağlantı aletlerindeyse suçu pcdepoya yükleyebilir miyim ?

Bu arada hani pc açılırken bizim hdd'den ses gelir ya, artık gelmiyor. Umarım hdd bozuktur. Zaten değişecektim onu. O yüzden çok üzülmüyorum bozulduğuna. Hem ders çalışmıyordum hiç belki ders çalışmaya başlarım bu olayla birlikte. Vizelere kadar tamir etmesem mi acaba makineyi ?

• Fenrod F kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan bilgisayara en ihtiyacım olduğu zamanlar bunun yerine başka kullanacağım başka bilgisayar yok. Benimki öyle aman aman sorunlu değil zaten. Klavyeyi kullanmaya başladıktan sonra gözlemledimki tuşlar yerine oturuyor daha rahat işlev görüyor. Garantiye gönder bilmem kaç iş günü bekle falan şimdi hiç yapamam onu teşekkür ederim öneriniz için
  • Ya bu pes 15 i akıcı oynuyorum windows güncellemesi falan yaptıktan sonra oyun ağır çalışmaya başlıyor diğer oyunlarda bu sorun yok daha öncede olmuştu oyunu kaldırıp tekrar kurdum olmadı sistem geri yükleme yaptım düzeldi her seferinde geri yükleme mi yapacağız yok mu bunun çözümü ya

• 
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.