Şimdi Ara

## Asus’un Son Bombası: P5B Premium ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ## Asus’un Son Bombası: P5B Premium ##

Asus aldı başını gidiyor. Anakartlara yönelik olarka son dönemde neredeyse hemen her gün yeni model duyurusu yapan firma’nın Windows Vista ile uyumlu çalışmaları anakrtlarına da yansımaya başlamış durumda. Firmanın şu an için en çok modele sahip olan ürün gamlarından birini oluşturan P5B serisinin en son ve en iddialı olan modeli P5B Premium gün yüzüne çıktı. Anakart üzerindeki yüksek kaliteli katı kapasitörler ile hemen dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Intel’in Core mimarisine sahip Core 2 Duo “Conroe” işlemciler için çıkardığı en güncel yonga seti olan P965′e sahip olan anakartın overclock konusunda da oldukça iddialı olduğu belirtiliyor. Ama anakartın asıl can alıcı özellikleri dahada başka.

## Asus’un Son Bombası: P5B Premium ##

"Entegre 512MB flash bellek"

Asus’un Windows Vista’ya yönelik olarak başlattığı çalışmaların ilk meyvaları bu anakart ile kullanıcılara sunucalacak gibi. Anakart üzerinde yer alan TPM modülü sayesinde Windows Vista üzerinde hard diskinizdeki verileri “BitLocker Drive” teknolojisi sayesinde şifreleyebilmeniz mümkün. Bunun da ötesinde Windows Vista’nın en önemli özelliklerinden biri olan ReadyBoost fonksiyonu için Asus P5B serisinin en iddialı modeli olan P5B Premium üzerinde 512MB falsh bellek eklemeyi de ihmal etmemiş. Bu sayede Windows Vista yüklü sistemlerde birçok operasyonun hızlandırılması mümkün hale getirilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 10 Ocak 2007; 12:35:03 >

• çok iyi bu ya

ne zaman gelir tr ye almak lazım 1 tane

haber için tesekkurler hocam
  • asusta şaşırdı devamlı değişik değişik anakart üretiyor
    asus u tebrik etmek lazım ismini yakışır bir anakarta benziyor
  • tek rakibim gigabyte.İmza:asus
  • 6 dan az SATA varsa almam bunu.
  • resime bakılırsa neredeyse p5b dlx ile aynı pcb düzenine sahip.Ne diyelim yine bir asus klasiği
  • entegre flash gerçekten ii gitmiş... vista nın sistem dosyalarını ram a yükleyeceği ve bunun da daha fazla ram gereksinimi getireceği biliniyordu bu yüklemeyi onboard flash a mı yapacağını tam anlamadım ama eğer öyleyse ramden tasarruf sağlama imkanı doğabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla asus mokunu çıkardı bu işin kıl oldum,millette para bırakmadı bunlar asusa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nos23 -- 10 Ocak 2007; 13:55:58 >
  • yürü be kim tutar seni cok iyi bir ürün. bende tuttum bu flash bellek ozelligini gercektende ilgi cekecek ürünleri yapmasını biliyor bu adamlar @MMXex'in dedigi gibi yine bir asus klasigi.
  • Ne zaman geleceği hakkında bi bilgisi olan var mı??
  • arkadaşlar bu flash bellek hakkında biraz daha bilgi verirmisiniz?
  • İşte bu anakart Vista için ilk adım olmuş.
  • oldukça şık ve kaliteli bir düzeene saihp ama bence 150 den asagıya olmaz fiyatı!
  • Readyboost u kullanmak için 1 GB kingston usb belleğimiz vardı yaw. Onu kullanmayı düşünüyordum ben açıkçası ama fazla mal göz çıkarmazmış ne olacak ki? zaten usb bellek fiyatları ucuzlamışken asus pek bir maliyete girmeden anakarta eklemiştir 512 mb rami ne olucak ama kasa içi sıcaklığını düşündüğünüzde bu ne kadar sıhhatli olur, tartışılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: by_ProXy

oldukça şık ve kaliteli bir düzeene saihp ama bence 150 den asagıya olmaz fiyatı!

Bence bu fiyat çok cüzi bile kalabilir
  • fiyat 200$nin ustunde olur...

Vistanın ilk haberlerini okuduğumuz gunlerde bni dergide Vistanın flash bellekleri kullanarak performans artışı sağladıını gormustum hatta SS koymuşlardı Flash bellek takınca seçenek çıkıyor hızlandırma için kullanılsınmı gibisinden. Anakartın uzerine takmak bence gerçekten coook akıllıca olmuş fakat ASUSun yuksek fiyatlarına burdan bir
  • peki bu ürün ile ilgili bir sorum olacak. bu flash bellek olayı su sekilde olmuyormu bilmem kaçbinkere yazınca alet mefta oluyor. bunu çıkarıp çöpe atıp yerine yenisini takabilecekmiyiz. yoksa anakartımı atacağız ben henüz böyle bir şey yok diye biliyorum. yanlışsam affola.
  • asus p5b satıyorum alan warmı bundan alıcam :d
  • TPM yongasının bu bitlocker dan başka marifetleri varki bence çok tehlikeli. İleride güvenilir olarak Trusted Computing Group tarafından onaylanmamış yazılımların çalıştırılmaması, yüklenememesi, güvenli ve onaylı yerlerden elde etmediğiniz ses/görüntü dosyalarının çalınanaması gibi (örneğin kendi CDnizden mp3 yaptınız) durumlarla karşılaşmanız olası. WMP yada itunes kullanarak açmaz ise bende winamp yada başka program yüklerim dinlerim diyorsanız bu DRM'i dibine kadar desteklemeyen programların sizce Trusted Computing Group'tan onay alma şansı var mı ? onayları olmadığından yükleyemeyecek, işin kötüsü yükleseniz bile çalıştıramayacaksınız.
    TPM'den olabildiğince uzak durma taraftarıyım.
    wikipedia'da TPM

• P5B-E Plus - P5B-E - P5B/TeleSky - P5B-MX/WiFi-AP - P5B-V - P5B-VM - P5B Deluxe - P5B Deluxe/WiFi-AP - P5B
    P5B bir benim adımla çıkmadı ASUS Ne yapmaya çalışıyor...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.