< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 2 Ağustos 2020; 18:36:36 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 2 Ağustos 2020; 18:36:36 > |
Genelde anakartlarda ortanın az üstünü seçerim. Dandik veya uçuk model almam. (F/P segmenti)
Taa 1995-96'lı yıllarda Pentium II zamanında kullandığım Asus P2B anakarttan (Asus'un Asus olduğu zamanlar) beri her Asus anakartta sorun yaşadım. K7 Athlon 750 işlemciyle Asus anakartla (ortanın üstü modeldi) sorun yaşadım. Yerine ABIT anakart aldım. Athlon XP ile de diğer üreticiler geç kalınca Asus almak zorunda kaldım. Beklentimin altında kaldı. Sonra ABIT KN7 mi ne aldım yine. 1883 Mhz Athlon XP 2500+ Barton işlemciyi 3501 MHz OC yaptı. Athlon 64 ile ABIT KN8 serisine devam ettim. Hiç başım ağrımadı. Hem düz hem X2 modelde. Sonra maalesef ABIT battı. Phenom I ile Gigabyte kullandım. Hiç sorun yaşamadım. Phenom II X2-550 BE ile çekirdek açayım dedim. Yine Asus daha erken çıkarmıştı ana kartlarını. 790 çipli asus GTD mi ne gibi nispeten iyi anakart tam hayal kırıklığıydı. Ne çekirdek açtı, ne iyi OC yaptı. Yerine Gigabyte 770TA-UD3 aldım. Taş gibiydi. Birilerine verdim hala kullanıyor. FX-8320 alırken de daha Gigabyte iyi serilerini çıkarmamıştı. Ben de teknik olarak süper görünen Asus M5A97 EVO 2.0 aldım. Yaşamadığım sorun (hatalı BIOS, eski BIOS verilerinin hala gözükmesi, ram görmeme, ses gitmesi, usb sorunu vb vb) kalmadı. Yerine Gigabyte 970-UD3P aldım. Hala taş gibi. Aldığım-aldırdığım birçok farklı üründe de sorun çıkmadı. Asus'ta ise P2B sonrası memnun kaldığım tek ürün hala yaşayan HD-7950-DCU2T ekran kartı. (Ki AMD ekran kartlarına 7xxx ve 2xx sonrası Asus çöptür.) Gigabyte için sorunlar ilginç. İlk çıka Gigabyte ürünleri ancak bütçe zorluyorsa alınmalı. Zira ilk nesil genelde zayıf özellikli ve basittir. Rafine edilmemiştir ve kalite daha düşüktür. Sanki bir çıkaralım bakalım nasıl çalışacak, ne sorunlar görülecek diye deneme ürünü gibiler. Sonraki seriler ise hataları giderilmiş, rafine edilmiş, sağlam, sorunsuz ürünler oluyorlar. Mesela Asus M5A97 EVO 2.0 alırken daha Gigabyte 970-UD3 filan çıkmamıştı. Mecbur aldım. Asus pörtleyinde UD3'ün de gelişmişi UD3P vardı ve tereddüt etmedim. Gigabyte alırken acele etmemek, rafine ürünleri beklemek lazım. Bunu yapınca gayet sorunsuz. |
hocam zaten bir kac senedir,asustan amd kartı alınmaz diye forumda bangır bangır soyleniyor.bunda nvidia nın etkisi oldugu soyleniyor.ama nvidia kartlarda 16xx serilerinin evo,dual ve tuf gibi modellerinde cok yuksek sıcaklık dereceleri gorenler var.asus anakartların o.c. yapınca bazen dengesiz voltaj verdikleri ile ilgili bir yazı vardı forumda.asus sanırım rekabet icin kaliteyi dusurmeye basladı.
https://www.youtube.com/watch?v=H7lnBCFnBok |
asustan gtx770 ve rx480 almıştım 770'i garanti süresi bitiminde rx480 ise aldığım andan itibaren siyah ekrana dusup dusup durdu. alırmıyım birdaha sanmam...
|
Monitör ve telefonundan hiç memnun kalmadım asus benim için sadece anakarttır başka bi ürününü hayatta almam(belki vga).
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 29 Mart 2020; 23:59:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogo57 -- 30 Mart 2020; 18:36:36 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 18 Nisan 2020; 1:19:27 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 16 Nisan 2020; 14:43:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msatic -- 3 Ağustos 2020; 2:13:27 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyaqçocuk -- 3 Ağustos 2020; 2:22:19 > |
|