Şimdi Ara

Asus'un dandik bir marka olması. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodofran

    sonunda asus balonunun bitmesine sevindim. yıllardır özellikle de laptoplarda millette bi asus çılgınlığı. adam işlemcisine ekran kartına ramine bakmadan asusu iyidir diye alıyor saçmalık. ben acerciyim. laptopunu da monitörünü de kullandım çok da sevdim benim gözümde daha samimi bir marka. ama işte donanım parçası ekran kartı vs. üretmiyor. bence asusutan kat kat daha kaliteli marka acer.

    msi de aynı şekilde asus gibi balon bence bu arada.
    laptoplarda ben daha kapak menteşesi kırmayan asus görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Amd tarafında carbon hariç msi b450 serisine bulaşmayın sonra forumlardan çıkmazsınız. Asusa gelelim özellikle Tuf serisi ekran kartları çöp .
    B450 tomahawk anakartlar ryzen 3900x'i bile çalıştırıp bir miktar da overclocklu kullanmana izin veriyor. Asus'un tuf anakartlarında denesen anakart aşırı ısındığı için 5 dakikada bir sistemi kapatır. Daha ne istiyorsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Yakinen tanıdığım genç bir kardeşim sistem topluyordu ona 50 kez Msi anakart alma dedim gitti b450 gaming anakartı aldı şimdi diyorki abi benim işlemci 90 derece oluyor ben ne yapayım , voltaj değerlerine baktim saçma sapan voltaj veriyor ellen voltaj gir diyorum olmaz abi korkuyorum diyor , ben stok soğutucuyla kullandim en fazla 65 falan oluyordu, bir anakart sadece vrm lerden oluşmuyor genel olarak değerlendirmek gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Pek stok voltaj ile kullanmıyorum ama Msi ve Asus anakartlarda stok voltaj ile ısınma açısından pek fark görmedim. Ayrıca Asus anakartlarda adam gibi fan kontrolcü yok. Bu bile almama sebebi.
  • Asusla sorun yaşamayan hatta seven tek benim herhalde Asusun bios arayüzünü hiçbirininkine değişmem AsRock olabilir belki değişebileceğim hiç kullanmadım onu bilmiyorum.H170m Plus anakartımda llc fulde kullanmak gibi bütün aptallıkları yaptım elektriği aniden kesmek gibi üzerinde ekran kartıda yaktım hiç bir sorun yaşatmadı bana şuandada Asusun H410 anakartını kullanıyorum yine aynı sağlamlık ve kalite hissiyatını veriyor şunuda söyleyeyim MSI B450M Mortar Max anakartta kullandım kesinlikle Asus biosu daha iyi.Asusta daha memnun olduğum için intele geçerkende MSI almayacağım diyip tekrar Asus aldım gayet memnunum karttan.Ekran kartını hiç kullanmadım onunla ilgili bir deneyimim yok ama intel tarafındaki anakartların gayet kaliteli olduğunu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 4 Ağustos 2020; 13:37:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MogoLKhan

    Yakinen tanıdığım genç bir kardeşim sistem topluyordu ona 50 kez Msi anakart alma dedim gitti b450 gaming anakartı aldı şimdi diyorki abi benim işlemci 90 derece oluyor ben ne yapayım , voltaj değerlerine baktim saçma sapan voltaj veriyor ellen voltaj gir diyorum olmaz abi korkuyorum diyor , ben stok soğutucuyla kullandim en fazla 65 falan oluyordu, bir anakart sadece vrm lerden oluşmuyor genel olarak değerlendirmek gerekir.
    Hem otomatik olsun hem de sıcak olmasın diye bir şey yok hocam. Aynı model işlemciler bile aslında farklılar, piyasada birbirine özdeş iki işlemci bulamazsın. Bu yüzden otomatik overclock işi garantiye almak için yüksek voltaj veriyor. Manuel yapmak şart. Manuel denerken en kötü voltaj düşük gelir sistem kapanır tekrar artırırsın bunda korkacak bir şey yok. Çok saçma bir şey yapsan bile anakart pilini söküp cmos'u sıfırlayınca düzeliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Asus dandik marka değil. Pinti marka. Kar marjını yükseltmezse, kazık fiyata satmazsa bir malı, %99 dandiktir, kırpılmıştır. Asus'un ucuz ürünlerini tercih etmeyin. En pahalı serisi Rog Strix. Bunlar gerçekten kaliteli oluyor. Özellikle Rog Strix ekran kartları ve "bazı" anakartları iyi. (psu aio kasa zinhar almayın uzak durun para tuzağı).

    Ama sorun şu ki Rog alacak param olduktan sonra Rog almam zaten lol. Mesela 2080ti Rog alacak adam gitsin Evga üst modellerden alsın her türlü Rog'dan iyidir. Parasına göre kötü, kalitesine göre iyidir Rog Strix ürünleri.

    Mesela tuf gaming serisi kadar boş, dandik, gimmick bir ürün serisi aklıma gelmiyor. Adı havalı, kendisi rezalet çoğu ürünün bu seride.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Autoya alırken hiç 1.350 üzerini görmedim ama elamanin attığı görsellerde 1.5 , 1.45 lere çıktığı oluyor ,bios güncellemesiyle ve elle voltaj girildiğinde düzeltilebilir ama bunu pc den zerre anlamayan insanlara yaptiramazsınız , ve o genç arkadaş ne dese iyi amd nin böyle ısınacağını bilsem gider yine intel alırdım. Pc sektorunun çoğunu bilinçsiz insanlar oluşturuyor bunu laptop satışlarındanda anlıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus benim için piyasadaki en iyi elektronik ürünlerini üreten markadır. Asıl Dell denen markadan birşey almamak lazım. Bu kadar iğrendiğim bir marka daha olmadı hayatımda şimdiye kadar.
  • Urunlerle ne yapiyorsunuz da bu kadar sorun yasiyorsunuz arkadaslar ? 15 yildir asus kullaniyorum daha 1 urunun bozuldugunu gormedim.Abartmiyorum 1 tane bile asus urunum bozulmadi.15 senelik pc hala calisiyor 40 50 gun kapanmadan calisiyor stabil.Anakarti ekran karti dvd rw i asus.Yeni pc almistim 5 sene kadar oldu anakarti ekran karti yine dvd rw i alinabilecek her parcasi asus.Telefonum da asus 3 senedir teklemedi bile.
  • Yaklaşık 1,5 yıldır Rx 570 strix ve b350 prime plus kullanıyorum. Tek bir sorun yaşamadım. Nazar değmesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun reis Asusun en kötü kartlarından birini almışsın. Benim gördüğüm Tier Listlerde yerlerde idi. B450 serisi Asus için hayal kırıklığı oldu evet ama B550 serisinde düzeltti gibi gözüküyor. Tier Listlerde konumunu yeniden kazanmaya başladı. Hatta bende bir B550-F Strix serisi aldım inş bende de böyle kötü durumlar olmaz ama geçmiş olsun çıktığı gibi mi aldın ? Tier Listler güncellenmeden. Ama iyi yanından bak aralarında en iyi ses yongası asusta.

    Bence bu olayı markaya atma. Diğer anakartlar içinde geçerli olabilirdi bu durum. Modele göre araştırma yapmak en iyisi bence. Çoğu markanın kötü serileri olmuştur sonuçta.
  • eskiden buralarda hep asus alın derlerdi?
  • Eskiden markaya bakıp kafa rahat bir şekilde alışveriş yapabiliyorduk, şuan modelden modele performans ve kalite çok değişiyor, sormadan araştırmadan bios pili bile almamak lazım
  • Dandik marka demek haksızlık olurda markanın iyi ürünü olur kötü ürünü olur asus biraz ucuz modellerde kötü iş çıkarmaya başladı kendine yakışmayan umarım toparlarlar..

    Laptop konusuna gelince intelin işlemcide malesef Nvidia nın da ekran kartı konusunda ortaklarına dönem dönem baskı yaptığı söylentilerini duyuyoruz okuyoruz firmalarda muhtemel ticari baskılar altında böyle kabul edilmesi bence imkansız hatalar yapabiliyor ama kesin bilerek mi onuda işte ispat etmek lazım ama olmaz yani öteki laptopta hava kanalı açıpta amd laptopta aynı yeri kapatmak öyle kolay kolay tesadüfen olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 5 Ağustos 2020; 9:56:19 >
  • ASUS un telefonuna laf ettirmem marka dandik demek yanlış olur.
    Telefon Zenfone 2 lazer beni 5 sene götürdü son sene kasma ve donmalari oldu fakat Android sistemli bir telefona göre Asus muazzam performansta çalıştı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yani açıkçası ben b450-f strix kullanıyorum 3600x ile. Daha herhangi bir sorun yaşamadım.
    Isınma filan durumu da yok. Bende msi dan çok çektim fx zamanı.
  • Amd için zaten bir tek bordları iş yapar b550-e olsun x570 ler olsun kaliteli abi yalan yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 5 Ağustos 2020; 16:24:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartlarında doğru düzgün fan kontrolcü yok. Adam gibi sessiz bir fan profili yapılmıyor diyorum. Hala "Bon Asos onokort kollonoyorum soron yosomoyorom" diyorlar. Kime ne anlatıyorsak.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.