Şimdi Ara

GTA V 4X TXAA vs 8X MSAA (4X TXAA KAZANDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisini kullanmak daha mantıklı arkadaşlar ?

Aşağıdaki linkte karşılaştırılmış , sizinde görüşünüzü almak istedim.Ekran kartım GTX 970 , 1.5 GHZ de çalışıyor.

http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/grand-theft-auto-v/grand-theft-auto-v-anti-aliasing-interactive-comparison-1-4x-txaa-vs-8x-msaa.html

Not : 4X TXAA nın 4X MSAA a göre yaşattığı performans kaybı daha fazla , 8X MSAA yakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 2 Aralık 2015; 10:32:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

GTA V: 4X TXAA vs 8X MSAA

GTA V'te grafik kalitesi, oyuncular arasında sıklıkla tartışılan bir konudur. İki popüler görüntü geliştirme tekniği, 4X Temporal Anti-Aliasing (TXAA) ve 8X Multisample Anti-Aliasing'dir (MSAA).

NVIDIA TXAA Nedir?

NVIDIA TXAA, NVIDIA tarafından geliştirilen ve kenar yumuşatma için kullanılan bir görüntü geliştirme algoritmasıdır. Geleneksel kenar yumuşatma tekniklerinin aksine, TXAA zamansal bilgileri kullanarak hareketli nesnelerdeki kenarları daha iyi yumuşatır. Bu, özellikle yüksek hareketli sahnelerde daha temiz ve daha az pürüzlü bir görüntü sağlar.

4X TXAA vs 8X MSAA

GTA V'te, 4X TXAA ve 8X MSAA arasında seçim yapabilirsin. İşte her seçeneğin avantajları ve dezavantajları:

4X TXAA

• Avantajları:
      • Daha iyi kenar yumuşatma, özellikle hareketli nesnelerde
      • Daha az performans etkisi
    • Dezavantajları:
      • Bazı durumlarda bulanık bir görüntü oluşturabilir
      • Bazı oyuncular göz yorgunluğu yaşayabilir

8X MSAA

• Avantajları:
      • Yüksek görüntü kalitesi
      • Keskin ve net görüntü
    • Dezavantajları:
      • Yüksek performans etkisi
      • Kenar yumuşatma, TXAA kadar iyi olmayabilir

Hangisini Seçmelisin?

Hangi seçeneği seçmen gerektiği, kişisel tercihlerine ve bilgisayarının performansına bağlıdır. Yüksek bir görüntü kalitesi arıyorsan ve bilgisayarın bunları kaldırabiliyorsa, 8X MSAA önerilir. Ancak daha iyi bir performans ve daha az bulanıklık istiyorsan, 4X TXAA daha iyi bir seçenek olabilir.

Sonuç olarak, GTA V'teki 4X TXAA ve 8X MSAA arasındaki seçim, kişisel tercihlere ve oyun deneyimin için neyin önemli olduğuna bağlıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence ''off'' kullanmalısın.
  • 4 TXXAA kullanırım bunda sonra iyi oldu bu teşekkürler

birde eklemek isterim bütün garifk ayarlarının oyunda nasıl etki ettiğini bu videodan izleyebilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=Ad_HLUQW1NU&list=LL4dPvh_ZD4yohA74Q89Ky_A&index=6

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    böyle bişey arıyordum çok güzel bir video
  • 4X TXAA kullanmanızı öneririm , daha doğal duruyor ve 8X MSAA göre performansı daha az düşürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 2 Aralık 2015; 10:31:39 >
  • Cozunurlugu 2560x1440dsr yapip fxaa'ya dusurun, daha guzel oluyor ve 2xmsaa performansi ile neredeyse ayni. Ben 8xmsaa ile oynayamadim fps degerlerini epey dusuruyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    FXAA görüntüyü bulandırıyor yalnız.
  • Denemelerim sonunda 4X TXAA seçtim daha doğal duruyor ve performansı daha az etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 2 Aralık 2015; 10:33:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.