Şimdi Ara

ASUS telefon alacaklar okusun! [5 yıllık kullanıcı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bu konuyu açmayı Zenfone 6 ile başlayan ve Zenfone 3 Max, Zenfone 4 modellerini kullanmış birisi olarak yazmayı ve sizi uyarmayı görev bilirim.

    1- ASUS güncellemeler ile sorun düzeltmez, sorun çıkarır.
    2- Türkiye'deki yetkili servisleri dışarda yağmur yağıyor olsa sıvı teması diyecek kadar kötü.
    3- Cihazlarda sürekli performans kaybı olur, cihazın çıkışından bir süre sonra güncelleme desteği kesilir.
    4- Destek kesilmeden önceki son birkaç güncelleme ile cihaz iyice öldürülür, bataryası kullanılamaz hale getirilir.
    5- ZenTalk üzerinde oluşturduğunuz herhangi bir konunun cevabı muhtemelen "Yerel servise götürün" olur.
    6- Kronik sorunların çözümü genelde 3 ay sonra gelir.
    7- 3 ay içinde çözülmediyse hiç çözülmez.
    8- Custom ROM bulmanız imkansıza yakın olur, son zamanlarda takip etmedim ama genel olarak şu havalı çocuk ROM'ları oluyor, o da şanslıysanız.
    9- Güncellemeler genelde özellik değil hata ekliyorlar, özellik kaldırıyorlar.

    Yaklaşık 5 senelik ASUS tecübeme güvenerek yazıyorum. Lütfen dikkate alın, her ne kadar cihazın ilk yılında yorumlar olumlu olsa da sonrası hiç iç açıcı olmuyor arkadaşlar. Yeni cihaz çıkardıkları anda eski versiyonları öldürmeye başlıyorlar. Bunu da yavaş yavaş değil göstere göstere yapıyorlar.







  • Ben de sırf şu güncelleme muhabbeti yüzünden firmaların Android kullanıcılarını koyun yerine koyduğunu düşünüyorum artık. Çoğu yeni çıkan telefon, piyasadaki güncel Android sürümünün bir altındaki versiyonla cihazları piyasaya çıkarıyor. Max. 2 güncelleme diyip aslında piyasada var olan sadece bir sonraki güncellemeyi veriyor. O da verirse... Android telefonları da güncellemelerle ölüyor, bataryalar ölüyor, performans düşüyor. Ne hiçbirinde doğru dürüst yedekleme imkanı var ne bir şey var. Bari en azından güvenlik güncellemeleri versinler. O da yok abicim, yok hiçbir şey yok. 2 model sonra anında unutuyorlar telefonları. (Şuan ki HTC One M8 telefonumdaki birkaç bug yıllardır düzeltilmedi.) Şuan bile iPhone 6s alsan muhtemelen 2 sene daha güncelleme alacak. Aynı dönemde çıkmış amiral gemi Samsung Galaxy Note 5 unutulalı aylar oluyor... Güncelleme gelmeyen telefona custom rom bulayım dersin, her birinde ayrı bir sorun. Neden bunlarla uğraşayım ki. Eskiden çocuktuk zevkli geliyordu. Kurcalayınca zevk alıyordun. Fakat şimdi insanın bunlara ayıracak zamanı bile olmuyor. Neden bunlarla uğraşsın ki bir insan. Telefon değiştirirken, rom atarken verileri yedeklemek, önceden yüklü uygulamaları tekrar yükleyip giriş yapmak bile ayrı bir dert. En son 3 yıl önce iPhone kullandım. Son 3 yılı aşkındır Android kullanıyorum, son zamanlarda artık tak etti. Bir sonraki telefonum yine muhtemelen eski de olsa iPhone olacak.




  • 2015 senesinde asus zenfone 2 aldim taa ki ocak ayin 11inde mi 8 lite de gecene kadar. Calisir vaziyette duruyor ama gel gelelim performans konusunda cok sorun cikarmaya basladi. Ozellikle otg kullanirim telefonda ben en sondan bir onceki guncellemeden sonra otg kullanamaz oldum. Canli destekden musteri hizmetleri ile gorusdugumde cihazin otg desteklemedigini soyluyor oysaki guncellemeden once kullangimi soyluyorum hatta asus'un bole bi ozellige dahip oldugunu asus avrupa sitesinde yazdigini soyluyorum. Hala ozellik olmadigini soyluyor. Bu android bence yazilimdan cok bir piyasa teknolojik cihazlarin satis stratejisi bence cihazlari eskitip cihaz aldiriyorlar. Guncelleme ile ozellik eklersin her versionda yeni teknoloji olan aletleri kullanirsin ama guncelleme ile telefonu yavaslatmak nedir halen mantik disi geliyor bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zenfıon 4 max nasaıl olur abı pil kaç yıl sonra vasatlar
  • 4 senedir Zenfone 5 kullanıyorum. Ne hikmetse sadece bir kere şarj soketi değişti. Başka da bir sorun olmadı. Telefon halen yağ gibi akıyor. Tek sıkıntısı eskiden kasmayan oyunlarda artık kasması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerdeyse 4. Yila girecek zenfone 2 ile yoluma devam ediyorum.4.5 yillik zenfone 5 var oda hala gayet iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zenfone laser2 var, 4 senelik taş gibi. ne olur ne olmaz diye son guncellemeyi yuklemedim yavaslatirlar felan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khaLed

    2015 senesinde asus zenfone 2 aldim taa ki ocak ayin 11inde mi 8 lite de gecene kadar. Calisir vaziyette duruyor ama gel gelelim performans konusunda cok sorun cikarmaya basladi. Ozellikle otg kullanirim telefonda ben en sondan bir onceki guncellemeden sonra otg kullanamaz oldum. Canli destekden musteri hizmetleri ile gorusdugumde cihazin otg desteklemedigini soyluyor oysaki guncellemeden once kullangimi soyluyorum hatta asus'un bole bi ozellige dahip oldugunu asus avrupa sitesinde yazdigini soyluyorum. Hala ozellik olmadigini soyluyor. Bu android bence yazilimdan cok bir piyasa teknolojik cihazlarin satis stratejisi bence cihazlari eskitip cihaz aldiriyorlar. Guncelleme ile ozellik eklersin her versionda yeni teknoloji olan aletleri kullanirsin ama guncelleme ile telefonu yavaslatmak nedir halen mantik disi geliyor bana
    pcden stock rom flashlanmıyor mu ? bilmediğim için soruyorum. güncellemeyi geri döndürmenin tek yolu bu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Android işletim sistemi, windows işletim sistemi gibi hatalarla dolu bir sistem. Nasıl windows, program ekleme ve silmelerde, pc de kalıntılar bırakıyorsa, aynı sistem androidde de geçerli ve sistem zamanla şişiyor. Bu da telefonlarda takılmalara neden oluyor. Ben teknik birisi olarak görüş belirtmiyorum. Tamamen kullanıcı deneyimidir.

    Google Play e girdiğimde, bir program yükleyeceksem, önce yorumları okurum. Birçok kişi yükleyip siliyır. Bu da şişmenin en büyük nedenlerinden.

    Asus telefonu kötülemişsiniz ama, benim Asusla tanışmam phonepad7 ile başlar. Daha sonra Asus 6, zenfone 2 selfie ve son olarak da zenfone 5 (620KL) ile yola devam ediyorum. Kullanım alıkanlıkları olarak: Autocad, office suit, truecaller, facebook, instagram, whatsapp vazgeçilmez programlarımdır. Oyun olarak sadece sudoku kuruludur telefonlarımda. Hem Asus 6(7 yıllık), hem zenfone 2 selfie(4 yıllık) de hiçbir sorun yaşamadım, halen de canavar gibi çalışıyorlar. Telefon ekranları çatlakla dolu, şarj soketleri artı yalama oldu gibi nedenlerle değiştiriyorum ben telefonumu. Eski telefonlarımı da kızım oyun için kullanıyor. Yüklü çizim dosyaları, mailler gibi iş için kullandığımda, Asus bana hiç sorun çıkarmıyor. Bence haksızlık etmişsiniz.

    Asusun malzeme kalitesinden ve uygulamalarından çok memnunum. Piyasada aynı paraya satılan Çin menşeili kalitesiz telefonlarla kıyaslamam Asusu. Hele kalitesiz malzemeden üretilip, şişik fiyatlarla satılan Kore mallarına hiç yaklaşmam bile. Telefonla sadece facebook dışında bir uğraşı olmayan annemle babam bile Kore markalı telefonlarını 2 senede bir değiştirirler.

    Şansıma, Asusla ilgili hiç servis işim olmadı. Gerçekten herkesin şikayet ettiği gibi, illallah dedirtiyorlardır. Diğer markaların servislerini hiç gördünüz mü ki, kıyaslama yapıyorsunuz? Bu Türkiye gerçeği maalesef, tüketici haklarının devlet tarafından yeterince korunamaması ve organize olamayan Türk tüketicisinin suçu.




  • zenfone 2 lazer 6 kullanıcısıyım sanırsam 3 yıl oldu 1000 tl ye satın aldım bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım. kaç kere düşürmeme rağmen hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Şirket bana vestel venüs verdi fiyatı 2,500 tl 5,5 inç ekranı var başka özelliğini bilmiyorum sandalyeden telefon düştü direkt ekranı gitti şöyle bir avantajı oldu vestelin yedek parçası çabuk bulunuyor hemen tamiri yapılıyor kötü yani batarya kapasitesi bendeki zenfone dan daha büyük olmasına rağmen hergün şarj etmek zorundayım zenfone ancak 2 günde hatta bazen 3 günde bir şarj ediyorum. birde vestelin kamerası daha iyi asusutan vestelin müzik çalma hoparlörü çok kötü asustan hoparlörden miss gibi şarkı dinlersin.
    15 yıldır da bilgisayar olarak asus kullanıyorum hiçbir donanım arızsı vermedi laptop olarak sahibinden de satıyorum sonra model yükseltiyorum bugüne kadar 4 tane değiştirdim hiçbiri arıza vermedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertug34 -- 11 Mayıs 2019; 8:33:43 >




  • Konu aslında güzel de oldu, sadece şikayet görenler bu konuya girince mutlu insanlar da görecek. Ama ben çok fazla sorun yaşadım, belki de ben şanssızım, ya da hoyratça kullandım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.