Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.337
Cevap
13
Favori
54.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galiba arkadas yurt disinda yasiyor. amazon.uk sitesinde avrupa icin 15 agustos diyor. Suan on sipariste orda da.

http://www.amazon.co.uk/PG278Q-Widescreen-Monitor-2560x1440-NVIDIA/dp/B00LBZLIXG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1407779573&sr=8-1&keywords=asus+swift+pg278q
  • Enteresan, distributorlerin mallari daha stoklara bile girmedi, Turkiye icinden perakende olarak alinmis olmasi %99.9 imkansiz.

Herneyse, gule gule kullanin.
  • Ürün gelmiştirde yasal işlemleri yapılıyordur Asus bu konuda gevşek çalışıyor.
    Bakanlıktan Garanti belgesi onaylanacak
    kullanım kılavuzu vs türkçelenecek onaylanacak.
  • Ürün güzel olmasına güzel ama olmadık bir fiyatla geleceği için, fiyatından şikâyetçiyseniz ve/veya fiyatının düşmesini istiyorsanız, sabredip almayacaksınız arkadaşlar. Bir nevi “Bu ürünün fiyatı bu değil. Beni kazıklayamazsınız. Mâkul fiyata satın, alalım" diye protesto etmektir. Çünkü bu monitör, fiyat itibariyle ekran kartlarının titanı gibidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Keşke söylediğin gibi tepkimize karşılık alabilsek ama zor.

Bak! 4K samsung için ABD fiyatı 799$ olarak açıklanmıştı daha çıkmadan sonra 699$ nihai fiyatı dendi yurtdışında. 1021$/2.200TL ya KDV dahil tr de satılmasını beklerken 1380TL alabildim. Yani 644$ üstelik KDV dahil aldım. Bu fiyat yurtdışı satış fiyatından bile ucuzdu. Şimdi tr de 1580TL ya satılıyor Yurtdışı fiyatı 500$ a yaklaşmış. (Teknobiyotik te yaşanan fiyat olayını hatırlatmama gerek yok sanırım) Normalde 1380TL monitörü bizlere 1800TL ya iteleyeceklerdi ama webdenal sonrada eksen bu oyunu bozdu. Teknobiyotikte geri adamı attı.

Diyeceğim o ki olay ithalatçı firma ve satış kanallarına bağlı. isterlerse tıpkı Samsung ta olduğu gibi Asus u da pek ala 799$ KDV dahil satabilirler. Bizde 1800TL ya bu monitörün tadını çıkarırız. Lakin böyle olacağını sanmıyorum, umarım samsung gibi bizi şaşırtırlar.

Son olarak, 2000TL lik grafik kartına para vermekten gocunmayan arkadaşların; oyun için bu en önemli bileşeni olan monitöre 2000TL para vermekten kaçınmalarını anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 13 Ağustos 2014; 18:47:17 >

• Hayırlı olsun alan arkadaşa.Bazı söylentiler duydum monitör için ... neyse ilerde patlak vericek zaten Bekleyin derim
  • Noktasız Fakir kullanıcısına yanıt
    Merakta bıraktınız ama şimdi gece gece :)
  • Ewt bende monitorun satisa cikmasini bekliyorum benimde kafam karisti
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

Keşke söylediğin gibi tepkimize karşılık alabilsek ama zor.

Bak! 4K samsung için ABD fiyatı 799$ olarak açıklanmıştı daha çıkmadan sonra 699$ nihai fiyatı dendi yurtdışında. 1021$/2.200TL ya KDV dahil tr de satılmasını beklerken 1380TL alabildim. Yani 644$ üstelik KDV dahil aldım. Bu fiyat yurtdışı satış fiyatından bile ucuzdu. Şimdi tr de 1580TL ya satılıyor Yurtdışı fiyatı 500$ a yaklaşmış. (Teknobiyotik te yaşanan fiyat olayını hatırlatmama gerek yok sanırım) Normalde 1380TL monitörü bizlere 1800TL ya iteleyeceklerdi ama webdenal sonrada eksen bu oyunu bozdu. Teknobiyotikte geri adamı attı.

Diyeceğim o ki olay ithalatçı firma ve satış kanallarına bağlı. isterlerse tıpkı Samsung ta olduğu gibi Asus u da pek ala 799$ KDV dahil satabilirler. Bizde 1800TL ya bu monitörün tadını çıkarırız. Lakin böyle olacağını sanmıyorum, umarım samsung gibi bizi şaşırtırlar.

Son olarak, 2000TL lik grafik kartına para vermekten gocunmayan arkadaşların; oyun için bu en önemli bileşeni olan monitöre 2000TL para vermekten kaçınmalarını anlamıyorum.

Millet galiba anlamıyor monitörün önemini Bir kere adam gibi para verirlirse sizi yıllarca götürür o monitör.
    780 Ti alıp millet neden 1080p 300-500 liralık monitörlerde oynuyor anlamış değilim.

Ben açıkçası bu monitörü kafama taktım, ve duyduğum kadarıyla TN olmasına rağmen yine iyi renk kalitesi sunuyor. Ama tabii TN'nin diğer klasik özelliğini taşıyor, bir açıdan bakıldığında renkler komple gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 14 Ağustos 2014; 3:32:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Noktasız Fakir

Hayırlı olsun alan arkadaşa.Bazı söylentiler duydum monitör için ... neyse ilerde patlak vericek zaten Bekleyin derim

"Kuyuya tas atmak tehlikeli ve yasaktir."

Varsa duydugunuz bir problem acikca yazin, hepberaber tartisalim, gercekten problem yaratacak birsey ise bizde almaktan vazgeceriz urunu.

Unutmayin ki burada hepimiz tuketiciyiz, alacagimiz urun ile ilgili arti eksi ne kadar haber varsa duymak ve buna gore degerlendirmek isteriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLawMan

quote:

Hayırlı olsun alan arkadaşa.Bazı söylentiler duydum monitör için ... neyse ilerde patlak vericek zaten Bekleyin derim

Varsa duydugunuz bir problem acikca yazin, hepberaber tartisalim, gercekten problem yaratacak birsey ise bizde almaktan vazgeceriz urunu.

Unutmayin ki burada hepimiz tuketiciyiz, alacagimiz urun ile ilgili arti eksi ne kadar haber varsa duymak ve buna gore degerlendirmek isteriz.

Ewt bende ciktigi gibi alicam. Arkadas bazi problemler oldugunu soylemis bunlar hakkinda bizide bilgilendirmesini bekliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLawMan

quote:

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?50168-Problem-with-my-new-ASUS-ROG-Swift-PG278Q-Blurry-text-and-bad-quality-overall

arkadaşlar bu sitede bazı problemlerden bahsetmişler. yorumları okudukça başka birinde de aynı problem olduğu görülüyor. yazıların etrafında renk aurası görünüyor gibi bir problemden bahsediyor. fotoğraf paylaşmamış konuyu açan kişi. bakmanızda fayda var derim. ben de bu ürünü almak isteyenlerdenim. ancak böyle bir problem mide bulandırıcı geldi.

• gameekstra monitoru listelemis gibi. fakat fiyat yok:http://www.gameekstra.com/index.php?do=catalog/product&pid=4239
  • rezes kullanıcısına yanıt
    Misal olarak limon, tanesi 1 tl ve üzerinde satılıyor. Mevzu alabilmek ya da alamamak değil. Ederinden yüksek fiyata satıldığı için almadım haliyle. Çarşamba günü de 50 kuruştan bulup aldım. Bize düşen, gerektiğinde tepkimizi koymak; netice verir ya da vermez, ayrı konu. Şahsi fikrim, alan olmazsa veya az olursa, baktılar ki alan yok, yeri gelir maliyetine veya zararına satarlar ama satarlar. Yurtdışına geri gönderemezler çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre biraz beklemek gerek, rakiplerde ellerindeki kartları bir açsın daha sonra değerlendirme yapılır, neden derseniz gerçekten pahalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Misal olarak limon, tanesi 1 tl ve üzerinde satılıyor. Mevzu alabilmek ya da alamamak değil. Ederinden yüksek fiyata satıldığı için almadım haliyle. Çarşamba günü de 50 kuruştan bulup aldım. Bize düşen, gerektiğinde tepkimizi koymak; netice verir ya da vermez, ayrı konu. Şahsi fikrim, alan olmazsa veya az olursa, baktılar ki alan yok, yeri gelir maliyetine veya zararına satarlar ama satarlar. Yurtdışına geri gönderemezler çünkü.

Dogru, dogruda teorik olarak dogru. Pratikte boyle bir high end urunun fiyatini uzunca bir sure asagi cekmeyeceklerdir, tamamen marka imaji odakli bir strateji izleyeceklerdir diye dusunuyorum. Keza bu urunden elde etmeyi planladiklar gelir, toplam gelirlerinin cok cok ufak bir kismi olacagindan ve mutlaka fiyati ne olursa olsun bu urunu alacak bazi kullanicilar olacagindan en azindan 6 ay boyunca urunun fiyatinin yerinden kipirdamayacagini tahmin ediyorum.

Faraziyeyi bir kenara birakirsak, biz bu urunu nasil daha ucuza ediniriz diye dusunerek daha verimli ve ise yarar seyler elde ederiz. O yuzden ben kabaca bir hesap yaptim, eger urunu USA'dan alip getirirsek kac paraya mal ederiz diye, sonuc ayni cikti. Hatta matematigide asagida.

800$ urun fiyat
    %20 gumruk vergisi
    150$ kargo
    =======
    800*1.2+150= 1110$ yuvarlayalim 1100$ olsun.
    1100$* 2.15 = 2365 TL onuda yuvarlayalim 2400 TL eder.

Yeni biz bu urunu kastirip USA dan alsak bile bize maliyeti 2400 lira olacak, ustelik bu rakamda ne taksit imkani ne de kontrol edip alabilme luksu olacak. Arti monitor ile ilgili herhangi bir problem yasadiginizda urunun distributorune bir ton dil dokmeniz lazim garanti icin, yurt disi yazismalari vs seklinde elbet cozulur ve yardimci olunur ama bunlar hep gerekiz ugrasi keza 2500-2750 TL arasi burada satis fiyati olacak bir monitoru buradan almak aradaki ufak fark icin kesinlikle degecektir diye dusunuyorum.

Update cekeyim:
    Bogazici ile hafta basindan beri irtibat halindeyim, urunun gumruk islemlerinin hala surdugunu ve sorunlar yasadiklarini soylediler, ithalat yapan bir firma sahibi olarak onlari rahatlikla anladigimi soyledim, preorder nasil yapabilirim diye fikir danistim, Eksen bilgisayari aradigimda bu konuda yardimci olunacagini soylediler. Eksen'i aradim ancak telefondaki satis temsilcisi hicbir sekilde yardimci olmadi, fiyatini bile sormadan almak istedigimi belirtmeme ragmen bana stok karti olmadigindan urunun ne zaman geleceginin belli olmadigindan bahsetti, zaten bu yuzden preorder yapmak istedigimi izah etmek durumda kaldigimda ise bu seferde urunun ucretini almasi gerektigini ama stok karti olmadigi icin bunuda yapamayacagini belirtti. Bunun uzerine teklif olarak benim zaten geldigi gun haberim olacagini ve o gun aradigimda bu islemi yapabilir miyiz diye sordugumda o sekilde yapabilecegimizi soyledi, yanliz almadan once olu piksel ile problem yasamamak icin monitoru denemek istedigimi belirttim, bunu kabul etmemekle kalmayip uzerine aldiktan sonra burada deneseniz bile olu piksel cikarsa distributore gondeririz gibi sadece kar amaci guden, musteri ile empati yapma becerisi olmayan bir cumle sarf etti ve haliyle beni ve bir kac arkadasimi daha boylelikle kaybetti. Artik neden vatan bilgisayar cirosunu arttirirken kendi cirolarinin artmadigini konusurlar bu vizyon ile sene sonunda, neyse bu da beni ilgilendiren bir problem degil, sadece size yasadigimi anlattim ki eger buradan alis veris yapacaksaniz satis temsilcilerinin tutumunun bu sekilde oldugunu bilin istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 15 Ağustos 2014; 13:52:23 >

• TheLawMan kullanıcısına yanıt
    Şu an tek olduğu için fiyatı yüksek. Diğer markalar da bununla muadil özelliklere sahip ürün çıkardıklarında, fiyatın yurtdışında bile 600 $ civarına düşmesi zor değil.
  • TheLawMan kullanıcısına yanıt
    "Update" kısmında anlattıklarını birebir yaşadım. Yanlız değilsin :D
  • monitorun fiyatina pahali diyenlere: 27" ekranli, iyi cozunurluge sahip, 144HZ refresh rate ve 1ms tepki hizinda, marka olarak guvenilir, gayet de sik gorunen ve en onemlisi gsync teknolojisini iceren bir monitor aldiginizi hatirlatirim. zaten gsync do-it-yourself kiti su an halen 200$'dan satisa devam ediyor. bu kalitede ve ozelliklerde bir "oyuncu monitoru" icin 800 dolar normal bana gore. turkiyede de fiyatin neden 1200 oldugunu tartismaya gerek yok zaten. arkadas yukarida guzel aciklamis.
  • İnş bekleneni verir bu monitör. görüş açıları dar ama yapacak bir şey yok ona da. TN panel. ips te de bu kadar düşük tepki süresi alınamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.