Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.337
Cevap
13
Favori
57.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Alkımm

Sizde ne durum ayarlardan sonra azaldı mı ? Oyunlarda karlı alan gelmediği sürece fark etmiyorum şuan.Aslında monitör 360 derece dönse takla attırıcam sol köşede kalsın diye ama 180 dönüyor.

ben zaten uzun zamandır verdiğim ayarlarla kullanıyorum valla unuttuğum zaman hiç etki etmiyor ama okadar para verdim neden kusursuz olmasın düşüncesi gelince deli oluyorum
    AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
  • Zaten alsam mı almasam mı iki arada bir deredeyim. Sizin bu yazdıklarınızı okuyunca tüm hevesim kaçtı doğrusu. Kiminde bulutlanma, kiminde ölü piksel, kiminde 144 hz problemi var. Gerçekten kötü bir üretim serisi olmuş. Zaten newegg yorumlarıda buradakilerle paralel. Neyse bir müddet bekleyelim bakalım.

http://buyukbang.blogspot.com
  • quote:

O tür düşünceleri napıyoruz ? uzaklaştırıyoruz Boşuna deli oluyor insan.

Aynen hocam ya son model bi araba alıyosun kuş pisliyor çiziliyor vs çok gözükmediği zaman takmıyosun örneğin yüzümüzde bişey çıkıyor gidiyo izi kalıyor ama çok ince bakmassan göremiyorsun ben böyle düşünerek kendimi rahatlatıyorum birde dediğim gibi çok koyu tonlu saf renklerde belli oluyo onun dışında farkına bile varılmıyor o da nazar boncuğu olsun der 3sene garantisi var 2sene sonunda daha iyi bişey çıkarda alırsam göndeririz olur biter diyerek sözümü sonlandırıyorum

• Hatta öyle bir sıkıntısı olması senin benim için iyi.Şöyle ki 3 yıl içinde mutlaka kurtlancaz değiştiricez ama önce servise göndericez hop servis değişim yaptı diyelim.0 olarak satarız bak iyi yönlerini düşün POLYANA MOD ON !
    AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
  • quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

Zaten alsam mı almasam mı iki arada bir deredeyim. Sizin bu yazdıklarınızı okuyunca tüm hevesim kaçtı doğrusu. Kiminde bulutlanma, kiminde ölü piksel, kiminde 144 hz problemi var. Gerçekten kötü bir üretim serisi olmuş. Zaten newegg yorumlarıda buradakilerle paralel. Neyse bir müddet bekleyelim bakalım.

Bende sizinle aynı durumdayım hatta ben tam alıcaktım hadi şu donanımhaber yorumlarına bakayım dedim bakış o bakış valla gözüm korktu.
    İyi para vericez sonuçta bu paraya herşeyin mükemmel olmasını istemek hakkımız
    BU arada asus nvidia ile anlaşma yapmış 2014 bitene kadar başka g-sync li monitör piyasaya sürülemiycekmiş.Adamlar rahat bu 2 ayda ne kadar satarsak kardır diyorlar.
    http://www.hwa.com.tr/nvidia/g-sync-2014-boyunca-yalnizca-asusa-ozel-olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fierro35 -- 14 Kasım 2014; 23:02:48 >

• Bakınız acer in 4k 28inch gsync monitörü geliyor.Az bekleyelim emin olun beklediğimize değicek
    http://www.scan.co.uk/shop/computer-hardware/all/monitors-tvs/monitors-g-sync

Hatta öyle bir sıkıntısı olması senin benim için iyi.Şöyle ki 3 yıl içinde mutlaka kurtlancaz değiştiricez ama önce servise göndericez hop servis değişim yaptı diyelim.0 olarak satarız bak iyi yönlerini düşün POLYANA MOD ON !

Bardağın dolu tarafını görmek herzaman iyi dir hocam
  • Bu monitör ile sistemine format atabilen varmı ? ben ne yaptıysam beceremedim formatı ve plazma monitörümde atmak zorunda kaldım.Nvidia driveri yüklemeyene kadar monitöre görüntü gelmiyor,ne anladım ben bu işten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Monitorün gsync veya gync'siz 144 hz değerleriyle oyun oynamaktansa 120 fps ulmb ile oynamak daha akıcı hissettiriyor.Ulmb açınca görüntü bayağı karanlık oluyor fakat parlaklık ve kontrast açınca bu sorun düzeliyor.Yaptığınız parlaklık ve kontrast ayarı ulmb açıkken aktif olurken,kapalıyken kapalı durumda yapmış olduğunuz ayarlar geçerli oluyor.Kısacası 144 hz veya gsync ile oynamaktansa 120 fps'yi yakaladığım oyunlarda ulmb ile oynamayı tercih ederim.Yani illa bir eksik olacak 3'ü bir arada olsa olmazmıydı diye sormadan edemiyorum.Şimdiye kadar hep 120 hz monitörlere özendim ama işin gerçeğini aldıktan sonra anladım.Bana göre bir gerçek varki oda elimdeki 60 hz 60'' plazma tv'nin 60 hz'ini (yeterki oyun 60 fps sabit görsün) rog swift 120 hz(oyunun sabit 120 fps görmesi lazım) ulmb ile ancak verebiliyor.

Nokta atışı yaptınız. Bende gsync destekli kart olmadığı için gsync kullanamıyorum haliyle... Monitörümdede tek sorun 144 hz geçtiğimde ekran kafayı yiyor. Bazı arkadaşlar gibi benimde kafamda soru işareti var monitörün akibeti hakkında. July 2014 çıkışlı monitör benim. Üretimi durdumu yoksa sorunsuz çıkartıyorlarmı veya sorunsuz garantiden değiştiriyorlarmı hiç bilgi sahibi değilim. Yarın veya öbürgün asus global ile iletişime geçicem.Ona göre garantiye yollayacağım monitörü

Hangi oyunları oynadığınızı bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim size. Eğer FPS boost ihtiyacınız varsa 2560x1440 çözünürlük olsun varsın oyun içi ayarınızdan çözünürlüğü düşürün. FPS nin tek düşmanı çözünürlüktür bunu unutmayalım :) Ben bizzat kendim 901 fps gördüm mantle ile battlefield 4'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 17 Kasım 2014; 19:50:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

quote:

Orijinalden alıntı: ugurmurat360x

Monitorün gsync veya gync'siz 144 hz değerleriyle oyun oynamaktansa 120 fps ulmb ile oynamak daha akıcı hissettiriyor.Ulmb açınca görüntü bayağı karanlık oluyor fakat parlaklık ve kontrast açınca bu sorun düzeliyor.Yaptığınız parlaklık ve kontrast ayarı ulmb açıkken aktif olurken,kapalıyken kapalı durumda yapmış olduğunuz ayarlar geçerli oluyor.Kısacası 144 hz veya gsync ile oynamaktansa 120 fps'yi yakaladığım oyunlarda ulmb ile oynamayı tercih ederim.Yani illa bir eksik olacak 3'ü bir arada olsa olmazmıydı diye sormadan edemiyorum.Şimdiye kadar hep 120 hz monitörlere özendim ama işin gerçeğini aldıktan sonra anladım.Bana göre bir gerçek varki oda elimdeki 60 hz 60'' plazma tv'nin 60 hz'ini (yeterki oyun 60 fps sabit görsün) rog swift 120 hz(oyunun sabit 120 fps görmesi lazım) ulmb ile ancak verebiliyor.

Nokta atışı yaptınız. Bende gsync destekli kart olmadığı için gsync kullanamıyorum haliyle... Monitörümdede tek sorun 144 hz geçtiğimde ekran kafayı yiyor. Bazı arkadaşlar gibi benimde kafamda soru işareti var monitörün akibeti hakkında. July 2014 çıkışlı monitör benim. Üretimi durdumu yoksa sorunsuz çıkartıyorlarmı veya sorunsuz garantiden değiştiriyorlarmı hiç bilgi sahibi değilim. Yarın veya öbürgün asus global ile iletişime geçicem.Ona göre garantiye yollayacağım monitörü

144 hz sorununu biraz açarsanız memnun olurum.Monitör 144 hz ayarındayken bir iki defa başıma akıcılığın bozulması sorunu geldi ama 970 sli kullandığım için stuttering zannettim.Bu 144 hz sorununu tam olarak açıklayabilirseniz memnun olurum.Bendede aynı problem varmı ona göre bende bakayım zira az para vermedik.Monitörü göndermeye kalksam ve bana şikayetiniz ne deseler inanın ne diyeceğimi bilemiyorum.Üretim meselesini çözüme kavuşturunca bilgilendirirseniz ayrıca memnun olurum.

• ugurmurat360x kullanıcısına yanıt
    Yarın videosunu çekerim.144 hz geçtiğim zaman siyah ekran ve normal görüntü arasında gidip geliyor çok hızlı bir şekilde.Başka sorununu hisssetmedim. 120 hz de kullanıyorum. Paneli gerçekten çok iyi monitörün. Gözlerimi kurutacak diye korkuyorum +300 fps :)

Mesela 2011 yılı Q1 üretim 2011 yılı Q4 üretim. Benim swift july 2014 üretim. Eğer sorunsuz bi üretimi varsa ona göre bayilere sorarız değişim yaptırırız. Şimdi yollarım yine aynı sorunlu üretimden göndermesinler diye kafamızda soru işareti var.
    Ben ürünü yurtdışından aldım çok iyi bir fiyata. Konunun ilk mesajlarına bakarsan aldığım fiyati tahmin edebilirsin. İmzamdaki ürünlerin %75'ini yurtdışından aldım. Türkiye'den anakart kasa aldım diğerlerini almayıda düşünmüyorum bu saatten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 17 Kasım 2014; 20:17:59 >
    Sorununuza üzüldüm.Şimdi baktım benim monitörde July 2014 üretimmiş.Sorunlu bir üretimse sorunun şimdilik çıkmaması ilerde çıkmayacağı manasına gelmediği için yol yakınken dönelim.Ben rog swift ile anakartın biosuna giremediğim gibi sisteme formatta atamadım.Monitör Nvidia driveri görmeden açılmıyor.Bu dediğim olayı siz denediniz mi sizde durum nedir ?

• FIREWALL kullanıcısına yanıt
    inventustan aldım ve inanılmaz bir monitör bir görseniz eminim sizde alırdınız
    Şuan imzamda yazili olan monitoru kullaniyorum + nvidia'nin DSR teknolojisiyle bana yetiyor. Bir fps oyuncusu olarak olmazsa olmaz olan 144hz kâfii. Rog Swift sekil olarakta mukemmel bir cihaz fakat o urunu alirsam buradan almayacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

http://s3.dosya.tc/server29/hR4s3M/asusbenim.rar.html
    Monitöre reset at sonra

Nvidia masaüstü renk ayarlarını uygulamalar denetlesin seç

Brightness 100

contrart 50

colar temp

user

Bunları yaptıktan sonra sağ tık -ekran çözünürlüğü-gelişmiş ayarlar-renk yönetimi-ICC profili yüke-rardan çıkar seç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 20 Kasım 2014; 18:12:57 >
  • CodeMachine C kullanıcısına yanıt
    Beklemeni öneririm biraz daha. Yakında asus ile iletişime geçicem. Bakalım sorunsuz üretilen asus rog swift varsa değişim için göndermeyi planlıyorum garantiye.Aynı sorunu tekrar yaşamamak için sorunsuz değiştiricem.

Orijinalden alıntı: dby

Ürün 10-bit'lik TN panel kullanıyor. Yani şu anda Türkiye'de bulunan çoğu IPS panelden daha iyi yada benzer renk yeteneği olacak. Panel oldukça kaliteli yani sıkıntınız olmasın. Ayrıca çok güçlü ekran kartlarına da gerek yok. G-SYNC sayesinde zaten tazeleme hızı dinamik olarak değişecek.

Renkleri gerçekten çok canlı.
  • Güzel monitör. 2 gündür kullanıyorum, bir sürü oyunda denedim. Tasarımı falan çok güzel. Menü kullanmak hiçbir monitörüm de bu kadar kolay olmadı. Çerçevesi ince ve mat, bu çok güzel. Tepki süresi, parlaklığı her şeyi çok güzel. Açıkçası gördüğüm en iyi monitörlerden. 2k olması ayrıca güzel, 8.1 ile kullanıyorum, oldukça memnunum. Sadece tek bir sorum var bu monitörün altındaki ledler kapatılıyor mu kırmızı kırmızı göze batıyor da.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.