Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.337
Cevap
13
Favori
57.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş
  • Arkadaşlar bende Asus-PG278q ve Acer XB280 4k arasında kaldım. Asus 144hz acer 60hz ikiside 1 ms ikisindede gsync var ama asusun kasası daha güzel elimde 980 ti var sizce hangisini alayım? önerinizi eksik etmeyin teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: meroboy

Benim aldığım yerde stoklarda yok henüz o yüzden beklemedeyim

bilemiyorum çok sorundan bahsedilmiş forumda neredeyse aldığı günden bugüne sorunsuz kullanan olmamış gibi bu üründe nasıl olur bilinmez artık ayrıca elektronik eşyada
    nereden alırsanız alın aynı teknik servide gideceği için parayı verdiğiniz yerin pek bir söz hakkı olmaz yani ben sadece satın alırken ben gönderide sorunsuz firmaları tercih ediyorum buna dikkat ediyorum zaten teknoloji marketlerde buralarda fiziksel incelemede bulunabiliyorsunuz çalışan reyon personellerinin bilgisi vasat bu forumlar olmasa nereden deneyimleyeceğiz bu kadar o yüzden alıpta bir sorun yaşandığı vakit nereye şikayet ederseniz edin boşa çıkacaktır birebir muhattap bulamayacak her aradığınızda başka bir müşteri temsilcisi uraşıp durulacak vallahi bende bilemiyorum bir yayılsın bakalım buradaki duruma göre alıp alamayacağıma karar vereceğim pc kasamı yeni topladım acil monitör ihtiyacım var benimde alırsanın burada deneyiminizi paylaşın lütfen.

• 1440p ve 144hz daha iyi olur bence...
  • pg278q sorunlu gibi bu saatten sonra yenisi geldi almamalısın bence acer için birşey söyleyemem ama tr de satışı yok bildiğim kadarı ile siz yurt dışındanmı alıcaksınız
    acer panel olarak daha iyi teknik verilere bakılırsa 28 inç tam 4k format bence eksisi yoktur ama tip olarak bende senin gibi düşünüyorum asus daha şık ve çerçeveleri daha ince

Orijinalden alıntı: Wikingtoro

pg278q sorunlu gibi bu saatten sonra yenisi geldi almamalısın bence acer için birşey söyleyemem ama tr de satışı yok bildiğim kadarı ile siz yurt dışındanmı alıcaksınız
    acer panel olarak daha iyi teknik verilere bakılırsa 28 inç tam 4k format bence eksisi yoktur ama tip olarak bende senin gibi düşünüyorum asus daha şık ve çerçeveleri daha ince

Hepsi burada da var acer ve 400tlye daha ucuz bitümlü karar veremedim akşam sipariş vereceğim geç 12 gibi eskiden asus kullandım pek sorun yaşamadım yeni asus çok pahalı ve bence gereksiz sadece oyun benim için önemli ıps ekranın benim.için pek önemi yok ne etsem.bilemedim fikirleriniz benim. İcin gercekten önemli çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Northerion -- 26 Kasım 2015; 19:53:39 >
    Bi konu hakkinda size danisabikir miyim?bende suan mai gtx 980 kullaniyorum rog swift almayi dusunuyorum aceba gtx 980 biraz overclockla rog swift yetermi?2k da?oynasigim oyunlar battefield 4 blackops3 titanfall?

>>Amd Freesync Kullanıcıları Klübü ve ASUS MG278Q İncelemesi<<

>>Inno3D GeForce GTX 1050 Ti Compact İncelemesi 2100mhz Overclock<<

>>Asrock Fatal1ty 970 Performance Kullanıcı İncelemesi fx8350 ile 5200mhz Overclock<<

>>FULLSYSTEM OVERCLOCK REHBERİ i7 4790k Hava soğutmayla 4.8ghz<<

CPU>AMD Ryzen™5 1600X Soket AM4(16MB Cachle upto 4.4Ghz 1.3v)>MOTHERBOARD GIGABYTE X370-Gaming 5>Gpu Sapphire RX Vega⁵⁶ 8GB HBM2 Radeon™>RAM Kingston 16GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V(upto 3200mhz cl18 1.35v)>Case Desk Case>Klavye Motospeed CK888 NKRO Blue Switch>Monitör LG 29UM68 21:9 Ultrawide®IPS
  • Bende de 980Ti strix var. 1521mhz'de kullanıyorum. Şu anki monitörüm Full HD 60hz. Asus'un 2K/165hz/IPS PG279Q monitörünü almayı düşünüyorum seneye pascal'a geçebilirim. Ama monitörü daha uzun bir süre değiştirmem. Buna göre PG279Q uygun bir tercih olur mu yoksa 4K ama 60hz versiyonunu mu düşünmeliyim?

AMD Ryzen 9 7950X3D - ASUS B650E-I Strix - ASUS GTX 980Ti Strix - G.SKİLL 64Gb DDR5 - Samsung 990 Pro 4TB SSD - CORSAIR H100i RGB PRO XT - Seasonic Platinum 1000W PSU - Lian Li A4-H2O - Samsung Odyssey G9 OLED
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcatraz_tr

Bende de 980Ti strix var. 1521mhz'de kullanıyorum. Şu anki monitörüm Full HD 60hz. Asus'un 2K/165hz/IPS PG279Q monitörünü almayı düşünüyorum seneye pascal'a geçebilirim. Ama monitörü daha uzun bir süre değiştirmem. Buna göre PG279Q uygun bir tercih olur mu yoksa 4K ama 60hz versiyonunu mu düşünmeliyim?

tahmin ediyorumki şöle düşünürsek 4k için panel var ama ekran kartları buna hazır değil ama 1 sene içinde aşağı yukarı hazır olur yani 4k ya hertürlü geçilecektir teknoloji hep ileriye dönüktür şu anda 4k altı çözünürlük olarak 1440p en uygun seçim 144hz 4k tarafında ise çözünürlük muazzam fakat 60hz display port 1.2 ile sınırlı yani 4k panellerinde 144hz lik olanı illaki gelir ama şu an için çok çok erken yani şimdi 4k almak ileriye yatırım monitör 1 kere alınıyor en az 10 sene götürüsü oluyor fiyatlara bakıldığında 2500 tl altı gysnc li monitör yok ve ürün gamı çok kısıtlı asusun 2 adet ürününü piyasaya sundu bunlarda 1440p olanı satışa yeni girdi alıp kullanan deneyimleyen daha henüz yok yani teknik tablo olarak çok iyi ama bir önceki nesildeki kronik sorunları varsa kötü bir yatırım olur 3500 küsür para az değil bu zaman dilimi kritik aslında çünkü 1440p bana göre ara çözünürlük 4k ya geçişin başlangıcı 4k 3840x2160 formatı piyasaya oturduğunda uzun seneler gider yani şöle düşünürsek 720p çözünürlükte hd ama bilirsin hd denilince tam format 1920x1080 dir. monitör piyasasına bence çok daha yeni ve cazip ürünler gelir diye düşünüyorum ama 2016 sonrası için ümitliyim. benim fikrim 4k olanı almanız şu an tat alamasanız bile ileride buna yetecek ekran kartları gelicektir.
    asusun 2 adet yeni ürünü 1 tanesi satışa yeni girdi 1440p 4k olanından tr ye gelmesi an meselesi bakalım fiyatı ne olacak.

https://www.asus.com/tr/Monitors/ROG-SWIFT-PG27AQ/

https://www.asus.com/tr/Monitors/ROG-SWIFT-PG279Q/

http://us.acer.com/ac/en/US/content/model/UM.PB0AA.001 buradaki ürünü bir arkadaşımız alıp deneyimlemiş forumda merak edenler için link buradadır.

http://forum.donanimhaber.com/m_110551050/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 27 Kasım 2015; 11:53:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nedwish

quote:

Orijinalden alıntı: Wikingtoro

pg278q sorunlu gibi bu saatten sonra yenisi geldi almamalısın bence acer için birşey söyleyemem ama tr de satışı yok bildiğim kadarı ile siz yurt dışındanmı alıcaksınız

Hepsi burada da var acer ve 400tlye daha ucuz bitümlü karar veremedim akşam sipariş vereceğim geç 12 gibi eskiden asus kullandım pek sorun yaşamadım yeni asus çok pahalı ve bence gereksiz sadece oyun benim için önemli ıps ekranın benim.için pek önemi yok ne etsem.bilemedim fikirleriniz benim. İcin gercekten önemli çok teşekkürler

tahmin ediyorumki şöle düşünürsek 4k için panel var ama ekran kartları buna hazır değil ama 1 sene içinde aşağı yukarı hazır olur yani 4k ya hertürlü geçilecektir teknoloji hep ileriye dönüktür şu anda 4k altı çözünürlük olarak 1440p en uygun seçim 144hz 4k tarafında ise çözünürlük muazzam fakat 60hz display port 1.2 ile sınırlı yani 4k panellerinde 144hz lik olanı illaki gelir ama şu an için çok çok erken yani şimdi 4k almak ileriye yatırım monitör 1 kere alınıyor en az 10 sene götürüsü oluyor fiyatlara bakıldığında 2500 tl altı gysnc li monitör yok ve ürün gamı çok kısıtlı asusun 2 adet ürününü piyasaya sundu bunlarda 1440p olanı satışa yeni girdi alıp kullanan deneyimleyen daha henüz yok yani teknik tablo olarak çok iyi ama bir önceki nesildeki kronik sorunları varsa kötü bir yatırım olur 3500 küsür para az değil bu zaman dilimi kritik aslında çünkü 1440p bana göre ara çözünürlük 4k ya geçişin başlangıcı 4k 3840x2160 formatı piyasaya oturduğunda uzun seneler gider yani şöle düşünürsek 720p çözünürlükte hd ama bilirsin hd denilince tam format 1920x1080 dir. monitör piyasasına bence çok daha yeni ve cazip ürünler gelir diye düşünüyorum ama 2016 sonrası için ümitliyim. benim fikrim 4k olanı almanız şu an tat alamasanız bile ileride buna yetecek ekran kartları gelicektir.
    asusun 2 adet yeni ürünü 1 tanesi satışa yeni girdi 1440p 4k olanından tr ye gelmesi an meselesi bakalım fiyatı ne olacak.

https://www.asus.com/tr/Monitors/ROG-SWIFT-PG27AQ/

https://www.asus.com/tr/Monitors/ROG-SWIFT-PG279Q/

http://us.acer.com/ac/e...tent/model/UM.PB0AA.001 buradaki ürünü bir arkadaşımız alıp deneyimlemiş forumda merak edenler için link buradadır.

http://forum.donanimhaber.com/m_110551050/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wikingtoro -- 27 Kasım 2015; 11:54:12 >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Her daim 144 hedeflemezsen sıkıntı yok.Ben 90+olarak düşünüyorum çünkü 80 den sonra cidden farketmeye başlıyor oyunlar.Bir diğer nokta 2k da kalıpta 8x 16x köşe kuşatma açmanın mantığı yok 2-3ayaro değiştirerek kendine uygun dengeyi bulabilirsin.

AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
  • monitoru yeni aldım. Görüntü açısı berbet bukadarda kötü beklemıyordum. Mılımetrık oturmadıktan sonra ekranı tam olarak olması gerektiği renklerle göremıyorsunuz. Daha öncede tff panel kullandım (samsung) bunun görüntüsünden katkat daha iyiydı. Bukadar pahalı bir üründe bukadar kötü sonuc benı hüsurana ugrattı. Aslında bile bile lades oldum ben mecburiyetden aldım bir nevi. 27" 144hz,gysnc ve 3D baska monitor yok. (3d oyun oynamayı seviyorum. özellikle yenı cıkan Star wars battlefront beni benden alıyor. bir süre 106 ekran 3d tv'yi , monitor hesabı kullanmaya calıstım. Doğal olarak o kadar yakından kullanınca ne kafa kalıyor ne göz )

https://forums.geforce.com/default/topic/883659/3d-vision/star-wars-battlefront-2015-3d-vision-thread/

kısaca kişisel fikrim 3d ile ilgiliniz yoksa oyuncu monıtoru olarak bile başka alternatiflere bakın. bu paraya bu kadar berbat açılar olmaz ya....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 5 Aralık 2015; 18:36:50 >

• TimFx kullanıcısına yanıt
    Yani 27 inc monitor icin en yapilmayacak yorum olmus. 23 inc deseniz anlarimda koskoca 27 inc monitorde nasil milimi milimine oturuyorsunuz onu anlamadim. Ben konunun ilk sayfasindaki ayarlari asagi yukari kendime gore ayarlayarak geldigi gunden beri kullaniyorum. Bu yazdiklarinizin hicbiri ile karsilasmadim monitorden ne beklediginizi de anlamadim acikcasi. 90 cm genisligindeki masamda bile sizin dediginiz aciyi yakalayamadim. Eger monitore 120 cm den daha uzaktan bakiyorsaniz odak kacmasi normaldir. Fakat 120 cm uzaktan monitore degil televizyona bakilir. Siz monitore yanlis anlam yukluyorsunuz bence.

• Merhaba bunu oyun oynarken ve film izlerken hemen anlamaya bilirsiniz burdakı test resimlerine baktığınızda renklerdekı ton kaymasını fark edebilirsiniz. (aşağıdaki linkte sayfayı tam ekran yapıp.gözlemleyin ekranın ustu ve altı arasındakı ton farkını göreceğinizi umuyorum. aslında sayfa tek renk.ama iki renk arasında geçiş varmıs gibi gorunuyor. ekranla aramda bir kol mesafesi var.) benım vurgulamak ıstediğim parasını hak etmiyor.

http://www.lagom.nl/lcd-test/all_tests.php#angle_purple

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 5 Aralık 2015; 23:15:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

Merhaba bunu oyun oynarken ve film izlerken hemen anlamaya bilirsiniz burdakı test resimlerine baktığınızda renklerdekı ton kaymasını fark edebilirsiniz. (aşağıdaki linkte sayfayı tam ekran yapıp.gözlemleyin ekranın ustu ve altı arasındakı ton farkını göreceğinizi umuyorum. aslında sayfa tek renk.ama iki renk arasında geçiş varmıs gibi gorunuyor. ekranla aramda bir kol mesafesi var.) benım vurgulamak ıstediğim parasını hak etmiyor.

http://www.lagom.nl/lcd-test/all_tests.php#angle_purple

Merhaba. Parasını haketmedigi konusunda sonuna kadar hemfikiriz. Fakat bu monitorun kotu oldugu anlamına gelmez. Sizin gonderdiginiz linke baktım altı ve ustu aynı fakat yanlarda ton degişikligi goruluyor. Fakat gorus acısı oynadıgı anda renk aynı oluyor. Bunun sebebi goz yanılması olabilirmi ? İnanın bilmiyorum. Cunku sizin dediginiz gib ordaki butun renkleri yakalamaya calısmanın bir mantıgı yok. IPs ve 4k monitor de kullandım bu dediginiz olay hepsinde var. Var olması monitorun kotu olması anlamına gelmiyor. Cunku monitor ureticisinin test kriteri, odaklanma kaynaklı sorunları baz almıyor. Bir monitor hatalı diyebilmek icin su testi (http://www.passmark.com/products/monitortest.htm) gecememesi lazım. Ureticiye sorunla giderken bu testteki hatalarla gidiyoruz. Sizin dediginiz sekilde olursa, uretici kişiye, kişinin konumuna ve goz saglıgına gore uretim yapması gerekir.

• insanlar haklı o kadar pahalıki alıyorsun eve geliosun monitör striptiz yapıcak dans edicek diye bekliosun karşısında herşeye ok ama kötülemeyi yapmayın insanları yalnış saçma alakasız şeyler söylemeyin
    ben problem yaşamadım 1 yıldır kullanıyorum 27' 2k 1ms 144hz gsync crosshair 3d herşey var. göz alıştığı zaman 60hz lik tv, monitörlere bakası gelmiyor insanın
    i7-13700KF - Msi Z690 Carbon wifi - Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC - GSKILL Trident Z5 RGB 32GB DDR5 5600 MHz CL28 - Arctic Liquid Freezer II 360 - Wd Black Sn850x 1tb - Evga supernova p2 1000 psu - Creative SB AE-5 plus -Razer Blackshark V2 - Razer Viper 8khz - Razer Huntsman mini -Asus Rog strix scope Rx - MSI Optix MAG274QRF-QD - Samsung Odyssey G7
  • Pahalı de terbiyesiz de cibiliyetsiz de bu para buna verilir mi ulen de ama bu monitöre kötü deme çarpılırsın.

AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
  • Elbetdeki monıtor alınmayacak kadar berbat değil 144hz, gysnc ve 3D şahane. mesele parası, monıtoru kullanan arkdaşlar bir miktar stockholm sendromuna maruz kalmış. şu gerçek ortada bu kadar pahalı bir üründe bir ton hazır renk ve ışık ayarı olmalıydı. mevcut ayarlar cok yetersiz ve renk ve ışık ayarları o kadar dandik hazırlanmışki bir nevi mağra dönemine dönülmüş.

Herseyı kullanıcı manuel yapmak zorunda hazır ayar yok. Yada yaptığınız farklı ayarları kaydedicek bir unsur yok. O kadar yetersizki mecburıyetden Nvida panelinden ayar cekmek zorunda kaldım. Bir onceki TFT ekranımda (Samsung BX2450) bir tusla ekranın parlaklığını geceye uygun kısabiliyor, içindeki degişik renk profilleride secım yapabiliyordum. Görüş açısına gore parlaklık ayarı bile vardı. Ordan buraya geçince attan eşeğe binmiş oldum olay bundan ibaret. Bu anlamda aletı kullanmak hiç pratik değil. Şimdi işin yoksa her oyundan çıktığında göz sağlığı için menude gezinerek çubukla ışığı kısmaya çalış. Bari samsung gibi bir yazılım falan yapsalarmış masaustunden dırekt monıtor ayarlarına ulaşsaymışız. Yanı bu paraya alıdığımız hizmet bence yeterli değil. Giriş çıkışların yeri konusuna hiç değinmiyeceğim orası tam bir felaket. Bu nedenle alıcak olan arkadaşları yeni çıkacak modellere yönelmelerini tavsiye ediyorum. (kral çıplak )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 6 Aralık 2015; 13:14:01 >

• TimFx kullanıcısına yanıt
    Samsung BX2450 400 tl 60 hz tenekeden monitor kullanmışsın asus rog almışsın atdan indim eşeğe bindim diyorsun sonrada yeni serilere yönlendiriyorsun tebrik ediyorum
    asusun yerinde olsam paranı iade ederdim git samsung al derdim en azından yararlı şeyler paylaş okuyalım
    i7-13700KF - Msi Z690 Carbon wifi - Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC - GSKILL Trident Z5 RGB 32GB DDR5 5600 MHz CL28 - Arctic Liquid Freezer II 360 - Wd Black Sn850x 1tb - Evga supernova p2 1000 psu - Creative SB AE-5 plus -Razer Blackshark V2 - Razer Viper 8khz - Razer Huntsman mini -Asus Rog strix scope Rx - MSI Optix MAG274QRF-QD - Samsung Odyssey G7
  • Yukarda yazdığım eleştiriyi anlayan anladı genç kardeşim. Düşün ki beş sene öncenin monitor teknolojisi ile bu monitorün görüntü ve kullanılabilirlik kalitesın kıyaslayabiliyorum. Herşey hz'den ibaret değil. Verdiğimiz para soygun resmen. Çirkinleşmeye, fanatikleşmeye, malını övmeye hiç gerek yok. Kimse malının kıymeti düşsün istemez tabi. Olurya yarın satacağın tutar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 7 Aralık 2015; 10:08:41 >
  • asla çirkinleşmek falan vs.. bunlar hoş şeyler değil genç kardeşim demende 39 yaşında biri olarak hoşuma gitti ama yaptığın yorumları doğru bulmuyorum hz herşey değil demişsin asus rog 2560x1440 eski samsung kullandığın monitor 1920x1080 bir çok şeyi yan yana getirdiğim zaman
    mantıksız geliyor konunun uzamaması adına evet haklısın diyorum sanada hayırlı olsun yeni monitörün diyorum belki zamanla seversin[:'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MR_TÜRKEL -- 7 Aralık 2015; 16:19:34 >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.