Şimdi Ara

[ASUS ROG Swift PG278Q] Kişisel İnceleme/Deneyim - Sorun/Cevap (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.337
Cevap
13
Favori
57.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş
    Aslında ben bu sorunu daha önce yaşanları görerek aldım. Tahminine katılıyorum bende. Sonuçta bu sorunu halledicekler. Hallettikleri zaman kalan 24 Hz'in hesabını soracağız.Noktasız fakir diye birisinin bu monitör hakkında yorumları aklıma geldi :) Açıkçası herşeyi göze alarak monitörü aldım.
    Az önce bazı yabancı forumlara baktım. Sorun yaşayan baya bi kişi varmış Allah sonumuzu hayır etsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 6 Kasım 2014; 10:54:56 >

Sorunu halletseler ne olur ki bunca insanı üzüp, mağdur ettikten sonra. Hem müşteri nezdinde küçülüyorsun, hem imajına zarar veriyorsun, hem de sorunlu geri dönüşler sebebiyle zarar ediyorsun. Alan da zararda, satan da; küllüm zarar...

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylüyorsun.Aslında şöyle birşey var... Sonuçta insan üretiyor bu kartları. Hata payı varda bu kadar lanse reklam yapıp böyle sorunların çıkması firmanın ileride çıkaracağı ürünler hakkında kafalarında soru işareti bırakıyor.Evga bile böyle bi hata yapmıştı.N'oldu; Kartları topladı yenileriyle değiştirdi.Şimdi Asus eğer gerekeni yapmassa yakın zamanda çıkaracağı monitörler ile ilgili sorun yaşar eminim.
    Yukarıda “"Neden acaba bunların hiçbirisi aynen Asus gibi 27' 1440P oyun monitörü çıkartmıyorlar?" diye düşünüyordum” yazmıştım hani. Bu sorundan sonra "Diğer firmalar da muhtemelen böyle bir prototip yapıp denemişlerdir ve bu sorunları gördükleri için vazgeçtiler belki de ve 1440P yerine 1080P çıkartmayı tercih ettiler." diye düşündüm. Tamam, bu insan yapısı ve hatalı olabilir ama gerekli ve/veya yeterli kontrolleri yapmadığında, bir sorun varsa eğer bunu göremeyebilirsin, anlayamayabilirsin. PG278Q'da da böyle oldu demekki.

Bu durum Asus'u batıracak veya müşterilerin nezdinde onu tamamen bitirecek değil tabii ki ama bir imaj kaybı söz konusu olacaktır. Hele bir de yakında en az 1440P çözünürlükte bir oyun monitörü çıkar da başarılı olursa, Asus'un göreceği zarar, o zaman daha fazla olacaktır. Çıkartacağı oyun monitörlerine milletin bakışı çok temkinli olacaktır bundan böyle ister istemez.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Dediklerine zaten ekleyecek fazla şey yok zaten...
    Bence BenQ bu pazarda daha istikrarlı ve sağlam yoluna devam ediyor. Ben Açıkçası BenQ'nun ilerde çıkartacağı modelleri merak ediyorum.Hiç BenQ kullanmadım ama etrafımdaki kullanıcıların hepsinden olumlu şeyler duyduğum için öyle bi kanıya vardım.

Biz tüketicilere böyle durumlarda tek birşey kalıyor.A l m a y a c a ğ ı z. Nasıl Titan Z 3000$ dan 1500$'a indi satılmayınca. Bizde bu monitörün çok pahalı olduğuna kanaat getirdik.Eğer bize yoğun talep göstermeseydik. Titan z gibi fiyatlarını indirip daha cazip hale gelirdi.Zannetmiyorum fiyatının ineceğini.Asus Türkiye'de daha ürün gelmemiş.Yakında gelecek. Monitörlerin geldiği zaman değiştirmeyi düşünüyorum direk irtibata geçip
    |
    Gelecek monitörlerde sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. July 2014 diyor arkasında üretim bilgileri değişirse sorunu ortadan kaldırmışlardır diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 6 Kasım 2014; 19:01:00 >

• Bu monitörü alırken bütün sorunlarını okumuştum ve dua ederek aldım.Elektronik işte yapacak bir şey yok en kötüsünden kesin bi ölü piksel çıkar gene uğraştırır diyordum ama hiçbir sorun yaşamadım.Oyunlarda hatta masaüstünde bile 144hz kullanıyorum siz söyleyene kadar arayüzde neden 144 120 ve 60hz seçenekleri koyduklarını bile anlamamıştım Ayrıca sarı ekran gibi bir sorun da yok hatta iphone 6 nın ekranında ki sarı ekran sorunun bile bu monitörü kullandıktan sonra keşfettim. Daha önce 8 sene boyunca benq fp93gx kullanmıştım bilenler bilir zamanının xl"z oyuncu monitörlerindendir. Ama o zaman yaptığım hatayı yapmayarak yeni monitörümü yüksek çözünürlüklü olanından alacağm dedim kendime sırf ondan dolayı bu monitörü seçtim yoksa kesinlikle fiyatının da daha mantıklı olmasından dolayı xl270z alırdım.Allaha şükür bu monitör beklentilerimi karşıladı bu kadar para verirken bide deiğiniz gibi sorunlarla uğraşır mıyım diye korkuyordum neyse ki korktuğum başıma gelmedi sorun yaşayan arkadaşların neler çektiğini tahmin ediyorum ama sorun yaşamadan keyfini çıkarınca mükemmel bir monitör

• Farrabi kullanıcısına yanıt
    `
    Monitör çok OP. Özellikle paneli çok hoşuma gitti.hiç abartmıyorum 58derece açıyla bak belkide full screen kayıpsız gösterir.
    Hatta az sonra deniyeceğim...
    Monitör çok hızlı açma kapama normal monitörlere göre 3-8 saniye arasında değişir. Bunda öyle birşey yok saniyeden daha düşük salise sürüyor açılıp kapanması.
    Canım sıkıldığı zaman aç kapa aç kapa parmaklarımı alıştırıyorum. Tıklama mekaniklerimi geliştiriyorum. Monitörü alırken bir düşünün derim. Bağımlılık yapıyor.Parayı verirken düşünün derim `

144 hz sorunu yaşıyorum bu aralar onuda 120 hz ayarlayarak bitirdim. Şuan sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.şanslıymışsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 6 Kasım 2014; 21:48:46 >
    Titan örneği güzel. Su konuya, monitör gelene kadar yazdığım mesajlara ve o mesajlarıma gösterilen tepkilere bak istersen. Aynen senin şu an yazdığın gibi “Sabredip almayın. Fiyat mecburen düşecek. Siz de fiyatı düşünce alın" gibisinden mesajlarımı göreceksin. Ve o mesajlarıma verilen hissi tepkileri de. Ama zaman her şeyin ilacı işte. Çok değil, 1.5 sene kadar önce (belki GTX 700'ler bile çıkmadan), “2 GB bellekli kartlar yakında çıkacak oyunlarda yetersiz kalacak. 4 belki fazla ama 3 GB ideal" diye yazdığımda da epey bi saldırıya mâruz kalmıştım o zaman ama ne oldu sonra? Malum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 gündür GTX980 ile bende bu monitörü kullanmaktayım. Kendi düşüncelerim;
    + Yurtdışındaki incelemelerde eleştriline yanlarddan bakılınca renk bozulma olayı sağ ve soldan çok farketmiyor sadece alttan biraz bariz farkediliyor ancak bunun için monitörün masada olması ve sizinde yerde oturmanız lazım. TN panele göre gayet başarılı. Asus VG248QE modeline göre süper.
    + Çerçevelerin (bezel) ince olması sadece çoklu monitörlerde işe yarayan bişeymiş gibi düşünüyor insan ancak tekli kullanmama rağmen yıllardır o çerçeveler farkında olmasakta bizi rahatsız ediyormuş bunu farkettim.
    + Parlaklığı gerekenden bile fazla. Şu an 44/100 olarak kullanıyorum.
    + Gelelim en can alıcı özellik GSYNC işine. Eğer oynadığınız oyun 45 ve üzeri fps değerlerinde oynayabiliyorsanız resmen oyun kayıyor gidiyor. Ben monitörü almadan önce 60 fps üstü değerlerde 120-144 hz monitörde oynandığındaki gibi bir deneyim olur diyordum ancak gerçekten oyunun kaymak gibi akışı çok güzel bir deneyim sunuyor. Bence GSYNC işi 3D vision vs gibi gelip geçici bir heves değil. Oyuncu monitörlerinde GSYNC/FreeSync kalıcı olarak sunulan bir özellik olacak.

- Monitörün en sevmediğim yanı yumuşak renk geçişlerindeki o yumuşak geçişi verememesi. Örneğinhttp://store.steampowered.com/ buradaki yanlardaki koyu lacivertten siyaha geçiş kısmı dalgalı dalgalı olarak geçiyor. Yumuşak geçiş yok. Oyunlarda bu durum sadece ara geçiş videolarında vs göze batıyor. 3D olarak render yapılan görüntülerde böyle bir durum yok.

1440p için gtx980 idare eder bir performans seriliyor ancak gtx980 sli olsa tam süper olacak...

• Kullananlara bir şey sormak istiyorum 144 hz. veya 120 hz. 1440p de tek ekran kartı ile bf4 v.b gibi bir oyunda ortalama kaç fsp alıyorsunuz.
  • İOT kullanıcısına yanıt
    Mantle ile 120 hz de 5on5'de minimum 180-400 arası
    Directx ile 120 hz de 5on5'de minimum 110-260
    Serverdan servera da değişiyor performans
  • CodeMachine C kullanıcısına yanıt
    Hmm.Bende baya şeyler denedim. Hiç 3840 2160 denedinizmi Battlefield 4 denediniz mi ? %100 resolution scale ultra deneyip söyler misiniz ? Sonucu tahmni edebiliyorum :)

Ben oyunlari 32 inch lg tv de oynuyorum 32lm660s sanirim boyle bir monitor alsam inanilmaz sejikde farkini hissederim degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçtiğimiz cuma bende satın aldım çok güzel bir monitör yalnız şöyle bir sıkıntım var.Sağ köşede hafif bir karartı var ölü piksel yada 144 hz sorunu bende yok oyüzden fazla takılmadım alan arkadaşlarda Dead Pixel Buddy ile beyaz ekrana alıp aynı noktaya bakabilirler mi ? Bu sıkıntı başkasında var mı yani.

http://i.hizliresim.com/nG4gNl.jpg

sağ alt köşe hafif siyah beyazda daha çok belli oluyor.
    AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
  • quote:

Orijinalden alıntı: CodeMachine

• Bilgisayarı yada monitörü açınca bazen kırmızı gölgelenme oluyor. dp kablosunu ve elektriği söküp tekrar takınca düzeliyor. garantiye verecem şimdi 1 ay uğraştıracaklar diye pek önemsemedim. sizce ne yapmalıyım.

Orijinalden alıntı: Alkımm

Geçtiğimiz cuma bende satın aldım çok güzel bir monitör yalnız şöyle bir sıkıntım var.Sağ köşede hafif bir karartı var ölü piksel yada 144 hz sorunu bende yok oyüzden fazla takılmadım alan arkadaşlarda Dead Pixel Buddy ile beyaz ekrana alıp aynı noktaya bakabilirler mi ? Bu sıkıntı başkasında var mı yani.

http://i.hizliresim.com/nG4gNl.jpg

sağ alt köşe hafif siyah beyazda daha çok belli oluyor.

aynı şey bendede var hocam yanlız dediğiniz gibi ölü piksel vs yok 144hzde sorunda yok sadece beyazda çok net gözüküyo birde koyu tek renklerde ama oyunlarda videolarda hiç sorun yok o da nazar boncuğu olsun diye takmamaya çalışıyorum garantiye versem bekletecekler uğraştıracaklar o yüzden takmıyorum pek siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.