Şimdi Ara

Asus radeon RX 570 Sıcaklık Sabit Kullanım %100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bir süredir arkadaşımın bilgisayarını kullanıyorum RX 570 ekran kartına sahip, oyunlarda sürekli donma kasma yaşamaya başladım bir anda. Afterburner indirim sıcaklık ve kullanımları izlediğimde ekran kartının sabit 52 derece olduğunu gördüm fakat kullanım yüzdesi %0-100 arası çok hızlı şekilde değişiyor anlam veremedim. Herhangi bir sıcaklık sabitleme ayarı vs mi yapılmış ilk kez amd kullanıyorum ve catalyst centerda daha önce hiç ayar yapmadım. Bunun sebebi ne olabilir

PC Özellikleri:

ASUS PRIME A-320M-F

Ryzen 5 2600

Asus Radeon RX 570

16 GB RAM

Görsellerde kullanım oranı gözüküyor anlık zıplama oluyor sürekli fakat sıcaklık neredeyse hep aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLikeABeastt -- 16 Mayıs 2025; 20:42:10 >

• sıcaklıklar normal gözüküyor kullanımdan yanada bir sorun yok karta undervolta atılmış olabileceğinin düşündüm ama tüketilen wattı göremedim eğer içinize sinmediyse driverları güncelleyin veya ddu ile silip yeniden yükleyin donma kasma yapması normal eski bit gpu oyun içi ayarları optimize ederek kasmaların önüne geçin.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Hocam ddu hiç kullanmadım deneyeyim ama pc yi yeniden başlattıktan sonra kendisi otomatik mi yükleyecek driverı windows update den yoksa elle mi kurmak gerekir

• CLikeABeastt kullanıcısına yanıt

Buradan DDU'yu indir, ardından Windows'u güvenli modda başlatıp mevcut ekran kartı sürücüsünü kaldır.

Asus radeon RX 570 Sıcaklık Sabit Kullanım %100www.guru3d.com
    Display Driver Uninstaller (DDU) download version 18.1.1.1
    https://www.guru3d.com/download/display-driver-uninstaller-download

Buradan driverı indir

https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/graphics/radeon-600-500-400/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570.html

• Black_34 kullanıcısına yanıt

yaptım hocam değişen durum olmadı hala aynı ekran kartı emekliye mi ayrıldı artık acaba neden böyle

Başka bir pc de deneme veya temiz windows kurulumu yapma şansın var mı?

Belki yazılımsal bir sorun olabilir. Birden mi başladı bu sorun?

12gb ram kullanımı olan oyun ne hocam? birde ram 16gb tek mi 2x8gb mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt

ram 2x8gb oyun world of warcraft sistem win 11 pro hocam

• Black_34 kullanıcısına yanıt

1 ay bile olmadı temiz kurulum yapıldı hocam 2 ay önce kadar sata 3 ssd takıldı tek fark o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CLikeABeastt -- 17 Mayıs 2025; 1:18:31 >
  • Amd sürücü ayarlarında radeon chill mi açık acaba? Daha önce de var mıydı? Yeni mi oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam son 1 aydır falan varmış arkadaşın pcsi bende kullanınca fark ettim bir anda olan bir şey değil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.