önerilen herşeyi yaptığın halde hala ses alamıyorsan öğrenmiş oluyorsun
bence bi ses kartı al , kendini yorduğuna değmez.
Her sorunda format atmaya karşısın ama belllki donanım değiştirmeye karşı değilsin. Ses çıkmıyo diye ses kartı değiştirilir mi yaw?
quote:
Orjinalden alıntı: JANT!
quote:
Orjinalden alıntı: bluelion
önerilen herşeyi yaptığın halde hala ses alamıyorsan öğrenmiş oluyorsun
bence bi ses kartı al , kendini yorduğuna değmez.
Her sorunda format atmaya karşısın ama belllki donanım değiştirmeye karşı değilsin. Ses çıkmıyo diye ses kartı değiştirilir mi yaw?
arkadaşım bana karşı tavırmıaldın, anlayamıyorum seni, @yksk 2 3 gündür uğraşıyor sanırım bu sorunla, ses çıkışı sorunlu, sen yapmasını öneriyorsun ?
ya senin ob ses kartında kaç tane jak girecek yer var?baştan ikisini ele bitanesi mikrofon bitanesi bilgisayar ses girişi digerleride çıkışı.eger senin ses kartın 5.1 se geriye 3 tane kalıyo yok 2.1 ise bitane kalıyo oda çalışmıyorsa çalışmıyordur yani.ses driverinde bişe olsa media playerda hata verirdi
valla tam anlamadım dediklerinizden kafam karıştı ama ses kartı heralde 5+1. 3 üstte 3 de hemen altında toplam 6 renkli giriş ağizi var ben heralde alttakileri kullanacam ses sistemim de 2+1 stereo. demin girişleri ayrı ayrı denerken ses bi ara gelir gibi oldu gene hemen sustu yani bi yükselip indi hemen. alttaki 3 girişin hepsini ayrı ayrı denerken ses birden gelip gitti. ağızlarda mı bi sorun var acaba. veya bi bilgisayarın pilini cıkarıp taksam işe yarar mı?
arkadaşlar sorunu çözdüm hepinize teşekkür ediyorum çünkü hepinizin dediğini harmanlayarak kullandım ve oldu cidden çok teşekkürler isteyenlere nasıl olduğunu anlatabilirim dilim döndüğünce Çok sevinçliyim şu an yanımda olsanız hepinizi öpebilirim :D
yok kardeş pilini çıkarman bi işe yaramaz.sende 5.1 sistem vardı dimi.onların jakları siyah sarı yeşildir büyük ihtimal.o jaklardan yeşil olanı alıp anakartın ses girişlerinde yeşil olan yere tak ses gelmiyorsa git bi ses kartı al
quote:
Orjinalden alıntı: yksk
arkadaşlar sorunu çözdüm hepinize teşekkür ediyorum çünkü hepinizin dediğini harmanlayarak kullandım ve oldu cidden çok teşekkürler isteyenlere nasıl olduğunu anlatabilirim dilim döndüğünce Çok sevinçliyim şu an yanımda olsanız hepinizi öpebilirim :D
Sevindim olduguna
quote:
Orjinalden alıntı: JANT!
quote:
Sevindim olduguna
walla kendi sorunumu çözmüş gibi bende mutlu oldum
teşekkürler hepinize su anda bangır bangır müzik dinliyorum
şşştt yaptıysan öyle çok açma müzigin sesini.yarın öglen açarsın.milleti rahatsız etme
quote:
teşekkürler hepinize su anda bangır bangır müzik dinliyorum
evet arkadaslar. bugun bende aynı sorunla karsılastım. forumdan baktım formatla halledilecekti. tek çare buydu. bende düşündüm biostan ses kartını disable ettim. makinayı açtım sesle alakalı progrramları kaldırdım restart attım biostan ses kartını acıp yeni donanım bulundudan ses kartını kurup restart attım ve sonuc calısıyor. format atmanıza gerek yok:)
Bende ASUS P5KPL-VM anakart aldım. Bende de 5.1 ses sistemini taktığımda sorun oldu. Fakat format atmaya hiç gerek yok. Nasıl yaptığımı unuttum ama format atmadan da oluyo. Şuan problemsiz kullanıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: variant
Arkadaşlar Asus P5KPL bir anakart aldım 4 gün önce. anakart cd den tüm sürücülerini yükledim ancak ses alamıyorum makineden. denetim masasında ses aygıtlarında da -ses aygıtı yok- yazıyor. yüklemede herhangi bir hata vermiyor. reboot ediyor sonra sanki yüklememişim gibi çıt yok. xp yi 3 kez kurdum yine olmadı. internetten asus sitesinden tekrar realtek high defination audio driver indirdim, yükledim yine aynı sorun.. kurarken hiç bir hata vermiyor yeniden başlatınca cd içinde ses sürücü yükleme ayrıntısında da "not installed" yazılı oluyor. yani yüklemiyor. teknik servisten bana ati chipsetli bir asus ekran kartım olduğu için "ses çekışması olabilir ekran kartının ses ile ilgili aygıtlarını pasif et" dediler. özel kurulum yaptım ekran kartına sesle alaklı direk bir program veya aygıt göremedim zaten ama yine de oyun falan eklentilerini kurmadım.yine ses yok. hatta son xp kuulumunda önce anakartı tanıtıp ses sürücülerini yükledim(ekran kartından önce) yine aynı sorun devam etti. Program ekle-kaldırda "realtek high defination audio driver" programı gözüküyor ama sürücü yüklenmemiş oluyor. sonra bu programı kaldırınca xp açılmıyor. ms....dll hatası verip kalıyor. yeniden yüklenirse düzelir diyor ama nasıl yükleyeceğim bu .dll dosyasını açılmayan xp de anlamadım.(neyse o ayrı bir sorun) ben de 3. kez xp yi baştan kurmak zorunda kaldım bu hatadan dolayı. şu anda makinem çoooook ama çok sessiz. bir bilen varsa yardım rica edecektim....
arkadaşım asus p5kpl ses sorunu aslında yok driver sourunu var sitede link hatalı verilmiş(arşivleme sorunu) al bunu dene ve tekrar sorunu çözemessen (taki çözmüşsündür arayanlar için yazıyorum) tekrar bana mesaj atın bu vereceğim program linki garanti sorunu çözüyor P5KPL ilk ses sürücüsü ( driver )
merhaba arkadaşlar benim sorunum biraz daha farklı asus p5kpl-am anakartım var sorunum ise ses var ama arada bir jack state change die mesaj çıkıyor ve mikrofon dahil ses de de gidip gelmeler oluo bir türlü kurtulamadım ama sizin önerinizide daha yapmadım acaba bu yöntem benim sorunumu da çözer mi birde ekran kartım palit ati2600xt ekran kartındaki ses özelliğini aygıt yöneticisinden kapatıyorum çakışma yapıyor die bana da yardımcı olursanız sevinirim
revenger feelingsR
kullanıcısına yanıt
Şunu bir seyret.
sinuzitforum.ecballium.com
Anakartın sesi çıkmıyor.(Bölüm :1) Jack Problemi - Sinüzit Forum