Şimdi Ara

Asus P5KPL anakart ve ses sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
9.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Asus P5KPL bir anakart aldım 4 gün önce. anakart cd den tüm sürücülerini yükledim ancak ses alamıyorum makineden. denetim masasında ses aygıtlarında da -ses aygıtı yok- yazıyor. yüklemede herhangi bir hata vermiyor. reboot ediyor sonra sanki yüklememişim gibi çıt yok. xp yi 3 kez kurdum yine olmadı. internetten asus sitesinden tekrar realtek high defination audio driver indirdim, yükledim yine aynı sorun.. kurarken hiç bir hata vermiyor yeniden başlatınca cd içinde ses sürücü yükleme ayrıntısında da "not installed" yazılı oluyor. yani yüklemiyor. teknik servisten bana ati chipsetli bir asus ekran kartım olduğu için "ses çekışması olabilir ekran kartının ses ile ilgili aygıtlarını pasif et" dediler. özel kurulum yaptım ekran kartına sesle alaklı direk bir program veya aygıt göremedim zaten ama yine de oyun falan eklentilerini kurmadım.yine ses yok. hatta son xp kuulumunda önce anakartı tanıtıp ses sürücülerini yükledim(ekran kartından önce) yine aynı sorun devam etti. Program ekle-kaldırda "realtek high defination audio driver" programı gözüküyor ama sürücü yüklenmemiş oluyor. sonra bu programı kaldırınca xp açılmıyor. ms....dll hatası verip kalıyor. yeniden yüklenirse düzelir diyor ama nasıl yükleyeceğim bu .dll dosyasını açılmayan xp de anlamadım.(neyse o ayrı bir sorun) ben de 3. kez xp yi baştan kurmak zorunda kaldım bu hatadan dolayı. şu anda makinem çoooook ama çok sessiz. bir bilen varsa yardım rica edecektim....

• asus anakartlarda onboard ses sorunu çok fazla oluyor, hd audio yüklenmiyor otomatik.

http://forum.donanimhaber.com/m_16660886/mpage_2/key_//tm.htm#20552358

şu linkte de bazı çözümler yazdım , umarım seninde işine yarar.
  • olmadı kardeş...
  • kardeş, hangi ekran kartını kulanıyorsun i, ati yazmışsın yukarda ..

aygıt yöneticisinde yüklenmemiş , üzerinde ünlem yada soru işareti olan aygıt varmı , hangileri ? tam adıyla yazarmısın .

ünlem işareti olduğu halde , driveri yükleniyor fakat hala ses çıkmıyorsa anakart cd si takılı iken güncelleştirmeyi dene .

olmazsa , pci device i sil ve bilgisayarı resetle. anakart cd sinden otomatik yüklenecektir sürücüler .

eğer hala yüklenmiyorsa ses chipsetinde sorun olabilr, satıcıyla görüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluelion -- 23 Ocak 2008; 10:25:11 >
  • ati chipsetli asus ekran kartı kullanıyorum. media başlığı ünlem işaretli.
  • satıcıyla görüştüm ama donanımda sorun yok.
  • satıcı ürünü alıp test ettimi de sorun yok diyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ve Intel ekran kartı sorunu
    9 yıl önce açıldı
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende Asus anakart kullanıyorum ve bu konu daha önce tartışılmıştı bu forumda. Asus anakartlarda böyle sorunlar çıkabiliyormuş. Sorunun çözümü ise PPc formatladıktan sonra hiçbirşey yapmadan direk olarak ses cd'si takıp yüklemek olarak belirlendi. Hatta @passat1905 daha derin bilgiye sahip. Dediğim gibi C'yi formatla ve direk sesi yükle olacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Bende Asus anakart kullanıyorum ve bu konu daha önce tartışılmıştı bu forumda. Asus anakartlarda böyle sorunlar çıkabiliyormuş. Sorunun çözümü ise PPc formatladıktan sonra hiçbirşey yapmadan direk olarak ses cd'si takıp yüklemek olarak belirlendi. Hatta @passat1905 daha derin bilgiye sahip. Dediğim gibi C'yi formatla ve direk sesi yükle olacaktır

işte geldim burdayım ben bu işte ustayımneyse şaka bi yana.kardeş baştan format at xp kurulumu bittikten sonra masaüstü gelir gelmez asusun cd sini tak ve direk ses driverni yükle.büyük ihtimal sorun çözülür.olmadı asusun kendi sitesinden anakartına uygun olan son sürüm ses driverini indir baştan format at masaüstü geldigi anda onu kur bu sefer çözülür.çözülmezse burdayız

• quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

quote:

Bende Asus anakart kullanıyorum ve bu konu daha önce tartışılmıştı bu forumda. Asus anakartlarda böyle sorunlar çıkabiliyormuş. Sorunun çözümü ise PPc formatladıktan sonra hiçbirşey yapmadan direk olarak ses cd'si takıp yüklemek olarak belirlendi. Hatta @passat1905 daha derin bilgiye sahip. Dediğim gibi C'yi formatla ve direk sesi yükle olacaktır

işte geldim burdayım ben bu işte ustayımneyse şaka bi yana.kardeş baştan format at xp kurulumu bittikten sonra masaüstü gelir gelmez asusun cd sini tak ve direk ses driverni yükle.büyük ihtimal sorun çözülür.olmadı asusun kendi sitesinden anakartına uygun olan son sürüm ses driverini indir baştan format at masaüstü geldigi anda onu kur bu sefer çözülür.çözülmezse burdayız

Uzun zamandır göremiyorum sizi Sizin ilgi alanınız olan Asus anakart sorunları İsminizi verdim inş. bi sorun olmamıştır.

• buralardayız teknik yardım bölümüne ugramıyorduk bi bakim dedim adım geçmiş hemenevet asus anakart problemleri benim bölümüm olduyok ya önemli değil
  • quote:

quote:

passat diyosa öyledir güvenerek yap dediğini zararlı çıkmazsın @Passat1905 buraların sana ihtiyacı var dostm ihmal etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackblue -- 23 Ocak 2008; 21:00:02 >

• Evet @passat artık Asus sorun çözücü olarak dh tarihene geçtin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blackblue

quote:

quote:

passat diyosa öyledir güvenerek yap dediğini zararlı çıkmazsın @Passat1905 buraların sana ihtiyacı var dostm ihmal etme

teşekkür ederim dostum blackblue.ya işte bakabildigimiz kadar bakıyoruz teknik yardıma.Sende sağol JANT! kardeşim

• Konuyu açan kardeş ortalar da yok. Format atıyor galiba
  • kusura bkmayın birşey sormak istiyorum konuyla pek alakalı mı bilmiyorum ama Bende ses sorunu yaşıyorum
    Ama şu farkla benim anakartım ASUS P4P800 E DELUXE ve ekran kartım ASUS 9600SE. creative nin ses kartı vardı onu kullanıyordum fakat onu çıkardıktan sonra onboard sesi bi türlü kullanamadım. önce biostan sesi enable ettim fakat ne sürücü yükledi isem ne güncelleştirme yaptı isem fayda etmedi. acaba ben ne yapmalıyım bana da bi yardımcı olurmusunuz. en son olarak da dediğiniz gibi format attım ve indirdiğim son ses sürücüsünü yükledim hemen ama hala ses gelmiyo,media player da ses çalıyo gözüküyo ama ses gelmiyo.yükledğim driver realtek ac97 audio. bios ta da öyle görünüyodu sanırım. ha bide biosda ac97 disable idi, enable etmeye çalıştım ama satece AUTO ve DİSABLE seçenekleri olduğu için auto yaptım.
    Konu kirliliği olmasın diye bi sürü konu araştırdım ve nihayetinde bu konu altıda yazıyorum beni mazur görün.

• quote:

Orjinalden alıntı: yksk

kusura bkmayın birşey sormak istiyorum konuyla pek alakalı mı bilmiyorum ama Bende ses sorunu yaşıyorum
    Ama şu farkla benim anakartım ASUS P4P800 E DELUXE ve ekran kartım ASUS 9600SE. creative nin ses kartı vardı onu kullanıyordum fakat onu çıkardıktan sonra onboard sesi bi türlü kullanamadım. önce biostan sesi enable ettim fakat ne sürücü yükledi isem ne güncelleştirme yaptı isem fayda etmedi. acaba ben ne yapmalıyım bana da bi yardımcı olurmusunuz. en son olarak da dediğiniz gibi format attım ve indirdiğim son ses sürücüsünü yükledim hemen ama hala ses gelmiyo,media player da ses çalıyo gözüküyo ama ses gelmiyo.yükledğim driver realtek ac97 audio. bios ta da öyle görünüyodu sanırım. ha bide biosda ac97 disable idi, enable etmeye çalıştım ama satece AUTO ve DİSABLE seçenekleri olduğu için auto yaptım.
    Konu kirliliği olmasın diye bi sürü konu araştırdım ve nihayetinde bu konu altıda yazıyorum beni mazur görün.

Format sonucu olması gerekir. Olmadıysa akşam konuya tekrar mesaj at @passat1905 geniş bilgi verir

• format sonucu derken tam olarak ne kastettiğini anlayamadım Jant kardeş biraz daha açarmısın
  • quote:

format sonucu derken tam olarak ne kastettiğini anlayamadım Jant kardeş biraz daha açarmısın

Bak şimdi anlatmak istenilen anlanılmalı! Ben diyorum ki bi konu daha önce çok tartışıldı. Format atıcaksın. Temiz bir xp kurup , xp cd sini çıkardığın gibi hemen ses cd sini takıp sesi krucaksın. Ve pc yeniden başlatıcaksın....bu kadar. Ama bazıları anlamamkta ısrarlı..!
  • quote:

quote:

format sonucu derken tam olarak ne kastettiğini anlayamadım Jant kardeş biraz daha açarmısın

Bak şimdi anlatmak istenilen anlanılmalı! Ben diyorum ki bi konu daha önce çok tartışıldı. Format atıcaksın. Temiz bir xp kurup , xp cd sini çıkardığın gibi hemen ses cd sini takıp sesi krucaksın. Ve pc yeniden başlatıcaksın....bu kadar. Ama bazıları anlamamkta ısrarlı..!

Bu arada bu agresifliğin sizinle alakası yok. Kusura bakmayın Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 24 Ocak 2008; 12:34:35 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.