Şimdi Ara

Asus P5KPL anakart ve ses sorunu... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
9.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bak kardeş şimdi de sen beni yanlış anladın bende zaten demin format attım ve direk başlar başlamaz indirdiğim son ses driverini kurdum olmadı. sana şunu sormak istiyorum. bu sefer de format attıktan sonra anakart cdsinden sürücüleri yüklemeyi deneyecem amadiğer bir iki başlıktan bişeyler okudum kafam karıştı: anakart cd sini takar takmaz direk sadece ses sürücüsünü sonra mı diğer anakart sürücülerini yükleyeyim? veya windowsun bi güncelleştirmeye ihtiyacı olabilir mi ses driverini yüklemeden önce, çünkü dediklerini denedim(gerçi bi daha deneyecem denemekten zarar görmeyiz belki işeyi yanlış yapmışımdır) ama olmadı ondan sana biraz daha açarmısın dedim kusura bakma
  • Haklısın. Ama dediğim gibi xp yükle ve hiçbirşey yapmadan ses anakart ses cd sini tak yükle. Çok kişi böyle sorunu çözdü. Sende de çözülmesi gerekir diye düşünüyorum.Kolay gelsin.
  • teşekkür ederim. bi tekrar deneyeyim sonucu yazarım...
  • Denee yine olmazsa akşam @passat1905 ile irtibata geç. O dh'nın asus sorun çözücüsü
  • kardeş dediğim gibi, herşeyi yaptım gene olmadı ben en iyisi akşam @passat1905 ile irtibata geçeyim ama aklıma takılan bişey var acaba bios güncellemesi yapsam düzelir mi? veya ankart üzerinde bi ayar mı yapmam gerekiyor. çünkü 3 yıl önce bu kartı aldığımda ses kartı da almıştım ve bilgisayarcı anakart üzerindeki sesi iptal etmek için baya bi uğraştım falan gibi bişeyler demişti tabi o zamanlar anlamamıştım. acaba donanımsal bi problem olabilir mi amaşunu da söyleyeyim driveri yüklemeden önce media player şarkıyı çalmıyor, yükledikten sonra çalıyor gibi görünüyor ama ses gelmiyor.bilmiyorum ne yapacam

@passat1905 akşam bu mesajları okuduğuda bi çözüm yolu önerir msin lütfen? ben akşam zaten tekrar bi foruma girip biraz daha araştıracam. yardımcı olanlara ve olmaya çalışanlara şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksk -- 24 Ocak 2008; 15:35:35 >

• aklıma bişey daha geldi. anakartın üzerini inceliyordum sonra farkettim ki orda bikablo takılabilecek ince çıkıntı yapmış küçük demirler var(biraz saçma oldu ama umarım anlamıssınızdır) yanında audio yazıyor.oraya bişey mi takacağız acaba??

Asus P5KPL anakart ve ses sorunu...
  • @yksk kardeş öncelikle JANT! arkadaşım benim söylecegim herşeyi söylemiş sende yapmışsın.normalde bu sorunlar böyle çözülüyor.ama buna benzer sorunlar daha var onlarınsa çözüm yolu ayrı.bazen xp de ses için bi dosya yüklemek gerekiyor.yada xp nin ses için olan bitane güncelleştirmesi vardı tam hatırlamıyorum adı ama onu yükleyince sorun çözülüyordu.şimdi sana bi sorum olacak eger bilgisayarı alırken anakartın üstünde ob ses kartı vardıysa neden harici bi ses kartı alma geregi duydun?yada bilgisayarcılar neden onu takma geregi duymuşlar?
  • o resimde gösterdigin yer ise yani FP_AUDİO ön paneldeki ses için.FP(front panel) bildigim kadarıyla
  • @passat1905 ,

dostum yanlis anlama sadece fikrimi soylemek istiyorum , sorun çözmek sil baştan yapmak değildir,
  • ya bi heves 5+1 ses sistemi var diye ben istemiştim ses kartını.onlarda takmaıştı ama şimdi çıkarıp başka bi bilgisayarda kullanmam gerek ses kartını onun için de onboard sesi etkinleştiriyim dedim ama bi türlü beceremedim ne bileyim valla aklınıza ne gelirse söyleyin denemeye hazırım, 2 gündür kafayı yiyecem çünkü

ha bide fikir vermek amacı ile söyleyeyim acaba kart üzerinde bi işlem yapmam mı gerekiyor veya biostan bi işlem mi yapmalıyım? veya hoporlorün takıldıgı yerlerdeki ağızlar mı bozuk acaba ( şu an 2+1 kullanıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksk -- 24 Ocak 2008; 19:21:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yksk

aklıma bişey daha geldi. anakartın üzerini inceliyordum sonra farkettim ki orda bikablo takılabilecek ince çıkıntı yapmış küçük demirler var(biraz saçma oldu ama umarım anlamıssınızdır) yanında audio yazıyor.oraya bişey mi takacağız acaba??

Asus P5KPL anakart ve ses sorunu...

fp_audio ya i genelde kasanın ön tarafına yerleştirilen , mikrofon ve kulaklık kabloları takılır, senin kasanda varmıdır ön panle mikrofon ve kulaklık bilmiyorum fakat, farsa doğru şekilde takabilrmisin , biraz karışıktır orası, bazı kasalarda tümleşik olarak vardır bazılarında her pin ayrı ayrı. tümleşikse sorun yok

neyse, varsa ön kulaklık çıkşışın , fp_audio ya bağlantıları yap , ordanda ses alabilrsin.

quote:

Orjinalden alıntı: yksk

kardeş dediğim gibi, herşeyi yaptım gene olmadı ben en iyisi akşam @passat1905 ile irtibata geçeyim ama aklıma takılan bişey var acaba bios güncellemesi yapsam düzelir mi? veya ankart üzerinde bi ayar mı yapmam gerekiyor. çünkü 3 yıl önce bu kartı aldığımda ses kartı da almıştım ve bilgisayarcı anakart üzerindeki sesi iptal etmek için baya bi uğraştım falan gibi bişeyler demişti tabi o zamanlar anlamamıştım. acaba donanımsal bi problem olabilir mi amaşunu da söyleyeyim driveri yüklemeden önce media player şarkıyı çalmıyor, yükledikten sonra çalıyor gibi görünüyor ama ses gelmiyor.bilmiyorum ne yapacam

@passat1905 akşam bu mesajları okuduğuda bi çözüm yolu önerir msin lütfen? ben akşam zaten tekrar bi foruma girip biraz daha araştıracam. yardımcı olanlara ve olmaya çalışanlara şimdiden teşekkürler...

formattan sonra ilk audio driverı yükleyip , başka driver yüklmedende media playerda çalıyor gibi görünüyor fakat ses çıkmıyorsa, ses çıkışlarıdna sorun olabilir diye düşünüyorum =/ ya da senin ses sisteminde sorun olabilirmi

10 liralık bir ses kartı alıp kullansaydın bu kadar uğraşmazdın , anakartın garantisi dolmuş çoktan zaten.

• quote:

Orjinalden alıntı: bluelion

@passat1905 ,

dostum yanlis anlama sadece fikrimi soylemek istiyorum , sorun çözmek sil baştan yapmak değildir,

kardeş şuan kafam çok karışık ne demek istedigini daha açık anlatırsan sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

quote:

@passat1905 ,

kardeş şuan kafam çok karışık ne demek istedigini daha açık anlatırsan sevinirim

dikkat ettimde, her ses sorununa formatla baştan kur demişsin, ondan yazdım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

quote:

@passat1905 ,

Bazıları anlamakta zorluk çekiyor heralde @passat. Bu sorunun çözümü format atmadan geçmiyorsa biz ne yapalım ? Herşeyi sil baştan yapmak doğru olmayabilir ama BU SORUN FORMATSIZ ÇÖZÜLMÜYOR ! BU NEDENLE SİLBAŞTANDA OLMUYOR!!!!
  • eywallah düşünceni söyledigin için teşekkür ederim.bende sana açıklamasını yapayim
    1-bütün ses sorunlarına değil sadece asus anakartlarda olan ses sorunlarına yazıyorum ona dikkat etmemişsin.
    2-sorunlara yazdıgım cevapları önerileri sallayarak yazmıyorum bende o sorunları yaşadım ve söyledigim yollarla çözdügüm için öneriyorum
    3-bende meraklı değilim format attırıp milleti ugraştırmaya.ama ben bu sorunu yaşadıgımda 3 gün boyunca gece gündüz ugraştım çözmek için ama olmadı en sonunda kaç kez format attıktan sonra çözüm yolunu buldum.hiç sevmedigim şeydir benim format atmak benim sevmedigim şeyi başkalarına yap diye önermem ama çözüm yolu buysa önermek zorundayım kardeş bilmem açıklayabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passat1905 -- 24 Ocak 2008; 19:44:04 >

• konu dışına döndü biraz ama ksuura bakılmasın

@JANT! , arkadaşım kelimelerini düzgün seç lütfen ...

@passat1905 , arkadaşım sonuç olarak önerdiklerimiz bizim tecrübelerimiz, anakartı üreten biz değiliz . sen o yolla yapmışsın ben farklı yolla.
  • formattan sonra ilk audio driverı yükleyip , başka driver yüklmedende media playerda çalıyor gibi görünüyor fakat ses çıkmıyorsa, ses çıkışlarıdna sorun olabilir diye düşünüyorum =/ ya da senin ses sisteminde sorun olabilirmi

10 liralık bir ses kartı alıp kullansaydın bu kadar uğraşmazdın , anakartın garantisi dolmuş çoktan zaten.

Ses sisteminde bi sorun yok onu denedim kardeş ama ses çıkışlarında olabilir diyosan bak haklı olabilirsin. ou tam olaraka olup olmadığını nasıl öğrenecem bi deneme yolu var mı acaba??
  • quote:

konu dışına döndü biraz ama ksuura bakılmasın

@JANT! , arkadaşım kelimelerini düzgün seç lütfen ...

@passat1905 , arkadaşım sonuç olarak önerdiklerimiz bizim tecrübelerimiz, anakartı üreten biz değiliz . sen o yolla yapmışsın ben farklı yolla.

dedim ya kardeş ben çözüm buldugum yolu öneriyorum.hiç bi önermemdede asus bu çözüm yolunu önerdi filan da diyemem.her sorunun bir çok farklı yolu olabilir

• Aç şarkıyı bütün girişleri deneAma her girişe takışında uyarı verebilr ona OK demezzsen ses yine çıkmaz. Hepsini okla dene
  • önerilen herşeyi yaptığın halde hala ses alamıyorsan öğrenmiş oluyorsun

bence bi ses kartı al , kendini yorduğuna değmez.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.