Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kartı kullananlar sorunları buraya yazıp çözüm için yardım edelim kart hakkında herşeyi burda tartışalım
    e2160 3.2 de stabil kullanabiliyorum daha da çıkıyor ben zorlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 30 Nisan 2008; 2:02:32 >

• Ram kaç Mhz lik kullanıyorsunuz? 1066 lık Ram leri 1000'in üzerine çıkaramadık. acaba bizim Ram ler demi bir sorun var...
  • ramleri 920-940 a kadar çıkardım ama daha üstünü denemedim
    fakat ramler için 1066 a kadar destek var sorun ramlerden anakarttan deildir
  • Arkdaşlar bende e6750 işlemci 800 mhz kingston 1+1 2gb ram var ve sisteme idareten asus x1650 silent ekran kartı bağladım,sistemide daha geçtiğimiz perşembe toplamıştım.Ayrıca 80 gb samsung sata 160 gb seagete ıde harddisk (emanet) ve lg dvd writerim olduğu için ıde portuna master olarak 160 lık seagete harddiski,slave olarakda lg dvd writeri bağladım.Anakartın kutusu içerisinden çıkan sürücülerle kurlumu tamaladıktan sonra bios sürekli boot esnasında devam edebilmek için illaki f1 tuşuna bas diye ısrar etti...Pcmin windowsu 80-120 snden önce açamaması kafamı kurcalarken a4 tech usb 8 tuşlu ofis farem nedensiz olarak devre dışı kaldı,yerinden söküp tekrar takmama rağmen anakart banamısında demeden bildiğini okudu.Bu arada 160 lık ıde harddiskimin içerisindeki verilerimin büyük çoğunluğu zarar gördü...Sata diskin içerisindekilerinde durumu malumunuz olmuştur..Anakartın sürücüleri stabil olmayan güney köprüsü yüzünden tam dört gündür chk diski ekranı gelmeden bir tek windows dahi başlatamadım.Bu kadar sıkıntıdan sonra asusun sürücü yükleme sitesinden çıkan en son sürücüleri,en son biosu ve üzerinde usb failure hatasının düzeltildiğini yazan regedit kayıt dosyasını indirdim..Maalesef hatalardan yinede kurtulamadım..

İnanınki eski asus p4p800-x anakartımı şimdiden özledim.. :'(

İşin en gülünç yanı c sürücüsündeki önemli dosyalarımı kurtarmak için kubuntu 7.10 kurduktan sonra windows kullanırken usb portları ile yaşadığım hiçbir sorunu kubuntunun kendi sürücüleri ile yaşamadım ama harddisklerim ve dvd writerim ile ilgili sorunlar daha stabil bir bios çıkana kadar düzelmeyeceği için en az 15 gün daha bu sıkıntıların giderilebileceğini sanmıyorum.

Ayrıca ben daha bu anakartı defaultta bile stabil kullanamamışken o.c. ile kullanmak şimdilik hiçte mantıklı gelmiyor...

• bu anakartın en büyük eksisi hatta bir çok anakartta var intelin ahci sürücüsünü yayınlamaması.ncq dan yararlanamıyoruz.bu intelden kaynaklanan genel bir sorun olduğu söyleniyor.

bir arkadaş sistem yazmış.kullandığı ekran kartını kullandım.asus eax 1650 pro modeli problemli bir ekran kartı.göz kırpması ve wide screen ekranlarda problem çıkarıyor.son sürücüsünü indirip bir denesin.

imzamdaki sistemde yazan asus p5b anakart ve asus 1650 eax proyu ,asus p5k se ve asus 8500 gt ekran kartı ile değiştim.şu an çok memnunum.sistem çok hızlı açılıyor ve driver problemleri mevcut değil.
  • Ben anakartın max fsb değerini merak ediyorum... Ds3'ün 405'de açmadığı 2160 işlemciyi 445 fsb'ye kadar çıkardı... Şuan 445'in işlemcinin mi yoksa anakartın mı sınırı olduğu konusunda şüphelerim var... En iyisi fsb sıkıntısı olmayan bi işlemci ile denemek....

2160 işlemcimi auto voltta 3.0 olarak günlük kullnıyorum.. Anakartta şuana kadar yaşadığım tek sıkıntı 1.6 üzeri volt verdiğimde maalesef 1.5 'in altında volt veriyor... 1.6 verdiğim zaman 1.57 veriyor... Trkocaer acaba sende de aynı sıkıntı varmı ?.

Anakartın en büyük dezavantajı raid desteği olmaması... O da bende yok...

2160 ile aldığım validation...

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=255086

Bu anakartı kullanan arkadaşlar konu dışına taşmadan sorularını yöneltir ve anakart ile yaşadıkları sorunları ayrıca uyguladıkları oc değerlerini yazarlarsa güzel bi topik olur... Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sys_tweaker -- 22 Ekim 2007; 11:01:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: silentsorrow

Arkdaşlar bende e6750 işlemci 800 mhz kingston 1+1 2gb ram var ve sisteme idareten asus x1650 silent ekran kartı bağladım,sistemide daha geçtiğimiz perşembe toplamıştım.Ayrıca 80 gb samsung sata 160 gb seagete ıde harddisk (emanet) ve lg dvd writerim olduğu için ıde portuna master olarak 160 lık seagete harddiski,slave olarakda lg dvd writeri bağladım.Anakartın kutusu içerisinden çıkan sürücülerle kurlumu tamaladıktan sonra bios sürekli boot esnasında devam edebilmek için illaki f1 tuşuna bas diye ısrar etti...Pcmin windowsu 80-120 snden önce açamaması kafamı kurcalarken a4 tech usb 8 tuşlu ofis farem nedensiz olarak devre dışı kaldı,yerinden söküp tekrar takmama rağmen anakart banamısında demeden bildiğini okudu.Bu arada 160 lık ıde harddiskimin içerisindeki verilerimin büyük çoğunluğu zarar gördü...Sata diskin içerisindekilerinde durumu malumunuz olmuştur..Anakartın sürücüleri stabil olmayan güney köprüsü yüzünden tam dört gündür chk diski ekranı gelmeden bir tek windows dahi başlatamadım.Bu kadar sıkıntıdan sonra asusun sürücü yükleme sitesinden çıkan en son sürücüleri,en son biosu ve üzerinde usb failure hatasının düzeltildiğini yazan regedit kayıt dosyasını indirdim..Maalesef hatalardan yinede kurtulamadım..

İşin en gülünç yanı c sürücüsündeki önemli dosyalarımı kurtarmak için kubuntu 7.10 kurduktan sonra windows kullanırken usb portları ile yaşadığım hiçbir sorunu kubuntunun kendi sürücüleri ile yaşamadım ama harddisklerim ve dvd writerim ile ilgili sorunlar daha stabil bir bios çıkana kadar düzelmeyeceği için en az 15 gün daha bu sıkıntıların giderilebileceğini sanmıyorum.

Ayrıca ben daha bu anakartı defaultta bile stabil kullanamamışken o.c. ile kullanmak şimdilik hiçte mantıklı gelmiyor...

1.bios ta f1 bas dediğinde ordaki yazan yazıyı yazarsan yardımcı olabilirim?bios ayarlarına gir default yap ve ayarları kaydet
    2.fareyi başka bir pcde dene.elinde usb bir parça varsa usb de sorun olup olmadığını kontrol edebilirsin anakartın
    Tavsiyem eğer başım ağrımasın diyosan yeni bir windows kur ve anakart cdsinden sadece gerekli driverları yükle sorun çıkaran sürücüleri yükleme

quote:

Orjinalden alıntı: Erdemliol

Ben anakartın max fsb değerini merak ediyorum... Ds3'ün 405'de açmadığı 2160 işlemciyi 445 fsb'ye kadar çıkardı... Şuan 445'in işlemcinin mi yoksa anakartın mı sınırı olduğu konusunda şüphelerim var... En iyisi fsb sıkıntısı olmayan bi işlemci ile denemek....

2160 işlemcimi auto voltta 3.0 olarak günlük kullnıyorum.. Anakartta şuana kadar yaşadığım tek sıkıntı 1.6 üzeri volt verdiğimde maalesef 1.5 'in altında volt veriyor... 1.6 verdiğim zaman 1.57 veriyor... Trkocaer acaba sende de aynı sıkıntı varmı ?.

Anakartın en büyük dezavantajı raid desteği olmaması... O da bende yok...

2160 ile aldığım validation...

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=255086

Bu anakartı kullanan arkadaşlar konu dışına taşmadan sorularını yöneltir ve anakart ile yaşadıkları sorunları ayrıca uyguladıkları oc değerlerini yazarlarsa güzel bi topik olur... Saygılar

Evet hocam aynı sıkıntı bendede var birkaç resim koyacam bu konuda
    Raid bende kullanmıyorum o yüzden gerek duymadım
    Bu arada maksimum e2160 ile kaç mhzde stabil vebios ayarlar nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 22 Ekim 2007; 12:11:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3.45 3.50 ghz arası test alabiliyorum sıcaklığa göre... Bunun için biostan 1.525 volt girdim... Tabi bu değer loadda 1.45'e kadar düşebiliyor...

İnş 1.6 volt üzeri volt sıkıntısı bios ile giderilir... Çarpanı 6'ya alıp max fsb deneyebilirmisin acaba?
  • quote:

3.45 3.50 ghz arası test alabiliyorum sıcaklığa göre... Bunun için biostan 1.525 volt girdim... Tabi bu değer loadda 1.45'e kadar düşebiliyor...

İnş 1.6 volt üzeri volt sıkıntısı bios ile giderilir... Çarpanı 6'ya alıp max fsb deneyebilirmisin acaba?

şimdilik 8*400 4-4-4-12 800 mhz de çalıştırıyorum bu akşam denerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: trkocaer

quote:

Orjinalden alıntı: silentsorrow

Arkdaşlar bende e6750 işlemci 800 mhz kingston 1+1 2gb ram var ve sisteme idareten asus x1650 silent ekran kartı bağladım,sistemide daha geçtiğimiz perşembe toplamıştım.Ayrıca 80 gb samsung sata 160 gb seagete ıde harddisk (emanet) ve lg dvd writerim olduğu için ıde portuna master olarak 160 lık seagete harddiski,slave olarakda lg dvd writeri bağladım.Anakartın kutusu içerisinden çıkan sürücülerle kurlumu tamaladıktan sonra bios sürekli boot esnasında devam edebilmek için illaki f1 tuşuna bas diye ısrar etti...Pcmin windowsu 80-120 snden önce açamaması kafamı kurcalarken a4 tech usb 8 tuşlu ofis farem nedensiz olarak devre dışı kaldı,yerinden söküp tekrar takmama rağmen anakart banamısında demeden bildiğini okudu.Bu arada 160 lık ıde harddiskimin içerisindeki verilerimin büyük çoğunluğu zarar gördü...Sata diskin içerisindekilerinde durumu malumunuz olmuştur..Anakartın sürücüleri stabil olmayan güney köprüsü yüzünden tam dört gündür chk diski ekranı gelmeden bir tek windows dahi başlatamadım.Bu kadar sıkıntıdan sonra asusun sürücü yükleme sitesinden çıkan en son sürücüleri,en son biosu ve üzerinde usb failure hatasının düzeltildiğini yazan regedit kayıt dosyasını indirdim..Maalesef hatalardan yinede kurtulamadım..

1.bios ta f1 bas dediğinde ordaki yazan yazıyı yazarsan yardımcı olabilirim?bios ayarlarına gir default yap ve ayarları kaydet
    2.fareyi başka bir pcde dene.elinde usb bir parça varsa usb de sorun olup olmadığını kontrol edebilirsin anakartın
    Tavsiyem eğer başım ağrımasın diyosan yeni bir windows kur ve anakart cdsinden sadece gerekli driverları yükle sorun çıkaran sürücüleri yükleme

Şu anda iş yerindeyim ama akşam eve gidince biosta yazan hata mesajını buraya eklerim.Kullandığım fareyi ve sata+ıde+dvd writer kipindeki depolama ortamlarımı asus mn2(bir arkadaşımın sisteminde deneme amaçlı) ve yine asus p4p800-x(eski anakartım) anakartlarda sorunsuz olarak çalıştırıp kullanabiliyordum.Bu gün yerli forumlarda yaptığım aramalar sonucunda usb hatasının sadece bende olmadığını ama ıde+sata+dvd writer üçlüsündeki promle kullanıcıların bu tip depolama kombinasyonlarını tercih etmemelerinden dolayı kimsenin karşılaşmadığı sonucuna vardım.Yabancı forumlarda ise bu kombinasyonla ilgili sorunlar var fakat kimse net bir çözüm üretebilmiş değil.

quote:

Orjinalden alıntı: meliihh23

bu anakartın en büyük eksisi hatta bir çok anakartta var intelin ahci sürücüsünü yayınlamaması.ncq dan yararlanamıyoruz.bu intelden kaynaklanan genel bir sorun olduğu söyleniyor. "

intel ahci sürücüsünü sadece uzantısı ''R'' yani raid desteği olan güney köprüsü serileri için yayınlıyor ve bu destek raid desteği olmayan güney köprüsü serilerinde resmi olarak yok fakat bunun bir şekilde kazandırılabileceği konusunda çeşitli yöntemler var ve iş yerinde olmam nedeni ile bu konu üzerinde fazla bir araştırma yapamadım ama eve gidince konu hakkındaki linkleri sizlerle paylaşacağım...

Öneri ve yorumlarınız için teşekkür ederim.Umarım bu sorunu en kısa zamanda çözeriz...

• Aynı anakartı ben de düşünüyorum bir de aklımda gigabyte p35 s3l var. İşlemcim de muhtemelen e2160 olacak. Fakat anakart full kat kapasitörlü, kaliteli bir yapıya sahipken chipset soğutucusunun çok ufak olması beni düşündürüyor. Anakartı kullanan arkadaşlar acaba chipset sıcaklığını kontrol ediyorlar mı hiç, el yakıyor mu veya ısınsa bile herhangi bir stabilte problemi oluşuyor mu?

Bir de anakartın onboard ses kartı, xp yi açma süreleri ne durumda? Herhangi bir sorun var mı bu konularda?

Teşekkürler...
  • Xp'yi açma süresi oldukça hızlı... 965 çipsetli ds3 varken 7 8 diş sürerdi.. Şimdi ise 3 4 diş arası xp açılıyor... Ayrıca xp yazısını görmek için geçen ds3'e nazaran hızlı...

Çipset ısısına gelince ise 30 35 arası seyrediyor.. Ve kasamda herhangi içeri veya dışarı üfleyen fan mevcut değil.. Günlük işlemciyi 3.0 olarak kullanıyorum.. Fsb 333'de
  • quote:

Xp'yi açma süresi oldukça hızlı... 965 çipsetli ds3 varken 7 8 diş sürerdi.. Şimdi ise 3 4 diş arası xp açılıyor... Ayrıca xp yazısını görmek için geçen ds3'e nazaran hızlı...

Çipset ısısına gelince ise 30 35 arası seyrediyor.. Ve kasamda herhangi içeri veya dışarı üfleyen fan mevcut değil.. Günlük işlemciyi 3.0 olarak kullanıyorum.. Fsb 333'de

Teşekkür ederim cevap için

Chipsette çok ısınma sorunu olmadığına göre geriye kalıyor onboard ses kartı... Ah bi kurtulamadık ki şu onboardlardan O yüzden p5b de onboard ses kartıyla ilgili bazı sorunlardan bahsedilirdi eskiden, bunda öyle birşey mevcut mu acaba?

Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler...

• arkadaşlar bende yeni sistem topluyorum overclock yapmıycam sizce bu kartımı alıyım yoksa gigabyte ds3l yi mi alıyım.ASUS P5K SE nasıl bi kart.Sizce DS3L den güzelmi
  • Bide sorunmu çıkarıcak ya bu anakart. Aldık kullanıyoruz valla. Umarım bu topiğe bidaha asla uğramam :D
  • @ronaldinhohakan bence DS3L daha iyi gibi fiyatları aynı ama sonuçta ikiside kaliteli marka
  • Trkocaer oc sonuçlarını bekliyorum
  • arkadaşlar işlemcim e2160 ile birkaç deneme yaptım
    default ayarlarda yüksüz 1.310 gibi voltaj veriyor yüklü 1.280 gösteriyor cpu-z 1.41
    voltaj arttırımda biostan 1.600 yaptığınızda 1.550-1.500 arası bir votaj veriyor yük altında yüksüz 1.600 civarı
    mutlaka asus bir bios çıkarılcaktır biostan verilen voltajlar düzgün verilmiyor ve gösterilmiyor
    cpu-z nin hatasıdır diyeceğim ama yeni versiyonu beklemek lazım diğer programlar ile voltaj değerlerine bakıp buraya yazarsanız iyi olur
    @Erdemliol
    maksimum fsb 400-410 civarı bu kartta ilerde belki bioslar ile dahada fazla değerlere çıkılabilir

şu anda 3.4 1.600 de kullanabiliyorum fakat orthosta hata alıyorum ama oyunlarda hiçbir sorun yok
    işlemci voltajı 1.600 de 2:30 dakika çalıştı stabil olarak sonra hata verdi
    1.650 yaptım voltajı cpu-z ile voltaj değerine baktım 1.450-1.500 arasına düştü 1 dk içinde hata verdi
    işlemci voltaj istio ama 1.600 ün üstüne çıktığımda voltaj düşüyor asus mutlaka bu durumu düzeltecektir

• 400-410 bu anakartın sınırı değil hocam... Ben 440'e kadar sorunsuz açabiliyorum 6 çarpan ile... Keşke işlemci olsada daha üstünü yapabiliyormu baksak...

Orthosa gelince cidden işlemciyi fazlasıyla kasıyor ve maalesef işlemci stabilitesini yitiriyor.. Zate 1.6 v vererek orthos açarsan direk core sıcaklıkları 75c'ye çıkıyo orthos göçüyor... Dün işlemciyi biraz daha kurcaladım... Biostan 1.525 volt verdim ve 3.45'de 2005 testi bitirdim... Üstünde sıcaklıktan dolayı reset atmasa da 2005 testi göçüyor.. Değişik voltajları denedikçe buraya yazmaya devam edeceğim... Bu arada değişik işlemciler ile skor alan arkadaşlar buraya yazarlarsa herkes faydalanabilir
  • quote:

400-410 bu anakartın sınırı değil hocam... Ben 440'e kadar sorunsuz açabiliyorum 6 çarpan ile... Keşke işlemci olsada daha üstünü yapabiliyormu baksak...

Orthosa gelince cidden işlemciyi fazlasıyla kasıyor ve maalesef işlemci stabilitesini yitiriyor.. Zate 1.6 v vererek orthos açarsan direk core sıcaklıkları 75c'ye çıkıyo orthos göçüyor... Dün işlemciyi biraz daha kurcaladım... Biostan 1.525 volt verdim ve 3.45'de 2005 testi bitirdim... Üstünde sıcaklıktan dolayı reset atmasa da 2005 testi göçüyor.. Değişik voltajları denedikçe buraya yazmaya devam edeceğim... Bu arada değişik işlemciler ile skor alan arkadaşlar buraya yazarlarsa herkes faydalanabilir

ben 8 çarpanla denedim
    3dmark 06 testini bitridim ama orthosda hata veriyor yeni bios ile stabilitesi daha çok artacaktır tahminimce
    orthos da priroty 1 yaparsan kasmaz
    kolay gelsin değerleri bekliyom birde bios ayarları nedir onlarıda yazarsan

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.