arkadaşlar bu anakart ile acronis kullanarak yedek alıp geri yükleyemiyorum.
Bu anakart ile ide dvd ve hd kullanıyorsanız marvell in windows sürücülerini yüklememenizi öneririm. Marvell yerine xp yi kurduğunuzda gelen standart çift kanal pci ide denetleyici sürücüsünde kalsın keza ben marvell sürücü yüklü iken ne cd/dvd yazabiliyordum nede harddisk i gerektiği gibi hızlı kullanabiliyordum marvell in sürücülerini kaldırınca herşey yoluna girdi.
2140 işlemcimi günlük 400mhz fsb de yani 3.2 ghz de kullanıyorum ramlarım 667mhz. olduğundan en fazla stabil olarak 425mhz fsb ye kadar çıkabiliyorum oda 3.4ghz ediyor. Anakartta düşük ram böleni olamadığından daha üstüne çıkamadım bu tarz o/c yapacak arkadaşlar varsa kesinlikle ramları 800mhz den aşağı olmasın.
Karttan genel olarak şikayetim yok birtek sıkıntı ps/2 mouse girişi olmaması çok sevdiğim ps/2 mouse umu bu yüzden kullanamadım. ps/2 <-> usb dönüştürücü ile ne yazıkki programlanabilir tuşlar çalışmadı.
quote:
Orjinalden alıntı: sampiyon123
1. 8800gt ekran kartımı takarken ide kablosu çok fena kasıldı. ancak dvdrw yi bir alta alırsanız kablo rahatlıyor. 2. ich9 olduğundan maalesef ne sata2 nede ncq aktif olmuyor.
Arkadaşlar intel belliki ich9 lara ahci desteği veremeyecek. bu anakartta Ahci açabilen olur da, anlatırsa ellerinden öpücem yaaa
ayrıca bu anakartın asus p5k-e wifi ile fiyat farkı nedir ben bileydim baştan onu alırdım
ahci de ne ki, sata2 ne işe yarar diyorsan kart iyi kart gayet stabil ama ben takıyorum kardeşim böyle ufak! şeylere
Arkadaş bu ahci yaktı beni,Leopard kuramıyorum bu yüzden...
Gerçi başka sorunlarda var sanırım kuramamam için...
Bir de sata2 destekliyor bu anakart...Onu neye göre yazmışsın anlamadım...
ama ne olursa olsun bence güzel bir anakart...Sadece karttaki tüm girişlerin dizaynı kasama uymadı...Çorba gibi içeri takılan çıkamıyor...
intel quad core ---- 2.40 ghz 4 tane ddr2 800 mhz 1 gb ram (ramlarda sorun yok:S) sapphıre x1950 ekran kartı makina 4 gb ramda resetleme yapıyo sebebi 32 bit isletim sistemi mi_? 2 gb da resetleme yapıyo 1 gb resetleme yapmıyo_???***********(?)
quote:
Orjinalden alıntı: lgc
intel quad core ---- 2.40 ghz 4 tane ddr2 800 mhz 1 gb ram (ramlarda sorun yok:S) sapphıre x1950 ekran kartı makina 4 gb ramda resetleme yapıyo sebebi 32 bit isletim sistemi mi_? 2 gb da resetleme yapıyo 1 gb resetleme yapmıyo_???***********(?)
2 GB ramleri nasıl takarsan tak yapıyor mu peki?Bende de xp 32 bit var ama 4 GB sorun yok...
Arkadaşlar mrb. bende 1 hafta önce aldım bu anakartı genel olarak memnunum ancak açılışta bazen problemler oluyor ve başlamıyor yeniden başlattığımda ise f2 ye basmamı istiyor ve açıyor. Neyse yeni bios update dosyasını sitesinden indirdim. Rom dosyası şeklinde ancak daha önce hiç bios update yapmamıştım. Nasıl yapılacağını kısaca anlatırsanız sevinirim.
sanırım ilk revizyonları çok problemliydi bu kartın ben yaklaşık 1 aydır kullanıyorum öyle dişe dokunur bir problem yaşamadım xp kurulumu sırasında usb klavye veya mousun çalışmaması durumu oldu mesela windows açılırken de ekran gelmeden önce bi ide dvdyi kontrol ediyor bekliyor 5-10sn (boot sırasıyla alakası yok) başka da problem çıkmadı ne iş anlamadım şimdi bu konuyu görünce korktum problem mi yaşıyacam diye bir de o/c değerlerinize hayran oldum desem yeridir, e2160 işlemci ile 333 fsb üzerini göremedim ben, 1.4 vl veriyorum onun için de (al suite 1.36vt gösteriyor)
BIOS update file for P5KC (Version 0704) Support new CPUs. Please refer to our website at:
P5K-SE de oluyo mu??? yani 45nm işlemcileri desteklicek demi SE bu biosla... ben ucuza bi sistem kurmayı düşünüyorum da p5k-SE yorumlarını okuyorum, 45nm desteklemesi önemli... gerçi kötüleyen yok bu anakartı
BIOS update file for P5KC (Version 0704) Support new CPUs. Please refer to our website at:
P5K-SE de oluyo mu??? yani 45nm işlemcileri desteklicek demi SE bu biosla... ben ucuza bi sistem kurmayı düşünüyorum da p5k-SE yorumlarını okuyorum, 45nm desteklemesi önemli... gerçi kötüleyen yok bu anakartı
Evet hocam 45 nm yi destekliyor.
Arkadaşlar bende 1 hafta önce aldım bu anakartı genel olarak memnunum ancak açılışta bazen problemler oluyor ve başlamıyor yeniden başlattığımda ise f2 ye basmamı istiyor ve açıyor. Neyse yeni bios update dosyasını sitesinden indirdim. Rom dosyası şeklinde ancak daha önce hiç bios update yapmamıştım. Nasıl yapılacağını kısaca anlatırsanız sevinirim.
Bu arada sitesinden baktım yeni sürüm P5K SE için midir eminmisiniz.
Merhabalar; Benimde anakartım p5k-se Asus Pc probe u açtığımda anakart ısısını 40-43 olarak gösteriyor. Power ı ise acaba fanlardan birisi bağlanmadı mı veya anakartta sorun varda çok mu ısınıyor? Acaba normal sıcaklık değerleri nelerdir yardımcı olur musunuz?
up
Ag adresi alamıyorum! Ne yaptıysam başarılı olamadım. Ethernetle problem yaşayan var mı?
Hayır problemim olmadı benim siteden yeni çıkan bios update ini yap düzelebilir...
Yeni bios ile İntel'in bu ay içerinde çıkacak işlemcilerine destek verilmiş.... Onun dışında bir iyileştirme vs yazmıyor...
Core 2 Duo E8200 (2.66GHz,1333FSB,L2:6MB,65W,rev.C0) Core 2 Duo E8400 (3.00GHz,1333FSB,L2:6MB,65W,rev.C0) Core 2 Duo E8500 (3.16GHz,1333FSB,L2:6MB,65W,rev.C0)
benim şöle bi sorunum var arkadaşlar p5k se güzel tamama ama bilgisayara bi şey kopyalarken cd den oyun yüklerken filan bilgisayar yavaşlıyo acaba anakarttan olabilirmi sata lar filan yoksa hdd mi
Kopyalama biraz hard diskle ilgili bence anakartın payının dahaaz olduğunu düşünüyorum...
Arkadaşlar mrb. Asusun son 704 update ettim. Bilgisayar ilk açıldığında cd rom ve dvd rom görmedi. Yeni donanim bulundu dedi ve ide denetleyicisi aradı. Tekrar başlattığımda cd rom ve dvd rom açıldı ve yeni donanim bulundu deyim çift kanallı ide dentleyicisi aradı. Anakartın cd sini taktım ve ara dedim. 3 adet sürücü buldu ve seçmemi istedi. Birincisinin yolu c/windows içinde bir sürücü diğerleri ise marwell raid sürücüleri idi bende marwell raid sürücüsünü yükledim. Acaba bu nedir. Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların yardımını bekliyorum.
anladığım kadarıyla p5kc modeli için o versiyon... bende en son beta versiyonu kullanıyorum ve chipset ısısında biraz artış oldu gibi sanırsam daha önce 38 39 derecelerde seyrederken şimdi 40ın üstünde... eski versiyona geri gönebilirim...