Şimdi Ara

Asus P5K-SE Sorunlar ve Çözümleri [1008 biosu eklenmiştir] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
2
Favori
39.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ncq teknolojısı cıkalı ne kadar oluyor, p5k se çıkalı en kadar oluyor? bu olaylar ıntel ve asusun **** yemesi baska bişi değil
  • Merhabalar

Asus P5K-SE bu anakartı kesinlikle almanızı önermem. kullanan arkadaşlarımda memnun değiller. 3-4 gün önce sistem topladım.

P5K-SE board
    C2D-E6550 2.33 LGA 775 1333 MHZ 4MB işlemci
    kingston ddr2 667 1gb 1x1 ram
    500 gb maxtor sata hdd
    512 MB N8500GT SİLENT MAGİC/HTD ASUS ekran kartı

monitör klavye yazmıyorum... sorun şu arkadaşlar.
    bir adet ide slotu var board üzerinde ben buraya LG 20X SİYAH BULK dvdrw taktım. hdd zaten sata... xp kurmak için sistemin optikten boot etmesi gerekir. biostan first boot device CDrom seç vs.vs. yaptım hiçbir şekilde optikten boot etmedi. sonra hdd yi başka pc ye takarak xp kurdum sonra eski kasasına taktım driverlarını yükledim asusun sitesinden güncel bios yükledim... sözde güncel bios içeriğinde boot failure düzeltilmiş vs.vs. o da işe yaramadı. daha sonra yine board üzerinde Attansic L1 PCI-E Gigabit LAN controller ethernet kartı var bunuda hiçbir şekilde görmedi. cmos setup clear yaptım olmadı. bende bütün birleşenleri kasadan söktüm boardı hdd yi çıplak masa üzerinde çalıştırdım yani hepsini kasa dışında. board üzerindeki pili çıkardım elektrik akımını kestim 5-6 dakika bekledim pil yatağına kısa devre yaptım tekrar taktığımda optik sürücüyü gördü ethernet çalıştı ama bir defaya mahsus. asus iyi bir marka ama bence bu model en dandik modeli asusun kendi web sayfasındada aynı sorunlarla karşılaşıp çözüm bulamayanlar var... sonuç olarak board değiştirdim bir üst modelini aldım. sorun yok.. her türlü yorumlarınıza açığım.. özel bir şirkette network yöneticisiyim.. yani pc de özellikle donanıma yabancı olan biri değilim

• quote:

Orjinalden alıntı: ilker54

Merhabalar

Asus P5K-SE bu anakartı kesinlikle almanızı önermem. kullanan arkadaşlarımda memnun değiller. 3-4 gün önce sistem topladım.

P5K-SE board
    C2D-E6550 2.33 LGA 775 1333 MHZ 4MB işlemci
    kingston ddr2 667 1gb 1x1 ram
    500 gb maxtor sata hdd
    512 MB N8500GT SİLENT MAGİC/HTD ASUS ekran kartı

monitör klavye yazmıyorum... sorun şu arkadaşlar.
    bir adet ide slotu var board üzerinde ben buraya LG 20X SİYAH BULK dvdrw taktım. hdd zaten sata... xp kurmak için sistemin optikten boot etmesi gerekir. biostan first boot device CDrom seç vs.vs. yaptım hiçbir şekilde optikten boot etmedi. sonra hdd yi başka pc ye takarak xp kurdum sonra eski kasasına taktım driverlarını yükledim asusun sitesinden güncel bios yükledim... sözde güncel bios içeriğinde boot failure düzeltilmiş vs.vs. o da işe yaramadı. daha sonra yine board üzerinde Attansic L1 PCI-E Gigabit LAN controller ethernet kartı var bunuda hiçbir şekilde görmedi. cmos setup clear yaptım olmadı. bende bütün birleşenleri kasadan söktüm boardı hdd yi çıplak masa üzerinde çalıştırdım yani hepsini kasa dışında. board üzerindeki pili çıkardım elektrik akımını kestim 5-6 dakika bekledim pil yatağına kısa devre yaptım tekrar taktığımda optik sürücüyü gördü ethernet çalıştı ama bir defaya mahsus. asus iyi bir marka ama bence bu model en dandik modeli asusun kendi web sayfasındada aynı sorunlarla karşılaşıp çözüm bulamayanlar var... sonuç olarak board değiştirdim bir üst modelini aldım. sorun yok.. her türlü yorumlarınıza açığım.. özel bir şirkette network yöneticisiyim.. yani pc de özellikle donanıma yabancı olan biri değilim

açıklamınızı şu şekilde yapmanız daha iyi olurdu : benim kartım sorunlu
    bu kartı kullanan 10 kişiden 2 si sorunlu diyor 1. siz 2. barey
    bu bahsettiğiniz sorunların hiçbiri bende yok ve diğer arkadaşlarda

• Hocam sızlere tek bır sey sıyorum sonunda se olan her anakrtan zuak durun asusun sadece ust sevıye kartlarına yonelın
  • trkocaer haklısın açıklamayı o şekilde yapmam daha iyi olurdu sinirli ve stresli bir şekilde yazınca bu şekilde oluyor... 1000 $ ver sistem topla ve board sorunlu çıksın git gel uğraş...Sonuç olarak memnun değilim kullanan arkadaşlarımda memnun değil.. zaten hatanın çözümünüde bulan yok.

ve
    ( Hocam sızlere tek bır sey sıyorum sonunda se olan her anakrtan zuak durun asusun sadece ust sevıye kartlarına yonelın ) Barey kesinlikle haklı.
  • LUTFEN BİRLİK OLALIM VE ASUSUN SE UZUNTILI KARTLARI ICIN ALMAMA KAMPANYASI BASLATALIM HAYDI ARKADASLAR BILINCLENELIM VE BILGILENDIRILIM CEVREMIZI
  • quote:

Orjinalden alıntı: barey

Hocam sızlere tek bır sey sıyorum sonunda se olan her anakrtan zuak durun asusun sadece ust sevıye kartlarına yonelın

o zaman ben çok şanslıyım kart 340*9 da full stabil (1.3 v)boot sorunum yok ramlar 834 mhz de stabil zorlamadım bu elektronik kısmet işi
  • Kesinlikle sorunsuz bir anakart geçen gün arkadaşıma sistem topladık sorunsuz ve kendisi çok memnun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis -- 23 Kasım 2007; 14:54:11 >
  • arkadaşlar bu kart xfx 650i ultradan iyimidir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: p4ozgur

arkadaşlar bu kart xfx 650i ultradan iyimidir?

söylenenlere göre iyi değil galiba özgür.
    bendede asusun p5kc si var maşallah hiç sorun yaşamadım hatta işlemcim 6750 şu an 3.6 da.
  • Hocam gözünü sevim zaten bi ton masraf ettim bordu değiştirtme şimdi bana:D
    quote:

Orjinalden alıntı: gOkO

quote:

Orjinalden alıntı: p4ozgur

arkadaşlar bu kart xfx 650i ultradan iyimidir?

söylenenlere göre iyi değil galiba özgür.
    bendede asusun p5kc si var maşallah hiç sorun yaşamadım hatta işlemcim 6750 şu an 3.6 da.

• Şu anda bu anakart üzerinde DDR2 800 twinmoslar 5-5-5-15 timing de ve 1020mhz de sürekli stabil 7x24 çalışıyor.
    işlemci 2140 425x8 ile 3400de ful stabil
    Dahasına gitmedim pek ama 3500 de gene stabil olacaktır eminim.
    Ayrıca elimdeki seri Ramler 1080mhz de stabil Saatlerce test ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: conquerer_ist

Şu anda bu anakart üzerinde DDR2 800 twinmoslar 5-5-5-15 timing de ve 1020mhz de sürekli stabil 7x24 çalışıyor.
    işlemci 2140 425x8 ile 3400de ful stabil
    Dahasına gitmedim pek ama 3500 de gene stabil olacaktır eminim.
    Ayrıca elimdeki seri Ramler 1080mhz de stabil Saatlerce test ettim

bendeki veritechlere eski sistemimden kalan revoltec ramsinkleri taktım 960 mhz ye kadar voltajsız 5-5-5-16 değerlerinde stabil kaldı sonrasında voltaj istiyor ama 1 ghz i geçer zannedersem...

@özgür bende söylenenleri duyunca şaşırdım ama okursan memnun olanlar var ki asus böyle büyük bir stratejik hata yapmaz zannedersem...için rahat olsun

• bu değerlere voltaj vermeden ulaştım
  • DS3L ile bu kart arasında kalmıştım ama bunu alıcaktım şimdi yine kafa gitti p5kse nin kapasitörleri biraz daha iyi ve arka panelde sata portu olması hoşuma gitmişti. Soğutucuları alüminyum galiba ds3l de bakır asus için bir bunu görüyordum dezavantaj olarak ama biraz sorunluymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccm* -- 2 Kasım 2007; 3:37:09 >
  • imzamdaki sistemle problemsiz kurulum yaptım ve performansından oldukça memnun kaldım.
    zira işyerinde de müşterilere senelerdir asus kullanırız ve problem yaşamadık.
  • Arkadaşlar dünden beri dikkat ettiğim bir şey var.Kzey köprüsüne bakardım önceleri ama.
    Güney köprüsü mütiş derecede ısınıyor.
    sistem stabil 3600mhz işlemci 1000mhz ram olarak kullanıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: conquerer_ist

Arkadaşlar dünden beri dikkat ettiğim bir şey var.Kzey köprüsüne bakardım önceleri ama.
    Güney köprüsü mütiş derecede ısınıyor.
    sistem stabil 3600mhz işlemci 1000mhz ram olarak kullanıyorum.

ufak bir fan ile soğuk tutabilirsin
  • 1. 8800gt ekran kartımı takarken ide kablosu çok fena kasıldı. ancak dvdrw yi bir alta alırsanız kablo rahatlıyor.
    2. ich9 olduğundan maalesef ne sata2 nede ncq aktif olmuyor.

Arkadaşlar intel belliki ich9 lara ahci desteği veremeyecek.
    bu anakartta Ahci açabilen olur da, anlatırsa ellerinden öpücem yaaa

ayrıca bu anakartın asus p5k-e wifi ile fiyat farkı nedir ben bileydim baştan onu alırdım

ahci de ne ki, sata2 ne işe yarar diyorsan kart iyi kart gayet stabil ama ben takıyorum kardeşim böyle ufak! şeylere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 12 Kasım 2007; 20:50:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Erdemliol

Ben anakartın max fsb değerini merak ediyorum... Ds3'ün 405'de açmadığı 2160 işlemciyi 445 fsb'ye kadar çıkardı... Şuan 445'in işlemcinin mi yoksa anakartın mı sınırı olduğu konusunda şüphelerim var... En iyisi fsb sıkıntısı olmayan bi işlemci ile denemek....

2160 işlemcimi auto voltta 3.0 olarak günlük kullnıyorum.. Anakartta şuana kadar yaşadığım tek sıkıntı 1.6 üzeri volt verdiğimde maalesef 1.5 'in altında volt veriyor... 1.6 verdiğim zaman 1.57 veriyor... Trkocaer acaba sende de aynı sıkıntı varmı ?.

Anakartın en büyük dezavantajı raid desteği olmaması... O da bende yok...

2160 ile aldığım validation...

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=255086

Bu anakartı kullanan arkadaşlar konu dışına taşmadan sorularını yöneltir ve anakart ile yaşadıkları sorunları ayrıca uyguladıkları oc değerlerini yazarlarsa güzel bi topik olur... Saygılar

ben bu ankartı almayı düşünüyodum ama sorunun kafamı karıştırdı biosta max kaç vcore seceneği var

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.