Şimdi Ara

Asus N56DP Kullanıcı Kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
5
Favori
9.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende bi güncelleme yapayım.900 tl lik lg tv ye bağladığınızda görüntü inanılmaz.2 adet joystikle ps ten daha kaliteli ve keyifli oluyor.bazen takılmalar oluyo mozillada.soğutucusuz bu sıcaklarda kasabiliyor ama birazda benim sorumsuzuğum.çok program çalıştırıyorum hdd dolu vs.özellikle ssd takanlar çok memnun birazda günlük kullanımda ne avantajları var bahsedibiirlermi.takması hiç anlamayan birine göre kolaymıdır _?

Orijinalden alıntı: sıradan çinko karbon pil

Konuyu hatırlatalım :) ben çok memnunum laptopımdan ssd kullananlar ssdnow v300 almayı düşünüyorum bende direk ssdyi 1tb yerine mi bağlamak gerekiyor? 1tb ı da baglayabilecegim ekstra bir socket varmı

bende bu laptop tan kullanıyorum memnunum da genel olarak. Yaklaşık 1 ay kadar önce ssd ye terfi edim dedim kingston hyper x 3k aldım, eve geldim kurulum yaparım diye bir baktım disk bios da gözüküyor kurulum ekranında disk yok ne ssd var ne de diğer disk gözüküyor. Bayadır uğraşıyorum secure erase dediler onu da yaptım yine olmadı bios güncelliyim dedim sata ile ilgili fix varmış onu indirip güncelledim bu sefer boot ekranı gelmiyor ne cd yi boot tan açıyor ne de flash bellekten açıyor güncellemeden önce bunları yapıyordum şimdi gitti. 1 aydır ssd duruyor içinde masaüstüne bağlayayım dedim bugün onda sorun yok görüyor diski kuruluma geçiyor. Laptop ta bir sıkıntı var sanırım. Bakalım çözersem yazacam. kolay gelsin...

• çözümü buldum yeni laptoplardaki windows 8 den kaynaklanıyormuş. Ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.
    chip online
    Windows 8 Yüklü PC üzerine Windows 7 Kurulması.. - Windows 8 Forumu
    http://www.chip.com.tr/forum/windows-8-yuklu-bios-uzerinde-uefi-boot-ve-gpt_t257176.html

• quote:

Orijinalden alıntı: hakkimtr

çözümü buldum yeni laptoplardaki windows 8 den kaynaklanıyormuş. Ayrıntılara buradan bakabilirsiniz.
    chip online
    Windows 8 Yüklü PC üzerine Windows 7 Kurulması.. - Windows 8 Forumu
    http://www.chip.com.tr/forum/windows-8-yuklu-bios-uzerinde-uefi-boot-ve-gpt_t257176.html

Hocam ben de son karar olarak sizin kullandığınız ssd yi aldım geçenlerde :) hala kutusunda duruyor format falan ugrasmak istemedigimden suan denemedim :) Ama konuya çözümü iyiki yazdınız yoksa birsürü bende uğraşırdım :) Siz kurulumu yaptınızmı şuan performans nasıl?
    Ben windows8i seviyorum ama key yok elimde... Şuan tam netleştirmeden o yüzden kurmakta kararsızım

• sıradan çinko karbon pil kullanıcısına yanıt
    1 ay benim ssd yattı kuramamıştım bir türlü. Bios ta ayar kısmı varmış onu açmak gerekiyormuş yukarıda linkten bakabilirsiniz ayarına.

Şimdi ssd ye windows 7 yi kurdum gayet güzel çalışıyor. ssd çok iyi artık programlar donmuyor photoshop vs. çok hızlı. 1 tb diskim de win8 kuruluydu akasanın aşağıdaki ürününü aldım. Hem ssd takılı win7 kurulu hemde diğer diskte win8 istediğim zaman geçiş yapabiliyorum.

• hüseyni kullanıcısına yanıt
    Özellikle parlaklık konusunda sıkıntı yaşayanlar buraya:) Selamlar, ben bilgisayarımı Ekim 2012'de aldım. O günden beri nerdeyse hepsi ilk aylarda olmak üzere en az 8-9 format yedi bu parlaklık olayı yüzünden... Win7 olarak almıştım, sonradan Win8 yükledim yükselterek ama parlaklık olayı iki sistemde de aynı, ekran kartı sürücülerini güncelleyince parlaklık ayarı ne kısayollardan ne de windowsun kendi ayarlarından çalışmıyor (hotkey sürücüsü yüklü ve diğer hotkey dediğimiz kısayol tuşları çalışıyor olmasına rağmen). Ben de, parlaklığı çalıştıran en son ekran sürücüsünü buldum bir kenara koydum sittin sene de geçse yeni sürücüyü denemeyi bile düşünmüyorum artık :) Parlaklık kısayol tuşlarınız çalışmıyorsa yardımcı olabilirim :) Bunun dışında bilgisayarımdan çok memnunum kullanan bilir zaten, birkaç kişi yazmış subwoofer cızırtı yapıyor diye, bende de bir ara vardı şimdi yazdıklarınızı görünce hatırladım ama bayağıdır yok şimdi fark ettim :) Touch pad'e de değinenler olmuş, bende de durum aynı sol tuş içeriden çalışıyor biraz ve biraz da çökük gibi duruyor sağ tuşa göre ama ben de çok önemsemedim bunu. Bir de en önemlilerden sıcaklık hususundan bahsedeyim. Ben hep i7 3.Nesil işlemcili pc bakıp, bir anda bunu görünce almıştım. Sonradan kaçırdım diye üzüldüğüm bir Samsung modelini (NP550P5C-S02TR) kardeşim için aldım. İki bilgisayarı yanyana getirip ikisinde de olan NFS The Run oyununda her ayarı aynı (her şey max) yapıp iki yeğene aynı anda bir saat kadar oynattım. İşlemci sıcaklıkları korktuğumun aksine Intel'de 91 dereceye kadar çıkmışken, benim AMD A10 89 derece gördü maksimum. Kısacası bilgisayarın ısınma problemi falan yok, arkanıza yaslanın ışığı kapatıp ışıklı klavyenin ve 1080p bir müzik videosu ile subwoofer'ın ve full hd ekranın keyfini çıkarın :):) Bir de, bütün etiket ve logoları kaldırdım çok daha güzel bir görüntüsü oldu bilgisayarımın, size de tavsiye ederim.
     Asus N56DP Kullanıcı Kulübü

• quote:

Orijinalden alıntı: uguryildizzzz

Özellikle parlaklık konusunda sıkıntı yaşayanlar buraya:) Selamlar, ben bilgisayarımı Ekim 2012'de aldım. O günden beri nerdeyse hepsi ilk aylarda olmak üzere en az 8-9 format yedi bu parlaklık olayı yüzünden... Win7 olarak almıştım, sonradan Win8 yükledim yükselterek ama parlaklık olayı iki sistemde de aynı, ekran kartı sürücülerini güncelleyince parlaklık ayarı ne kısayollardan ne de windowsun kendi ayarlarından çalışmıyor (hotkey sürücüsü yüklü ve diğer hotkey dediğimiz kısayol tuşları çalışıyor olmasına rağmen). Ben de, parlaklığı çalıştıran en son ekran sürücüsünü buldum bir kenara koydum sittin sene de geçse yeni sürücüyü denemeyi bile düşünmüyorum artık :) Parlaklık kısayol tuşlarınız çalışmıyorsa yardımcı olabilirim :) Bunun dışında bilgisayarımdan çok memnunum kullanan bilir zaten, birkaç kişi yazmış subwoofer cızırtı yapıyor diye, bende de bir ara vardı şimdi yazdıklarınızı görünce hatırladım ama bayağıdır yok şimdi fark ettim :) Touch pad'e de değinenler olmuş, bende de durum aynı sol tuş içeriden çalışıyor biraz ve biraz da çökük gibi duruyor sağ tuşa göre ama ben de çok önemsemedim bunu. Bir de en önemlilerden sıcaklık hususundan bahsedeyim. Ben hep i7 3.Nesil işlemcili pc bakıp, bir anda bunu görünce almıştım. Sonradan kaçırdım diye üzüldüğüm bir Samsung modelini (NP550P5C-S02TR) kardeşim için aldım. İki bilgisayarı yanyana getirip ikisinde de olan NFS The Run oyununda her ayarı aynı (her şey max) yapıp iki yeğene aynı anda bir saat kadar oynattım. İşlemci sıcaklıkları korktuğumun aksine Intel'de 91 dereceye kadar çıkmışken, benim AMD A10 89 derece gördü maksimum. Kısacası bilgisayarın ısınma problemi falan yok, arkanıza yaslanın ışığı kapatıp ışıklı klavyenin ve 1080p bir müzik videosu ile subwoofer'ın ve full hd ekranın keyfini çıkarın :):) Bir de, bütün etiket ve logoları kaldırdım çok daha güzel bir görüntüsü oldu bilgisayarımın, size de tavsiye ederim.
     Asus N56DP Kullanıcı Kulübü

teşekkürler bahsettiğiniz ekran kartı sürücüsünü nasıl alabilirim?

• 13-1_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql dosya adı, format attıktan sonra ilk olarak bunu kur. :) 13.1 sürümü yani, bulamazsan da yaz, yardımcı olurum yine...

Orijinalden alıntı: uguryildizzzz

13-1_mobility_vista_win7_win8_64_dd_ccc_whql dosya adı, format attıktan sonra ilk olarak bunu kur. :) 13.1 sürümü yani, bulamazsan da yaz, yardımcı olurum yine...

teşekkür ederim formatsız denedim olmadı ama formattan sonra tekrar deneyeceğim
    ASUS N56DP-S4024V // 2.30 GHZ // AMD A10 // AMD Radeon HD 7660G +7700M 2gb // 8 GB RAM // Windows 10 // 240 GB SSD
  • samettören S kullanıcısına yanıt
    Bataryadayken ekranın ledlerine yetersiz güç veriyor olabilir,ihtimal dahilinde bataryadayken hangi modda kullnıyorsunuz yüksek performans moduna alıp mı deniyorsunuz yoksa güç tasarruf modunda mı kullanıyorsunuz?
    yani şarja takınca ekran düzeliyor bu resimdeki sarı parlama ortadan ve ekrandaki aşırı sarılık kalkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samettören -- 13 Ekim 2013; 16:50:35 >
    samsung rf510-j03tr/Windows 7 home premium / i5 560m 2.67ghz turbo 3.2/8gb 1333mhz ram/7200rpm 500gb hdd /2gb 420m ekran kartı
  • ekran kartı driverım güncel amd nin sitesinden indirdim. uğraştım baya driverlarla eskisini kurdum yenisini sildim felan ama yok olmadı. şuan güncel driverlarımın hepsi
  • sorunu şu şekilde çözdüm. çözümlerin kalıcı bi çözüm oldugunu düşünmüyorum ama :( pc güç tasarrufunda olsa dahi fazla şarj yiyecek ama ekranın sarı olmasından iyidir. bütün güç planlarının ayarlarını değiştirdim.
     Asus N56DP Kullanıcı Kulübü Asus N56DP Kullanıcı Kulübü Asus N56DP Kullanıcı Kulübü

• Ekran parlaklık sorunu çözümü;

çalıştır > regedit.exe

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0001

The AdapterDesc 0001: 'AMD Radeon HD 7660G + 7700M Dual Graphics' olmalı sadece böyle ise değiştirin;AMD Radeon HD 7700M Series!

Sonra;
    KMD_EnableBrightnesslf2
    KMD_EnableBrightnessInterface2

bu ikisini de 0 olarak güncelleyin,restart atın düzelecektir.
    Hala olmadıysa;

The AdapterDesc 0000: 'AMD Radeon HD 7660G + 7700M Dual Graphics' olmalı böyle ise değiştirin;AMD Radeon HD 7700M Series!

Sırf bu yüzden eski driverları kurmanıza hiç gerek yok 13.11b ile kullanıyorum bu işlemi yaptığımda düzeldi.
  • Uzerinde orjinal win8 ile gelen bu pc me nasil format atiyorum arkadaslar.Biraz yavaslamalar oldu. Birde pc yi bazen kapatmaya calisinca ekran karariyor ama sonra acma dugmesi isigi acik vaziyette oylece kaliyor.Fan falan calisiyor anca guc dugmesine uzun basinca kapaniyor.Sanirim formati denemeyelim. Ama cd yok. Hangi yolu izlemeliyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hardday

Uzerinde orjinal win8 ile gelen bu pc me nasil format atiyorum arkadaslar.Biraz yavaslamalar oldu. Birde pc yi bazen kapatmaya calisinca ekran karariyor ama sonra acma dugmesi isigi acik vaziyette oylece kaliyor.Fan falan calisiyor anca guc dugmesine uzun basinca kapaniyor.Sanirim formati denemeyelim. Ama cd yok. Hangi yolu izlemeliyim

Hocam ayarları biraz kurcalayın win8 de cd siz hatta kişisel dosyaları koruyarak format atma olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hardday

Hocam baktim cikamadim isin icinden,belki basit bir yolu vardir diye buraya bir danisayim dedim. Sanirim hemsereyiz asikankalar :)

Bilgisayar ayarları - güncelleştirme ve kurtarma - kurtarma

Burada ilk kısım zaten dediğim gibi format yapıyor.

Hemşeriyiz derken onu anlamadım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.