Şimdi Ara

Asus N551JW Kullanıcıları Kulübü ||| 15.6' / i7 4720HQ /NVİDİA GTX 960M 4 GB (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.004
Cevap
22
Favori
34.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bu bilgisayarın wifi alıcısını değiştirmek istiyorum. Kaliteli bir wifi alıcı ve nasıl değiştireceğim konusunda ne önerirsiniz ? Servise mi yaptırmalı ne yapmalı ?

    Bir de chrome da birkaç sekme açıkken ve bir sayfa yüklenmeye çalışırken arada donma yapıyor. Böyle bir durumla karşılaşanınız var mı ?
  • arkadaşlar sizlere bi sorum olacak dvd writer ı çıkartıp yerine SSD-HDD disk Caddy takmayı düşünüyorum açıkcası durum şöyle 512gb ssd aldım harddisk in yerine ssd yi takıcam dvd sürücü yerine de pc nin kendi üzerinde gelen 1tb lık harddisk i takıcam bunun için disk caddy almam gerekiyo fakat bunlar da 2 tip 9.5 -12.7 olmak üzere bizim pc ile uyumlu olan hangisi bilenler yardımcı olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ObtObt

    TP-LINK'in 30-40 lira civarında fiyatı olan alıcılar var. Bilgisayarınızın usb portuna bağlanıp kullanıyorsunuz. İşinizi fazlasıyla görür. Ben linkte verdiğim modeli kullandım, çok memnundum. Çekim kalitesi çok iyi, taa sokağın öteki ucundaki apartmanda bulunan Wi-Fi'yi bile algılıyordu.

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/TL-WN8200ND.html

    windows 10 ile sorun yaşamadan kullandınız mı acaba bu modemi?




  • thedoctor1907 T kullanıcısına yanıt
    Windows 10'da kullanmadım. TP-LINK'in sitesinde Windows 10 için sürücü güncellemesi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedoctor1907

    arkadaşlar sizlere bi sorum olacak dvd writer ı çıkartıp yerine SSD-HDD disk Caddy takmayı düşünüyorum açıkcası durum şöyle 512gb ssd aldım harddisk in yerine ssd yi takıcam dvd sürücü yerine de pc nin kendi üzerinde gelen 1tb lık harddisk i takıcam bunun için disk caddy almam gerekiyo fakat bunlar da 2 tip 9.5 -12.7 olmak üzere bizim pc ile uyumlu olan hangisi bilenler yardımcı olabilir mi?

    Ben bugün yaptım işlemi, caddy aldım şuradan:http://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/dvd-to-ssd-ekstra-95mm-127mm-sata-30-hdd-dvd-harddisk-kutusu-P116474839 9.5 mm bizim bilgisayarın boyutu. Gayet iyi. Hangi ssd'yi aldınız? Ben Sandisk ultra II 240 GB aldım, kopyalama ve yazma hızları crystalbenchmark'ta 530 üzeri alıyor (hem kopyalama hem yazma).


    Bu arada arkadaşlar hoparlörden gelen ses sorunu çözüldü mü daha önce bilmiyorum ama bunun tek nedeni Realtek Powermanagement. Bunu regedit içerisinden HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Realtek\RAVCpl64\PowerMgnt altındaki "enabled" değerini 0 yaparak tamamen çözebilirsiniz.




  • redoano R kullanıcısına yanıt
    bende aynı ürünü sipariş ettim ve 9.5 olanı metre ile ölçtüm öyle sipariş geçtim. Toshiba Q Series 512GB olanından aldım teoride 552MB read 501MB write veriyomuş ama henüz test etme şansım olmadı SSD CADDy almayı düşünen konudaki arkadaşlara da tavsiyemiz 9.5mm ölçüsünde olanından alsınlar.
  • Bizim modelin başlığı hiç tutmadı ya :(
  • Selamlar son 1 aydır laptopun şarjı tam dolu iken kapatıyorum, ertesi gün fişe takmadan açtığımda şarjı %10-%15 düşmüş oluyor? daha önce böyle bir şey yoktu eminim. Sizde de durum böylemi bunun bir çözümü varmı? Selamlar...

    Not: bazı yerlerde bunun driverlardan olduğu yazmış ama bana mantıksız geldi.... Bu sırada pil ömrüde sorun yok tam şarj yapıp pili söküp 10 saat sonra taktığımda %100 dolu oluyor. Yani pil takılıyken ve laptop kapalıyken pil seviyesi düşüyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DogD -- 10 Kasım 2016; 16:55:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DogD

    Selamlar son 1 aydır laptopun şarjı tam dolu iken kapatıyorum, ertesi gün fişe takmadan açtığımda şarjı %10-%15 düşmüş oluyor? daha önce böyle bir şey yoktu eminim. Sizde de durum böylemi bunun bir çözümü varmı? Selamlar...

    Not: bazı yerlerde bunun driverlardan olduğu yazmış ama bana mantıksız geldi.... Bu sırada pil ömrüde sorun yok tam şarj yapıp pili söküp 10 saat sonra taktığımda %100 dolu oluyor. Yani pil takılıyken ve laptop kapalıyken pil seviyesi düşüyor...

    USB'de bişeyleri takılı bırakıyor musun? USB Charger Plus ile alakalı olabilir belki.. Kapalı iken de şarj edebiliyor çünkü.
  • redoano R kullanıcısına yanıt
    mouse takılı ama öncedende hep takılıydı bilgisayarı kapatınca mouse da kapatıyor... Bundan değil gibi... önceden olmuyordu...
  • arkadaşlar pc ile World Of Tank oyunu oynarken düşük fps alıyorum bazen 25 lere kadar düşüyor ayarlardan baktım nvdia ekran kartını kullanıyor ama niye bu kadar düşüyo anlamış değilim herhangi bir fikri olan var mı acaba?
  • Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır kimse yazmamış konuya, laptopları sorunsuz kullanıyoruz anlaşılan :) 1 yılı aşkın süredir ben de sorunsuz kullanıyordum, ancak son günlerde bataryanın %100 doluluğa erişmediğini fark ettim. Siz de durumlar nedir? Hala bataryalarınız tam randımanlı çalışıyor mu? Batterybar Pro isimli bir program ile baktığımda batarya yıpranması %13.4 olmuş. 1 yıl sonunda bu durum normal midir sizce? Programı bu linktenhttp://batterybarpro.com/ indirip sizler de kontrol edebilirsiniz. Asıl merak ettiğim Asus servisi bu nedenle batarya değişikliği yapabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dino Dini -- 14 Şubat 2017; 14:2:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dino Dini

    Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır kimse yazmamış konuya, laptopları sorunsuz kullanıyoruz anlaşılan :) 1 yılı aşkın süredir ben de sorunsuz kullanıyordum, ancak son günlerde bataryanın %100 doluluğa erişmediğini fark ettim. Siz de durumlar nedir? Hala bataryalarınız tam randımanlı çalışıyor mu? Batterybar Pro isimli bir program ile baktığımda batarya yıpranması %13.4 olmuş. 1 yıl sonunda bu durum normal midir sizce? Programı bu linktenhttp://batterybarpro.com/ indirip sizler de kontrol edebilirsiniz. Asıl merak ettiğim Asus servisi bu nedenle batarya değişikliği yapabilir mi?

    Ewet bende 1 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Biosu bile güncrllemedim.

    Servisin batarya Konusunda birşey yapacağını sanmam. Tüm laptoplar ın kaderi bu..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dino Dini D kullanıcısına yanıt
    benim cihaz da 1 yıllık sayılır %8 gösteriyor çoğu zaman bataryasız kullanıyorum belki hurafe belki doğrudur ama pil takılı olunca bana batarya daha çabuk bozulacak gibi geliyo o yüzden çoğu zaman evde kullanırken özellikle bataryasız kullanıyorum.
  • thedoctor1907 T kullanıcısına yanıt
    Bataryayı çıkartıp kullanmak batarya ömrünü muhtemelen uzatıyordur ancak elektrik kesintisi ani voltaj değişimleri gibi risklerden bataryasız kullanımı göze alamadım, Pc yi yüksek ısıda kullanmak da bataryanın ömrünü daha hızlı kısaltıyor muhtemelen, çünkü son zamanlarda fazla oyun oynayınca bu durum oluştu, bi kaç defa kalibrasyon yaptım (tam boşalt, tam doldur) ondan sonra batarya yıpranması %10'a kadar indi. Bu arada Asusun bu makalesindehttps://www.asus.com/tr/support/article/604/ hangi durumlarda pil değişikliği yapılacağı yazıyor, ara ara batarya lambası yanıp sönüyor, bu değişim için geçerli bir sebep olabilir.




  • Dino Dini D kullanıcısına yanıt
    Yaşadığım bölge olarak ani elektrik kesintileri veya voltaj sorunları yaşanan bir yerde olsam bende batarya ile kullanırım ama çok şükür öyle bir sorunum yok o yüzden böyle kullanıyorum. Eğer talepte bulunursanız umarım bataryanızı değiştirirler. Öyle bir gelişme olursa buradan da paylaşırsanız seviniriz.
  • Asus n551jw de vlc media player da film falan izlerken genelde mkv veya x264 tarzı hd filmler de görüntü karincalanip geri geliyor siz de de oluyor mu acaba ?
    Şu linkte ki gibi
    https://forum.donanimhaber.com/vlc-goruntu-sorunu--124019681#124019681



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Vengeance_ -- 24 Şubat 2017; 19:56:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thedoctor1907

    arkadaşlar pc ile World Of Tank oyunu oynarken düşük fps alıyorum bazen 25 lere kadar düşüyor ayarlardan baktım nvdia ekran kartını kullanıyor ama niye bu kadar düşüyo anlamış değilim herhangi bir fikri olan var mı acaba?

    Oyunu bilmiyorum, ancak başka oyunlarda yaşadım fps sorunu (assassin's creed brotherhood'da olmuştu, pes 2017'de de oluyor).

    Günlerce uğraştım kafayı yeme seviyesine geldim derken en sonunda çözdüm sorunu: Sorun Windows 10'un uygulamaya özel olarak işlemci çekirdeği atamasından, ancak bundan kaynaklanan bir hatadan kaynaklanıyor.

    Çözümü: Oyunu açın, alt+tab ile oyundan çıkın ve görev yöneticisini çalıştırın. Ayrıntılar sekmesinden oyunu bulun, üzerine sağ tıklayıp "benzeşmeyi ayarla" seçin. Tüm çekirdekler seçili olarak gelecektir aldırmayın ve sadece bir çekirdeği seçili bırakarak tamama tıklayın. Sonra yeniden "benzeşmeyi ayarla" diyip tümünü seçin ve "tamam"a tıklayın. Oyuna geri dönün.

    Bu sorun benim tarafımda birçok oyunla yaşadığım FPS sorununu çözdü. Kötü tarafı oyunu her açışımda bunu yapmak zorunda kalmak. Belki kalıcı bir çözümü vardır ancak araştırmadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Vengeance_

    Asus n551jw de vlc media player da film falan izlerken genelde mkv veya x264 tarzı hd filmler de görüntü karincalanip geri geliyor siz de de oluyor mu acaba ?
    Şu linkte ki gibi
    https://forum.donanimhaber.com/vlc-goruntu-sorunu--124019681#124019681

    Sorununuz bilgisayar ile alakalı değil, codec ya da video dosyası ile alakalı. Aynı dosyayı farklı codec ve oynatıcılar ile deneyin derim. Hatta K-Lite Codec Pack kurup windows media player classic kullanmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoano


    quote:

    Orijinalden alıntı: _Vengeance_

    Asus n551jw de vlc media player da film falan izlerken genelde mkv veya x264 tarzı hd filmler de görüntü karincalanip geri geliyor siz de de oluyor mu acaba ?
    Şu linkte ki gibi
    https://forum.donanimhaber.com/vlc-goruntu-sorunu--124019681#124019681

    Sorununuz bilgisayar ile alakalı değil, codec ya da video dosyası ile alakalı. Aynı dosyayı farklı codec ve oynatıcılar ile deneyin derim. Hatta K-Lite Codec Pack kurup windows media player classic kullanmanızı tavsiye ederim.

    başka bir oynatıcı da sorun olmuyor veya ben fark etmedim pek kullanmadığım için. Eski bilgisayarımın özellikleri daha düşüktü fakat o bilgisayarda sıkıntı olmuyordu bunda olunca garibime gitti o yüzden sormuştum.




  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.