Şimdi Ara

ASUS N550JV ANAKONU (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.039
Cevap
52
Favori
245.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguz6577

    İnternet kullanımında ve battery saver modda 5 saati aşarsın.

    Sağ ol hocam, Ebrar Bilgisayar'da fiyat 50 lira yükselmiş, doların dalgalanmalarına göre fiyat sürekli değişiyor. 2450 seviyelerine inerse ben de sipariş edeceğim bu modeli.
  • eybi E kullanıcısına yanıt
    valla @TGYüksel arkadaşın aracılığıyla aldım kendisi kargo ile gönderdi...( 9.5mm lik model )
  • 12,5mm değilde 9,5mm lik kasa oluyor diyorsun
    teşekkürler
  • eybi E kullanıcısına yanıt
    evet n550jv lerde 9.5 mm lik modeller uygun oluyor..
  • Bende en başta sorun yoktu normal çalışıyordu ışıklar, şimdi hiç yanmıyor fn+f4 işe yaramıyor sadece açılırken görüyorum yandığınıa acaba bir ayar filan mı var ?
  • X/ars\X X kullanıcısına yanıt
    klavyede soun yok denedim tuşlarıın çoğunu normal, tıkırında çalışıyorlar.
  • immortalover İ kullanıcısına yanıt
    windows 7 kurmayın problem oluyor, ben ilk aldığımda freedoslu versiyonu win 7 kurdum ama çoğu driverı görmüyor. çoğu yerde de okudum kuranlar çok memnun değiller
  • Ben alacağım ya dolar son 1.5 ayın yüksek seviyelerine çıktı.
  • Selam arkadaşlar ben dün Asus N550JV-cn127H modelini aldım.
    Öncelikle cihazı çok beğenim tasarım olsun hız olsun ses olsun gayet hoşuma gitti ancak tek bir sorun var onuda sizlerle paylaşmak istedim belki sorunu çözmemde bana yardımcı olabilirsiniz.
    Cihazın Ram i 16 gb olduğundan yükseltme ile ilgili bi işlem yapmaya gerek olmadığını düşündüm ancak, elimde 2 Adet KINGSTON 128 Gb ssd var ve ben hdd sini söküp SSD takmayı planlıyordum almadan önce lakin öyle yaptım
    ilk taktığımda HDD yi görmedi biosa girdim HDD ile ilgili bi işlem yapmadan çıktım bu sefer gördü. windows 7 kurdum herşeyini ayarladım ancak restart attığımda hdd yi yine görmedi. acaba dedim SSD demi bi problem var elimde başka modelde KINGSTON 128 GB SSD vardı onu denedim ancak ondada aynı sorunlarl karşılaştım. Sorunum kısaca SSD yi b görüyorr Bi görmüyorr. SSD leri başka cihazlarda denedim sorunsuz çalışıyor. bu Bilgisayarı almadan önce bi arkadaşımda Asus N550JV-cn211d modeli vardı onun bilgisayarına SSD yi taktığımdada aynı sorunla karşılaşmıştım ama böyle ırsi bi sorun olacağını düşünmemiştim. acaba diyorum Bildiğiniz Biosta bir ayarı vs. varmıdır. yada KINGSTON SSD lere bir garezimi vardır. ? ben taktım şu şu marka modeli sorunsuz kullanıyorum diyeniniz varmıdır ? kendi 1 TB lık hdd sini kullanmak istemiyorum insan pskolojisi derler ya ister istemez ağır çalışıyormuş yada takarsam SSD yi bundan daha hızlı çalışacakmış düşüncesi beni deli ediyor lütfen bana bu konuda yardımcı olun delirmek üzereyim.




  • immortalover İ kullanıcısına yanıt
    7 ye geçmen dahada hızlandırmayacak makinayı çünkü Win8 Win7 den kat kat daha hızlı bir işletim sistemi.

    Sürenini 5 yada 2 saniye olması çok fazla bişeyi değiştirmez bana göre eğer 10 saniyenin altında açılıyorsa makinan seni dakikalarca bekletmiyorsa bu çok çok yeterli bence.

    Zaten makina donanım olarak gayet iyi oldugundan 10 saniyede bile açılsa bu pek bişeyi değiştirmeyecek.

    SSD işini iyi yapmışsınız bendede Samsung 840 pro 256gb var gayet memnunum makinadanda donanımdanda. Tek şikayetim donanım driverları bazen sıfır kurdugunuzda ekran kartı problem çıkartıyor. Sistemi silmeden düzeltemiyorum.
  • MovieMaKeR kullanıcısına yanıt
    Sisteme windows 7 kurmayın Windows 8 ile daha uyumlu çalışıyor bu makinada. Ayrıca SSD diskleri GPT yapmayı unutmayın. MBR olmayacak GPT olacak SSD ler buna dikkat edin.
  • oguz6577 O kullanıcısına yanıt
    hocam GPT nasıl Yapıyoruz ? MBR ve GPT ilk defa sizden duyuyorum belki sorunumu çözecek bir ayrıntıdır biraz daha ayrıntılı açıklarmısınız GPT dediğiniz NTFS değil demi ikisi ayrı şeymi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MovieMaKeR -- 7 Kasım 2013; 13:49:10 >
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Nedemek rica ederim makina hakkında öğrenmek istediğiniz şeyler olursa yada bi sorunla karşılaşırsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Kediciler olan kullanıcının sorunu vardı uzaktan bağlanıp işlemlerini fln halletmiştim 2 saat felan destek verdim telefondada ...Sadece yardım istedi kendisini tanımıyorum bile :)))

    O yüzden arkadaşlar çekinmeden yardım isteyebilirsiniz.
  • MovieMaKeR kullanıcısına yanıt
    http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum.html

    Yukarıda vermiş olduğum linki dikkatlice enbaşından okursanız eğer konuya daha hakim olursunuz.. ;)

    Linkte nasıl kurulum yapılacağı SSD diskinizi nasıl GPT ye dönüştüreceğinizi vs. Herşey ayrıntılı olarak anlatılıyor. Şimdiden kolay gelsin size ;) çok zor bişey değil zaten.
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    Bende mayista niyetlendim, yeni serisi cikacak bunda isinma var bekle dediler, n550 cikti ilk baslarda vatanda 4bine yakin fuyattan satisa cikti, dedim oyun bilgisayari fiyatini buna vermem, hem fiyat dussun hem kronik sorunlari var mi bileyim, bu seferde dolar firladi gitti ve kampanyalar eften puften hale geldi.

    Bundan hayir yok bari qosmio x70 alayim dedim, istedigim model 4bin kusur liraya cikti.
    Aonucta emektar a300 1ec ile yola devam karari aldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Arkadaşlar;
    laptopta hotspot özelliği varmı ??
    varsa nasıl aktif edebiliyoruz.
  • Asus n550jv-cn127h modelini 23/10/2013 tarihinde satın aldım. Kablosuz ağ adaptöründe sorun var. Bağlantı kesiliyor, bazen kendisi tekrar ağa giriyor, bazen windowstan bağlantıyı kes tekrar bağlan seçeneklerini kullanmak gerekiyor. Sinyal zayıf. Bunun için servise gitti sorun yok dediler. Sürücüler güncellenince hattan düşme problemi kesildi ama ping komutu çalıştırıldığında çok fazla "Request time out" hatası oluşuyor. Pil şarj olmuyor. Güç ışığı turuncu renkte yanıp sönüyor. Fişi prizden çıkarıp söküp takarak, bilgisayarı açıp kapatınca geçici olarak düzeliyor. Sonra aniden işletim sistemi açılırken sistem resetleniyor. Cihaz 15 gün içinde ikinci kez servise götürülecek. Yazılımcıyım, iş kaybım büyük. Cihazın değişimini talep edeceğim. Değiştirmezlerse de bu cihaza güvenip iş yapmam mümkün değil. Cihazda donanım tutarsızlığı var. Daha önceki bilgisayarım da Asus n53sn serisiydi. En küçük bir problem yaşamadım. Bu üründen memnun hiç memnun kalmadım. Yazılım kurulumu için uğraşıp kaybettiğim zaman da heba oldu.




  • Arkadaşlar DOS verisyonlu olan modeli alıp WİN8.1 de driver sorunu yaşayan arkadaşlar çözümü şu şekilde olacak...

    Elinizde WİN8 ve WİN8.1 kurulum dvdsi bulunuyorsa veya usbden format atanlar için yine aynı iki dosya.

    Önce WİN8 kuruyoruz.Ardından Asus'un kendi Driver Cdsinden dirverların tamamını yüklüyoruz.Güncelleştirmesi gelenleri de yüklüyoruz.

    Ardından WİN8.1 i yüklüyoruz.Yalnız yüklerken tüm ayar ve uygulamalarımı koru diyerek yüklemeyi gerçekleştiriyoruz.Bu şekilde WİN8.1 geçiş yaptığımda hiçbir diriverdan sorun almadım.Aygıt yöneticisini açtım ve sorunlu gözüken bir sürücü görmedim.Sadece 3 gb lık windows.old klasörünüz oluyor ama sıkıntı olacağını sanmıyorum.Şu anda 8.1 i kullanmaya devam edeceğim sorun sıkıntı olursa yazarım ancak dediğim şekilde geçebilirsiniz.Biosum 206 belirteyim.




  • oguz6577 O kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam vermiş olduğun makaleyi inceledim ve okudum ancak bu asus 127h ın biosunda UEFI boot ayarı göremedim herhangi bi ayar yapılandırmamız gerekirmi yoksa kendi kendine görürmü ? şimdi anladığım kadarını sana izah edeyim
    ben ssd ye win7 kurulumu yaptım ancak sorun çıktı bununda sebebi win7 kurulduktan sonra disk manager da 100 Mb lık bir EFI sistem bölümü olmamasından dolayı SSD yi görmemesiydi yani şimdi SSD yi takıp win8 kurulumu yaparsak sanki herhangi bi sorun kalmayacak diye düşünüyorum sizin söylemek istediğiniz artı bişey varmı hocam ? yoksa kuruluma başlayayımmı ssd içerisine win 8 in
  • MovieMaKeR kullanıcısına yanıt
    Bu modellerde UEFI bios var buna girmek içinde yollar var tabikide... Ben bazen makina kapalı iken hemen açar açmaz F2 ve Delete tuşlarını seri şekilde bastığımda girebiliyor bazen girmiyor. Eğer girmezse zaten Windows 8 üzerindende giriş yapabiliyorsun bununla alakalı bi metin paylaşmıştım 1-2 sayfa geride bunlar yazıyor ordan bakabilirsiniz.

    Onun dışında Bu makinada Windows 8 i kullanının eğer windows 7 için özel bir sebebiniz yada program uyumluluğu yok ise...

    Bi önceki linkte verdiğim sitede temiz kurulumla USB stick ile kurulum makaleleri mevcut oradan yararlanarak kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Mutlaka GPT yapmayı unutmayın.

    Temiz ve çalışır bir windows 8 kurdugunuzda Acronis ile tam bir backup alın ve muhafaza edin yeri geldiğinde 1-2 saatlik uğraştan sizi 10 dakikada çıkartacaktır :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz6577 -- 7 Kasım 2013; 16:40:46 >
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.