Şimdi Ara

Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.155
Cevap
32
Favori
169.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende de bu laptoptan var (Asus k53sv sx582v) ama oyunlardaki ani fps düşmelerini bir türlü çözemedim çıldırıyorum oyun oynarken. Hele Rust' u en düşük ayarlara çekip açıyorum oyun Rustluktan çıkıyor yine de 10 fps i geçiremiyorum :D Var mı bu konuda tavsiyesi falan olan?
  • arkadaşlar bu laptopu kullanıyorum bende ama format atamıyorum temiz bir şekilde usb okumuyor. Araştırdım secure boot disabled edin vs diyorlar lakin böyle bir şey yok. Ne yapmalıyız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkGathering -- 13 Eylül 2016; 16:15:55 >
  • Selam arkadaşlar. Bu laptopu yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. Geçenlerde Hdd'nin bozulması sonucu tavsiye üzerine 250 GB Samsung Evo 850 SSD takınca bilgisayar bende yeniden heyecan uyandırdı. Cihaz epey ısındığı için ve yetkili servise de para bayılmamak için netteki videolar yardımı ile cihazı söküp temizliğini yaptım. Deneyimlediğim bir iki durumu, daha sonra temizlik yapmak isteyecek arkadaşlara rehberlik etmesi açısından burada belirtmek istedim. Cihazı sökmek genel anlamda video ile birlikte yapılırsa epey kolay oluyor. Asıl zorluk el becerinize bağlı olan üstteki metal bloğu alt tabladan ayırmak gibi durumlarda söz konusu oluyor. Mutlaka bu ayırma işlemini arkadaki vidaları kontrol ederek yapın. Plakaların birbirine geçen dişlerinin bazıları sert olduğundan sanki arkada bir vida unutmuşsunuz gibi geliyor ama vidaların söküldüğünden emin olursanız biraz güç uygulamanızda sakınca olmuyor, sadece ekran maşasının iç bölgeye bakan tarafında kalan küçük parçayı çok zorlamayın. Fan, bakır boru kaidesini yerinden çıkarana kadar her şey yine videolardaki gibi kolay. Ben eski macunları pamuk ve limon kolonyası ile temizledim çabuk ve kolay bir şekilde temizlendi. Satın aldığım yeni macunun kıvamı çok likit olduğundan şırınga baskısını ayarlayamayıp işlemciyi macuna buladım maalesef. Uzun ve detaylı bir süreçte temizleyebildim, o yüzden aman siz siz olun işlemciye sıkmadan önce başka bir yerde şırıngayı sıkmayı deneyin Son olarak; izlediğim videolarda fanın üzerindeki siyah yapışkan hep esnek ve tekrardan yapışabilir durumda idi. Fakat benim fanın üzerindeki bantlar resmen kemikleşmişti. Bırakın yeniden yapıştırmayı üzerine çok zor bastırılıyordu. O yüzden fanı tekrar birleştirebilmek için elektrikçilerin kullandığı İzole Elektrik Bandı ile güzelce sarıp yapıştırdım. Şu an bilgisayarı yeni almış gibiyim sessiz ve çok hızlı çalışıyor. Bu ay bir de Rami 8 Gb a yükseltirsem tadından yenmez. Herkese güzel günler dilerim




  • İyi Günler Arkadaşlar Klavye Sorunu İçin Yardımlarınızı Bekliyorum:
    cihaza soda döküldü. pc de herhangi bir sıkıntı yok harici klavye ile gayet normal çalışıyor.lakin dahili klavyesinde çoğu tuş ya yanlış harf basıyor yada hiç işlemiyor misal. zxc ye basınca asd yazıyor. asd yazınca qwe yazıyor yani komple bi yukarı kayma var.sağ numerikte ise çoğu çalışmamakla beraber 3 e bastığımda artı işareti koyuyor.yeni dahili klavye alıp taktık tamircide (ki bu yeni klavyeyi başka k53s serisi laptopta deneme fırsatı olmadı ).yeni klavyede s g e gibi tuşlar hiç işlemezken 3 tuşuna basılınca artı işareti ve 3ü beraber basıyor.kısmen bi düzelme oldu.tamirci anakartta bi sorun olabilir deyip sorunu tespit ettiğinde tamir onayı için telefon edeceğini söyledi.yinede 200 tl gibi bi masrafı çıkabilir dedi.bir başka tamirci ise anakart sorunları tamir edilse bile büyük ihtimal tekrar arızalanır yaptırma diyor.ne tavsiye edersiniz?




  • Merhabalar. RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum, aşağıdaki model uyumlu mudur? RAM seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor, önerebileceğiniz modeller var mı?

    Kingston ValueRam 8GB 1333MHz DDR3 (KVR1333D3S9/8G)

    Ayrıca 2x 4 GB ram almamın oyunlarda ve CAD programlarında çok büyük artısı olur mu? Kingston web sayfasında ASUS K53SV için aşağıdaki modeli öneriyor.

    Kingston 4GB 1333MHz DDR3 (KVR13S9S8/4)

    Görüşlerinizi bekliyorum, iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 1 Ekim 2016; 12:39:45 >




  • F3SV mağduru kullanıcısına yanıt
    2 tane 4 lük le 1 tane 8 liğin fiyatı aynı ya da yakın ise 2 tane 4 lük alın hocam,ben bir fark olacağını düşünmüyorum,duymadımda.
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkürler. Hepsiburada'dan baktım, yaklaşık 10 lira fark var şu an.
  • Merhaba arkadaşlar bende hala kullanıyorum bataryam öldü sadece ama memnunum çok şükür. Ama ben win 10 a geçtikten sonra bilgisayar çok ses yapmaya başladı arkadaşlar tek çözüm macun değiştirmekmidir?
  • virus18 kullanıcısına yanıt
    hiybrit teknolojisinden işlemci hızını ayarlayabilirsiniz, % 100 de çalıştığında çok ses yapar, onu %60-70 civarına çekin ses azalacaktır,tabi fan temiz ve macunu eskimediyse bu yeterli olur.
  • Asus k53 laptopum şarj almamaya basladi. Power entegresi bozuk deyip 150 tl istediler. Başına gelen var mı? Napiym sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar benim laptobumda 4 yıl oldu alalı ama çok yavaşladı.Bataryam öldü tavsiye edebilceğiniz varmı illa orjinal mı olması gerekiyor.SSD takmayı düşünüyorum sundisk 240 gb olan kesin hızlanırmı bilgisayar ve eski hdd yi çöpe atmak istemiyorum ikisini birlikte nasıl kullanabilirim ramleri 8e çıkartabilirim tavsiyeleriniz nelerdir daha da hızlandırmak için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eregenthov44

    Merhaba arkadaşlar benim laptobumda 4 yıl oldu alalı ama çok yavaşladı.Bataryam öldü tavsiye edebilceğiniz varmı illa orjinal mı olması gerekiyor.SSD takmayı düşünüyorum sundisk 240 gb olan kesin hızlanırmı bilgisayar ve eski hdd yi çöpe atmak istemiyorum ikisini birlikte nasıl kullanabilirim ramleri 8e çıkartabilirim tavsiyeleriniz nelerdir daha da hızlandırmak için

    merhaba
    ben de k53sv-sx071v modeli mevcut. 4 senedir ssd ile kullanıyorum. 3-4 sefer ssd değiştirdim ( meraktan bi sorun olmadı yani )
    içinden çıkan kendi hdd sini 2,5" hdd kutusu alarak harici hdd yaptım. birşey kaydetmek istediğimde takıyorum.
    siz orjinal hdd sinide takmak isterseniz dvd yerine

    http://www.hepsiburada.com/akasa-n-stor-notebook-extra-sata-hdd-yuvasi-12-7mm-ak-oa2ssa-bk-p-BD131138?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CJz9nLyH6NACFUS4GwodWMEHlw

    böyle bir ürün alarak kullanabilirsiniz.
    ayrıca dvd içinde usb kutu yapma imkanınız var onuda harici usb olarak kullanabilirsiniz.

    batarya bende de gitmiş durumda. almadım değiştirmedim. masaüstü gibi kullanıyorum ancak güç kaynağım var elektrik kesintisine karşı.

    ssd takmanızı kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ederim.
    bu arada bilgisayar işiyle uğraşmaktayım. son 3 senede kamera kayıt cihazı müşterilerim hariç hiçbir müşterime normal bildiğiniz hdd satmadım ve kullanmadım. bilmem ssd yi anlatabildim mi:)

    saygılar




  • merhaba, k53sv 2 senedir wireless sorunlu, modeme 1-2 metrede bile 1-2 seviye ancak çekiyor. uygun bir kart tavsiyesine ihtiyacım var
  • elinde bu cihazdan olup da ekranı..vs kırılan satmayı düşünen var mı? bana sadece anakart lazım..
  • Arkadaşlar Asus k53sv win 10 destekliyor mu ? Bilgisi olan var mı bu konuda? Ben win10 a yükselttim win7 den ama ekranda gidip gelmeler oluyor bazen bazı programları açtığımda.Bu durum win10 a uygun olmadığından olabilir diye aklıma geldi,yada başka neden olabilir? Bu durumu yaşayan var mı aranızda ?
  • Merhaba. Ben uzun süredir Windows 10 kullanıyorum, büyük bir sorunla karşılaşmadım. Windows 8.1'den yükselttikten sonra birkaç kez temiz kurulum yaptım. Siz yükselttiğiniz hali ile mi kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F3SV mağduru

    Merhaba. Ben uzun süredir Windows 10 kullanıyorum, büyük bir sorunla karşılaşmadım. Windows 8.1'den yükselttikten sonra birkaç kez temiz kurulum yaptım. Siz yükselttiğiniz hali ile mi kullanıyorsunuz?

    Temiz kuurlum yaptım hocam , mesela cs go açıyorum ekran komple sarı -mavi-siyah oluyor renk konusunda bir istikrar yok,gidip geliyor gibi oluyor, ekran kartı sürücüleri falan güncel.Isındığından oluyo desem bazende hiçbir sorun olmadan oynuyorum.Nedeni ne olabilir acaba.
  • Hudut34 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası cs go hakkında hiçbir fikrim yok, o konuda bir şey söyleyemem. K53sv ile Windows 10 bende gayet iyi çalışıyor. Ben cs go oynamadım, düşük ayarlarda ets2 ve fifa15 oynuyorum. Fifa15'te pozisyon tekrarlarında görüntü saçmalıyor, her şey birbirine giriyor ama bendeki sorun çok büyük ihtimalle donanım kaynaklı. Sadece o oyunda sorun yaşıyorsanız cs go forumlarını bi araştırın bence. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F3SV mağduru kullanıcısına yanıt
    Hayır örnek olarak verdim sadece değil belli olmuyor ne zaman ve nerde olacağı,çokta sık olmuyor ama can sıkıyor baya,bazen browser açıkken bile olabiliyor,benim düşüncem ya sistemsel bir sorun var yada termal macun vb bi konuda sıkıntı var ama emin olmak zor.
  • Herkese merhaba. Son temizlikten sonra fandan hırıltılar gelmeye başlayınca Aliexpress'ten şu ürünü sipariş ettim. https://www.aliexpress.com/item/Laptops-Replacement-Accessories-CPU-Cooling-Fans-5V-0-4A-Fit-For-Asus-K53S-A43-Notebook-Computers/32750160851.html

    Ancak satıcı resimdeki ürünü göndermiş. Sanırım uyumlu bir model. Sizce bunu kullansam sorun olur mu?

     Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar




  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.