Şimdi Ara

Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.156
Cevap
32
Favori
169.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarda şu an 120 sandisk ssd takılı bu zamana kadar beni idare etti. 1 Tb harici diskim var ben bunu kutusundan çıkarıp lap top a monte edebilir miyim ? Daha önce böyle bir konu okumuştum galiba ama konuyu bulamadım. Dvd yi iptal edip yerine hdd takan bir arkadaşımız vardı sanki. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Z@NZ@R@

    Arkadaşlar bilgisayarda şu an 120 sandisk ssd takılı bu zamana kadar beni idare etti. 1 Tb harici diskim var ben bunu kutusundan çıkarıp lap top a monte edebilir miyim ? Daha önce böyle bir konu okumuştum galiba ama konuyu bulamadım. Dvd yi iptal edip yerine hdd takan bir arkadaşımız vardı sanki. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ?

    Takabilirsiniz. Öncelikle 1 adet HDD Caddy almalısınız. Ben şunu almıştım.

    http://urun.n11.com/diger-dizustu-bilgisayar-aksesuarlari/ssd-caddy-127-mm-dvd-to-ssd-kizak-2-hdd-P65840236

    Klavyeyi çıkarın. Ortanın biraz sağında DVD bölümünü tutan tek vida var. Onu sökerseniz DVD boşa çıkar. Yalnız vidayı sökerken mıknatıslı tornavida kullanmaya dikkat edin. Çünkü vidayı sökerken aradan kaçırırsanız çıkarmak için tüm kasayı sökmek zorunda kalırsınız. 1 defa başıma geldi. :D

    DVD boşa çıkınca elinizdeki Harddiski caddy'e takın, dvd'den çıkan dış kapağı da söküp caddye takın. Caddyi de dvd bölümüne takın. Vidayı takın ve klavyeyi yerine oturtun.

    Hepsi bu.




  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Şimdi ürünü inceledim içine 2.5 inç hdd alıyor benim harici hdd nin kutusu biraz iri duruyor 2011 de almıştım, şimdikiler ufak tefek cebe bile sığıyor. Boyutu konusunda kararsızlığa düştüm acaba 2.5 dan büyük müdür diye. Caddy alıp da sonra hdd yi sığdıramazsam elimde kalır ürün o konuda fikriniz nedir ? Tüm hariciler sabit boyutta mı ?
  • Z@NZ@R@ kullanıcısına yanıt
    Harici HDD'nizde sadece USB mi var yoksa çalıştırmak için prize de takıyor musunuz? Eğer priz destekliyse 3,5 inç. Priz destekli değilse 2,5 inçtir. Yani sadece USB'den bilgisayara bağlıyorsanız 2,5 inçtir ve caddy ile de uyumludur. Bende de harici 2,5 var, onun da kutusu büyük ama içi 2,5. :)

    Eğer ikilemde kalırsanız HDDnizin marka modelini Google a yazın, sonuç çıkacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Sadece USB ile çalışıyor harici bir güç kaynağına gerek duymuyor. Marka modeli googla yazdım ama aynı marka model yeni ürünler çıkıyor benım kı bıraz eskıde kalmıs galiba :) . Yardım için çok teşekkürler o zaman ürünü direk alıyorum ve yer sıkıntısından kurtuluyorum.

    Bu arada sizin pc de aynı marka model mi ?
  • Z@NZ@R@ kullanıcısına yanıt
    Evet Asus K53SV kullanıyorum. Yoksa konuda ne işim var. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Kullanmayıp iyi derecede bilgiye sahip bir üye de olabilirdiniz. ;) Bu arada Ram takviyesi yaptınız mı malum pc 5 yaşına girdi 4 Gb yetersiz kalmaya başladı. Öneriniz var mı bu konuda.
  • Z@NZ@R@ kullanıcısına yanıt
    Henüz yükseltmedim ama 1 yıldır yükseltmeyi ciddi ciddi düşünüyorum. 4gb bir ram alıp 6 yapabilir ya da 2 adet 4 gb alıp 8 yapabilirim ama dediğim gibi bu konuda hala düşünüyorum. :) Eğer siz yükseltirseniz rica ediyorum mutlaka alıntılayarak konuya mesaj atın mi biz de faydalanalım. Bu arada ne gibi ram yetmeme problemi yaşıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Aynı anda bir çok iş yapınca biraz yük biniyor haliyle 6 veya 8 Gb olsa çok daha rahat çalışır diye düşünüyorum. Bazı oyunlar da ram ihtiyacı daha fazla hissedilir durumda ;)
  • Z@NZ@R@ kullanıcısına yanıt
    Evet arada sırada tıkanmayı ben de farkediyorum. Muhtemelen 1 yıl içinde ram takviyesi düşünebilirim ben de. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sx144d modelini eylul 2011 den beri kullaniyorum son 1.5 yildir artik eskidigini hantallastigini hissettiriyordu. Son yorumlarda ssd olayini okuyup arastirdim. Sandisk ssd plus 240gb alip dvd rw i sokup takicam. Bekledigim gibi sonuclanirsa bi 2 3 yil daha kullanirim ekran karti cortlarmassa..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavsiyem alacağınız ssd yi orijinal hdd yuvasına takmanız ben öyle yaptım dvd den hız kaybı yaşayabilirsiniz. Bu arada ben dvd den hız testi yapmadım sadece bir öngörü de bulunuyorum.
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz link den aparatı aldım biraz zorlama ile taktım şu an sistem sorunsuz çalışıyor yalnız veri aktarımlarında yeni takdığım harici den çok düşük düzeyde olmak kaydıyla cızırtılar geliyor normal midir ? Böyle bir sorunla karşılaştınız mı ?
  • Z@NZ@R@ kullanıcısına yanıt
    Bende oraya taktim ssdyi. Hdd yi dvdrw i sokup oraya takicam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 240gb sandisk ssd plus i 209tl ye aldim hepsiburadadan. Simdi geldi hdd yi sokup taktim temiz win 10 kurdum. Bilgisayarin acilma suresi 13sn, chrome 15sn

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Z@NZ@R@ kullanıcısına yanıt
    O cızırtı sesi orjinal HDD'de de var. Ben DVD yerine üzerinden çıkanı taktım ve nadiren de olsa o sesi duyuyorum. Şuna dikkat ettim ki hdd'ye uzun süre erişim olmazsa hdd kendini beklemeye alıyor sanki. Bir süre sonra örneğin ''Bilgisayar''ı tıklayıp HDD bölümüne girmek istediğimde yeniden çalışıyor ve HDD içinde bir dosya açmak istediğimde o sesi duyuyorum.

    Yalnız HDD'yi takmadan sadece SDD ile kullandığımda PC o kadar sessiz çalışıyor ki, HDD takıldıktan sonra aslında bilgisayarda epey gürültü varmış diyorsunuz. :D
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle oldu. 3 senedir SSD kullanıyorum öyle alıştım ki artık en ufak seste problem arar olduk. Halbuki önceden daha gürültülü sistemlerde çalışıyorduk.
  • Fiyatlar baya düşmüş ben 3 sene önce 120 Gb Sandisk i 250 TL ye almıştım ki o zaman için herkes çok ucuza almışsın demişti. Bakalım bi 3 sene sonra 240 Gb fiyatı ne durumda olacak :)
  • Z@NZ@R@ kullanıcısına yanıt
    Hocam yalniz soyle bi durum oldu. Ssd yi bicimlendirip win10 kurdum sonra acilirken ssdyi gormedi galiba sonra biostan biseyler oynadim exit bolumunden ssdyi secip actim sonra sorunsuz acildi. Simdi tek sorunum arada sirada herhangi bir durumda mouse takiliyoe 1sn sonra devam. Sizdede varmi acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende öyle bir sorun olmadı; Her hangi bir sorun da yaşamadım şimdiye kadar, sistem gayet sağlıklı çalışıyor.
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.