Bildirim
ASUS HD7970 DirectCU II TOP MU? ASUS GTX670 DirectCU II TOP MI? HANGİSİ ALINMAYA DEĞER F/P (5. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: B.M.W
quote:
Orijinalden alıntı: BoRaXiN
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
quote:
Orijinalden alıntı: 12 Angry Men
@cenkyyy
Yardımların için çok teşekkür ediyorum gerçekten gtx 670 almak istiyordum konuyu açmadan önce ama ne olur ne olmaz foruma danışmak istedim ve beklediğim gibi 670 daha iyi çıktı.
O arkadaşta yardım etmeye çalışıyor onada teşekkür ederim ama 7970 gtx 680 den bile iyi performans göstermiş diye sunduğu grafik banada çok saçma geldi şahsen günlerce araştırma yaptım 680 bir yana bıraktım 670 ile 7970 kıyaslıyorum 680 zaten sınıfının birincisi.
Tercihim gtx 670 ten yana hem fiyatı uygun hemde 680 gibi performans sunuyor (özel tasarımlı 670 )
670 almaktan bahsediyorsun, ben de sana kartların benzer ve farklı yanlarını anlatmaya çalışıyorum. İşine gelmeyen tabloya saçma demek sana mahsus bir yorum.
Bu seri AMD ve Nvidia kartların grafik performansları birbirine çok benziyor ama bellek bantgenişliğinde ciddi fark var. Çoğu inceleme üstün körü yapılıyor, var olan tüm seçenekler için zaman harcanmıyor. Bu bellek bantgenişliği ileride sorun çıkarabilir, tesselation ve diğer yeni uygulamaların ne kadar bellek akış hızına ihtiyacı olacağını göreceğiz. Bu farkı kıyaslamak için örnekleme sayısını arttırırsak çok ciddi tablolar ortaya çıkıyor. Misal,
Sürücüler devamlı güncelleniyor, iki kartın da performansı belli yüzde artacak. Ama 7870'in 670'i geçtiği tablo gibi olursa ileride karışmam. Sonra zikredenlere uyduğunla kalırsın.
Bence boşa yorma kendini, bu iş çünkü GS-FB fanatikliğinden farksız...
Yoksa sizde 7970 in 670 den iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz.
Ben böyle gereksiz bir tartışmaya girmem...
-
O hale geldi gerçekten. Ortalamada önde diyorum, verdiği testte geçti diyorum, örneklemde geçer diyorum. Cımbızla çekip yapıştırıyor... En iyisi kendi dediği değil, bunu kabul etmek istemiyorlar. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: B.M.W
quote:
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: 12 Angry Men
@cenkyyy
Yardımların için çok teşekkür ediyorum gerçekten gtx 670 almak istiyordum konuyu açmadan önce ama ne olur ne olmaz foruma danışmak istedim ve beklediğim gibi 670 daha iyi çıktı.
O arkadaşta yardım etmeye çalışıyor onada teşekkür ederim ama 7970 gtx 680 den bile iyi performans göstermiş diye sunduğu grafik banada çok saçma geldi şahsen günlerce araştırma yaptım 680 bir yana bıraktım 670 ile 7970 kıyaslıyorum 680 zaten sınıfının birincisi.
Tercihim gtx 670 ten yana hem fiyatı uygun hemde 680 gibi performans sunuyor (özel tasarımlı 670 )
670 almaktan bahsediyorsun, ben de sana kartların benzer ve farklı yanlarını anlatmaya çalışıyorum. İşine gelmeyen tabloya saçma demek sana mahsus bir yorum.
Bu seri AMD ve Nvidia kartların grafik performansları birbirine çok benziyor ama bellek bantgenişliğinde ciddi fark var. Çoğu inceleme üstün körü yapılıyor, var olan tüm seçenekler için zaman harcanmıyor. Bu bellek bantgenişliği ileride sorun çıkarabilir, tesselation ve diğer yeni uygulamaların ne kadar bellek akış hızına ihtiyacı olacağını göreceğiz. Bu farkı kıyaslamak için örnekleme sayısını arttırırsak çok ciddi tablolar ortaya çıkıyor. Misal,
Sürücüler devamlı güncelleniyor, iki kartın da performansı belli yüzde artacak. Ama 7870'in 670'i geçtiği tablo gibi olursa ileride karışmam. Sonra zikredenlere uyduğunla kalırsın.
Bence boşa yorma kendini, bu iş çünkü GS-FB fanatikliğinden farksız...
Yoksa sizde 7970 in 670 den iyi olduğunu mu düşünüyorsunuz.
Ben böyle gereksiz bir tartışmaya girmem...
Tartışılacak bir durum yok zaten gerçek bu.
-
zzzzzzzzzz -
quote:
O hale geldi gerçekten. Ortalamada önde diyorum, verdiği testte geçti diyorum, örneklemde geçer diyorum. Cımbızla çekip yapıştırıyor... En iyisi kendi dediği değil, bunu kabul etmek istemiyorlar.
Bunu okudun mu güzel kardeşim ? Cenk'de aynı şeyi söyledi yukarıda sanırım. Feci bir hayal dünyasına sahipsin. Forum fantastik karakterle doldu taştı yahu.
quote:
Orijinalden alıntı: Nessarien
Nesini savunuyorsun çok merak ediyorum. Kullanmadan site site gezmekle olmuyor bu işler ben ikisi lightning biri xfx black edition olmak üzere 3 adet 7970 kullandım. İyi yanları da vardı kötü yanları da bunları da açıkça belirttim zaten ama bu kartları değil gtx 680 gtx 670 ile bile kıyaslayamam.
Nvidia fanboy falan olsak neden bu kartlara para bile harcayalım ki ? Zira cebimden bu kartlara çıkan para 4000 tl dolaylarındaydı. Otur düşün bunları. Biz bu kartları kullanmış ve tecrübe sahibi insanlar olarak eğer diyorsak ki uzak durun o halde bir bildiğimiz vardır.
O yüzden seni uyarıp sana diyoruz ki insanları yanlış yönlendirme.
-
Sahip oldukların, döner gelir sana sahip olur Nessarien. Senin için tek söylenebilecek söz bu.
Ben yanlış yönlendirmek için bir gayrette bulunmuyorum, herşey ortada. Herkes sadece başka yere odaklanmış durumda. Sürücüler değişmiştir, senin elindeki eski kartlar kıymete binmiştir; sen de bir dön bak bence.
Bu kadar ustalık gerektiren bir durum yok ortada. Sen de ben de kullanıcıyız, asıl tecrübe bir şeyleri başarmakla oluşur; seyirci olmakla değil. Ne ürettin, neyin havasındasın? -
Konu sahibi GTX670 olarak tercihini yapmış görünüyor. Şimdiden hayırlı olsun. -
Bırak bu basit liseli savunma yöntemlerini kelime seçip onun kullanıldığı anlamı görmezden gelip çarpıtmak 14 - 15 yaşında yapılan işler. Ben böyle basit muhabbetlerin basit tartışmaların ve söylemlerin içinde olmamaya her daim özen gösteririm o yüzden aynı özeni sen de göster.
Tecrübe sadece bir şeyi başarmakla olmaz. Bir kavramın, bir durumun ya da herhangi bir şeyin tecrübe edilmesi yani ondan deneyim elde etmek gayet basit bir söylem. Ondan edinilen deneyim ile diğerlerine yol gösterilmesi son derece faydalıdır zaten burada amaç bu; vurgu bu. Sen işine gelen cümlelerden işine gelen anlamı çıkarmakta, işine geleni veriyi görmekte ve yine işine gelen söylemlerde bulunmaktasın. Ne ürettim ? Ne alaka şimdi ekran kartı tartışırken daha basit söylemleri bile idrak edemeyen birine kalkıp da görgüsüz gibi çevreme ve topluma nasıl faydalı biri olduğumu falan mı anlatayım istiyorsun ?
Ben sana basit şekilde diyorum ki bak biz bu karta sahiptik bu kart Gtx 670 ve 680 dururken bir halta yaramaz bu karta verilen paraya yazıktır. Driverlar tabii ki değişti lakin Nvidia ilk günden beri kaç driver güncelledi performanslar ne derece arttı onu biliyor musun ? Amd yeni sürücüleriyle nvidia eski sürücüleri ile yapılan testlerde bile zar zor yakalıyor lakin hepsini güncel yaparsan işin rengi değişiyor ama ne yaparsan yap o min fps değerleri değişmiyor amd kartlarda ki fps dalgalanması asla sona ermiyor ve bu yüzden asla ama asla bir gtx 670/680 kadar akıcı oyun keyfi yaşatamıyor. Farkı anlamak için iki kartı birden kullanacaksın göreceksin ki haa diyeceksin bak burada gerçekten de fark var. Biz sana bunları anlatıyoruz sen anlamıyorsun bizim zaten derdimiz senin anlayıp anlamaman da değil artık. Zira algıda seçicilik varsa ne yapılırsa yapılsın netice elde edilmez. Bizim derdimiz bu geçersiz söylemlerle ve fanatiklik yapmakla başkalarının parasının çöpe gitmesine engel olmak.
Zaten konuyu açan arkadaş da kararını Gtx 670 P.E'den yana vermiş dolayısıyla konu amacına ulaşmıştır. Dilerim benzer çelişkiyi yaşan arkadaşlara da aynı ölçüde yararlı olur bu konu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 20 Eylül 2012; 13:15:42 >
-
sen bu bahsettiğin denemeleri i7 2700k ile mi yaptın? -
quote:
Orijinalden alıntı: karacabey
Konu sahibi GTX670 olarak tercihini yapmış görünüyor. Şimdiden hayırlı olsun.
Teşekkür ederim.
Evet tercihim gtx 670 oldu yarıdm edenlere içten söylüyorum çok teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 20 Eylül 2012; 13:33:39 > -
quote:
Orijinalden alıntı: cenkyyy
Adamın yukarıda koyduğu tablo kendi incelemesi sen hala biryerden ss ler bulma peşindesin !!
Cengo bu 7870 580'i zaten geçmişti, şimdi sürücüyle 670'i mi geçmiş. Yukarıda bir tane tablo gördüm aklıma yine Tom's'un meşhur incelemesi geldi. Birileri Tom's'u sabote mi ediyor. Sitesi mi hackleniyor ne oluyor acaba?
1GB HD6950 GTX570'den iyimidir?
Ya da başka bir soru daha; 1Gb HD6950 2GB 7850'den daha iyi midir?
Cevap:Tom's 7850/7870 incelemesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 20 Eylül 2012; 14:28:35 >
-
quote:
Bırak bu basit liseli savunma yöntemlerini kelime seçip onun kullanıldığı anlamı görmezden gelip çarpıtmak 14 - 15 yaşında yapılan işler. Ben böyle basit muhabbetlerin basit tartışmaların ve söylemlerin içinde olmamaya her daim özen gösteririm o yüzden aynı özeni sen de göster.
Tecrübe sadece bir şeyi başarmakla olmaz. Bir kavramın, bir durumun ya da herhangi bir şeyin tecrübe edilmesi yani ondan deneyim elde etmek gayet basit bir söylem. Ondan edinilen deneyim ile diğerlerine yol gösterilmesi son derece faydalıdır zaten burada amaç bu; vurgu bu. Sen işine gelen cümlelerden işine gelen anlamı çıkarmakta, işine geleni veriyi görmekte ve yine işine gelen söylemlerde bulunmaktasın. Ne ürettim ? Ne alaka şimdi ekran kartı tartışırken daha basit söylemleri bile idrak edemeyen birine kalkıp da görgüsüz gibi çevreme ve topluma nasıl faydalı biri olduğumu falan mı anlatayım istiyorsun ?
Ben sana basit şekilde diyorum ki bak biz bu karta sahiptik bu kart Gtx 670 ve 680 dururken bir halta yaramaz bu karta verilen paraya yazıktır. Driverlar tabii ki değişti lakin Nvidia ilk günden beri kaç driver güncelledi performanslar ne derece arttı onu biliyor musun ? Amd yeni sürücüleriyle nvidia eski sürücüleri ile yapılan testlerde bile zar zor yakalıyor lakin hepsini güncel yaparsan işin rengi değişiyor ama ne yaparsan yap o min fps değerleri değişmiyor amd kartlarda ki fps dalgalanması asla sona ermiyor ve bu yüzden asla ama asla bir gtx 670/680 kadar akıcı oyun keyfi yaşatamıyor. Farkı anlamak için iki kartı birden kullanacaksın göreceksin ki haa diyeceksin bak burada gerçekten de fark var. Biz sana bunları anlatıyoruz sen anlamıyorsun bizim zaten derdimiz senin anlayıp anlamaman da değil artık. Zira algıda seçicilik varsa ne yapılırsa yapılsın netice elde edilmez. Bizim derdimiz bu geçersiz söylemlerle ve fanatiklik yapmakla başkalarının parasının çöpe gitmesine engel olmak.
Zaten konuyu açan arkadaş da kararını Gtx 670 P.E'den yana vermiş dolayısıyla konu amacına ulaşmıştır. Dilerim benzer çelişkiyi yaşan arkadaşlara da aynı ölçüde yararlı olur bu konu.
Üslubun tabii kişiliğindir ama insanlara hitabında saygılı olmak zorundasın.
Tecrübe, sadece izlemle olmaz. Kendi yaptıklarını içermeli bence. Şunu gördüm çok iyiydi denmekle sadece kendi gözlemini aktarırsın. Eğer dersen şu donanımı en yüksek hızında çalıştırdım, o zaman kendinden birşey katmış olursun yoksa 670 geçer gibi basit söylevlerinle kalıcı olamazsın.
Sen 7970 defterini kapatalı beri o derenin altında çok su yürüdü diyorum. Eskiyle yeniyi karıştırma. 306 sürücüsü ile 12.8 sürücüsü çıktığı zaman asıl güncel karşılaşma ortaya çıkar. Bunlar tamamen kartın sürücüsü ile alakalı, oysa biz kartın donanımını konuşuyoruz. Değişmeyecek bir şey kullanım ömrü boyunca.
Cımbızla çekilmiş tablonda 7970 minimum 9 fps vermiş, birçok başka kaynakta tam tersi tablolar paylaştım; ama seninkine gelecek olursak, bu bir çok sebepten olabilir. En belirgini karşısında seçtiğin ekran kartı sabit hızında değil. Karşılaşma doğal değil bir kere.
Konunun amacı da görüş paylaşmak, birisine bu en iyi diyerek zorla ikna etmeye çalışmak değil. Tek bir 670'ten harici donanım seçenekleri para kaybetmek oluyorsa, ciddi şekilde fanatikliği gözden geçirmen lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 20 Eylül 2012; 14:29:19 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: setek01
quote:
Adamın yukarıda koyduğu tablo kendi incelemesi sen hala biryerden ss ler bulma peşindesin !!
Cengo bu 7870 580'i zaten geçmişti, şimdi sürücüyle 670'i mi geçmiş. Yukarıda bir tane tablo gördüm aklıma yine Tom's'un meşhur incelemesi geldi. Birileri Tom's'u sabote mi ediyor. Sitesi mi hackleniyor ne oluyor acaba?
-
quote:
Orijinalden alıntı: setek01
quote:
Bakarsan iki özelliğinde(nokta üretim hızı ve bellek bant genişliği) geçebildiğini görürsün. Donanım, sıkışmanın olduğu performans özelliğine göre kuramsal olarak öne geçebilir. Bir anormallik yok.
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=678&card2=639
Herkes bu da mı yalan moduna geçti, toplu inkar halinde. Arkadaşlar bir şeyi doğrulayacaksanız olası olanı söyleyin, yok demekle yok olmuyor.
-
quote:
quote:
Üslubun tabii kişiliğindir ama insanlara hitabında saygılı olmak zorundasın.
Tecrübe, sadece izlemle olmaz. Kendi yaptıklarını içermeli bence. Şunu gördüm çok iyiydi denmekle sadece kendi gözlemini aktarırsın. Eğer dersen şu donanımı en yüksek hızında çalıştırdım, o zaman kendinden birşey katmış olursun yoksa 670 geçer gibi basit söylevlerinle kalıcı olamazsın.
Sen 7970 defterini kapatalı beri o derenin altında çok su yürüdü diyorum. Eskiyle yeniyi karıştırma. 306 sürücüsü ile 12.8 sürücüsü çıktığı zaman asıl güncel karşılaşma ortaya çıkar. Bunlar tamamen kartın sürücüsü ile alakalı, oysa biz kartın donanımını konuşuyoruz. Değişmeyecek bir şey kullanım ömrü boyunca.
Cımbızla çekilmiş tablonda 7970 minimum 9 fps vermiş, birçok başka kaynakta tam tersi tablolar paylaştım; ama seninkine gelecek olursak, bu bir çok sebepten olabilir. En belirgini karşısında seçtiğin ekran kartı sabit hızında değil. Karşılaşma doğal değil bir kere.
Konunun amacı da görüş paylaşmak, birisine bu en iyi diyerek zorla ikna etmeye çalışmak değil. Tek bir 670'ten harici donanım seçenekleri para kaybetmek oluyorsa, ciddi şekilde fanatikliği gözden geçirmen lazım.
bakalım buna ne diyeceksin mete bey
1250 mhz 7970
1215 mhz gtx 670
bir zahmet kendine ait ss ler var ise koy yok ise bunlara bakarak birşeyleri öğrenmeye çalış bu ss ler sağdan soldan toplama ss ler değil bizzat kendi incelemelerim
buda linki hadi bakalım çok okuyanmı bilir çok gezenmi ?
https://forum.donanimhaber.com/m_65815501/mpage_1/f_/key_//tm.htm#65815501
https://forum.donanimhaber.com/m_57208143/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57208143
her ne kadar işine geldiği için izlemesende ben yine gözüne gözüne vereyim video yu belki işine gelirde izlersin bay amd fanatiği
-
Biri şu çocuğa hayrına 7970 göndersin, 670 ile tokatlıyayımda aklı başına gelsin -
birinde i7 2600k
diğerinde i7 3930k
çok şahane bir karşılaştırma olmuş :D:D:D -
quote:
Donanım, sıkışmanın olduğu performans özelliğine göre kuramsal olarak öne geçebilir. Bir anormallik yok.
Metecan KaraHasan kardeşim, kardeşim diye hitap ediyorum zira profilinizde yaşınız ile ilgili bir bilgi göremedim. Ben Sedat, 43 yaşındayım, ilk PC'mi yaklaşık 20 yıl önce almıştım. Forumu da İlk Türkçe donanım sitesi olan Dardhardware zamanından beri okurum 5 yıl önce üye oldum ama
2001-2002 yılından sanki bir üyeliğim vardı gibi düşünen biri olarak; bu yukarıdaki cümlenin bir meali var mıdır? Yani sanki beni çok aştı gibi bu cümle.
Tom's' a göre 1GB 6950'yi geçemeyen 7850'nin ağabeyi 670'i nasıl geçmiş. 7870 670'i geçerken 7950 ne olmuş? Yolda mı kalmış?
Tekrar tekrar tanıştığımıza memnun oldum, Hayırlı forumlar dilerim...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X