Şimdi Ara

ASUS GTX760 DirectCU II O.C. ya da MSI N760 TWIN FROZR IV GAMING?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı seçmemde yardımcı olur musunuz? ASUS DX11, MSI ise DX11.1 anladığım kadarıyla, öyle mi? Özelliklerini daha iyi açıkladıkları için mi bilmiyorum, MSI daha iyi göründü bana. Her ne kadar ben çok fark edemeyecek olsam da çekirdek hızında da 79 Mhz'lik bir artış görüyoruz. Bir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

ASUS GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx760-dc2oc-2gd5-gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66600#allImages (850 TL)
    Ekran Kartı Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GTX760
    VGA Slot PCI Express 3.0
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 2 GB
    Bellek Tipi GDDR 5
    Bellek Hızı 6008MHz
    Bellek Arayüzü 256 Bit
    Çekirdek Hızı 1006Mhz
    Bağlantı Özellikleri DVI, HDMI, Display Port

MSI N760 TF 2GD5/OC
    GTX760 TWIN FROZR IV GAMING, PCI-E16 3.0, 2GB/256bit GDDR5, 2xDVI, 1xHDMI, 1xDisplayPort Ekran kartı

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5949 (830 TL)
    Yonga: Nvidia GTX 760, 28 nm
    GPU Hızı: 1085 MHz (Boost 1150 MHz)
    Bellek Miktarı: 2GB GDDR5
    Bellek Hızı: 6008 MHz
    Bellek Veriyolu: 256-bit
    Maks. Çözünürlük: 2560x1600
    Çıkışlar: 2x DVI, HDMI, Display Port
    Paralel İşlemci Sayısı: 1152
    Güç Bağlantısı: 6 & 8 pin
    Güç Tüketimi: 170W
    Tavsiye Edilen PSU: Min. 500W
    DX Uyumu: DX 11.1
    OpenGL: 4.3
    HDMI: 1.4a
    Arayüz: PCI-e 3.0 (2.0 uyumlu)

• Bende GTX 760 alacaktım fakat bir ara aklıma takıldı belki ti modeli çıkar diye tam alacaktım ki konu açtım vatan bilgisayarda direkmen GTX 770 al dediler 300 400 tl fark var arada ama aldım. Uçak gibi kart. Tavsiye birazcık daha bekleyin bütcenizi arttırın ve onu alın.
  • Msi kesinlikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus 3yıl garanti var ve cok sessiZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Bende GTX 760 alacaktım fakat bir ara aklıma takıldı belki ti modeli çıkar diye tam alacaktım ki konu açtım vatan bilgisayarda direkmen GTX 770 al dediler 300 400 tl fark var arada ama aldım. Uçak gibi kart. Tavsiye birazcık daha bekleyin bütcenizi arttırın ve onu alın.

Anlıyorum da vermişken 300-400 fazla verip şunu alalım hastalığına yakalanırsak, bu sefer o kadarını vermişken 200 daha fazla verip şunu alalım, bu kadar vermişken 350 daha verip şunu alalıma dönüyor. Göz açıp kapayıncaya kadar altından kalkılamaz duruma geliyor zaten. 760 benim için iyi bir kart. Ben hayatım boyunca 720p oyun görmemişim, 800x600 de 25fps için şükür edip, öpüp başıma koymuşum. Yazılanlara ve test sonuçlarına göre 1080p max grafik özelliklerinde benim için "oha" denen fps değerlerini vermiş. Yani 760 beni on sene götürür. Dolar da başka bi yerden vuruyor zaten bize. 300 Dolarlık kartlara 1200 lira vermek istemiyorum. Öyle ki 850 lira bile bilgisayarım üzerindeki en pahalı ikinci donanımı neredeyse ikiye katlayacak bir fiyat. Bu yüzden HD serisi yerine GTX almaya karar kıldıktan sonra bu iki 760 arasında seçim yapmam geldiğim son nokta oldu. Birinde karar kılıp ekran kartı arayışımı sonlandırmak istiyorum.

Gigabyte GTX760 vardı birde, çok küçük bir miktar daha ucuzdu ama Asus ile arasında hız değerlerinde farkı yoktu sanırım.

@csufeardir teşekkür ederim. Peki neden MSI bunu da biraz açıklarsanız sempatizan yorumculuğundan çıkıp nedenlerine bakarak mantıklı bir seçim yapabiliriz. Ben de MSI için biraz daha sıcak baktım. Aradaki 79 MHz i ben anlayamam ama bilgisayarın daha hoşuna gidecektir heralde. Ama önemli olan bu değil. Şu DX11 ile DX11.1 olayına kafam takıldı özellikle. Asus GTX760'ın DX11.1 desteği var mı yok mu anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: besiktask1997

asus 3yıl garanti var ve cok sessiZ

Hayır, ikisi de 24 ay garanti. Sitede öyle yazıyor.
  • dx 11 olayina takilmayin hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

quote:

Orijinalden alıntı: besiktask1997

asus 3yıl garanti var ve cok sessiZ

Hayır, ikisi de 24 ay garanti. Sitede öyle yazıyor.

siteye bakma tüm asus kartlar 3yıl garantili
  • quote:

quote:

Bende GTX 760 alacaktım fakat bir ara aklıma takıldı belki ti modeli çıkar diye tam alacaktım ki konu açtım vatan bilgisayarda direkmen GTX 770 al dediler 300 400 tl fark var arada ama aldım. Uçak gibi kart. Tavsiye birazcık daha bekleyin bütcenizi arttırın ve onu alın.

Anlıyorum da vermişken 300-400 fazla verip şunu alalım hastalığına yakalanırsak, bu sefer o kadarını vermişken 200 daha fazla verip şunu alalım, bu kadar vermişken 350 daha verip şunu alalıma dönüyor. Göz açıp kapayıncaya kadar altından kalkılamaz duruma geliyor zaten. 760 benim için iyi bir kart. Ben hayatım boyunca 720p oyun görmemişim, 800x600 de 25fps için şükür edip, öpüp başıma koymuşum. Yazılanlara ve test sonuçlarına göre 1080p max grafik özelliklerinde benim için "oha" denen fps değerlerini vermiş. Yani 760 beni on sene götürür. Dolar da başka bi yerden vuruyor zaten bize. 300 Dolarlık kartlara 1200 lira vermek istemiyorum. Öyle ki 850 lira bile bilgisayarım üzerindeki en pahalı ikinci donanımı neredeyse ikiye katlayacak bir fiyat. Bu yüzden HD serisi yerine GTX almaya karar kıldıktan sonra bu iki 760 arasında seçim yapmam geldiğim son nokta oldu. Birinde karar kılıp ekran kartı arayışımı sonlandırmak istiyorum.

Gigabyte GTX760 vardı birde, çok küçük bir miktar daha ucuzdu ama Asus ile arasında hız değerlerinde farkı yoktu sanırım.

@csufeardir teşekkür ederim. Peki neden MSI bunu da biraz açıklarsanız sempatizan yorumculuğundan çıkıp nedenlerine bakarak mantıklı bir seçim yapabiliriz. Ben de MSI için biraz daha sıcak baktım. Aradaki 79 MHz i ben anlayamam ama bilgisayarın daha hoşuna gidecektir heralde. Ama önemli olan bu değil. Şu DX11 ile DX11.1 olayına kafam takıldı özellikle. Asus GTX760'ın DX11.1 desteği var mı yok mu anlayamadım.

Donanımhabere üye olduğum tarih itibariyle ilk defa birisine bir miktar fazla ver ve şunu al dediğime emin olabilirsin. Yanlış bir anlamda söylemedim senin için dedim GTX 760 nasıl bir kart bilmiyorum incelemedim. Şu zamana kadar hep AMD kullanırdım. HD 7970 faciasından sonra el uzatmam daha. Benim takıldığım nokta şu. 760 alırsınız ti modeli çıkar ve sağlam bir fark atar GTX 760'ın anlamı kalmaz. Ayriyetten ben kartın 10 sene götüreceğine inanmıyorum nedense yeni nesil kartlar aşırı hassas en ufak şeyde iptal oluyorlar. Genede siz bilirsiniz kararınıza saygı duyarım ben önerimi yapayımda gerisi sizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 8 Eylül 2013; 22:41:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BILDIRCAN

dx 11 olayina takilmayin hocam

neden
  • kullanacaginiz sistem nedir?
  • quote:

quote:

quote:

Donanımhabere üye olduğum tarih itibariyle ilk defa birisine bir miktar fazla ver ve şunu al dediğime emin olabilirsin. Yanlış bir anlamda söylemedim senin için dedim GTX 760 nasıl bir kart bilmiyorum incelemedim. Şu zamana kadar hep AMD kullanırdım. HD 7970 faciasından sonra el uzatmam daha. Benim takıldığım nokta şu. 760 alırsınız ti modeli çıkar ve sağlam bir fark atar GTX 760'ın anlamı kalmaz. Ayriyetten ben kartın 10 sene götüreceğine inanmıyorum nedense yeni nesil kartlar aşırı hassas en ufak şeyde iptal oluyorlar. Genede siz bilirsiniz kararınıza saygı duyarım ben önerimi yapayımda gerisi sizde.

bnde asus alacam ama dx11 abi ya of dx11.1 bu bi aralar

• gtx760 kartlarin hepsi dx11.1 desteklidir vatan yanlis yazmis.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-760/specifications
  • quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

gtx760 kartlarin hepsi dx11.1 desteklidir vatan yanlis yazmis.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-760/specifications

oh be bıktım şu 7950 gtx760 ohh yeaah
  • quote:

Ekran kartı seçmemde yardımcı olur musunuz? ASUS DX11, MSI ise DX11.1 anladığım kadarıyla, öyle mi? Özelliklerini daha iyi açıkladıkları için mi bilmiyorum, MSI daha iyi göründü bana. Her ne kadar ben çok fark edemeyecek olsam da çekirdek hızında da 79 Mhz'lik bir artış görüyoruz. Bir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx760-dc2oc-2gd5-gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=66600#allImages (850 TL)
    VGA Slot PCI Express 3.0
    Bellek Tipi GDDR 5
    Bellek Hızı 6008MHz
    Bellek Arayüzü 256 Bit
    Çekirdek Hızı 1006Mhz

MSI N760 TF 2GD5/OC
    GTX760 TWIN FROZR IV GAMING, PCI-E16 3.0, 2GB/256bit GDDR5, 2xDVI, 1xHDMI, 1xDisplayPort Ekran kartı

Arkadaşım en pahalı parçayı ikiye katlar demişsin işlemcin nedir psu nedir? 760 için en az 650w psu, 6300 ya da i5 serisinden bi işlemci lazım malum ortalığı boğulan kart götürüyor seninki de kurban gitmesin sonra.

• Haplo hocam aynı durumdayız bende yıllardır hep teknolojinin gerisinde bilgisayar kullandım hiç oyunları Medium açmadım hatta bir iki oyun dışında hiç bir oyun oynuyamadım bilgisayarım yüzünden kaldı ki yaşım 24 oldu.Yani bende Gtx 760 alsam full hd çözünürlükte bu bile bana Oha dedirtir.Ama ben şöyle birşey düşünüyorum bu yaz çalıştım para biriktirdim 40'' üzeri led Tv + PS4 ikilisi alıcam yanınada ya ucuzundan bir laptop yada Gtx 770 li bir masa üstü pc :D Geçte olsa oyunların tadına bakmak istiyorum artık
  • HD7950 den beri süregelen bir facia sanırım hocam. GTX760'ın HD7950 seviyesi bir kart olduğu söylendi. Biraz araştırıp ikisinin karşılaştırılmış test sonuçlarını gördüğümde 3GB ve 384bit ile bir üst segmentte olması gereken bir kart, GTX760'a göre daha düşük fps oranları veriyordu. Ben de test sonuçlarına göre GTX760 almaya karar verdim. AMD X8 FX 8350, ASUS M5A97 EVO R2.0, CORSAIR CX 80PLUS 750W Modüler ve GSKILL 8GB (2x4GB) 1866Mhz Ram ile; yani kasanın çalışması için gereken dört ana parçanın fiyat toplamını yalnızca tek bir ekran kartına vermek hem mantık zorluyor hem de peder beyi ikna etmesini zorlaştırıyor.

İşte benim son ekran kartım buydu: ASUS X1050http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAX1050TD256MA/#specifications
    Bozulmasından bu yana 1 seneyi geçti ki anakartın onboard modülü sayesinde bir görüntüye sahibim. Tahmin edersiniz ki baya uzak kaldım güçlü makine zihniyetine. Beni "Ti"ye alıyorsunuz gibi geliyor. Açıkçası "Ti" ile ekran kartının ne modifikasyonlar kazanacağını bilmesem de çıkacağı zaman fiyat olarak beni yanına yaklaştıracağını da sanmıyorum. Ayrıca makineyi de oyuna olan ihtiyacımdan ötürü değil; müzik kaydı yapmaya olan ihtiyacımdan ötürü topluyorum. Zaten bu düzey bir ekran kartına, daha önce de bahsini geçtiğimiz "bu olmuşken şu olsun bari" şeklinde geldim. Hayatımda görmediğim sistemi daha da uçurup dayaklık olmak istemem. Biliyorsunuz ki bu işin sonu yok.

Ama ekran kartlarından anlayan birine benziyorsun. Yukarıdaki iki kart arasından iyi olan seçimi yapabileceğine güveniyorum. İkisinden birini seçmemde yardımcı olabilirsen sevinirim.

Edit: @.45 ACP, @cerkez_genc_07 bu mesajda yazdığım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 8 Eylül 2013; 23:12:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cerkez_genc_07

quote:

Ekran kartı seçmemde yardımcı olur musunuz? ASUS DX11, MSI ise DX11.1 anladığım kadarıyla, öyle mi? Özelliklerini daha iyi açıkladıkları için mi bilmiyorum, MSI daha iyi göründü bana. Her ne kadar ben çok fark edemeyecek olsam da çekirdek hızında da 79 Mhz'lik bir artış görüyoruz. Bir yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

VGA Slot PCI Express 3.0
    Bellek Tipi GDDR 5
    Bellek Hızı 6008MHz
    Bellek Arayüzü 256 Bit
    Çekirdek Hızı 1006Mhz

MSI N760 TF 2GD5/OC

Arkadaşım en pahalı parçayı ikiye katlar demişsin işlemcin nedir psu nedir? 760 için en az 650w psu, 6300 ya da i5 serisinden bi işlemci lazım malum ortalığı boğulan kart götürüyor seninki de kurban gitmesin sonra.

504 w 12pin girişinden geliyor vs550 waat 7950 sorunsuzdu 200w bu 175 w oc bile olur

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Haplo hocam aynı durumdayız bende yıllardır hep teknolojinin gerisinde bilgisayar kullandım hiç oyunları Medium açmadım hatta bir iki oyun dışında hiç bir oyun oynuyamadım bilgisayarım yüzünden kaldı ki yaşım 24 oldu.Yani bende Gtx 760 alsam full hd çözünürlükte bu bile bana Oha dedirtir.Ama ben şöyle birşey düşünüyorum bu yaz çalıştım para biriktirdim 40'' üzeri led Tv + PS4 ikilisi alıcam yanınada ya ucuzundan bir laptop yada Gtx 770 li bir masa üstü pc :D Geçte olsa oyunların tadına bakmak istiyorum artık

Evde PS keyfi süremedim hiç. PS4 çıksada kafelerin ıskartaya ayırdığı PS3lerden alsam diye bakıyordum Şu hep izleyip de hiç oynayamadığım PS3 oyunlarını indirir indirir oynarım en azından diye Sırf o oyunları oynayıp bitirmem bile başından ayrılmasam aylarımı alır zaten.

• quote:

HD7950 den beri süregelen bir facia sanırım hocam. GTX760'ın HD7950 seviyesi bir kart olduğu söylendi. Biraz araştırıp ikisinin karşılaştırılmış test sonuçlarını gördüğümde 3GB ve 384bit ile bir üst segmentte olması gereken bir kart, GTX760'a göre daha düşük fps oranları veriyordu. Ben de test sonuçlarına göre GTX760 almaya karar verdim. AMD X8 FX 8350, ASUS M5A97 EVO R2.0, CORSAIR CX 80PLUS 750W Modüler ve GSKILL 8GB (2x4GB) 1866Mhz Ram ile; yani kasanın çalışması için gereken dört ana parçanın fiyat toplamını yalnızca tek bir ekran kartına vermek hem mantık zorluyor hem de peder beyi ikna etmesini zorlaştırıyor.

İşte benim son ekran kartım buydu: ASUS X1050http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAX1050TD256MA/#specifications
    Bozulmasından bu yana 1 seneyi geçti ki anakartın onboard modülü sayesinde bir görüntüye sahibim. Tahmin edersiniz ki baya uzak kaldım güçlü makine zihniyetine. Beni "Ti"ye alıyorsunuz gibi geliyor. Açıkçası "Ti" ile ekran kartının ne modifikasyonlar kazanacağını bilmesem de çıkacağı zaman fiyat olarak beni yanına yaklaştıracağını da sanmıyorum. Ayrıca makineyi de oyuna olan ihtiyacımdan ötürü değil; müzik kaydı yapmaya olan ihtiyacımdan ötürü topluyorum. Zaten bu düzey bir ekran kartına, daha önce de bahsini geçtiğimiz "bu olmuşken şu olsun bari" şeklinde geldim. Hayatımda görmediğim sistemi daha da uçurup dayaklık olmak istemem. Biliyorsunuz ki bu işin sonu yok.

Ama ekran kartlarından anlayan birine benziyorsun. Yukarıdaki iki kart arasından iyi olan seçimi yapabileceğine güveniyorum. İkisinden birini seçmemde yardımcı olabilirsen sevinirim.

Edit: @.45 ACP, @cerkez_genc_07 bu mesajda yazdığım gibi.

Bir yandan sizde haklısınız ya gerçek şu ki bir ekran kartınada fazla para verilmemeli bu artık ego olayına kaçmış. Çünki HD 6870 ile AC III'de 30 40 fps alırken HD 7970'de aynı fpsyi alanlar var çünki çoğu oyun optimizisayon sorunlusu zaten. Müzik için vesayre o kart kasanı kanatlandırır. Emin ol oyun içinde fazlasıyla yeterli olacaktır 760 al gitsin o zaman. 760'a kesinlikle güçsüz veya pek işlevi olmayan bir kart demiyorum güçlü bir kart kendisi ve dediğim gibi yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 8 Eylül 2013; 23:25:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.