Şimdi Ara

Asus GTX 970 stok problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu kart vatanda gözükmüyor stoklar bitmiş. Gold'da hiç yok zaten. Nereden temin edebileceğim ben bu kartı. Vatanda varda sitede mi göstermiyor acaba..

Orijinalden alıntı: BR9

Arkadaşlar bu kart vatanda gözükmüyor stoklar bitmiş. Gold'da hiç yok zaten. Nereden temin edebileceğim ben bu kartı. Vatanda varda sitede mi göstermiyor acaba..

Hocam 2 tane istanbul topkapı mağazasına geldi 2 tane izmir bornova mağazasına geldi 2 tane ankara söğütlü mağazasına geldi izmiri geldiğinde birini ben

aldım diğeride hemen satılmış ankaraya gelen 2 taneyi formdan bir arkadaş almış istanbuldakinlerde satılmış vatandakilere sordum 2 veya 3 hafta sonra

stokta olacak dedi yurt dışındada stok sıkıntısı varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

quote:

Arkadaşlar bu kart vatanda gözükmüyor stoklar bitmiş. Gold'da hiç yok zaten. Nereden temin edebileceğim ben bu kartı. Vatanda varda sitede mi göstermiyor acaba..

Hocam 2 tane istanbul topkapı mağazasına geldi 2 tane izmir bornova mağazasına geldi 2 tane ankara söğütlü mağazasına geldi izmiri geldiğinde birini ben

aldım diğeride hemen satılmış ankaraya gelen 2 taneyi formdan bir arkadaş almış istanbuldakinlerde satılmış vatandakilere sordum 2 veya 3 hafta sonra

Maşallah vallahi... R9 280x alayım o zaman ne yapalım artık alakasız olacak ama karta ihtiyacım var

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkdevil35

quote:

Maşallah vallahi... R9 280x alayım o zaman ne yapalım artık alakasız olacak ama karta ihtiyacım var

Bence bekleyin 970 290x ten hızlı bir kart ayrıca dx12 desteli ayrıca yeni nesil süper bir kart

• Bayramdan sonra stok sıkıntısı bitecektir.Beklemeniz yararınıza olur.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|
  • quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Bayramdan sonra stok sıkıntısı bitecektir.Beklemeniz yararınıza olur.

Şimdi ben size güzelce danışayım sadece bir fikire ihtiyacım var.

Açıkcası ben 970 veya 980 alırsam gereksiz olacağını düşünüyorum çünkü alınca oyun oynamıyorum pek ekran kartı olmadığı zaman onu oynayayım şunu oynayayım vs vs fakat aldıktan sonra pek öyle olmuyor. Bu sene üniversiteye hazırlanıyorum web yazılımcısıyım bilgisayar mühendisliği için uğraşacağım 1 2 sene ara vermiştim bununda etkisini katalım.

Yani ekran kartını açıkcası almamın 3 ana nedenini söyleyeyim.

Fifa 15'i son ayarlarda oynayabilmek.
    GTA 5'i son ayarlarda olmasa akıcı bir şekilde uygun ayarlarda oynamak.
    son olarakta mount blade 2 oyununu güzel bir şekilde oynayabilmek..

Hatırlarsınız belki MSI GAMİNG EDITION R9 290 almıştım bir çok sorun yaşadım. Bu belirttiğim sebeplere dayanarak bana nasıl bir ekran kartı önerebilirsiniz yani R9 280x vb ekran kartları almam biraz daha mantıklı olmayacakmıdır?

Sistemimi belirteyim birde

i5 3570K 4.3 Ghz OC - Thermalthake NIC C4 Soğutucu
    GSKILL 16 GB DDR3 1866 MHZ Ram OC
    Corsair RM Serisi 750W + Gold Power Supply
    21.5 INC 60HZ 1920x1080 Asus VH serisi LED Monitör
    Corsair 512 MB Okuma ve Yazma 128 GB SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 27 Eylül 2014; 1:07:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: R£DSTON£

Bayramdan sonra stok sıkıntısı bitecektir.Beklemeniz yararınıza olur.

Şimdi ben size güzelce danışayım sadece bir fikire ihtiyacım var.

Açıkcası ben 970 veya 980 alırsam gereksiz olacağını düşünüyorum çünkü alınca oyun oynamıyorum pek ekran kartı olmadığı zaman onu oynayayım şunu oynayayım vs vs fakat aldıktan sonra pek öyle olmuyor. Bu sene üniversiteye hazırlanıyorum web yazılımcısıyım bilgisayar mühendisliği için uğraşacağım 1 2 sene ara vermiştim bununda etkisini katalım.

Yani ekran kartını açıkcası almamın 3 ana nedenini söyleyeyim.

Fifa 15'i son ayarlarda oynayabilmek.
    GTA 5'i son ayarlarda olmasa akıcı bir şekilde uygun ayarlarda oynamak.
    son olarakta mount blade 2 oyununu güzel bir şekilde oynayabilmek..

Hatırlarsınız belki MSI GAMİNG EDITION R9 290 almıştım bir çok sorun yaşadım. Bu belirttiğim sebeplere dayanarak bana nasıl bir ekran kartı önerebilirsiniz yani R9 280x vb ekran kartları almam biraz daha mantıklı olmayacakmıdır?

Sistemimi belirteyim birde

i5 3570K 4.3 Ghz OC - Thermalthake NIC C4 Soğutucu
    GSKILL 16 GB DDR3 1866 MHZ Ram OC
    Corsair RM Serisi 750W + Gold Power Supply
    21.5 INC 60HZ 1920x1080 Asus VH serisi LED Monitör
    Corsair 512 MB Okuma ve Yazma 128 GB SSD

Hocam çok oyunlarla aranız yok ise bu tür kartları almanıza gerek yok fifa 2015 çok özellik isteyen bir oyun değil normal bir ekran kartı ile rahat oynarsınız

gta 5 bilemiyorum ama iyi sistem ister çünkü açık dünya oyunu ben düşük ayarlarda oynarım diyorsanız onun içinde yüksek ekran kartı lazım olmaz

işelemciniz 970 980 nede darboğaz yapmaz bende i5 3570 kullanıyorum asus 970 ile hemde stoc halde 3,4 yük altında 3.8 çıkıyor gpu kullanımı full sorun

yok yani rahat kaldırıyor ama eğer durumunuz varsa 970 tavsiye ederim çok güzel bir kart yada daha uygun olması açısından 960 bekleyebilirsiniz sizin

işinizi oda görür.

• 970 ' i mutlaka bekleyin. bende sabırla 4GB GTX770 ' i bekledim ve sonu çok güzel oldu.
    İşin içinde üniversite sınavına hazırlık varsa oyunlara pek vakit ayırmanızı önermem.Mümkün olduğunca az ve sadece hafta sonları oyun oynamanızı öneririm.Bundan dolayı GTX 970 (980 bu fiyatta iken gereksiz) almanız, kartın boşa yatacağı zaman düşünüldüğünde gereksiz olabilir.

Ben size bu şartlarda R9 280 önerirdim en makul olarak.Ama işin içine FIFA girdiği zaman ibre NVIDIA tarafına dönüyor.Çünkü; FIFA 11 sonrasında FIFA ile AMD kartlar arasında nedense uyumsuzluk sorunu başladı.Zaten FIFA SETUP kısmında ayriyeten bir AMD ayarı mevcut.Oyunu oynadığınız zaman micro stuttering problemleri ile karşılaşıyorsunuz.Ayarı düşürsenizde fark etmiyor.En son FIFA 13' te R9 270 ile denediğimde sorun devam ediyordu.Şu an halen devam ediyor mu bilemiyorum ? Eğer herhangi bir çözümü çıkmadıysa FIFA için AMD kartı aklınızdan geçirmemeniz lazım.Ama bu seferde size GTX 760 önermem gerekir, o da 2GB bellekten dolayı sıkıntı yaratabilir (GTA 5 için).

AMD ve FIFA konusunu iyice bir araştırın veya AMD kartı olan bir arkadaşınızda deneme fırsatınız olursa deneyin.Çünkü; bende öyle bir sorun yok diyebiliyor çoğu kullanıcı ama ben kendim yine de bu sorunla karşılaşıyordum.Ama tabii ki GTX 780' den sonra böyle şeyler geride kaldı artık.

Sonuç olarak; sizin sınav durumunuz düşünüldüğünde mantıklı seçim R9 280 olarak görülüyor (paranızın cebinizde kalması açısından).Ama FIFA işin içine girdiğinde NVIDIA tarafı daha mantıklı.Bu sorun kesin kes çözüldüyse R9 280 alabilirsiniz. GTX 970' de alın derim ama ders çalışacağınız için bilgisayarın başına pek geçemezsiniz ve kart bir köşede heba olur gider.Ondan sonra diğer yaz bir bakmışsınız yeni seriler gelivermiş.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|

• BR9 kullanıcısına yanıt
    İki hafta içinde istemediğin kadar olur stoklarda :) az sabret. Şu an için sanırım en iyi f/p ürünü olmaya aday bir kart

Orijinalden alıntı: osedon

Bende de sorun yok fifa konusunda. Ne gibi sorun oluyor üstad. scaling ile ilgili mi?

Daha önce 2008 - 2009 civarı topladığım AMD sistemde görülmeye başlayan sorunlardı.Şimdi paneldeki sistemle de (R9 270 bir süre varken) oldu.Ama FIFA 14 ve 15' te deneme fırsatım olmadı, onlarda belki tamamen düzelmiştir. FIFA 12 - 13' te olan bir sorundu.Zaten yukarıda bahsettiğim üzere FIFA 12 ve 13' te AMD için ayrı bir ayar konuluyordu FIFA Setup kısmına (fark etmişsinizdir).Şimdi kontrol ettim FIFA 15' te o ayar kalkmış, 14' ü hatırlamıyorum.

Scaling bu konuyla alâkalı bir durum değil, benim bahsettiğim durum micro stuttering idi.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
  • Şaka maka ne sattılar be.Amd nvidiayı ezmeye başladı derken bombayı patlattılar.
    İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Şaka maka ne sattılar be.Amd nvidiayı ezmeye başladı derken bombayı patlattılar.

ne sattılar degil gelmedi ki.yurt disinda da sorun var TSMC emmi fazla uretememis demek ki cipset sıkıntısı var, fiyatlar artmis diye duydum yurt disinda.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • İçerde de dışarda da stok sıkıntısı var gelenleri kapıştılar.Millet 780 ini satıp slı yapmaya çalışıyor.O duzeyde ve fiyatta kartlar için talep çok fazla.
    İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/
  • quote:

İçerde de dışarda da stok sıkıntısı var gelenleri kapıştılar.Millet 780 ini satıp slı yapmaya çalışıyor.O duzeyde ve fiyatta kartlar için talep çok fazla.

talep cok ona bir sey demiyorum ama arz yok uretimi fazla yapamamislar yapip yapip bir yere stoklamamislar duyurulmus uretimine daha yeni baslanmis.herkes aldigi icin bitmedi yani zaten az sayida cikmis.

• Normali bu değil mi hocam zaten ? Önce sınırlı sayıda çıkıyor sonra talebe göre piyasaya surulmuyor mu ? Ben öyle biliyorum.
  • quote:

Normali bu değil mi hocam zaten ? Önce sınırlı sayıda çıkıyor sonra talebe göre piyasaya surulmuyor mu ? Ben öyle biliyorum.

normalde once TSMC'de urettirilir cipsetler sonra kartlar urettirilir stok yapilir sonra duyurulur piyasaya ciktiginda stok sıkıntısı yasanmaz.amd 290 serisi ciktiginda stok sorunu olmadi sadece biz ozel sogutma isteriz dediler o yuzden bekledi millet yoksa zibil gibi vardi kart.nvidia sanirim erken aciklayabilmek icin acele etti saydigim proseduru izlemedi.senin dedigin gibi olmaz talebe gore uretelim diye.cikista cok uretirsin iphone mesela bir kac gunde kac milyon satti ama nvidia satamadi yok cunku elinde.2 aydir kart ariyorum delirdim 970 bulamadim gittim 280x aldim mesela (ornek) yani talebim vardi artik yok nvidia bana gore de kart urettiyse bu da istiyordu garibim diye artik bana satamaz is isten gecmis olur yani o yuzden cikista cok uretilir talebe bakilmaz.

• Ya dediğiniz gibi aceleye getirdiler yada karta çok guveniyolar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.