Şimdi Ara

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.821
Cevap
4
Favori
79.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ama fena deil aldıgım ürün: w w w dataservis.net/prod.asp?UID=2263

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbulence42 -- 2 Nisan 2008; 1:54:00 >
  • merhaba arkadaşlar bende birkaç gün önce bu cihazdan aldım.almadan önce yaptığım araştırmalarda faydanız çok olmuştu bana.
    yani forumu misafir olarak takip ediyordum ve o nedenle yardımcı oldunuz.şimdi benim aynı cihazı kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.
    benim temel iki sorunum var.

1)dvdram cd/dvd okurken taka tuka diye gürültü yapıyor.yani bu öptik gözün hareket sesi değil eminim ve gürültülü çalışıyor.
    2)klavyenin sol tarafından harddisc olduğunu tahmin ettiğim bölgeden harddisc in okuma/yazma sesi geliyor sanırım.tıkı tıkı tırrrt gibisinden

bunlar hepinizde varmı? cihazı aldığım yere götürdüm bugün ve bu seslerin normal olduğunu söylediler ama o yüksek mağaza müziği altında nasıl buna karar verdiler anlamış değilim.

arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gulgabi

merhaba arkadaşlar bende birkaç gün önce bu cihazdan aldım.almadan önce yaptığım araştırmalarda faydanız çok olmuştu bana.
    yani forumu misafir olarak takip ediyordum ve o nedenle yardımcı oldunuz.şimdi benim aynı cihazı kullanan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.
    benim temel iki sorunum var.

1)dvdram cd/dvd okurken taka tuka diye gürültü yapıyor.yani bu öptik gözün hareket sesi değil eminim ve gürültülü çalışıyor.
    2)klavyenin sol tarafından harddisc olduğunu tahmin ettiğim bölgeden harddisc in okuma/yazma sesi geliyor sanırım.tıkı tıkı tırrrt gibisinden

bunlar hepinizde varmı? cihazı aldığım yere götürdüm bugün ve bu seslerin normal olduğunu söylediler ama o yüksek mağaza müziği altında nasıl buna karar verdiler anlamış değilim.

arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

mağazadakilerin dediği doğru. maalesef "hitachi" marka hdd kullanıyoruz. toshibal10 kullananlar bilir. onunki de "hitachi"ydi ve daha gürültülüydü.
    ilerisi için planım, bu hdd'yi harici yapıp bir "samsung" hdd almak. çünkü kendi toshiba'ma samsung takmıştım. çok sessizdi.
    ayrıca bu notebook'un hdd'si bence yavaş. önceki notebook'um olan acer5920'de WD marka hdd vardı , daha sessiz ve hızlıydı.

dvd-rw için de gürültülü olduğu doğru. notebook'larda biraz gürültülü oluyor. sessiz olanlar var tabii ama istisna.

herşeye rağmen bunlar bana problem değil. sonuçta adamlar fıstık gibi aleti bu kalitede uygun fiyata veriyor. hdd değişebilir bir parça. hobi olarak arkadaşlarınkini değişiyom.

• evet bu sorunlar bende de war ama sorun olarak görmüyorum.Çünkü laptop genel seslilik bakımından bir çok laptoptan iyi.Özelliklede fan sesi gayet iyi rahatsız etmiyor.

Harddisk evet yavaş çünkü bu normal, neticede 5400 rpm hızda çalışıyor.Her nekadar sata olsada...

Iyi hoşta bu vista olayı çok kötü ya.Bilgisayar sürünüyor neredeyse.Asus XP driverlarını piyasaya sürse çok hoş olur. Sanki olmayacak dua ya amin gibi birşey ama ümit işte.

service pack 1 i kurup deniyen warmı aranızda nasıl bir değişiklik olduğunu merak ediyorum.Hız konusunda herhangi bir artısı varmı.Birde açılışta makinenizin daha hızlı açılmasını istiyorsanız mutlaka Power4Gerar High Performance de kullanın.Çünkü diğer kademelerde CPU hızını düşürüyor.

Herşeye rağmen ilk laptopumdan çok memnunum Vista Puanı olarak 5 ten yüksek puan görmedim.Bu fiyata bu performansta.

fazla şikayet etmeyelim :)

• öncelikle konuyla ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
    ya aslında bunlar benim içinde sorun değil..
    benim tek düşündüğüm mesela bu harddisc in sesi bir problemin belirtisi olup olmadığı yada optiğin gürültüsü problem yaratmasın ileriye dönük.
    yoksa fiyata göre bu performans ta makine bulmak zordur biliyorum ve bu da benim ilk laptop um...
    dediğim gibi çok araştırdım almadan önce ve sonra buna karar verdim ve gerçektende çok memnunum...mesela nfs carbon u 1280*800 maksimum ayarlarda hiç kasmadan oynadım ve 2-3 saat civarı oynadım bu mükemmel bir şey laptop için.ayrıca wireless i ve 3gb ram i mükemmel performans sağlıyor.dediğim gibi arkadaşlar bu sesler ileride başıma dert açacak sorunların habercisi değilse bunlar benim içinde önemli değil.
    bir de tekrar kullanıcı arkadaşlara bir sorum olacak.

arkadaşlar bu kızılötesi portunu kullananınız varmı? varsa nasıl ve nereden aktif ediyorsun alım için???

• ya arkadaşlar sitedeki fotolardan daha kalın görünüyo makine nası ki sizce
  • quote:

Orjinalden alıntı: enreka_tr

ya arkadaşlar sitedeki fotolardan daha kalın görünüyo makine nası ki sizce

bana kalırsa makinenin kalınlığı geçerli seviyede
    yani çok kaba gelmedi benim gözüme...ve kesinlikle mükemmel bir tasarım yapmışlar özellikle üst kapak
    ayrıca touchpad in kullanımı gayet rahat...
    arkadaşlar kızılötesi ile ilgili cevaplarınızı bekliyorum hala bulamadım :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtn1905

evet bu sorunlar bende de war ama sorun olarak görmüyorum.Çünkü laptop genel seslilik bakımından bir çok laptoptan iyi.Özelliklede fan sesi gayet iyi rahatsız etmiyor.

Harddisk evet yavaş çünkü bu normal, neticede 5400 rpm hızda çalışıyor.Her nekadar sata olsada...

Iyi hoşta bu vista olayı çok kötü ya.Bilgisayar sürünüyor neredeyse.Asus XP driverlarını piyasaya sürse çok hoş olur. Sanki olmayacak dua ya amin gibi birşey ama ümit işte.

service pack 1 i kurup deniyen warmı aranızda nasıl bir değişiklik olduğunu merak ediyorum.Hız konusunda herhangi bir artısı varmı.Birde açılışta makinenizin daha hızlı açılmasını istiyorsanız mutlaka Power4Gerar High Performance de kullanın.Çünkü diğer kademelerde CPU hızını düşürüyor.

Herşeye rağmen ilk laptopumdan çok memnunum Vista Puanı olarak 5 ten yüksek puan görmedim.Bu fiyata bu performansta.

fazla şikayet etmeyelim :)

arkadaşım daha önce bahsetmiştim. güncelleyeyim:
    işte benim kullandığım ekran kartı sürücüsünün linki:
    http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showforum=89
    burada "174.xxx" serisi driverlar var. ben 174.70 kullanıyorum. bugün 174.76'yı indirdim onu da deneyeceğim. vista driver'ini de güncelleyin, sonuç: puan 4.8'den 5.0'a yükseliyor. puanım imzamda.

diğer driverlar için başka bir asus notebook'unkilerini kullanabilirsiniz. ben f3jr'ninkini kullanıyorum. tabii her driver'i kurmaya çalışmayın. mesela wireless için 4965'in driver'ini bulmalısınız. p4g, ses sürücüsü ve tuşlar problemsiz çalışıyor. gerisine gerek yok zaten. illada f8sn driverları diye duyrulmasını beklemeyin. uyuyorsa başka bilgisayarlarınkini kullanın. wireless driver'ini eski notebook'umdan aldım mesela.

xp yüklemeyle ilgili ayrıntılı bilgi m51'in ikinci sayfasında başka yerden alıntı yaptım. hani kendine güvenen arkadaşlar cd'yi takıp da yüklemeye başlarlarsa karşılarına hdd bulunamıyor mesajı gelmesin diye:-)

• biraz başınızı ağırttım ama ekleyeyim:
    xp yüklerken yaşadığınız tüm sorunları burada seslendirebilirsiniz. internete girdiğimde mutlaka elimden geldiğince cevap veririm.

eskisine ve arkadaşlarımınkilere yüklediklerimle beraber bu tür notebooklara neredeyse 100 defa yükledim. mesela xp yükleyince vista kaybolursa, xp'ye format çekip vista'ya zarar gelmesini istemiyorsanız, xp'niz çöktüyse ve hiçbirşey olmamış gibi devam etmek istiyorsanız.... vesayre....
  • arkadaşlar rica etsem kendinizle birlikte fotosunu çeekip koyabilir msnz yani elinizi laptopın üstünde kenarlarında fln karşılaştırmamızda yardımcı olur
  • quote:

arkadaşlar rica etsem kendinizle birlikte fotosunu çeekip koyabilir msnz yani elinizi laptopın üstünde kenarlarında fln karşılaştırmamızda yardımcı olur

:) o nasıl bir istek ya ...Yanlış anlaşılmasın
  • arkadaşlar kızıötesiyle ilgili problemimde yardımcı olacak yok mu
  • arkadaşlar bende aldım makineyi acer dan sonra canavar gibi geldi walla...
  • quote:

quote:

arkadaşlar rica etsem kendinizle birlikte fotosunu çeekip koyabilir msnz yani elinizi laptopın üstünde kenarlarında fln karşılaştırmamızda yardımcı olur

aman hanù istemedim,

o deil de makineyi alan foruma ugramaz oldu =) yok mu ellerini gösterecek babayigit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enreka_tr -- 9 Nisan 2008; 15:28:00 >

• quote:

quote:

quote:

aman hanù istemedim,

o deil de makineyi alan foruma ugramaz oldu =) yok mu ellerini gösterecek babayigit

al bakalım...boyum 1.77 pay biç :D

ASUS F8 KULLANICILARI DERNEĞİ

• öbür el nerde
    hımm evet güzel
    sövmezseniz bi de makinenn kalınlıgını gösteren yandan bi foto koyabilr misiinz
  • quote:

öbür el nerde
    hımm evet güzel
    sövmezseniz bi de makinenn kalınlıgını gösteren yandan bi foto koyabilr misiinz

diğer elimde foto makinesi olabilir mi

• arkadaşlar baştan sonra bütün başlığı okuyamadım ama bazı arkadaşların ki 2gb ram benim ki 3gb...
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkanmet861

diğer elimde foto makinesi olabilir mi

olabilir afedersin sizin ev mi burası
  • yokya ne evi yurttayım :D
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.