Şimdi Ara

ASUS A7V8X-MX+ASUS ATI 9550

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bi sorunum var. bundan bi kaç hafta önce ATI 9550 (ASUS) ekran kartı aldım. pc me taktım fakat herhangi bir oyuna girdiğimde beni devamlı oyundan atıyor ve pc ara sıra reset atıyor kendine. anakartım ASUS A7V8X-MX. bios u update etmemi söylediler yaptım fakat yine aynı sorun. biraz oynuyorum ve yine atıyor oyundan. bilgisayar açılırken bazen hata veriyor.. falan filan.. ekran kartında bi sorun yok, arkadaşın pc ye takıp denedik, gayet güzel çalışıyor. başka bi arkadaşım anakartla uyuşmadığını söyledi, chip seti VIA olduğu için. :P
    bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim..

• arkadaşlar yok mu bana yardım edebilecek biri??
  • psu yetersiz olabilir bir de format at.ekran kartı değişikliğinden sonra iyi gelir.
  • psu ne?? yani ana kartı mı değiştimeliyim? bi de format attım, formattan sonra yine denedim ama aynı sorun... eğer değiştireceksem ne tavsiye edersiniz? işlemcim amd 2.0
  • biostan ekran seçeneklerini debvreye sok agp ayarlarini
  • aynısı benim abit va-20'de de oluşuyor.. mesele via'nın agp
    ayarlarından kaynaklanıyor... eğer bios'tan agp hızını 8x değil de
    4x yaparsan problemin ortadan kalkar..(performans olarak kaybın
    %5 bile olmaz.. o yüzden gönül rahatlığı ile 4x'de kullanabilirsin kartı)
  • benim arkadaşta da var via kt400 anakart mercury marka..radeon 9550 takınca oc yapmasan bile artifact veriyor ya
    via ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selam dostum..

aslında sana bu mesajı dün gece yazıyordum; ama sağolsun kilitlendi makine.. neyse..

seninle kaderdaşız demek ki diyerek başlamak istiyorum.. bende de aynı anakart var; ve ekran kartım da diamond ati radeon 9600xt 256 mb.. önceden daha basti bi ekran kartım vardı; ama sorunum hep aynı.. bazen kafasına göre açılışta kilitleniyo, bazen baya yoğun çalıştıktan sonra kilitleniyo; ama sonuçta mutlaka kilitleniyo.. işlemcim de amd xp 2500+ bu arada.. envayi çeşit bilgisayarcıya gittim, kontrollerden geçti, hiç kimse bir sebep söyleyemedi.. amd türkiye temsilcisiyle görüştüm, onların servisine gittim, teste soktuk; sağolsun canavar gibi çıktı testten.. ama mesela bir oyun açtığın zaman bikaç dakika içinde kilitlendi yine.. bu arada bios da beta 14; en son sürümü.. bios update sadece kilitlenme süresini biraz daha uzattı; başka hiç bir faydası olmadı.. bir arkadaşın bahsettiği bios ayarını da kaç kez değiştirdiğimi hatırlamıyorum; o da çözüm olmadı.. sorun çıkartmasın diye ses kartımı söktüm; onboard kartı kullanıyorum.. yetmiyor.. ayrıca psu (power supply)'ımı da deiştirdim, 550watt'lık bir psu aldım ama bana mısın demedi.. ram'leri değiş tokuş yaptım, arkadaşlarda harddiskleri denedim, ekran kartlarını denedim, denedim de denedim.. ı ıh..

yukarıda bir arkadaş via chipset'ten kaynaklı demiş, doğrudur.. bu anakartla gidilebilicek herhangi bir yer olduğunu da sanmıyorum açıkçası.. kendim için bulduğum çözümü sana da öneriyorum.. sistem upgrade arefesindeyim şu anda.. sana da tavsiyem asus'un bu rezalet kartından bir an önce kurtulman.. çekilecek eziyet değil bence bu..

hadi kolay gelsin..

• çok teşekkür ederim arkadaşlar.. özellikle sana tuatara kardeşim.. bios olayını deneyeceğim, olmazsa yeni anakart alacağım..

tekrar teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: nedenkine

çok teşekkür ederim arkadaşlar.. özellikle sana tuatara kardeşim.. bios olayını deneyeceğim, olmazsa yeni anakart alacağım..

tekrar teşekkürler...

dediğimi gibi bios'tan agp hızını 4x'e düşürmeyi öncelikle dene...
    bundan önce de mutlaka via4in1 driverlarının en son sürümünü indir ve kur...
  • nadir arkadaşım, ben onu 4x e getirdim fakat yine aynı sorun var. bi de onun üstünde agp aparture size diye bişey var. o 128m de duruyor. onu değiştirmeye gerek var mı? bi de bu 4 in 1 in updateini bulamadım, eğer bulup linkini koyarsan çok sevinirim.
  • quote:

nadir arkadaşım, ben onu 4x e getirdim fakat yine aynı sorun var. bi de onun üstünde agp aparture size diye bişey var. o 128m de duruyor. onu değiştirmeye gerek var mı? bi de bu 4 in 1 in updateini bulamadım, eğer bulup linkini koyarsan çok sevinirim.

agp aperture size ile bir ilgisi yok olan o 128'de kalsın önemli değil o kadar...
    dur bakalım bir de 4in1'ın download linkini vereyim sana onu dene:

http://www.viaarena.com/Driver/via_hyperionpro_v504a.zip

• çok teşekkür ederim kardeşim..
  • quote:

çok teşekkür ederim kardeşim..

• Bende Almak istiyorum bu ekran kartını korkuttunuz valla beni almassım mı acep
    benimde sistemim AMD 2000+, Asus A7V333 VIA DDR333 AGP 4x, 512+256 RAM banada yaşatırmı aynı sorunları ???
  • yukarda yazılanları yaparsan sorun çıksa bile problemini halledebilirsin

öncelikle 4in1 driverlar
  • walla kardeş naptıysam olmadı.. ya ekran kartını verecem birine ya da anakartı değiştirecem bilmiyorum..
    ama almadan önce bilen birine danış derim. ekran kartı çok güzel, overclock da çekiliyormuş. ama uyuşmadıktan sonra bi işe yaramıyo:(
  • www.techpowerup.com dan soft mode driver indirin.www.omegadrivers.net ten omega sürücüsü indirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GusFraba -- 14 Aralık 2005, 23:39:18 >
  • ßende Alicam ßu Ekran kartından inş. aynı problemle karşılaşmam
  • inşallah..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.