Şimdi Ara

Astsubay olmak mantıklı mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
20.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    turizm bitirip de yedek subay yapan görmedim duymadım ama artık şans belki olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Askerlik mesleğinde tayin tabikide var. Türkiye beş bölgeye ayrılmış durumda ve hepsinde görev yaptirmaya çalışırlar. Burda kuvvetin ve sınıfın önemli. Düz jandarmalar çok tayin görür mesela. Yada kara kuvvetlerinde muharip sınıf iseniz jandarma kadar olmasa da muharip olmayan sınıflara göre daha fazla tayin olursunuz. Sağlık sınıfı yardımcı sınıf olduğundan tayin tabikide göreceksiniz ama bi piyade tank topçu kadar fazla görmeyeceksiniz.

Tesekkurler tayin meselesi pek onemli degil zaten. Peki diyelim ben bu okuldan mezun oldum sonrasinda benim calisma alanim ne olucak kimisi gata gibi askeri hastanelerde calisirsin diyor bunun hakkinda bir bilginiz varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yok ustam askerlik yapmadan sınava başvurdum. 6 ay eğitim görüyorsunuz ve teğmen olarak göreve başlıyorsunuz.

sozlesmeli ama demi
  • Kardes hic birinin garantisi yok hangisi olursa devam et işsiz kalmaktan iyidir turizm sektorunden cok cok daha iyidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mentollü Kurşun kullanıcısına yanıt
    Evet sözleşmeli. Muvazzaf olarak mühendis ve hukuk mezunu aliyo tabi her sene değişebiliyor.

• Benim arkadaş sözlü mülakat felan geçmiş bir sağlıı kalmış barfixte felan çatır cutur elemişler

• quote:

Orijinalden alıntı: =PistoLeRo=

Aynen turizm mezunu olup yedek subay olma ihtimaliniz neredeyse hiç yok. Mühendis hukuk tıp başta olmak üzere gerekli olan sınıflara çıkar yedek subaylik. Turizm, işletme edebiyat gibi bölümler zor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: =PistoLeRo=

Aynen turizm mezunu olup yedek subay olma ihtimaliniz neredeyse hiç yok. Mühendis hukuk tıp başta olmak üzere gerekli olan sınıflara çıkar yedek subaylik. Turizm, işletme edebiyat gibi bölümler zor.

ünide amerikan kültürü ve edebiyatı ingiliz dil bilimi falan bitirenlere çıakr mı peki
    Çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mischievousz

Çıkar.

Peki muvazzaf olarak kalmak istesek olur mu

• Astsubay çocuğuyum. tavsiye etmiyorum pek

Şartları taşırsan neden olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mischievousz

Şartları taşırsan neden olmasın.

Siz dilci misiniz?

Bi de acaba ne tarz görevlet verirler

Hiç belli olmaz ustam yedek subayligin bi çok kriteri var hatta istemediğiniz halde çıkabilir burda genelkurmayın ihtiyacı önemli olan.

Ben bitireli çok oluyor askerliği.

Orduevinde asker çocuklarına ders vermeni isteyebilirler.

Aslında mantık olarak askerde kalmak diye bişi yok banada çok soruyorlar bunu. Askerliğinizi yedek subay olarak yapıyo olsanizda askerliğini hiç yapmadan subaylığa başvuran kişi ile aynı sınava girersiniz. Yedek subay adayından bi kaç tane farklı belge isterler o kadar. Yedek subaylik yapanın artısı size başvuru zamanlarını hatırlatıyolar ve tüm sınavlardan haberdar olmuş oluyorsunuz ve kazanirsanizda askerdeyken subaylik eğitimine katılacağınız için sanki askerde kalmış gibi oluyorsunuz. Halbuki yedek subay olmadan da aynı sınava girip yine subay olabiliyosunuz. Olay bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Merabalar ustam. Turizm mezunu olup direk subaylik niye düşünmüyosunuzki. Bende turizm mezunuyum ve şu anda ustegmenim. Özelden de yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum. Kimse 50 yaşındaki insana bagirmaz böyle düşünmeyin. Binde bi kişi yapmıştır oda karaktersizin önde gidenidir.

Anladığım kadarıyla askerliği yedek subay olarak yaptınız oyle kaldınız oyle degil mi

Alıntıları Göster
    Mantıklı degil

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Mantıklı degil

Alıntıları Göster
    eskiden öyle değildi ama şimdi issiz güçsüz kalmışlar hep astsubay oldu asker oldu polis oldu :S:S:S
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

Merabalar ustam. Turizm mezunu olup direk subaylik niye düşünmüyosunuzki. Bende turizm mezunuyum ve şu anda ustegmenim. Özelden de yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum. Kimse 50 yaşındaki insana bagirmaz böyle düşünmeyin. Binde bi kişi yapmıştır oda karaktersizin önde gidenidir.

Anladığım kadarıyla askerliği yedek subay olarak yaptınız oyle kaldınız oyle degil mi

Alıntıları Göster
    olma ölürsün...1 gün yasını tutarlar sonra lay lay lom a devam

• Arkadaşlar harp okulları kapatıldığı için 4 yıl teğmen mezun olmayacakmış.bu vesile ile 4 yıl subay ve astsubaylar sivilden ve asteğmen olarak gidenlerden temin edilecekmiş.Asker sevdalılarına duyurulur.

Eğer 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite mezunu iseniz (Deniz,hava ve jandarma her mezun olunan bölüm olmuyor(mühendis,tıp,sağlık,öğretmen gibi. alıyorlar),
    KKK her bölümü(açıköğretim dahil) alıyor.

Fiziksel sorunu olmayanlar arkadaşlar ciddi ciddi düşünebilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.