Şimdi Ara

ASTSUBAY OLMAK İSTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 88 doğumluyum şu anda açıköğretim 1.sınıftayım fakat babas mesleğimi devam ettirmek istiyorum neden bilmiyorum ama üniformlara uçaklara orduya silahlara millete ve Atatürke karşı çok fazla ilgim var nolur yardım edin

1-Nasıl olabilir?
    2-Yaşım çok mu büyük?

şimdi diyceksiniz neden babana sormuyorsun annemle babam ayrı babam mersinde ben eskişehirde telefonda bu konuları konuşmak çok zor 5 yıldır filanda hiç yüzyüze görüşemedik özel sebepler yüzünden lütfen yardım edin bana

hava kara deniz hiç fark etmez

yeterki asker olayım subay olayım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Neden Asker Olmak ve Astsubaylık Kariyerini Tercih Etmelisin?

Askerlik mesleğini seçmek, ülkenize hizmet etme ve anlamlı bir kariyere sahip olma fırsatı sunar. Askeriyede pek çok kariyer yolu vardır, ancak astsubaylık en prestijli ve ödüllendirici yollardan biridir. İşte neden asker olmak ve özellikle astsubaylığı tercih etmeniz gerektiğine dair bazı nedenler:

Ülkenize Hizmet Etme Fırsatı:

Asker olarak, ülkenizin savunmasında ve güvenliğinin korunmasında kritik bir rol üstlenirsiniz. Bu, büyük bir sorumluluk ve onurdur.

Astsubaylığın Prestiji ve Saygınlığı:

Astsubaylar, askeri hiyerarşide subaylarla erler arasında yer alırlar. Sahip oldukları teknik uzmanlık, liderlik becerileri ve özveriyle bilinirler. Astsubaylık mesleği, prestijli ve saygı duyulan bir kariyerdir.

Kariyer Gelişimi ve Liderlik Fırsatları:

Astsubaylar, askeriyede kariyer gelişim fırsatlarının tadını çıkarırlar. Eğitim, sertifikalar ve deneyim yoluyla rütbelerde yükselebilir ve liderlik pozisyonlarına gelebilirsiniz.

Teknik Uzmanlık ve Eğitim:

Astsubaylar, uzmanlık alanlarında kapsamlı eğitim alırlar. Bu eğitim, onlara askeri teçhizatı, sistemleri ve prosedürleri yönetme konusunda bilgi ve beceri sağlar.

Rekabetçi Maaş ve Faydalar:

Askerlik mesleği, rekabetçi bir maaş ve çok çeşitli faydalar paketi sunar. Bunlara sağlık sigortası, emeklilik planı ve eğitim yardımları dahildir.

Seyahat ve Macera Fırsatları:

Asker olarak, dünyayı görme ve farklı kültürleri deneyimleme fırsatı bulabilirsiniz. Astsubaylar genellikle ulusal ve uluslararası görevlendirmelere gönderilirler.

Neden Astsubaylık?

Eğer teknik konularla ilgileniyor, liderlik becerilerinizi geliştirmek istiyor ve anlamlı bir kariyer arıyorsanız, astsubaylık sizin için mükemmel bir seçenek olabilir. Astsubaylar, askeriyenin omurgasını oluşturur ve ülkenin savunmasında hayati bir rol oynarlar.

Askerlik mesleğine katılma ve astsubay olma kararı, hayatınızı değiştiren bir karardır. Ancak bu zorlu ancak ödüllendirici bir yolculuktur. Eğer hizmet etme arzusuna sahipseniz ve ülkenizin savunmasında rol oynamak istiyorsanız, astsubaylık kariyerini düşünmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardım arkdaşlar nolur

yalvarıyorum
  • sınava gir çok çalış kazanıp okuyabilirsin ösym nin sitesinde sınav başvuru zamanına ve sınav tarihlerine bakabilirsin 2 yıllık myo tarzı yerleri var onu bitirince astsubay çavuş olabiliyorsun sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

sınava gir çok çalış kazanıp okuyabilirsin ösym nin sitesinde sınav başvuru zamanına ve sınav tarihlerine bakabilirsin 2 yıllık myo tarzı yerleri var onu bitirince astsubay çavuş olabiliyorsun sanırım

teşekkür ederim araştırıyım ama ben meslek yüksek okulu okumuyorum ki nasıl olacak
  • buldum arkdaşlar
  • not ortalaman kac..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mnr980

not ortalaman kac..?

3.46
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Polis olmak istiyorum
    2 yıl önce açıldı
    Denizci olmak için.
    9 yıl önce açıldı
    Bankacı olmak istiyorum
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Myo için yaşın geçmiş heralde tam bilmiyorum.Ama her yıl dış kaynaktan alım yapılır
    hvkk,kkk ve jandarma yapıyor deniz myo dışında dış kaynak alımı yapmıyor.Öncelikle 2 veya 4 yıllık okulu bitirmen şart sonra askeriyenin yaptığı sınava gireceksin

kkk açıklıyayım önce

50 sorudan oluşan (epey kazık) bi sınav yapar geçersen fiziki kabiliyet (3000m koşu,mekik,şınav) sınavına gireceksin ondada başarılı olursan mülakat (karşılıklı görüşme) sınavına giriyosun ve bu 3 sınavın toplamında asil yedek listeler açıklanır puanına göre asil/yedek veya ikiside olamayabilirsin.Bende bu şekilde ordu donatım teknisyeni oldum bu yıl

Hvkk istiyosan aynı şekilde 2 veya 4 yıllık okulu bitireceksin (şuan alım süreci başladı hangi bölümleri aldığınıwww.hsotem.edu.tr den bakabilirsin)

Başvuru yapacaksın
    Genel kültür (çok basit 50 sorudan 49 net çıkarmıştım ben) ve meslek bilgisi (bundada 50 sorundan 1 net çıkardım zordu yani) sınavına gireceksin.
    Geçersen aynı kkk daki gibi fiziki kabiliyet sınavı olacak (400m koşu,barfiks,mekik,şınav) bunuda geçince mülakat olacak ve yine aynı şekilde asil yedek kontenjanı açıklanacak.

Jandarma isterim dersen;

Ösym'nin yaptığı 120 soruluk sınava gireceksin ve geçersen süreç aynı diğer 2 kuvvetteki gibi devam edecek.

Yemeğe geçiyorum o yüzden hızlı yazdım takıldığın bişey olursa sor cevaplarım

• quote:

Orjinalden alıntı: FREE-4

quote:

Orjinalden alıntı: _ZuMaZuM_

sınava gir çok çalış kazanıp okuyabilirsin ösym nin sitesinde sınav başvuru zamanına ve sınav tarihlerine bakabilirsin 2 yıllık myo tarzı yerleri var onu bitirince astsubay çavuş olabiliyorsun sanırım

teşekkür ederim araştırıyım ama ben meslek yüksek okulu okumuyorum ki nasıl olacak

demek istediğim askeriyenin myo tarzı yeri var balıkesirde 2 yıl okuyorsun bi arkadaşım ordan mezun astsubay çavuş sanırım rütbesini hatırlamıyorum bulmana sevindim umarım sende başarılı olursun
  • hııı astsb ıcın en az 3.50 olması lazım muhazzaf sınıflar ıcın teknısler daha farkı ama yınede arastırmaya devam et.
    acık ogretımı bıtırıp tekrar ıyı bı sansın olur zaten suan alınan ogrencılerın cogu unı mezunu en az 2 yıllık....
  • ozgur abi

ve

Mnr980

size çok teşekkür ederim fakat üniyi tam 4 yılda bitirsem astsubay olma şansım var yani yaşım 23 olucak ama üni bittiğinde 24 den gün alıcam yaşda bi problem yoksa

tabiki öncelikle istediğim havacı olmak

sonra karacı jandarma vs olabilirim inşallah
  • Bu yıl dış kaynak alımlarında 84 ve sonrasında doğmuş olmak gerekiyor.2 yıllıklar için durum böyle fakülte mezunu olursan 1 veya 2 yıl daha eklenmesi lazım.
    Ama sen aöf 2. sınıfını bitirdiğinde 2 yıllık mezun sayılacaksın o diplomayla kkk ya girebilirsin.
    Hvkk aldığı bölümler çok kısıtlı sayıda ve aöf mezunlarını almıyor.Yani kkk yoğunlaşman lazım yada jandarma
    www.tsk.mil.tr den kuvvetlerin sitelerine ve ordanda aranan şartlara ulaşabilirsin.
  • PM YOLLADIM
  • ben tekstil meslekte okuyorum acaba herhangibir astsubay meslek yüksek okuluna gidebilirmiyim?
    bu astsubay okulları tesktil meslek lisesinden öğrenci alırmı?
  • Astsubay myo lar için evet yaş geçmiş olabilir ... Ancak sözleşmeli astsubay olabilirsin ..

KKK Sözl Astsubay Sinavi(21 Nisan)
  • 21 yaşına kadar hakkın var

fakat ne olursa olsun öğrenime bir yıldan fazla ara vermemiş olman gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 2 Mart 2008; 0:56:22 >
  • neden astsubay olmak istiyorsun neden subay değil ?? Bunun için geçmi kaldın ? 4 senelik bir fakülte bitirsen bile yedek subay olarak askerlik yapabiliyorsun sonra istersen teğmen rütbesinde orduda kalabiliyorsun diye duymuştum.
  • haklısında 4 bende 4 yıllık üniversite bitirecek kapasite olsa neden meslek lisesinde okuyayım?
  • TSK isteğine göre personel alır kalkıp kamu yönetimi mezunu adamı subay yapmazki

mühendis
    doktor
    diş hekimi
    teknisyen
    psikolog vs gibi adamlar alır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Coder85

neden astsubay olmak istiyorsun neden subay değil ?? Bunun için geçmi kaldın ? 4 senelik bir fakülte bitirsen bile yedek subay olarak askerlik yapabiliyorsun sonra istersen teğmen rütbesinde orduda kalabiliyorsun diye duymuştum.

Subaylar Binbaşı da olsa calısır senelerce hep başı işten kalkmaz.
    Ast subaylar 9-10 sene sonra Kıdemli üst cavus olduktan sonra rahata ererler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.