neden astsubay olmak istiyorsun neden subay değil ?? Bunun için geçmi kaldın ? 4 senelik bir fakülte bitirsen bile yedek subay olarak askerlik yapabiliyorsun sonra istersen teğmen rütbesinde orduda kalabiliyorsun diye duymuştum.
Subaylar Binbaşı da olsa calısır senelerce hep başı işten kalkmaz. Ast subaylar 9-10 sene sonra Kıdemli üst cavus olduktan sonra rahata ererler
subaylar işerini astsubaya yaptırmıyor mu ben hep böyle biliyordum
Dostum bu aralar Astsb.M.Y.O.'lar için başvuru zamanıdır.Askerlik şubelerinden form alarak yada internetten başvurabilirsin.Artık bu okullara sadece lise mezunları alınıyor,ilk yıl genel askerlik ve dil eğitimi ikinci yıl branş eğitimi verilerek Astsb.Çvş. rütbesi ile mezun olunuyor.Fakat liseden mezun olalı en fazla 2 yıl geçmiş olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.Senin aöf okuyor olman etkilemez durumunu lise diploması ile başvuraksın çünkü.Aöf'yide işe başladıktan sonra hatta askeri okulda iken okumaya devam edebilirsin. Burada yazılanlardaki gibi; her giren sonrada orduda kalıyor astğm'likten sb. oluyor yada er iken astsb. oluyor diye bir durum yok. Tercihini Hv.K.K. yada Dz.K.K'dan yana kullan Kara yada Jandarmaya hiçbulaşma derim. Ayrıca baba mesleğinden basetmişsin nedir bilmiyorum ama kurulu düzen varsa ekonomik getirisi iyiyse bu yolu tercih et derim.Sonuçta askerliği seçersen bugunku yasalar ile 15 yıl istifa dahi edemiyorsun.
Yıl 2015 acaba astsubay oldu mu ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme