Şimdi Ara

Astra J koltuk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 3 küsür yıllık gayet de beğenmeme rağmen koltukları yüzünden araçtan nefret ettim. Öyle bir bombe yapmışlar ki bel kısmında bir türlü rahat edemiyorum ve uzun süreli yolculuklarda ki trafikte 1.5 saat denebilir işkence oluyor resmen. Boyunluk sırt bel vs koltuktan hiç memnun değilim diğer araçlarda on saate yakın yol yaptım zerre rahatsızlık yok ama bununla yarım saat bile ne yazıkki deli ediyor artık beni
    Sorum şu olacak, araç koltuğunu bir şekilde değiştirtebilir miyim? Değiştirsem ne olur değer kaybı vs? En kötü arabayı satıcam artık böyle gitmiyor :) koltukları böyle bombeli olmayan düz ve rahat model varsa astra ayarında yazarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hangi donanımda ki koltuklar bunlar ?
    ben sport donanım kullanıyorum 2015 model araç benim bir şikayetim yok memnunum
    hatta ne çok yumuşak ne çok sert , tam ortası iyi yani
  • aynı sorunu civic de yaşadım. 1 saat kullanımda belim beter durumda oluyordu. hafif bel desteği olan tak çıkar koltuk kılıflarından aldım 2 sene idare etti beni. Sattım kia ceed aldım orjinal koltukları mükemmel sarıyor. Bel desteğini en düşük seviyede kullanıyorum.
  • opellerin koltukları maesef biraz uyuz oluyor koltukçuda bel kısmına uygun sünger kestirebilirsin kaplatıp geçici yapıştırdınmı süper olur
  • koltuk değiştirilmez araba değiştirilir ,,,, herkesin anatomik yapısıiboyu kilosu farklı, sana bana rahatsızlık vermez ama arkadaşa vermiş ,,,, benim bir araba alırken dizel otomatik olması hariç en önemli kriterim elektrik ayarlı ve konforlu koltukları olması, günde 3 saatim arabada geçiyor konfor önemli
  • i30 kullanıyorum sıkıntı yok , corsa'ma geçiyorum sol siyatik bel tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 7 Eylül 2016; 23:57:47 >
  • Bu kişiden kişiye fazlası ile değişen bir durum bence ortopedik bel destek ürünleri vb bakabilirsiniz.

Önceki aracım Astra dan bu konuda memnundum şuanki aracım Insignia dan ise çok çok memnunum, misal ben de kardeşime aldığım Golf ile uzun yola gidince belime ağrı giriyor ama kardeşime göre sorun yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra-H 2008 Kilit sorunu....
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • opsiyonel bir koltukla alınıyordu astra j o koltuk iyiydi herhal.
  • Spor model koltuğu araçtaki. Arkadaşların dediği doğru,kişiden kişiye değişiyor bu konu . İşin garibi şehirden uzak oturduğumdan gün geliyo dolmuş metro kullandığımda bir saatten fazla yol yapıyorum ve inanın araçtan daha rahat :) şuan için değiştirmek zor en azından 4-5 ay götürmesi lazım . Sünger işi fena çözüm değil gibi. Bel desteği işe yaramaz çünkü koltuğun tam bele gelen kısmında aşırı bir bombe var bir de bel desteği koyarsak oturacak yer kalmaz :D süngeri nasıl yaptırıcam nerde yaparlar başka çözüm ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mob411

i30 kullanıyorum sıkıntı yok , corsa'ma geçiyorum sol siyatik bel tutuyor.

Corsa'da da aynı tip koltuk var hocam

• Sport donanimdaki koltuk,bucket tipi koltuk. Heryerden tutuyor daha ne istiyorsunuz :-)

• talharo123 T kullanıcısına yanıt
    aynı araç bende de var yani savunmanız gerekmez bence . Açıkça yazmışım rahatsızlığımı tutmasıdır belki rahatszılık bilemiyorum. Beni bel desteği kısmındaki bombe rahatsız ediyor,aşırı çıkık yani .

• Uzun süre astra j 1.4 t hb cosmo kullandım bence çok güzel koltukları vardı kişiden kişiye değişir tabi. Ama koltuk değişmez o zaman deneyerek uygun başka modele bakmak lazım
  • astra j kullanmadım ama koltuğuna oturunca birşey hissetmedim. Belki kullanınca yine aynı problemleri yaşayacağım bende. Yeni astraya baktığımda oturuşu bariz rahatsız etti.

Çok rahat değil opel'ler bana göre . Ha ama kişiden kişiye değişir. Vücut hatları kilo boy bacak uzunluğu vs. farklı.

Ömrümüzün bir çoğu arabada geçiyor , bir çoğu yatakta geçiyor yani vücüdu rahat ettirebilmek önemli o yüzden imkanınız varsa başka araçlara yönelin yada koltuğa ek birşeyler yapmaya çalışın. Belkide koltuğunuz ayarsız tekrardan ayarlayın. Yada kendinize göre koltuk yaptırıp onu takın mümkünse çıkma bakılıp kendinize göre ayarlatabilirsiniz , satarkende eski koltuğu taktırıp satarsınız.
  • arabayı bir oto döşemeciye götür, ne istediğini belirt, o sana koltuğu istediğin şekilde ayarlar, içine gerekiyorsa parça koyar ya da başka türlü düzeltir, bunun için ne koltuk değiştirilir ne de araç satılır
  • İçine parça değil de arkadaşın dediği gibi dışarıdan yapışmalı birşey olabilir diye düşünüyorum. Araç koltuğunu nerde değiştirebilirim ? Servise götürsem bir seçenek sunar mı?
  • Bel bölümünün aşırı çıkıntılı olması, araçta bel desteği olması ve iyice çıkartılmasından kaynaklanıyor olabilir. Koltuk ayarlarını iyice kontrol ettiniz mi? Astrayı bilmiyorum ama bel desteği olan koltuklarda, yükseklik ayar kolu gibi bir kol daha oluyor ve o bahsettiğiniz bel bölümünü ayarlıyor.

• uguroz76 U kullanıcısına yanıt
    keşke olsa.Bir sırtı ileri geri alıyor,bir de yukarı aşağı oturma kısmının ayarı var.Hatta ve hatta sol yolcu koltuğunun yukarı aşağı ayarı bile yok.1.87 boyunda felan biri bindiği zaman allahtan sunroof var kafa oraya denk geliyor da oturabiliyor.Böyle şeyleri nasıl düşünmezler anlamıyorum en eski dandik araçlarda bile var bu tür zımbırtılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.