Şimdi Ara

Astra J 1.3 cdti de ne buluyor millet (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
0
Favori
8.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakışıklı araç 1.3 dizel forumda bulunan hız tutkunlarına yetmeyebilir ama günlük kullanım için yeterlli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Herkesin hesabı-kitabı kendine. İnsanların kişisel olarak beğenilerini ihtiyaçlarını karşılıyorsa alır kullanır mutlu olur. Zaten memnun olmayan varsa bütçe dahilinde arabasını değiştirir ihtiyacını daha iyi karşılıcak bir araç alır.

Evet 1.3 CDTI bu kasaya yakışmıyor ancak çevremde bu motor bana fazlasıyla yeterli diyen birçok insan var. Herkesin otomobilden beklentileri farklı.

Kesinlikle haklısın.

Fakat 14,5sn de çok kötü yahu. 1989 model Dogan L bile daha hızlı bu araçtan.

Abi, 530i'den sonra sana Astra OPC de versek kesmez zaten

Atmosferik olsunda ne olursa olsun detaylar mühim değil.

opc lerde de kah.elik var alayı turbolu bana gelmez.

Saygilar bulent basgan :)

Lag kotudur :))

Mesela coook sevdigim giulietta QV de bile 1 sn civari lag var...

Murray dayı imzamdaki alıntısında olayı özetlemiş, gerisi boş.

• Leon 1.6 alırkende 11.7 saniye 0-100 eşek arabası falan dediler. Getz 10.3 sn bilmem ne dediler. Fakat leonun 1450 kg lik bir araç olduğunu bilmiyorlar sanırım.

Aldım tüp taktırdım çekiş düştü belki 11.7 çıktı 12.7 ye. Düz yolda değil ama özellikle bayırlarda gazı geç çekiyor. Birdaha alacağım araç paramın yettiği en az yakan araç olacak. Kalkışta hantal olmasın 100 ü kaç saniyede yaparsa yapsın farketmez. 12.1 sn de 100 yaptığı söylenen kangoo yla leonun kalkışı arasında o kadar fark varki. Leonla 2 sn geçmeden 40 a geliyorsun kangooda araba tekliyor hala. Benim bu sürelere inanasım gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_elf

Opel 1.6 Dizel motor geliştiriyormuş...
    http://forum.donanimhaber.com/m_56584791/mpage_1/f_/key_//tm.htm#56584791

Adamlar ferrari fabrikasında elle inanılmaz performanslı motorlar üretiyorlar. Bunlar makinelere adam gibi motor ürettiremiyorlar. Komik bi durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Leon 1.6 alırkende 11.7 saniye 0-100 eşek arabası falan dediler. Getz 10.3 sn bilmem ne dediler. Fakat leonun 1450 kg lik bir araç olduğunu bilmiyorlar sanırım.

Aldım tüp taktırdım çekiş düştü belki 11.7 çıktı 12.7 ye. Düz yolda değil ama özellikle bayırlarda gazı geç çekiyor. Birdaha alacağım araç paramın yettiği en az yakan araç olacak. Kalkışta hantal olmasın 100 ü kaç saniyede yaparsa yapsın farketmez. 12.1 sn de 100 yaptığı söylenen kangoo yla leonun kalkışı arasında o kadar fark varki. Leonla 2 sn geçmeden 40 a geliyorsun kangooda araba tekliyor hala. Benim bu sürelere inanasım gelmiyor.

Merakımdan soruyorum yanlış anlamayın, aracınızdaki LPG kitinin markası ve yakıt aldığınız istasyon nedir ?
  • BRC dostum. Aygazdan alıyorum gazı da.

2 sorunum var. Kalkarken eskisi kadar seri değil. Bunu arabanın 100 kilo kadar ağırlaşmasınada bağlıyorum. Birde hafif dik sayılabilecek bir bayırda kırmzı ışıkta kaldığınızda. ya arabayı geri kaçıracaksınız yada el freniyle kalkacaksınız çünkü o durumda gaz anında tepki vermiyor bir dolaşım söz konusu olduğu için. Onun dışında ne bir tekleme ne bişey hiçbir sorun yok. 100 litre gaz ile karma 1000 km gittim dostum. 3-4 ay kadar önce yaklaşık 2 senelik araca 13000 de taktırdım araç 19000 oldu bunuda ekliyim. Benzinliyken arabayı hareket ettiremiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 14 Ocak 2012; 17:04:33 >
  • Az yakan araç çokta yakabilir sürüş perfomansına bağlı bir olay ama 1.3de çok zayıf motor ne kadar olsa yüklencektir tek söför varken belkide sorun yaşamaz ama araça bir kaç kişi + yük olunca hissettirir.
  • şaşırtmadın bizi liseli
  • quote:

BRC dostum. Aygazdan alıyorum gazı da.

2 sorunum var. Kalkarken eskisi kadar seri değil. Bunu arabanın 100 kilo kadar ağırlaşmasınada bağlıyorum. Birde hafif dik sayılabilecek bir bayırda kırmzı ışıkta kaldığınızda. ya arabayı geri kaçıracaksınız yada el freniyle kalkacaksınız çünkü o durumda gaz anında tepki vermiyor bir dolaşım söz konusu olduğu için. Onun dışında ne bir tekleme ne bişey hiçbir sorun yok. 100 litre gaz ile karma 1000 km gittim dostum. 3-4 ay kadar önce yaklaşık 2 senelik araca 13000 de taktırdım araç 19000 oldu bunuda ekliyim. Benzinliyken arabayı hareket ettiremiyordum.

Ben de aracınızda aynı motoru kullanan 2000 model Volkswagen Bora kullanıyorum, bende de BRC marka LPG kiti mevcut. Gazı da Aygaz'dan alıyorum. Yalnız bende benzinle arasında hiçbir fark yok. Siz bu farktan bahsedince sizi uyarmak istedim. Aracın LPG ayarı düzgün değil, araca internette araştırıp güzel bir BRC servisinde yeni kalibrasyon yapıtırın ve yapan arkadaşa yeni ayarın yapılmasının yanında alyan anahtarla mekanik olarak da LPG basıncını arttırmasını söyleyin.
    Bende de aynı sorun mevcuttu, yeni bir ayar ve LPG basıncının mekanik olarak da açılmasıyla hiçbir sıkıntım kalmadı.
    Aklınızda bulunsun...

• Bence yeni astra çok güzel olmuş devir ekonomi devri 1.3 dizel motor gayet yeterli. Şu gitmez etmez kaldırmaz diyen arkadaşları anlamıyorum, forumda geçen 2000 motor üstü araç kullandınızmı konusunda bile %90 kullanmamış yada kullandığını sıkıyor :) Sonra buraya gelip 1.3 motor kaldırmaz diyor :)

Sıfır araca tüp taktırcağına al 1.3 dizel Astra yı hem kafan ağrımaz hemde gerçekten yakışıklı bir araba yapmış bu sefer opel...
  • H kasa 6 ileri 1.3e göre, daha az vites atmak isteyenler için chiple 115-120hp alınıp,paşa paşa binilir, üstelik J serisinde ESP de var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aRm

quote:

BRC dostum. Aygazdan alıyorum gazı da.

Ben de aracınızda aynı motoru kullanan 2000 model Volkswagen Bora kullanıyorum, bende de BRC marka LPG kiti mevcut. Gazı da Aygaz'dan alıyorum. Yalnız bende benzinle arasında hiçbir fark yok. Siz bu farktan bahsedince sizi uyarmak istedim. Aracın LPG ayarı düzgün değil, araca internette araştırıp güzel bir BRC servisinde yeni kalibrasyon yapıtırın ve yapan arkadaşa yeni ayarın yapılmasının yanında alyan anahtarla mekanik olarak da LPG basıncını arttırmasını söyleyin.
    Bende de aynı sorun mevcuttu, yeni bir ayar ve LPG basıncının mekanik olarak da açılmasıyla hiçbir sıkıntım kalmadı.
    Aklınızda bulunsun...

bayırda gaz çekmemesi kalışta biraz boğulması bu yüzdenmi diyorsun dostum. Bayırda frenden çekip hemen gaza sonuna kadar basıyorum saniyelik gecikmeden sonra birden ötüyor araba. az bassam stop edecek. Bu dediğin ayar yakıtı etkilermi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 14 Ocak 2012; 19:54:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

H kasa 6 ileri 1.3e göre, daha az vites atmak isteyenler için chiple 115-120hp alınıp,paşa paşa binilir, üstelik J serisinde ESP de var..

Çok temiz hızlanma kat etmiş....

Bu chip olayı hala bana önyargılı geliyor firma neden o gücü stock halde çıkartmak istemez ki?

140 hp insigniam çok rahat 170 hp olabilir birde sprint booster takarım arabayı kıralı 180 hp den ayıramaz performans yönünden ama bu aracın ömrünü direk yarı yarıya indirir....

• bu aksam depom bitti ortalamam 5,6 lt istanbulda okadar basmama ve trafıge rahmen
    yani 56 lt depo 5,6 lt tüketim 1000 km yol oluyor.
    arkadaşlarında dediği gibi 1.4 turbo alıpta az yaksın diye basmayacaksan ne anlamı var o motorun :)
    1,3 te ne cok yakma korkusu var nede hızlı gitmıyeyım cok yakar korkusu.
    bu arada bir arkadaş soylemıs herkez ortalama 20 snde cıkıyor 100 km hıza.yarış yapmıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

quote:

H kasa 6 ileri 1.3e göre, daha az vites atmak isteyenler için chiple 115-120hp alınıp,paşa paşa binilir, üstelik J serisinde ESP de var..

Çok temiz hızlanma kat etmiş....

Bu chip olayı hala bana önyargılı geliyor firma neden o gücü stock halde çıkartmak istemez ki?

140 hp insigniam çok rahat 170 hp olabilir birde sprint booster takarım arabayı kıralı 180 hp den ayıramaz performans yönünden ama bu aracın ömrünü direk yarı yarıya indirir....

Bu konudan sonra bir bakayim dedim chip modifiyelerine bizim araclar icinde cikmis bu uygulamalar acaba ne kadar saglikli bir uygulama? Arac 179hp oldugu idda ediliyor ve bu guc artisina ragmen arac daha az yakiyormus :). http://www.racechip.de/racechip-chiptuning/Opel-GM-Astra-J-1-4-Turbo-ECOTEC-4136-r.html?modell=Opel-GM-Astra-J-1-4-Turbo-ECOTEC-4136&language=tr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Neden 0-100 hızlanması değil de 20-100 hızlanması çekilmiş sizce?

• Kalkistaki hantalligi kabul ama gercekten ekonomik bir araç ben 1.6 tdi polo ile 7 litre civarı yakarken kullananlar 5.5 - 6 dan bahsediyor. C sınıfı olmasıda cabası. Ben şahsen almazdim. Ama alanlarda enayi değil.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Herkesin hesabı-kitabı kendine. İnsanların kişisel olarak beğenilerini ihtiyaçlarını karşılıyorsa alır kullanır mutlu olur. Zaten memnun olmayan varsa bütçe dahilinde arabasını değiştirir ihtiyacını daha iyi karşılıcak bir araç alır.

Evet 1.3 CDTI bu kasaya yakışmıyor ancak çevremde bu motor bana fazlasıyla yeterli diyen birçok insan var. Herkesin otomobilden beklentileri farklı.

Kesinlikle haklısın.

Fakat 14,5sn de çok kötü yahu. 1989 model Dogan L bile daha hızlı bu araçtan.

Abi, 530i'den sonra sana Astra OPC de versek kesmez zaten

Atmosferik olsunda ne olursa olsun detaylar mühim değil.

opc lerde de kah.elik var alayı turbolu bana gelmez.

Saygilar bulent basgan :)

Lag kotudur :))

Mesela coook sevdigim giulietta QV de bile 1 sn civari lag var...

Murray dayı imzamdaki alıntısında olayı özetlemiş, gerisi boş.

yazıyı yine okudumda şunu unutmuştum ya. Çok önemli bir kısmı şudur o konuşmanın;

"honda nsx'i kullandığım an, kendi aracımı geliştirmek için aklımda olan tüm kıyaslama otomobilleri -ferrari, porsche, lamborghini- aklımdan çıktı. elbette bizim üreteceğimiz araç, mclaren f1, nsx'den daha hızlı olmalıydı; ancak nsx'in sürüş kalitesi ve yol tutuşu yeni tasarım hedefimiz olmuştu."

:))

NSX istiyom forum!

• bu arabanın 115 bg lik 1.6 motoruna chip uygulanıyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.