Şimdi Ara

astra corsa dijital hız ve hararet göstergesi var!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
3
Favori
40.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Astra h,Corsa d ,Yol bilgisayarında hararet göstergesi bulunuyor.

Ancak bunu ortaya çıkartmak biraz meşakatli.

Nasıl mı?

1) Radyoyu açın.

2) settings tuşuna arka arkaya 2 kez basın

3) 2. basış "test mode" yazana kadar sürecek 5-6 sn gibi basılı tutun.Bip sesi gelecektir

4) daha sonra bc tuşuyla ilerleyerek coolant temp. dijital olarak yol bilgisayarı ekranında görülecektir.

sıcak çalışıyor motor baya, 105-106'da gibi fan açıyor, 90-100 civarı normal çalışma sıcaklığı.

Ayrıca,
    Tahmini olarak çıkan bilgilerin bazıları:
    kullanılan yazılımın versiyonu ve tarihi
    kullanılan donanımın versiyonu ve tarihi
    akü gerilimi
    lcd ekranın sıcaklığı,
    dijital hız göstergesi
    vs..

yaklaşık bi 8-9 kalem daha bilgi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycar -- 22 Aralık 2007; 21:47:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Assetto Corsa'da Dijital Hız ve Hararet Göstergesi

Assetto Corsa, gerçekçi sürüş simülasyonu sunan popüler bir yarış oyunudur. Oyun, oyunculara sürüş deneyimlerini geliştirmek için çok çeşitli gösterge seçenekleri sunar. Bu göstergeler arasında dijital hız ve hararet göstergesi de bulunur.

Dijital Hız ve Hararet Göstergesini Açma

Dijital hız ve hararet göstergesini açmak için şu adımları izlemelisin:

• Oyun seçeneklerine git.
    • "Ekran Ayarları" sekmesine tıkla.
    • "Gösterge Modu" seçeneğini "Dijital Hız ve Hararet" olarak değiştir.

Dijital Hız Göstergesi Modunu Değiştirme

Assetto Corsa, dijital hız göstergesi için iki farklı mod sunar:

• Normal Mod: Hızını kilometre veya mil cinsinden görüntüler.
    • Tur Zamanı Modu: Tur zamanını saniye veya milisaniye cinsinden görüntüler.

Hız göstergesi modunu değiştirmek için şu adımları izlemelisin:

• Gösterge ayarlarına git (yukarıdaki adımlarda açıklandığı gibi).
    • "Hız Göstergesi Modu" seçeneğini istediğin moda ayarla.

Gösterge İbrelerini Değiştirme

Assetto Corsa ayrıca, gösterge ibrelerinin rengini ve stilini değiştirmene olanak tanır. Gösterge ibrelerini değiştirmek için şu adımları izlemelisin:

• Gösterge ayarlarına git (yukarıdaki adımlarda açıklandığı gibi).
    • "İbre Seçenekleri" sekmesine tıkla.
    • İstediğin ibre rengini ve stilini seç.

Bu ayarları kullanarak dijital hız ve hararet göstergesini kişiselleştirebilir ve sürüş deneyimini iyileştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilk defa duyuyorum,çok teşekkürler verdiğin bilgiler için,aşağı inip bi kurcalıyım bakayım
  • indim yaptım beceremedim
  • radyo açıkken yapmanız gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurcetin19

radyo açıkken yapmanız gerekiyor.

tamam akşam bide öyle denerim,teşekkür ederimmm
  • yani hararet göstergesi varda ne işe yarayacak o ayrı:)
  • Keyifli...
    Umarım corsa nın yol bilgisayarında olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Hız Sabitleyici Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha neler var neler...

Dijital hız göstergesi.. Lcd monitörün sıcaklıgı..Versiyon tarihi,ve dahane işe yaradıgını bılmedıgım bı suru ver bulunuyor.

Resim ekleyeceğim..

Yanlız dijital hız göstergesi gerçek hızınızı bildiriyor.Gerçek ibreli hız göstergesınden % 5 gıbı daha az..Buda radara yakalamanmanız için yapılmış.

Yani ibreli kadranda 100 km/h giderken aslında hızınız 95 (dijital olanda ve gerçekte..)

Dijital hız göstergesi güzel oldu.Artık kadrana bakmaz oldum.
    Hmm..76 ile gidiyomuşum falan diyosunuz..

Daha çözemediğim bir yığın şey var..Bakalım ..Bulursanız haber verin..

Bu arada önce radyoyu açın,daha sonra yukarıdakı işlemi yapın..Zaten Bip diye bir ses duyacaksınız..Olmaması imkansız...:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycar -- 25 Kasım 2007; 21:22:25 >

• radara yakalanmamakla ne alakası var sen kadranda 90 la giderken %5 fazla gösteriyorsa bile 85 le gidiyorsundurki ceza kesmezler. ordaki veriler yol bilgisayarının girdileridir. corsa c lerde yol bilgisayarı olmamasına rağmen aynı verileri görebilmektesiniz. o lcd dediğide tahminimce monitörle alakalı değildir.
    quote:

Orjinalden alıntı: happycar

Daha neler var neler...

Dijital hız göstergesi.. Lcd monitörün sıcaklıgı..Versiyon tarihi,ve dahane işe yaradıgını bılmedıgım bı suru ver bulunuyor.

Resim ekleyeceğim..

Yanlız dijital hız göstergesi gerçek hızınızı bildiriyor.Gerçek ibreli hız göstergesınden % 5 gıbı daha az..Buda radara yakalamanmanız için yapılmış.

Yani ibreli kadranda 100 km/h giderken aslında hızınız 95 (dijital olanda ve gerçekte..)

Bu arada önce radyoyu açın,daha sonra yukarıdakı işlemi yapın..Zaten Bip diye bir ses duyacaksınız..Olmaması imkansız...:)

• radara yakalanmamanız için derken ,normal ibreli kadranda hız gerçek hızınızdan daha fazla gösteriyor.

Yani 100 le giderken, aslında 95 le gidiyorsun işte..Ufak bir kurtarma payı bırakıyor sıze..
    Oldu ya yokuş aşagı gidiyorsunuz uzun yolda ..Kadrandan gözünüzü ayırdırdnıız ,bi baktınız ki araç hızlanmış..

Bu arada birde cuise control varsa aracınızda ,sabitlediğiniz hızı görebiliyormuşsunuz ..Yani örnek,60 la giderken 90 a sabitlediniz.

Daha denemedim..Çözen olursa yazsın lutfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycar -- 26 Kasım 2007; 1:49:06 >
  • corsa d de denedim oluyo. Belki elzem bişi diil ama çok eğlenceli ve keyifli. Bir sürü veriyi bir arada görebiliyorsun.
    Var olan birşeyi keşfetmek de ayrı keyif.
    Harbiden teşekkürler..
  • bişi diil..

Boşa demiyoruz,bilgi paylaştıkça büyür diye..
  • hararet göstergesi, arabadaki en önemli göstergedir bence ve sık sık gözlemlemek lazım. genelde göstergelerden neye bakarız? hız ve yakıt tüketim göstergelerine bakarız. yada aracınız otomatik ise, o andaki vites konumuna bakarız. ama yol boyunca bakılacak ve kontrol edilecek en önemli gösterge hararet bence.

2005 yılında silindir kapak contası yakmıştım. hararet kırmızıya gelmişti ve ben bunu arabayı evin bahçesine park edince gördüm. biraz daha gitsem motor elimde kalacaktı.
  • neden bu göstergeyi sesli yapmazlar. araştırdım hiç bir markada hararet uyarısı sesli değil. yani hararet yükselince sesli ikaz verse kötümü olur. çünki insanlık hali, göstergeye insan bakmayabilir. o durumda 5 dakika gidersen motor gidiyor
  • Teşekkürler Deneyeceğim
  • ben radyoyu açıp denedim gene beceremedim
    radyo açıkken settings tusuna basıyom audio yazıyo hemen arkasından 2. kere basıyorum ve basılı tutuyorum settings tuşuna 5-6 saniye,dediğiniz gibi bir "beaaaaaaap" sesi geliyo ama ekranda test mode falan yazmıyo,allahım çok beceriksizimmm
  • gerçekten harika bi özellik.. bahsettiğin menüden motor sıcaklığından başka diğer birçok bilgiye de ulaşabiliyoruz. ayrıca o anki hızınızıda elektronik olarak gösteriyo.. walla helal olsun opel mühendislerine..
    benim astra h'da 102dereceden aşağıyı, 107dereceden de yukarıyı görmedim; heralde bunlar normal değerler. Yeni arabalarda hararet pek oynamıyo zaten, eski bi astramız wardı, hararet göstergesi hız göstergesi gibi inip çıkıodu devamlı
  • quote:

Orjinalden alıntı: johnny3254

ben radyoyu açıp denedim gene beceremedim
    radyo açıkken settings tusuna basıyom audio yazıyo hemen arkasından 2. kere basıyorum ve basılı tutuyorum settings tuşuna 5-6 saniye,dediğiniz gibi bir "beaaaaaaap" sesi geliyo ama ekranda test mode falan yazmıyo,allahım çok beceriksizimmm

ekranda test modu yazmasına gerek yok..Bc tusuna basmaya devam edersen bilgilere ulaşırsın..
  • Kardeş paylaşımın için çok teşekkürler. Aynı olay benim 2006 C kasa corsa dada var. Ama hız, iç sıcaklık akü valtajı dışındakileri anlayamadım daha bir sürü şey var. Bunları çözersen paylaşımını bekliyorum.
    quote:

Daha neler var neler...

Resim ekleyeceğim..

• quote:

Orjinalden alıntı: AYDINTR

Kardeş paylaşımın için çok teşekkürler. Aynı olay benim 2006 C kasa corsa dada var. Ama hız, iç sıcaklık akü valtajı dışındakileri anlayamadım daha bir sürü şey var. Bunları çözersen paylaşımını bekliyorum.
    quote:

Daha neler var neler...

Resim ekleyeceğim..

c kasa corsada yol bilgisayarı yok ki sadece ufak bir dijital ekran var

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.