Şimdi Ara

Astra Classic 3 mü Fluence mı Focus mu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu araçlardan birini almayı düşünüyoruz.
    şuandaki aracımız clio 3 1.2 16v 75bg aracımızdan motoru hariç herşeyinden memnunuz
    1)sizce 0 fluence 1.6 extreme mi 0 Astra classic 3 mü yoksa 2. el focus 1.6 titanyum mu? (çok temiz focus denk gelirse)
    2) Astra'nın dizeli hakkında görüşleriniz nedir? 90 bg olması ? tekrar 1.2 ye benzer performanslı araba almak istemiyoruz. ara hızlanmaları , özellikle rampada araba sollamalarda nasıldır?

• şimdi bi kısım insan renault araba değil dicek bir kısım da astra olmasın dicek, hocam bence en güzeli siz her iki bayiye gidip,test sürüşü isteyin,çıkın bir güzel deneyin araçları... Ama şu da var fluence ile astra sınıf olarak da farklı araçlar yani ihtiyacınız ne ise ona göre karar vermelisiniz. Focus da oldukça güzeldir,hatta sınıfının en iyi yol tutuşuna sahiptir. 1.6 TDCI'larının gidişi de gayet güzeldir.

1.2 motordaki performansınıza benzemeyecektir hiç bir araç, astra classic III'lerin dizelleri 6 ileri şanzımana sahiptirler gerek bu yönden gerekse de 200 Nm torkları ile yokuşlarda sizi üzmeyecektir, ama focus 1.6 TDCI'ların 110 Beygir ve 240 Nm torku olduğunu düşünürsek de hiç bir zaman bir focus gibi de gitmeyecektir de... Nedense benim aklımdan 1.6 TDCI titanium geçiyor ama yine de seçim sizin.

Ama burda bir tartışma bile kopacaksa da araçları denemeden hiç bir işe kalkışmayın milletin lafı ile almayın derim aracı.

• Focus TDCI nin iyi olduğunu biliyorum fakat 0 fiyatları yüksek 2.elde ise dizellere pek güvenilmiyor.
    Astra 'nın dizeli daha uygun gibi fakat onunda 1.3 olması akılda soru işareti bırakıyor.
    Benzinli olarak astra da fluence de 1.6 115 ve 110 beygir onlarda motor olarak sorun yoktur zaten , fluence büyük fakat extrem astra classic 3 e göre donanımı zayıf ve fiyatlı fakat sanırım çok daha geniş. ileride lpg dönüşümü düşünülürse bagaj avantaj olur gibi gözüküyor.

Verdiğiniz bilgiler ve yorumlar için teşekkür ederim. . .
  • Farklı sınıftalar demişsiniz fakat hepsi C sınıfı olarak gözüküyor. Peki Linea 1.6 multijet için görüşleriniz nedir?? sizce?

FLUENCE EXTREM
    Sis Farları S
    Yan Aynalara Entegre Sinyaller
    Gövde Rengi Kapı Kolları
    Elektrikli, Gövde Rengi Yan Aynalar
    "Proteus"Tipi 16 İnç Alüminyum Alaşımlı Jantlar (205/60 R16)
    Sürücü ve Yolcu Hava Yastıkları S
    Yan Hava Yastıkları S
    Ani Durmalarda 4'lü Flaşörlerin Otomatik Yanması S
    Kapıların Hareket Sonrası Otomatik Kilitlenmesi S
    ABS + Acil Durum Fren Destek Sistemi (AFU) S
    Güç Limitörlü Ön ve Arka Emniyet Kemerleri S
    Kemer İkaz Uyarısı S
    Isofix S
    Ön Hava Yastıklarının Manuel Olarak Hizmet Dışı Bırakılması S
    Konfor
    Manuel Klima S
    Polen Filtresi S
    Türkçe Uyarı Ekranı S
    Yol Bilgisayarı S
    Yeni Jenerasyon Yükseklik Ayarlı Koltuk Başlıkları S
    Arka Koltuk Sırtlığı 1/3-2/3 Katlanma Özelliği S
    Açık Gri Döşeme S
    Elektrikli Ön ve Arka Camlar S
    Direksiyondan Kumandalı Müzik Sistemi S
    4x15 W Radyo-Mono Cd MP3 S
    Ön Konsolda Portatif Müzik Çalar Bağlantı Soketi S
    Arka Park Sensörü S
    Arka Cam ve Yan Kapı Güneşlikleri S
    Sürücü Koltuğu Yükseklik Ayarı S
    Yükseklik Ayarlı Direksiyon S
    Deri Direksiyon S
    Ön Koltuk Kol Dayanağı ve Kapaklı Eşya Saklama Bölmesi S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türker37 -- 9 Nisan 2011; 23:50:40 >

• ASTRA CLASSİC 3 DONANIM
    ABS (Kızaklamayı önleyici fren sistemi)
    Elektronik fren gücü dağılımı (EBD)
    Fren destek sistemi (BA)
    Virajda fren kontrolü (CBC

4 yönlü ayarlanabilir sürücü ve yolcu koltuğu
    6 yönlü ayarlanabilir sürücü koltuğu
    Bel desteği ayarlı sürücü koltuğu
    Kol dayama desteği
    Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    Deri kaplı direksiyon
    Direksiyondan kumanda sistemi
    Elektrikli ön ve arka camlar
    Elektrik kumandalı - ısıtmalı yan aynalar
    Klima - elektronik iklim kontrollü
    CD 30 radyo/CD/MP3 çalar - 7 adet hoparlör
    AUX girişi (harici müzik cihazı bağlayabilme)
    Dijital bilgi ekranı
    Grafik bilgi ekranı
    Yol bilgisayarı
    Hız sabitleyici (Cruise Control)
    Yağmur sensörü
    Park sensörü
    Işığa duyarlı otomatik kararan iç dikiz aynası
    Işığa duyarlı otomatik yanan farlar
    Işıklı makyaj aynası

Sürücü ve yolcu tam boy hava yastıkları
    Yan hava yastıkları
    Aktif gergili ön emniyet kemerleri
    Emniyet kemeri uyarı sistemi
    Kapı içi çelik koruma barları
    Katlanabilir pedal sistemi
    Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği (ek üstten sabitleme özelliği ile)
    Elektronik şifreli devre kesici (Immobilizer)

Gövde rengi kapı kolları
    Gövde rengi yan aynalar
    Gövde rengi tamponlar
    16 inç hafif alaşımlı alüminyum jantlar
    Sis farları

• clio 3 1.2 75 hp az yakar dediler dizele gerek yok dediler ama bana göre hem az yakmıyor hemde atak degil örnegin 1.4 75 sembolde de aynı sorun varmı teşekkürler
  • farklı sınıflardan kasıtım, konfor olarak değil yani Segment olarak değil hitap ettiği kitle farklı, yani genelleme gibi olacak ama bir sedan daha çok aile otomobili iken hatch back ise daha çok bekar insan otomobili gibi bunlar içinde bagaj hacimlerinden dolayı gibi durumlar var. 1.3 ama dizel ve dizel araçlar turbo sistemlerine sahip olduğu ve dizelin çalışma mantığı gereği torkları benzinlilere göre oldukça yüksek ve çok alt devirlerden oldukça yüksek devirlere kadar sabit bir şekilde üretildiğinden dolayı yokuşlarda da kalkışlarda da sizi üzmeyecektir. Şöyle düşünün, multivan dediğimizde aklımıza ilk araba ne geliyor? Doblo dimi? Dobloların multijet modelleri de 1.3 ve 100 beygiri geçmeyen araçlar (belki 105-110 vardır ama ben bilmiyorumdur) Neyse bu araçlar 850 kilo yük ve iki yolcu ile birlikte gidebiliyorlar hem de 1.3 motorları ile demek istediğimi anladınız sanırım.

gelelim symbol 1.4 75 beygire göre, o motor 1.4 olduğu için tork ve beygir grafikleri bile farklı olacaklarından dolayı sizin aracınızdan biraz da olsa farkı olacaktır, ama yine de bir astranın dizeli kadar olamayacaktır. Motor hacmine bu kadar takılmayın diyorum bence önemli olan teknoloji motorun eskiden koca koca 2.0 motorlardan 115 beygir çıkarken şimdi 130 beygir olduğunda bile az diyoruz anlatabildim umarım.

Fiat linea'ya gelirsek de 1.6 multijet yanılıyor olabilirim ama yeni bir motor. O motor başka araçlarda da kullanılıor mu hiç bir fikrim yok. Bir çok motor bir çok markalarda kullanılıyor örnek olarak, 308'in 1.6 90hp motoru,Ford'da 110hp(olması lazım) Volvo'da s40'da da 130Hp olarak görev yapmakta bunların motorları aynı olmakla beraber, mapping ile yani yazılımsal ve ufak tefek motordaki farklar ile yapılıyor. Ama linea'da sınıfının en uzun aracı 4.5 metreyi aşan bir boyu var ve eğer istanbul gibi bir şehirde yaşıyorsanız park sorunu gerçekten yaşarsınız sonucunda park yerlerinde cm'ler bile önemliyken böylesine iri bir aracı park etmek hayli güç olacaktır. onun dışında fiat'tır pek hoşlanmadığım ve ısınamadığım bir marka (bravo ve stilo hariç )

Bu arada silmeye üşendim 1.6 multijet arkadaşımın bravo'sunda var doğru hatırladım şimdi. Güzel bir motoru var çekişi kuvvetli binmişliğim de var o bravo'nun bu güne kadarki tek sorunu göğüslükten sesler gelmesi idi sanki iyi bağlanmamış da oynuyormuş gibi sesler geliyordu onun dışında yürüyen aksamında ya da aracın başka birşeyinde sorun yoktu...

Sonuç olarak karar sizin, halen daha ilk başta söylediğimi söylüyorum. Gidip görmeden içine binip sürmeden karar vermeyiniz. Sonucunda birbirimize araba tarif ediyoruz ama, örnek olarak boyunuz uzundur astranın tavanı alçak gelebilir, fluence'in oturma pozisyonunda yolu iyi göremiyor olabilirsiniz,linea'nın da aynaları pek birşey göstermiyor hissine kapılmanıza neden olabilir (tabi ki de bunlar birer örnek için uydurma şeyler ) ama bunun gibi gerçeklerle yüzleşmeniz de olası şeyler. O yüzden her firmadan test sürüşü talep edip bu araçları tek tek denemeniz hatta bi kaç kişi gidip aracı doldurup çekişine bile bakmanızı öneririm...

Umarım içinize sinen güzel bir otomobil alacaksınız ve sorunsuzca bineceksiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 mü, Accent Blue mu?
    8 yıl önce açıldı
    Megane 3 mü astra h mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Focus mu Corolla mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence hiç düşünme Astra al ,onun kadar kaliteli araç yok sınıf olarak aynı belki ama iç dizayn ve kalite olarak cok üstün araç.
  • ilk aracım clio 3 1,5 65 hp olan modeli, dikiz aynalar arka camların otomatik olmaması çok can sıkıcıydı. ayrıca araba düşük viteslerde iyi ama vites arttıkça gücüde tükeniyordu. ama tüm egeyi onunla gezdim hiç yolda bırakmadı. 18 ay sorunsuz kullandım.

focus,astra ve megane üçlüsü arasında kalmıştım, ben tipinden dolayı dizel otomatik astra aldım. 1,248 cc, 90hp 200 tork, 1348 boş ağırlığı. ama cidden iyi araç 4 kişi 215km üzerine çıkmıştım. diğerlerini kullanmadım, araçtan memnunum 90bin bakımını yeni yaptırdım 316 lira ödedim, motorda zincir olduğu için, tüm bakımlar 300-400 tutuyor ağır bakımları yoktur. 18 aydır kullanıyorum sorunum yok.

son olarak 1,2 clio'dan hangi araca geçerseniz geçin performans, konfor ve yol tutuş farkını hissedersiniz.

not: opel'de bakımlar 15bin km de yapılmakta, diğerlerini bilmiyorum vergi ödemeleri, bakım ve yakıt giderleri ile kendiniz için uygun olanı tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 11 Nisan 2011; 21:58:33 >

• bizde yine clio 3 1.5 65 ve ya 85 arasında kaldık sonra astra yı düşünmeye başladık , 65 likte de aynı sorunlar var mıydı araba sollamalarda sıkıntı filan
  • Kastamonu da oturuyoruz , yeni opel bayii açıldı fakat test sürüşü için izin veremiyorlar o yüzden test etme imkanımız yok , daha önceden 2.el 1.6 elegance almaya niyetlendik onu denedik fakat 1.3 deneme şansımız olmadı o yüzden buradan bilgi almak istedim , en önemlisi rampalarda araba ve otobüs sollamalarda sorun yaratır mı ? şehir içi -şehir dışı kullanan varsa yakıtları hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • yukarıda verdiğiniz listelerde araçların donanımı vardı astrada en basitinden hız sabitleyici vardı ve hız sabitleyicinin yakıt tüketimine nasıl bir katkısı olduğunu anlatmama gerek yoktur ya da uzun yolculukları ne kadar konforlu hale getirdiğini... fluence'de olmayan çok didik didik aramasam da direk gördüğüm bir özellikti aynı zamanda fluence'de olmayan viraj içi fren desteği gibi özellikler var. yağmur sensörü far sönsörü gibi farkları var, bu tarz özellikleri ve biraz da renault gibi fransız değil de alman mühendislerden çıkma bir araç olarak ki benim size en başından söylediğim gibi 1.3 motor olmasına aldanmayın demem ile birlikte ille tam kanıtlı birşey de görmek istediğinize göre bari youtube'dan video göstereyim dedim

http://www.youtube.com/watch?v=3I3p1Szltv0

Videodaki araçta stock diyor yani hiç modifiye görmemiş doğrudan 90CV yani 90HP motor ile yapılan birşey.. 200 Nm tork sonrasında oluyor sizin aracınızın torku 105 Nm sadece yani astra dizel ve turbo olmasından dolayı sizin aracınızın neredeyse 2 katı kadar tork üretiyor... ve bu aracın performansından da memnun kalmazsanız çok koolay bir uygulama ile aracın gücünü %25 kadar arttırmanız mümkün.. forumda bu tarz ürünlerle ilgilenen arkadaşlar da var ve onların sayfalarında onlarca sayfa okuyarak kendiniz karar verirsiniz neyse. direk modifiye hali değil standart hali bile çok rahatlıkla istediğinizi karşılayacaktır. 1.6'yı sevdiyseniz 1.3'ü de seveceksinizdir çünkü ilk kalkışlarda daha da çok koltuğa yapıştıran bir araç...

bu videoda düz yoldaki 140tan itibaren hızlanmasını görebilirsiniz ve 140tan itibaren olan hızlanmaya göre de alt hızları tahmin edebilirsiniz. Dediğim gibi araç 6 ileri olması ile motoru oldukça rahatlatıyor

Sanırım şu an için test yapamadığınıza göre elimden gelenin en iyisi böyle bir video göstermek oldu

• hepsi clio'dan 85'lik olan modelinden daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 12 Nisan 2011; 9:59:55 >
  • orası kesin de bu seçeneklerin arasında en iyisini neden almasın dimi?
  • kime neye göre iyi kötü ki? sen astra diğeri focus der hiç bir zaman en iyisi olamaz senin tabirin amatörce olmuş.
  • en iyi seçimini diyorum, amatörce olmamış da siz anlamamışsınız. en iyisi derken markalardan bahsetmiyorum ben. kasa, yaşam şekli,yaşam şekline uygunluk. sürekli yokuş bayır çıkan bir yerlerde yaşasam dizel alırdım çocuklarım olsa 2den fazla 3 sıra koltuklu bir araç alırdım. bunun gibi şeyler. sürekli uzun yol gitsem koltuklarına ve hız sabitleyici gibi şeylerine özen gösterirdim. Bak hiç markadan bahsetmedim, sınıf segment ve aracın kasasını kastediyorum. Dolu dolu yazdım konu başından bu yana, ve hiç birinde bir markaya ters bakmadım, donanım seviyesi ve kasa şekli olarak eleştridim.

O yüzden lütfen anlaşılmayan şeyler için anlamak için uğraşmak yerine "amatör" gibi kelimeler etmeyelim
  • ben kullandığım araçlardaki tecrübe deneyimi ilettim, sense benim iletime karşı çok gereksiz cümle kullanmışsın, akıl var mantık var, bu kullanıcı zaten kendisi için en iyisini aramıyor mu? bana ne diyorsun! git ona de.
  • tamam dostum polemiğe giremicem... amatörüm ben.
  • Bütçenize bağlı. Astra clasic bunların içinde fiyat olarak en makul olanı ama kullanım kalite ve performans için bnm görüşüm focus.
  • youtube de ki tüm astra videolarını izlemişimdir :)
    Düz yolda sıkıntısı yok zaten belki 1.6 sından daha rahat gidiyor fakat 90 hp oluşu ani hızlanmalarda araba sollarken tepkisi nasıldır o soru işareti bırakıyor , siz sorun yok demişsiniz de forumda kimisi beğeniyor kimisi beğenmiyor , geri geri rampada çıkamadığından bahsediyorlar ,çok yaktığından , kalkışının pek iyi olmadığından filan , böyle yazanlar oluyor bunlarda almayı düşünenleri çelişkiye düşürüyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.