Şimdi Ara

Astra Classic 3 mü Fluence mı Focus mu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
4.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forumda 5.20d çekmiyor diyen de var hocam, o göreceli bir kavram yani. ya da c180 kompressor için de çekmiyor diyen biliyorum. kalkışta garip gelecektir çünkü dizel araç turbo yeterli basınca ulaşana kadar kötü gider...
  • şehir içi yakıtları 7.5 litreyi buluyor mudur gerçekten , bizim 1.2 şehir içi kısa mesafe kullanımda 9.2 civarı yakıyor.
    Linea ,punto 1.3 90 lar astra ya göre daha mı iyidir performans olarak? astra 6 vites linea punto 5 vites ,astra avantajlı gözükse de hangisi daha iyidir performans olarak.
  • Hocam, ikisinin de motoru aynı yani aralarında ciddi bir fark olmaz ama 6 vites olmasının avantajını kullanacaktır astra yani daha iyidir. Ve herkes sizin gibi 1.3 diye şüphe duyuyor araçtan, ama 200Nm tork az bir değer değil bunun farkına varamadınız sanırım. 1.6 gibi gidiyor. yokuşlarda bayılmaması da cabası. Yani düz yolda 1.6 ile yarışır, yokuşlarda geçer desem çok da yalan birşey söylemiş olmam. yakışına gelirsek de bu gün bir arkadaşıma sordum cdti var onda, 100 ile giderken 4.4 litre yakıyor şehir içinde gezerken de max 6.5 litre yakıyor diyor. gidişi de gayet güzel koltuğa yapıştırıyor cidden.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_8707312/tm.htm burada yazan birisi ;

Astra 1.3 cdti sahibiyim.Araç gerçekten devrini aldıktan sonra çok performanslı fakat yokuşlarda falan özellikle araba dolu iken zorlandığı doğru.Spor paket olarak alırsanız(sanırım 1000YTL) hem kalın lastiklere ve 16 spor jantlara sahip olursunuz hemde yol bilgisayarının nimetlerinden yararlanırsınız.Ayrıca araca sunroof çok yakışıyor.Neredeyse arka koltukların sonuna kadar giden sunroof tam otomatik ve çok şık dizayn edinmiş.Fakat fiyatı biraz pahalı sanırım(2000 YTL) Aracın içi gerçekten konforlu,cd çalar sorunsuz çalışıyor,kliması yazın en sıcak havada bile yeterli seviyede.Son olarak dizel motoru gerçektende benzini kokluyor.Ben 30 Liralık benzin alıp 200km civarı gidiyorum yani 1.5 lira yakıyor.Hele uzun yolda bu rakam daha düşüyor.Kısaca ben 3 aydır kullanıyorum ve çok memnunum...

yokuşlarda zorlandığından bahsetmiş bu kadar torklu bir araç için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türker37 -- 14 Nisan 2011; 20:09:03 >

• bunu yazan kişi sizin clionun ne şekilde olduğunu biliyor mu? Ben sayısal değer üzerinden söyledim hocam o araç zorlanıyorsa 1.6 fluence daha da çok zorlanacaktır. Bence bunu anlamanın tek yolu başka bir şehre bile olsa da gidip test etmektir.
  • Basliktaki soruya cevap tartismasiz astra diyorum..akliniza ne geliyorsa yoltutus,yakit,komfor,guvenilirlik hissi..opel derim.
  • geçenlerde megane 1.6 test ettik , hep atak olduğundan bahsederlerdi belki ataktır fakat tork hissi yoktu, hatta düz yolda bizim 1.2 ile aynı gibiydi
  • o 1.6yi biliyorsanız fluence de aynısı işte aralarında bir fark yoktur. Ama astrada bu yok çünkü motoru 1.3 dahi olsa torku test ettiğiniz meganedan daha yüksek. Ama test ederseniz göreceksiniz aracı ilk kaldırdığınızda gitmiyor zannedeceksiniz bu normal çünkü diyelim kullanılış şekli farklışöyle ki o bahsi geçen koltuğa yapıştırma hissi 1750 devirden sonra olmakta o yüzden ilk hareket etmeyi denediğinizde stop bile edebilirsiniz bu oldukça normal. Ama her dizel aaraç böyle.
  • 0 araba fiyatları düşer mi yoksa hep böyle yüksek mi kalır? düşerse de aralık ayına mı denk gelir?
  • düşecek elbette çünkü tüm distribitörler aynı numarayı yapıyor. araba yok diyor işte sıraya giriyorsun diyor falan, sanki 10 liralık arabaya erişemeyince 12-13 liralık arabaymış gibi yaptırıyor. piyasaya yeterli sayıda araç gelmesi ile birlikte düşecektir ama o ne zaman olur bilemem.
  • 2012 modelleri ne zaman çıkacaktır , 2012 ler çıkmadan önceki 1-2 ayda bayağı düşüş oluyor sanırım
  • yılın 2inci yarısında çıkmaktadır bir üst modeller her zaman. yani bir kaç ay'ı var yani dediğiniz günlere 1-2 ay kaldı

bu arada ilginizi çeker mi bilmiyorum ama fiat bravo 290 Nm torka sahip benzinli kadar güzel düz yolda giden ve yokuşları deli gibi çıkan bir araç
  • biraz performans dıyorsanız ve dizel olması gerekiyorsa 1.6 motor doğru tercih olur diye düşünüyorum
    1.3 cdti isinizi görür ama performans beklemeyin 90-100 giderseniz de inanılmaz az yakar:D
  • hızla işimiz yok , sadece araba sollarken sıkıntıya düşürmesin çok rahat tepki versin , rampalarda bayılmasın bunlar önemli ışıklarda sanırım hantal kalıyormuş kalmasa iyi olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türker37
    hızla işimiz yok , sadece araba sollarken sıkıntıya düşürmesin çok rahat tepki versin , rampalarda bayılmasın bunlar önemli ışıklarda sanırım hantal kalıyormuş kalmasa iyi olurdu

saydıklarınızı tork ile kurtarabilirsnz
    kırmızı ışıkta da 1. olmyverin:)
  • Dostum bende imzamdaki araba var 1.3 falan ama gayet de gidiyor yani kullanımla alakalı 1.500 dd de gaza basarsan dogru dürüst tepki alamazsın 1.ci viteste öyle uzayıp gidemezsin ama 2.200 dd üstü
    cok canlı devrini aldırırsan 6.viteste bile gaz yiyor.Ben 2 ay önce 37.500 e aldım sanroof hariç herşey var şimdi 3.000 de araba ş.içi ortalama 5.7 .uzun yolda bastırmayi düşünüyorum artık daha da iyi olur bence .
  • Benim düşüncem donanım seviyesi düşük. Özellik olarak çok fazla birşey yok. Titanium olanlar çok daha dolu araçlar hocam 35-37 seviyesine çıkarsanız çok daha güvenli ve güzel bir araca bineceksiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ruhsat-sahibinden-sorunsuzboya-kaza-degisen-yok-48199185/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-18-500-km-de-2009-model-ford-focus-trend-hb-tdci-hatasiz-47301840/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2010-tdci-titanyum-48088479/detay/ bu da 2010 ve km düşük. Bu şekilde 37 bin civarına hem çok temiz hem de full donanım ve gayet de güzel bir araç alabilirsiniz.

• http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-2009-honda-civic-hatasiz-sadece-14-000-kmde-servis-bakimli-49328892/detay/ ,
    bunun için görüşleriniz nedir??
    Astra 1.6 classic 3 'ün fiyatı 35.800 e inmiş.
  • Birkaç gündür astra cdti'a biniyorum arkadaşımın var. Ve gidişini cidden beğendim. Siz dizel bakıyordunuz o yüzden honda sizin için biraz ters olacaktır. Araç güzel, donanımı da güzel. Alınası da duruyor. Ama ben aynı şekilde çok az kullanılmış astra classic almanızdan yanayım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.