Şimdi Ara

Astra clasic III alma aşamasındayım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar astra clasic III ile Cruze arasında gidip geldim fakat astra clasic III confor paket 38.000 bin tl tel'den fiyat aldım bayiye gittiğimdede 1.000 lira asağı çekmeye calışacağım fiyatı çeksemde çekemesemde alacağım arabayı.Sizlerden son kez bu araba ile ilgili yorum almak istiyorum.Test sürüşü yapmayı da düşünüyorum.

1-performansı tadmin edermi yokuşta bayar mı?
    2-lpg sorun çıkartırmı çıkartırsa ne gibi problemler?
    3-bagaj beni tadmin etti bagaj full dolu olduğunda performans kaybı çok olurmu..

aklıma takılan bir diğer soru lpg taktırdığıma pişman olurmuyum..

Orijinalden alıntı: limosthanatos

Arkadaşlar astra clasic III ile Cruze arasında gidip geldim fakat astra clasic III confor paket 38.000 bin tl tel'den fiyat aldım bayiye gittiğimdede 1.000 lira asağı çekmeye calışacağım fiyatı çeksemde çekemesemde alacağım arabayı.Sizlerden son kez bu araba ile ilgili yorum almak istiyorum.Test sürüşü yapmayı da düşünüyorum.

1-performansı tadmin edermi yokuşta bayar mı?
    2-lpg sorun çıkartırmı çıkartırsa ne gibi problemler?
    3-bagaj beni tadmin etti bagaj full dolu olduğunda performans kaybı çok olurmu..

aklıma takılan bir diğer soru lpg taktırdığıma pişman olurmuyum..

benim arkadaşta var sedan easytronic benzinli.
    3yıl oldu sanırım alalı 111.yıl olarak geçiyor.
    bayiden direkt lpg taktırttı bedelini verip anlaşmalı yerde taktırdılar.
    sorun yaşamadı birkaç kez ayar yaptırdı sadece çekişi fena değil.
    yakıtı hesabına göre dizelden az.
    ancak bir parçasını değiştirmesi gerekiyormuş yakında bu kadar yıl olduğundan lpgden dolayı supap mıydı yalan olmasın tam bilemedim şimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden Cruze tercih etmediniz ki ?

Orijinalden alıntı: Janjan

Neden Cruze tercih etmediniz ki ?

yapılan yorumlar korkuttu ve alacağım cruze şuan ki astradan 1.000 tl daha fazla..

Orijinalden alıntı: limosthanatos

quote:

Neden Cruze tercih etmediniz ki ?

yapılan yorumlar korkuttu ve alacağım cruze şuan ki astradan 1.000 tl daha fazla..

Yapilan yorumlarin nesi korkuttu anlayamadim?

Cruze, bahsettiginiz Astra'dan daha modern ve guncel bir altyapi kullaniyor.
    Motoru, daha iyi, yakit sarfiyatlari neredeyse ayni, donanimlari da daha iyi, ic mekani daha genis.

Eger Astra Classic degil de yeni Astra aliyor olsaydiniz, evet 1.000 tl fark yadirganirdi ama almak uzere oldugunuz aracin 9 yildan faha fazla bir gecmisi oldugunu ve an itibariyle Polonya uretimi olduklarini hatirlatirim

• Hala satılıyormu 0 clasic

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    opelmania
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben opelciyim ama astra classic III değilde cruze (design edition) almanızı öneririm.

opelin en sevmediğim aracı bu classic astralar.opele yakıştıramıyorum ben.diğer arkadaşlar nasıl düşünüyor bilemem?

seçim sizin.

Orijinalden alıntı: opelmania

polonya üretim olmasının nasıl bir dezavantajı var anlamadım? çinde üretilmiş gibi bahsediyosunuz sanki. yeni astra sedan cosmo 1.4 araç sahibiyim 6 aydır benim aracımda polonya üretim.

Kendimce soyle aciklayayim:

Astra H'nin hem makyajli, hem makyajsiz kasalarini oldukca sever ve takip ederim. Onceden forumda konu acmistim, astra classic'lerde bir nebze kalite ve iscilik problemi oldugunu dusunuyorum.

Cunku 2008 model bir Cosmo Astra HB 1.6 16v ile 2013 Astra Classic HB karsilastirmasi yaptigimda:

2013 model'in koltuk ayarlarinin daha zor yapildigi,
    kaplamalarinin daha uyduruk oldugu,
    on konsolun kapilarla birlestigi yerdeki birlesimlerin eskisi kadar muntazam olmadigini,
    sanzimandaki gecis hissinin de farkli oldugunu
    on kol dayamanin bir turlu yerinde duramadigini
    debriaj pedalinin da daha sert oldugunu

farkettim.

Eger yalnizca 1 modeli inceleyip bu yargilara varmis olsaydim evet vaziyet farkli olabilirdi, ancak bircok aracta farkettigim durumu belirtiyorum.

Sizin araciniza dair de herhangi bir yorum yaptigimi hatirlamiyorum... Kaldi ki sizinkilerde de HB olan Astra'lara gore bir nebze iscilik problemleri ve ozensiz malzeme kullanimi gozlemledim.

Ankara'da iseniz gelin beraber showroomlari inceleyelim, bu kadar ani cikismaniza gerek yok, benim DSG'li Polo'mun her gun patladigini yada her an patlayacagini soyluyorlar, ben bu kadar tepki vermiyorum, sizi sakinlige davet ediyorum.

Haa, son olarak; onerdigim Cruze zaten Guney Kore uretimi... diyecegim odur ki uretim yeriyle alakali bir onyargim yok. Gozlemlerimi paylasiyorum.

• cruze piyasada çok tutulan bir araç değil ikinci el piyasası da canlı değil.parçaları pahalı.zaten cruza'da opel yetkili servisi bakıyor benim bildiğim.Ne bileyim alman arabası işte işçilik ve kalite mükemmel.kemikli bir araç astra clasic 3 fakat cruze da o sağlamlığı göremedim.

quote:

Orijinalden alıntı: opelmania

polonya üretim olmasının nasıl bir dezavantajı var anlamadım? çinde üretilmiş gibi bahsediyosunuz sanki. yeni astra sedan cosmo 1.4 araç sahibiyim 6 aydır benim aracımda polonya üretim.

Kendimce soyle aciklayayim:

Astra H'nin hem makyajli, hem makyajsiz kasalarini oldukca sever ve takip ederim. Onceden forumda konu acmistim, astra classic'lerde bir nebze kalite ve iscilik problemi oldugunu dusunuyorum.

Cunku 2008 model bir Cosmo Astra HB 1.6 16v ile 2013 Astra Classic HB karsilastirmasi yaptigimda:

2013 model'in koltuk ayarlarinin daha zor yapildigi,
    kaplamalarinin daha uyduruk oldugu,
    on konsolun kapilarla birlestigi yerdeki birlesimlerin eskisi kadar muntazam olmadigini,
    sanzimandaki gecis hissinin de farkli oldugunu
    on kol dayamanin bir turlu yerinde duramadigini
    debriaj pedalinin da daha sert oldugunu

farkettim.

Eger yalnizca 1 modeli inceleyip bu yargilara varmis olsaydim evet vaziyet farkli olabilirdi, ancak bircok aracta farkettigim durumu belirtiyorum.

Sizin araciniza dair de herhangi bir yorum yaptigimi hatirlamiyorum... Kaldi ki sizinkilerde de HB olan Astra'lara gore bir nebze iscilik problemleri ve ozensiz malzeme kullanimi gozlemledim.

Ankara'da iseniz gelin beraber showroomlari inceleyelim, bu kadar ani cikismaniza gerek yok, benim DSG'li Polo'mun her gun patladigini yada her an patlayacagini soyluyorlar, ben bu kadar tepki vermiyorum, sizi sakinlige davet ediyorum.

Haa, son olarak; onerdigim Cruze zaten Guney Kore uretimi... diyecegim odur ki uretim yeriyle alakali bir onyargim yok. Gozlemlerimi paylasiyorum.

çıkışma filan yok güzel kardeşim, bahsettiğin tüm kronik problemleri, malzeme kalitesizliğini, araçla ilgili sıkıntıları anlarım eminim ki doğrudur da, ancak arkadaşa tavsiyede "hatırlatmış" olduğunuz polonya üretimininde kastınızı anlamadım. polonya üretim olunca araç kalitesizleşiyor mu veya malzemeden mi çalıyorlar, farklı bir malzeme mi kullanıyorlar? ayrıca karşılaştırmış olduğunuz 2008 cosmo araç ile 2013 konfor paket arasında zaten dünyalar kadar fark var. 2008 cosmo hb astralar hala fiyatları yüksek. yıl artınca araçlar ne yazık ki bazen daha da iyileşmiyor. kısa bir örnek vereyim: 5 sene 2003 model vectra c comfort kullandım kaput amortisörlüydü öyle uzun çubukla sabitleme olayı filan yoktu. onu sattıktan sonra 2008 vectra c comfort aldım aynı donanım sözde ikiside ve aralarında 5 yaş var ancak 2008 olanında bildiğin uzun demir vardı.

2003 modelde 8 hava yastığı vardı 2008 de 6
    2003 modelde lastik basınç sensörü vardı 2008 de yoktu
    2003 model nasıl olduysa çelik subablıydı 2008 bilindik aliminyum subablıydı.

bence üretim yerlerinin araç kalitesi üzerinde fazla bir etkisi yok. geçenlerde forumda da konusu açıldı bmw çin'de fabrika açacak ve bellli bazı otomobillerini çinde üretecek. bmw nin çinde üretim yapması o arabayı kalitesizleştirim mi? tabikide hayır. aynı durum opel içinde geçerli polonya veya almanya üretimi pek fark etmese gerek..

ayrıca ankarada ikamet ediyorum. istediğiniz zaman gerekirse tüm showroomları dolaşabiliriz. en sevdiğim şey bu. bir arkadaş arıyorum zaten araç incelemek için çok memnun olurum:)

edit: imla

• Polonya'ya ozel bir kastim yoktu zaten hocam, yalnizca, Classic serisi cikinca, uretim de oraya kaydirilinca -kendimce- birtakim kalite/iscilik problemleri- oldugunu sezmistim, bir de opelcisiniz anladigim kadariyla classic sizce de gercekten eskimedi mi? fiyati b segmentleriyle yarisiyor kabul ediyorum ama yine de guncel bir tercih daha yerinde olmaz miydi?

bir de, madem Ankara'dasiniz sehir ici yakit tuketiminiz ne kadar sizinkinin HB'i benim de ilgi alanimda.

showroom icinse, PM atiyorum.

• quote:

Polonya'ya ozel bir kastim yoktu zaten hocam, yalnizca, Classic serisi cikinca, uretim de oraya kaydirilinca -kendimce- birtakim kalite/iscilik problemleri- oldugunu sezmistim, bir de opelcisiniz anladigim kadariyla classic sizce de gercekten eskimedi mi? fiyati b segmentleriyle yarisiyor kabul ediyorum ama yine de guncel bir tercih daha yerinde olmaz miydi?

bir de, madem Ankara'dasiniz sehir ici yakit tuketiminiz ne kadar sizinkinin HB'i benim de ilgi alanimda.

showroom icinse, PM atiyorum.

evet eskidi yüzü ama düşünsenize o paralara b sınıf araç alınırken c sınıf araç alıyorsunuz ve cidden harika bir kasa. efsane oldu denilebilir. 2014 şubat ayına kadar üretilecek bildiğim kadarıyla. yüzünün eskimesini sorun etmeyecek bir insan senelerce kullanabilir. benim aracın kg 1500 civarında. seri kullanımda ş.içi 9.1 sakin kullanımda 8.0 lt civarında. geçen hafta ilana koydum satlığpa bakalım artık. bir ev buldum kredi kullanmadan arabayı satıp alayım diyorum bakalım artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.