Şimdi Ara

ASTRA BERTONE COUPE ALINIR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
14.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne kadar zamandir aklimda aracimi degistirmek var. Yaklasik 15.000YTL kadar bi param var. Uzerine 5000-6000YTL biseyler daha koyup Opel Astra Bertone Coupe almayi dusunuyorum. Arac ilan sitelerinden kabaca baktigima gore 2000-2001 modeller (70.000-90.000km arasi) yaklasik 21.000 ile 22.000YTL arasi degisiyor. Sizce 20.000YTL civari bulamam mi bu araci? Daha onceden de Astra Sedan kullanmistim ama su an bu butcem ile spor guzel bir arac almak istiyorum...

Sizce Astra Bertone uygun bir arac olur mu? Nasil bir aractir, bana fikir verebilirmisiniz? Birde bu aracin 1,6 / 1,8 ve 2,2 motor versiyonlu secenekleri var. Benim dusundugum 1,6 veya 1,8 motor secenekleri...

Fikir ve onerileriniz icin simdiden tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-fast -- 11 Mayıs 2006; 22:05:33 >

• Astra olsun taştan olsun. Spor tarz kullanırım diyorsan iyi bir seçim olur kanaatindeyim. Astra' lar yeni kasası çıkmasına rağmen hala tercih edilen yegane arabalardan.

STANDART DONANIM

ABS, sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, klima, sportif süspansiyon sistemi, sürücü ve yolcu için yükseklik ayarlı ve deri/alkantara döşemeli sportif koltuklar, aktif gergili ön emniyet kemerleri, immobilizer, aktif ön kafalıklar, direksiyondan kumandalı müzik sistemi, yükseklik/derinlik ayarlı ve deri kaplı direksiyon simidi, yol bilgisayarı, elektrik kumandalı camlar, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli açılır tavan, 16 inçlik hafif alaşım jantlar, ısı yansıtıcı ön cam, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi, ön sis farları, sesli far açık uyarısı ve çocuk koltuğu ön hazırlığı.

Kardeşlerinden rengiyle ayrılacak

Kompakt segmentin başarılı modeli Astra'nın karoseri üzerine ünlü tasarımcı Bertone tarafından dizayn edilen Astra Coupe, ilk kez 1999 yılında düzenlenen Frankfurt Fuarı'nda tanıtıldı. Türkiye'de 1.6 litre 100 HP, 2.2 litre 147 HP ve 2.0 litre 190 HP turbo beslemeli benzinli motor seçenekleriyle satılan Astra Coupe'nin 1.8 litre 125 HP'lik versiyonunun ithalatından bu yılın başı itibariyle vazgeçildi.

Karoser ve iç mekan
    Diğer Astra modellerinden önde siyah çerçeveli farları ve yeni bir tasarıma sahip ön tamponuyla ayrılan Coupe, daha şık ve sportif bir görünüme sahip. Yan tasarımı da diğer Astra'lardan farklı olan coupenin çerçevesiz büyük kapıları Opel'in eski coupesi Calibra'yı andırıyor. Astra Coupe'nin arka tasarımı ise kardeşleriyle tamamen aynı. Test otomobilinizin iç mekanda dikkat çeken ilk öğeyse kapı basamağındaki nikelajlara yerleştirilen 'Linea Blu' yazısı. Özel bir donanım seçeneği olarak ithal edilen 'Linea Blu'nun iç döşemesi ve emniyet kemerleri de mavi renkte. Ana hatlarıyla serinin diğer üyelerinde de kullanılan kokpit Astra Coupe için küçük birkaç makyajla sportif bir görünüme kavuşturulmuş.
    Orta konsolun en üstüne yol bilgisayarı ve radyo-teybin bilgi ekranı yerleştirilmiş. Bu ekranın altında ise sırasıyla havalandırma ızgaraları ve radyo-teyp bulunuyor. Havalandırma kumandaları ise radyo-teybin altına yerleştirilmiş. Çakmak ve küllük ise en altta bulunuyor. Direksiyon simidi diğer Astra'lar da olduğu gibi üç kollu ve radyo-teybin kontrol düğmeleri direksiyonun üzerine yerleştirilmiş. Bu sayede gözü yoldan ayırmadan müzik sistemi kontrol edilebiliyor. Far kumandaları ise Alman otomobillerinin klasikleşmiş özelliği olarak direksiyonun sol tarafına konumlandırılmış. Ayrıca iç mekanın sportifliğini pekiştirmek için orta konsol alüminyum görünüme büründürülmüş.

Motor ve performans
    Test otomobilimizde diğer Astra modellerinde de görev yapan 1.6 litre hacminde Ecotec motor görev yapıyordu. 6000 d/d'da 100 HP güç, 3600 d/d'da ise 150 Nm tork üreten bu motor geniş tork bandıyla dikkat çekiyor. Diğer Astra'larda sınırlı bir performans sunabilen bu motor Coupe'ye de tat vermiyor. Bu motor adeta coupenin performansı yerine tasarımına aşık olanlar için üretildiğini vurguluyor. Zaten daha fazla performans isteyenler için Opel'in geniş bir motor yelpazesi bulunuyor. Yaptığımız performans testlerinde Astra Coupe 1.6 ile 0'dan 100 km/s hıza 13 saniyede ulaşabildik. Ara hızlanma ölçümlerinde ise 60-100 km/s hızlanmasını dördüncü viteste 10 saniyede, 90-120 km/s hızlanmasını ise dördüncü viteste 7.9 saniyede gerçekleştirdik. Testimiz süresince 100 km'de 8 litre kurşunsuz benzin tüketen Astra Coupe tutumlu bir otomobil olduğunu kanıtladı. 52 litrelik deposu ile Astra Coupe'nin menzili 650 km.

Kullanım ve konfor
    Astra Coupe, sahip olduğu ekonomik motoru ile fazla bir performans sunmasa da görünümü ve sürüş karakteri ile zevkli bir otomobil. Özellikle Bertone'nin tasarım çizgilerini beğenenler için performans ikinci plana itilebilir. Otomobilin ön kısmı rahat ve geniş. Arkada da diz mesafesi yeterli. Ancak arka koltuklara geçerken otomatik olarak öne gelen koltukların tekrar aynı pozisyonuna dönmemesi olumsuz bir özellik. Bunun yanı sıra Astra Coupe'nin viraj ustalığı da belirtmeden geçmeyelim. İyi bir yol tutuşa sahip Astra'ların süspansiyonu geliştirilerek Astra Coupe'de de kullanılmış. Bunun sonucunda yoldan çıkması güç bir otomobil yaratılmış. Çok zorlandığında önde kaymaya başlayan otomobil, direksiyon sisteminin başarısıyla her türlü tepkiyi anında lastiklere iletiyor. Astra Coupe'nin diğer başarılı özelliklerinden birisi de sert olmasına rağmen kolay dozajlanabilen frenleri. Yaptığımız testlerde 100 km/s hızla giderken yapılan ani frende otomobil 39 metrede güvenle durdurabildik.
    Testini yaptığımız Opel Astra Coupe 1.6 16V Linea Blu'nun anahtar teslim fiyatı 34.575.000.000 TL.

• tek kapı ve sedan araç denince akla gelen ilk araç!!!mercedes clk ve m3ten sonra tabi:)
  • çok güzel bi araç,pişman olmazsın
  • Peki arkadaslar fiyat konusunda ne dusunuyorsunuz? Bana cok uygun geldi... Birde Ankara'da 40 yilin basinda satilir bu arabadan. Istanbul'dan almamin bana dezavantaji olurmu?
  • benim dayımda 1.8 motorlu astra coupe vardı cok kaliteli güzel bir arabaydı 1800cc olmasına ragmen fazla yakımıyordu içide çok genişti kalkışda biraz hantal ama sonradan acayip açılıyor otobanda duz yolda 230 km rahat yapıyor bu arada soylim dayım kaza yaptı araba pert oldu sonradan birisi almış yaptırmış sakın koyu yesil içi sarı deri koltuk olan bi astra coupe denk gelirse alma o çünkü dayımın pert ettigi araba renk olarak türkiyede tek renk koyu yeşile kaçan bi renkse içide sarıysa sakın bulasma.
  • 1,6 MOTOR O ARABANIN KASASINA AZ GELEBELİR. 1,8 AL DERİM BEN ÇÜNKÜ 2,2 MOTORLUK Bİ ARABANIN HEM BENZİNİNE HEM DE VERGİSİNE GİRME BOŞ YERE...

BU ARADA SAHİBİNDEN BULURSAN BELKİ 2001 MODELİNİ FALAN 20-21 ARASINA ALABİLİRSİN. GALERİDEN BİRAZ PAHALI OLUR ALMAN...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacelen -- 12 Mayıs 2006; 9:58:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Peugeot Rcz Alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    Chevrolet Lacetti alınır mı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence alınabilir güzel arabalar
  • http://www.araba.com.tr/73682.html

işte bu fena değil gibi
  • zevkine hitap edermi bilmiyorum ama benim o kadar param olsa volvo s40 t4 bakardım verdiyin paranın hakkını sportiflik olarak sonuna kadar öder daha geçen hafta başıma gelen olayı anlatayım

ankara otabanında s40 t4 ümle gidiyoruz arabada 4 kişi + bagajlar var sakin bi şekilde 160 la gidiyorum o ara bi far çarptı gözüme xenon olduğu belli üstelik peşimide bırkamıyor kısa süre sonra yaklaştı ben biraz basayım bakalım ne yapacak diye hızımı 200 e çıkardım ama hala arkamda selektör yapmaya başaldı bende bi çekilip kenara bakayım neymiş diye çekildim sağa geçti beni baktım yeni kasa mercedes e 200 kompresör dedim benim arabanın buna geçilmemesi lazım araba 4 kişi+bagajlarla dolu ama hele bi yükleneyim bakalım nereye kadar gidicez diye verdim gazı sonuna kadar 200-220-240 derken mercedesi geçtik adam aptal aptal bize bakıyor ben 250 ye dayadım göstergeyi devir saati daha 5400 de ama döneceyim sapağa yaklaştığımızdan kestik gazı artık

buda böyle bi t4 hikayemdi işte diyeceyim odurki temiz bir t4 ile bertone coupeyi yan yana bile koymam spor bir araçla birlikte 4 kapılı bir sedanın tadını o fiyata sadece t4 verebilir alıcak gücün varsa git bi gör derim sadece tasarımla olmaz bu iş altında güçlü bir motor yoksa o paraya deymez derim

• alınmazmı bence cok hoş araba
  • O fiyat aralıgında parasının hakkını fazlasıyla veren , tasarımı ilede göze hitab eden bi araba.

Seve seve alınabilir.
  • VALLA ŞÖYLE Bİ BAKTIM NETTEN İLAN ÇIKAN SİTELERE AMA S40 T4 TEMİZ BULMAK ZOR HERALDE...

150.000KM AŞAĞISI RASTLAMADIM. BENCE BU ASTRA ÇOK GÜZEL VE TASARIM AÇISINDAN DAHA UZUN YILLAR ESKİMEZ... BU PARAYA BU DENLİ GÜZEL TASARIMLI BİR SPOR ARAÇ BENDE HARİKA
  • opelin en kral arabalarındandır gönül rahatlığı ile alınır hatta eğer ciddi ciddi almayı düşünüyorsan yaklaşık 1.5 ay önce arkadaşımın abisi satıyordu 2.2 versiyonunu senin için konuşurum eğer hala satmadıysa ve motor seçeneği sanada uyarsa
  • Çok güzel yorumlar yazılmış. Çok sevindim bu duruma

Arkadaşım 2,2 düşünmüyorum pek benzin ve vergiden dolayı. Bi arkadaşda söylemiş hatta...
    Yinede bana fiyat km. model bilgisinin yanı sıra vergi ve ortalama şehir içi yakıt tüketimi bilgisini de verebilirsen sevinirim. Aklımın bi köşesine yazayım çünkü bu aracı bulmak biraz zor eğer temiz ve sorun yok ise düşünebilirim...

Teşekkürler... (Bu arada evet ciddi ciddi düşünüyorum Astra Coupr almayı)
  • ASTRA CABRİO BAK BİRDE FİYATLARI NASIL BİLMEM AMA SPOR ASTRA DEYİNCE AKLIMA GELDİ BENCE MÜTHİŞ Bİ ARABA
  • BU ARADA BERTONE COUPENİN 1.6'SI VARMI?VARSADA SANIRIM NADİR BULUNUR.GENELDE 2.2.
  • 1,6 bir kac ilana rastladim internette. genelde 1,8 ve 2,2 bulunuyor. ben 1,8 dusunuyorum... cabriosu 30.000YTL civarinda...

ben max 21.000YTL verebilirim.

bu paraya umarim bulurum, sizce...?
  • quote:

Orjinalden alıntı: g-fast

1,6 bir kac ilana rastladim internette. genelde 1,8 ve 2,2 bulunuyor. ben 1,8 dusunuyorum... cabriosu 30.000YTL civarinda...

ben max 21.000YTL verebilirim.

bu paraya umarim bulurum, sizce...?

Üzülme o kadar bulursun kardeş tabiki sen internete bakıpta ne moralini boz nede nede fazla ümitlen çünkü çoğu uçmuş fiyat konusunda bazılarıda olağanın çok altında onunda kimbilir ne pisliği var sen bi pazara çık umarım büyük şehirdesindir aksi takdirde zor bulunur bi araba seçmişin bide tavsiyem illa bu araba olsun diye 100 bini devirmiş bi araba alma bence zaten söylemeye gerek yok almazsında o paraya koç gibi arabalar bulunur son birşey eğer para hazır ve almaya kararlı isen çok fazlada oyalanma hem yaza giriyoruz rutin olarak 2. el yükselir hemde tüm knalların ekonomi haberlerinde olası enflasyon artışı tartışmaları var umarım olmaz ama ekonomi piyasaları biraz karışık o yüzden dediğim gibi çokta oyalanma

• ankara'dayim arkadasim ben...

pesin para alcam, bana baska ne onerebilirsin 20-21e? birde bu arac icin sence nerelere bakip almaliyim? galeri? pazar? gazete? vs...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.