Şimdi Ara

Astım ve askerlik meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Alerjik astım hastasıyım. 2008-2013 arası aşı tedavisi dışında bir tedavi süreci geçirmedim. Şu anda her hangi bir ilaç vb. kullanmıyorum.
    Sigara, parfüm, toz, duman, ağaç, deterjan, polen vb. kokular duyunca nefesim tıkanmaya başlıyor.

Bazen merdiven çıksam ya da 20-30 saniye koşsam nefesim daralıyor. 5-10 dk. geçmeden kendime gelemiyorum. Sanki ciğerlerim şişiyor.

Askerliği en kısa sürede bitirmek istesem de kasım bedelli askerliğine başvuru hakkım yok. Bu yaz kısmetse 4 yıllık lisans mezunu olacağım. Şimdilik 2 yıl tecil hakkımı kullanacağım gibi görünüyor. Fakat merak ettiğim şeyler var.

Araştırdıklarıma göre astım hastalığı askerliği muaf etmeye yeterli değil. Bazıları spor yapamaz belgesi alırsın diyor bazıları da 3 defa erteleme alırsan en son muaf ederler diyorlar. Fakat erteleme almak da, muaf olmak da hiç kolay değildir elbet.
    Ben askerde bu hastalığım yüzünden başıma bir şey gelecek diye çok korkuyorum. Haberlerde görüyorum ölenler bile var. Düşündükçe ter döküyorum

Bu hastalığa sahip olanlar nasıl bir muayeneden geçiyor, nasıl muaf ya da erteleme alabiliyorlar, kriterler vb. nelerdir acaba bilginiz var mı?

• Tsk sağlık yönetmeliğine bakmanı tavsiye ederim, önceden bilgi edinip askerlik muayenesine girmen daha mantıklı olur. Dediğin kadar kötüysen doktorlar ona göre heyet raporuna ilgili maddeleri yazacaklardır. En kötü ihtimal spor yapamaz raporu alırsın askerde daha uygun bir iş verirler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ÖmErenay kullanıcısına yanıt
    Astım hastalığı A diliminde görünüyor, askerliğe elverişlidir anlamında yani. Fakat astım herkeste aynı belirtilerle olmuyor.

Bazısı koşar 40-50 metrede nefesi kesilir, başkası 200-300'de zorlanır. Bazısını toz, sigara vb. zorlamaz. Bazısını da öldürmekten beter eder

Acaba bu hastalık için efor testine girip askerliğini erteleten ya da muaf olan var mı onu merak ediyorum. İnternette çok baktım ama az sayıda konu var maalesef
  • Düştüğünüz birliğe,sınıfa ve askerlik durumunuza göre değişir size yaklaşımları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebellion87 -- 13 Temmuz 2019; 5:57:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar korkma bisey yok askerde doktor ona gore rapor verecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DISCOVERY SCIENCE kullanıcısına yanıt
    Vermeyenler de varmış bilemiyorum. Bazısı bir şey olmaz diye geçiştirip elverişlidir diyormuş. Belli bir standart yok galiba
  • Astım dediğin olay bronşların normal kişilere göre hassas olması ve parfüm,duman,sigara vs gibi şeylere maruz kalınca daralması. Bende de var değişik bir tür de ama sigara koku vs etkilemiyor. Ben de genelde balgam oluyor sürekli özellikle kışları. Yazın ise giriş katında oturduğumdan gece pencereler kapalı ve vantilatör kullandığımdan tozlar uçuşuyor bu da nefes daralması yapabiliyor arada.

Gitttiğim için çok iyi ve çok tatlı bir doktor var. Symbicort önermişti bana ömür boyu kullanman da gerekebilir kendimi bırakıcam diye şartlama demişti. Ara ara gidip yazdırıyorum bittikçe. 12 saat etkili tıkandığında falan sık 2-3 dk içinde etkisini gösteriyor ve o günü rahat geçiriyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astım ve askerlik
    3 yıl önce açıldı
    Askerlik ve çürük alma durumu
    4 yıl önce açıldı
    Hastalıklarım ve Askerlik
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O tür ilaçlar hiç kullanmadım. Alerji doktorları mı yazıyor göğüs doktorları onu da bilmiyorum. Kullanırsam sigara, parfüm vb. kokulara hassasiyetim azalır mı acaba?

Hatta ilacı bir süre kullanıp askerlik muayenesinde şu ilacı kullanıyorum dersem erteleme vb. kesin verirler mi? Siz ne yaptınız askerlik muayenesinde
  • Askere gidecekler eğer herhangi bir hastalığınız varsa kesinlikle tedavi olunda gidin.Orada sizi kimse takmıyor çünkü.
    Zaten sağlık hizmeti askeriyede yetersiz.

Benimde başıma geldi.Doğru dürüst bakmıyorlar.Yaraya bakmadan teşhiş koyan tabip vardı acemi birliğinde.Kesinlikle sağlam gidin.
  • Bu merdiven çıkarken nefessiz kalmayı iç hastalıkları doktoruna söylemiştim. Vitamin takviyesi yapmıştı fakat yeterli gelmedi. Bazen oluyor bazen olmuyor. Tekrar gittiğimde danışacağım bakalım neler söyleyecek. Askerlik mevzusunu da söylersem belki başka alana yönlendirir. Özellikle koşu meselesi çok canımı sıkıyor. Komutanlar kızınca koşu cezası veriyorlarmış
  • askerlik olayını bıtırdıler.kafana göre takıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: phorever

O tür ilaçlar hiç kullanmadım. Alerji doktorları mı yazıyor göğüs doktorları onu da bilmiyorum. Kullanırsam sigara, parfüm vb. kokulara hassasiyetim azalır mı acaba?

Hatta ilacı bir süre kullanıp askerlik muayenesinde şu ilacı kullanıyorum dersem erteleme vb. kesin verirler mi? Siz ne yaptınız askerlik muayenesinde
    Göğüs hastalıklarına gideceksin. Nerde yaşıyorsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Bursa'da hocam şehir ne alaka :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.