Şimdi Ara

Assassin's Creed Valhalla (2020) [PC ANA KONU] (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.867
Cevap
46
Favori
184.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jorvikdeki anomaly neydi öyle gece gece beynim ısındı fall guys dan beter.Assassin's Creed Valhalla (2020) [PC ANA KONU] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayva

    Güncellemeden sonra yapay zeka ve dövüş zorluğunda bir iyileşme olmuş mu arkadaşlar? En zor seviyede bile aşırı kolay olduğundan oynamayı bırakmıştım.

    en ufak bir değişiklik dahi yok maalesef. tavsiyem her yere en az oranın power level'ının -30 power'ı ile gidin. Misal 90'lık yere en fazla 60 power ile gidin. tabii kabus zorluğu için bu, daha kolay zorluk derecesi için -50 yapın bence. AI zaten mal bu kadar kötü olabileceğini tahmin dahi edemezdim. Odyssey'in AI'sini beğenmezken onu bile mumla aratıyor.

  • msidan kod geldi,sizce kodu satayım mı,yoksa ps5 veya series x de mi deniyeyim,pc de rtx 3080 ile oynuyacağım.Önce ki iki oyun çok optimizasyon sorunlu çünkü.

  • phantom_coal kullanıcısına yanıt

    Diğer 2 oyun işlemci ağırlıklıydı bu ekran kartı ağırlıklı 3080 ne veriyorsa onu alırısınız yani.


    Assassin's Creed Valhalla (2020) [PC ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir süreliğine başka bir yere taşınıyorum. Oyuna yeni patchden sonra hiç girmedim ve Offline oynamam gerekecek gittiğim yerde.


    Oyunu Offline modda oynayabilir miyim Save sorunu yaşamadan?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s1LENT -- 28 Kasım 2020; 13:5:30 >
  • Sismancocuk S kullanıcısına yanıt
  • Oyuna başladığımız zırh seti dışında başka setleri ne zaman kazanıyoruz yaklaşık 15 saat oynadım sadece bir zırh ve ayakkabi buldum onlarda okçuluk sınıfından
  • s1LENT kullanıcısına yanıt
    Dr. Josef Mengele kullanıcısına yanıt

    Hocam oyun manuel ve hatta sanırım auto saveleri dahi disk'e kaydettiğinden bir sorun yaşamazsınız offline da.


    @Dr. Josef Mengele Bölgeleri gezip sarı noktaları yapmanız gerek. Her bölgede de en az 3 zırh düşüyor zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lundun'da bir World Event yaparken görev bug'a girdi. Animus'a gir çık yapınca düzeldi. Karşılaşırsanız bilginiz olsun.


  • Buraya atan oldu mu bilmiyorum ama grafik ayarlarının çoğu hikaye.Redditte karşılaştırmalı tüm ayarların ne derece görselliği etkilediğine dair başlık var. Şunu net söylemek gerekiyor ki, çoğu ayar arttırıldığında bir artış göstermeyip sizin fps'inizi de baltalıyor. Hele ki 2k ve ya 4k oynuyorsanız çoğu grafik ayarını artırmanız bir etki yaratmıyor.


    Oyunun grafik ayarlarını ultra yapın 1080p'de sonra 2k da medium ve high yapın ve görselliği kıyaslayın. 2k da çok daha iyi oluyor ve fps artışı da yanınıza kar kalıyor. Belli ki konsollar düşünülerek ışık iyileştirmeleri üzerine yoğunlaşmışlar. Belki paylaşılmıştır diye diğer detaylara girmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaciTTOR -- 29 Kasım 2020; 17:25:9 >
  • arkadaş ben 150 levelim, 90 level zealotu öldüremiyorum sinirim bozuldu, adam heavy attack bile yemiyor, suikast yapılmıyor, napacağımı şaşırdım, can basıyor kendine, ok atsam işe yaramıyor, o bir darbe koyuyor yarım canım gidiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toomanyj -- 29 Kasım 2020; 18:37:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oku çok uzaktan atmamak lazım kaçar kalkanı açınca hassas sarı noktaları vurmak lazım yayda hassas noktaları vurunca hasarı arttıran rune ler olmalı adamın üstüne kurt salınabilir vengeance of thor yeteneği yada tekmeleyen bir yetenek vardı tekmeyle uzağa gidip düşünce ok vs. çok fazla yöntem var aslında direk gidip sıradan askere saldırır gibi saldırmak olmuyor.

  • Hocam aynı zealot mu bilmiyorum ama oyunda bu zealotlardan birinde bir bug vardı sürekli can basıp canını fullüyordu. Zealottan hemen önce save alın ve eğer can basarsa o savenizi load edin bug düzeliyordu hani onun dışında 150 iken 90'ı nasıl alamadınız anlamadım. Büyük ihtimal aynı zealotta bug oluyor ya kendine sürekli can basıyor ya da hasarı artmış. Çünkü bunu fark ettiğimde bahsettiğim load dan yaptığımda kesmiştim o tarz büyük bir Zealot'u.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 29 Kasım 2020; 20:8:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaciTTOR

    Buraya atan oldu mu bilmiyorum ama grafik ayarlarının çoğu hikaye.Redditte karşılaştırmalı tüm ayarların ne derece görselliği etkilediğine dair başlık var. Şunu net söylemek gerekiyor ki, çoğu ayar arttırıldığında bir artış göstermeyip sizin fps'inizi de baltalıyor. Hele ki 2k ve ya 4k oynuyorsanız çoğu grafik ayarını artırmanız bir etki yaratmıyor.


    Oyunun grafik ayarlarını ultra yapın 1080p'de sonra 2k da medium ve high yapın ve görselliği kıyaslayın. 2k da çok daha iyi oluyor ve fps artışı da yanınıza kar kalıyor. Belli ki konsollar düşünülerek ışık iyileştirmeleri üzerine yoğunlaşmışlar. Belki paylaşılmıştır diye diğer detaylara girmiyorum.

    Konsollar yüzünden olabilir ama oyunun grafik düzeyi gayet gelişmiş halde. Eskilerin üstüne epeyce koymuşlar. Teknik olarak çok gelişmiş detaylar görüyoruz ışıklandırmada. Zaten PS5 ve XSX'den daha iyi grafikler PC'de. Yeni nesil konsollar geride kalmış detay olarak. Gölgeler çizim mesafesi filan PC'de epey ileri. Görsel şölen yaşatıyor 4k'da. Kaplamalar çok gelişmiş. Tessellation var. Object motion blur gelmiş. Vuruş hissi de fiziklerle birleşinde epey tok hale gelmiş.


    Ayrıca çözünürlüğü de çok ilginç oyunun. PC'yi masaüstünde 2k 120hz kullanıyorum mesela, 4k TV'de. Oyuna bu şekilde girip borderless 4k ayarladığımda 4k netliği olmuyor. 2k'nın biraz net hali oluyor. Aynı 4kda tutup fullscreene geçince işte o zaman muazzam bir netlik geliyor. Tabii performansa etkisi de oluyor. Oyunu borderless oynayanlar masaüstü çözünürlüklerinin ne olduğuna dikkat etsin. 4k oynuyorum zannedip aslında 2k oynuyor olabilirsiniz.


    Grafik detaylarında benim de gördüğüm en belirgin farkı draw distance ve volumetric clouds yaratıyor. Bunlar çok farkediyor ayarlar arasında.


    Ben oyunu gerçek 4k'ya alıp tüm ayarları sona alıp adaptive quality'i hedefini 60'a ayarladım. Res. scale yaptırıyorum. Ama 60'a çıkartamıyor yine de target her zaman 4k olduğu için. Ama sonuctan memnunum. 45-60 arası gidiyor. Yalnız oyunun büyük optimizasyon sorunu olduğu da açık.


    Bir de oyunda donma oluyor. Menülere vs. girdiğinde. Task managerdan zorlayarak kapatmak gerekiyor. Ben çok yaşadım bu sorunu. Masaüstünü 2k'ya alıp girdiğimde sorun olmuyor ama o bulanıklıkla da bu oyun oynanmaz. Ben çözümü uplay offline mod yapmakta ve ds4 gamepadi oyuna girdikten sonra pc'ye bluetoothla bağlamakta buldum. Oyuna girmeden önce bağlarsam sorun oluyor.


    Çok ilginç yerlerden sorunları var oyunun bulmak için takla atmak gerekiyor maalesef. şimdilik her şey düzgün. Ama oyuna acilen patchler patchler patchler gelmeli az buz değil neredeyse beta seviyesinde buglar sorunlar var.


    Oyuna gelirsem de 50 saatte yüzde 30'a gelmişim. Englandda 4 bölge açtım henüz. Her şeyi toparlayarak gidiyorum. Grafikler atmosfer oynanış çok beğendim. Çıkmadan videoları izlediğimde yine kelek bir oyun geliyor diyordum ama epey koymuşlar. Tabiri caizse köpek gibi oynatıyor şu pandemide idari izinde. İyi ki evdeyim diyorum yoksa bitmezdi bu oyun.


    200 Liraya çok çok değen bir oyun yapmışlar. Sony oyunları gibi aptalca fiyatlar olsa alınmazdı ama 200'e gözü kapalı gider.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 29 Kasım 2020; 22:53:31 >




  • Grantebridgescire bölgesine yeni girdim. Oyunda pek ilerledim diyemem ama ilk izlenimlerimi söylemem gerekirse şu ana kadar pek beğenmedim.


    Özellikle Odyssey sonrası cidden oyun kendisini geliştiremediği gibi geriye dönüş olmuş.


    En basitinden Odyssey'de yan görevlerde bile özenle hazırlanmış sinematikler varken, bu oyunda resmen kütük gibi birbirine bakıp iletişim kuran adamlar ve bunları uzaktan kamera açısı ile izlemek başlı başına atmosferi baltalıyor.


    Ana görevler şu an için pek tatmin etmedi. Genelde yan görev gibi, şunu getir bunu götür. Bir bak bakalım benim adam orada mı ya da koca viking ordusu savaşamazken ne hikmetse sadece tek kişi onlara katıldığımızda kalelere saldıracak gücü kendinde bulmaları vs vs.


    Yapay zeka kötü, animasyonlar kötü ve tekrar edici tarzda. Bunlar kaç nesildir neden değişmez anlamıyorum.


    Arayüz ve skil ağacı daha karmaşık geldi bana. Odyssey daha sadece ve amaca dönüktü


    Oyunun başında Hytham ve Basim karakterleri bayağı merak uyandırmıştı ama bayağıdır göremedim senaryoda. Bari çıksalar da hareketlense ortalık diye bekliyorum.


    Görsellik açısından kıyaslama yapamam. Origins ve Odyssey'i standart ps4'te oynamıştım. Bu oyunu PC'de 4k+Ultra'da oynuyorum o yüzden pek adil olmaz.


    Bu yorumlarım şu an için geçerli, bakalım biraz daha ilerleyince nasıl olacak. Benim için önemli olan senaryo ve bunun işlenişi. Onu kurtarsa gerisi sorun değil aslında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sisyphus -- 30 Kasım 2020; 9:2:15 >




  • Dante kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunun donma sorununu ben de yaşadım hatta skill ağacına girince donuyordu oyun görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyordum. Daha sonra ekran kartındaki oc yi kapattım sorun düzeldi hiç donmadı bir daha 6 aydın baya bir oyunu oc li oynadim ama bu oyunda sorun çıkardı
  • Sisyphus kullanıcısına yanıt
    Bu görevlere gittiğiniz de çoktan orda bir savaş olduğunu farketmediniz sanırım
  • Zealotlara karşı 2 tane güzel yetenek var. Birinicisi pasif özellik size atılan oku, mızrağı tutup atana iade etme özelliği. Bu zealotların attıkları mızraklar, mayınlar güzel zarar veriyor onlara.

    ikincisi de aktif yetenek, şu zıpkın atıp adamları sağa sola savurduğumuz yetenek. Kendisini iyileştirmeye başlayınca zıpkını sokup en yakın duvara, ağaca savurun. Hem iksiri içemiyor hem de iyi hasar alıyor. Oyundaki en yüksek hasar veren yeteneklerden birisi.


    Onun dışında sabırlı olmak gerekiyor. Normal saldırıları savununca 1-2 kere vurup geri kaçmak lazım. Rune saldırılarında ise araya mesefe koymak lazım. Bu o rune saldırılarını tam zamanında dodge layabilirseniz düşmanın arkasına geçiren pasif bir yetenek var. Bu yetenekle, dodge sonrası zamanı yavaşlatan pasifi de kullanırsanız baya bir vurma şansınız oluyor arkadan.




    Oyuna gelirsek ben genel olarak çok beğendim. Her AC oyunu gibi çok fena bugları ve saçma yönleri var ama bunlara alıştık ne yazık ki...


    -Müzikler özellikle çok hoşuma gitti. Ama çok az çalıyor, bazen müzik duymadan uzun süre geçiyor. Sırf müzik başlasın diye combata, raide başlıyorum. Seslerde genel olarak bir problem var, bazen çok kısık geliyor veya 1-2 saniye komple gidiyor.


    -Mekanlar genel olarak güzel ama taş, toprak , doğa bir yere kadar. Yeni AC oyununda tekrar şehir odaklı hale dönerse iyi olur. Parkur kontrelleri de iyice kötü duruma gelmiş, en basit hareketleri yaparken saçmalıyor karakter. Unity ve Syndicate te kazandığımız esneklik ve kontrolü baya bir kaybettik.


    -Konu ve görevler de baya iyi. Assassin lik kısmını sonunda hatırlamışlar oyunun. Origins te kuruluş kısmı çok yüzeysel, basit kalmıştı tatmin etmemişti, Odysey de de iyice geri planda kalmıştı. Bu sefer ciddi ciddi Templar (Order of the Ancients yani) kovalıyoruz, Roma zamanında kalma büroları geziyoruz ve Creed e yönelik hareket ediyoruz. Günümüz de geçen kısmı da yeterli olmuş bu sefer.


    -Görevlerdeki reaktivite çok iyi. Görevde gitmeniz gereken bir manastırı önceden yakıp yıktınız mı? Eivor bundan bahsediyor. Haydutları öldürüp bir görev eşyasını önceden mi aldınız? Görev başlar başlamaz bitiyor ve "Oha ne ara buldun o eşyayı" tarzda şaşırıyor NPCler. Bir çok NPC yi kurtardınız, öldürmek yerine sürgüne mi gönderdiniz? Halktan biri bunu duymuş ve size direkt evinin anahtarını veriyor. Bunun gibi çok güzel ufak detaylar var. Çoğu RPG de bu kadar detay göremezsiniz.


    -Eivor karakter ve davranış olarak cuk oturmuş. Hafif ozan olması da çok güzel diyaloglar çıkarıyor ortaya. Maşallah kadınların da 1 numarası arkadaşımız. Ara sahnelerde verdiği tepkiler de karakterine uygun hep.


    -Silah ve zırh sayısının azalması iyi olmuş, özellikle odyseyy den sonra Ama bir kaç saçma taraf var gene. İlk olarak tek ellik kılıçlar ve iki ellik çekiçleri kullanmıyoruz bir sebepten dolayı...

    Karakter zırhlarının tipini değiştiremiyoruz, bazıları upgrade olmadan daha güzel gözüküyor açıkçası. Ki gemi için yarattığımız vikinglere zırhların her halini giydirebiliyoruz.

    Silahlar arasın bonuslarda dengesizlik var, 1-2 tanesi çok güçlü olduğu için diğerlerini kullanmaya el gitmiyor.



    Son iki oyundan sonra iyice soğumuştum oyundan ama Valhalla vallaha iyi geldi (ehehe) Püzüleri giderip, şehir ve Assassin odaklı yeni bir oyun ile gelirlse bize tadından yenmez.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMuyu

    Hocam oyunun donma sorununu ben de yaşadım hatta skill ağacına girince donuyordu oyun görev yöneticisinden kapatmak zorunda kalıyordum. Daha sonra ekran kartındaki oc yi kapattım sorun düzeldi hiç donmadı bir daha 6 aydın baya bir oyunu oc li oynadim ama bu oyunda sorun çıkardı

    Onu da denedim oc'siz girdim ama yine dondu. Nvidia sürücülerini 456.71'e geri çektim. DS4'ü oyuna girdikten sonra pc'ye bağladım. Henüz bu şekilde donma yaşamadım ama bakalım donacak mı oynuyorum şimdilik. Oyunun gamepad'in tetiklediği ama genel olarak her şeyden de nem kapabilen bir Ram sızıntısı hala var update ile çözememişler bunu.


    Oyun 4k'da 8 GB VRam ve 19-20 GB Ram kullanıyor bu arada. Açıkcası kızamıyorsun da çünkü devasa bir draw distance ve çok kaliteli kaplamalar var. MSFS ve Horizon ZD'dan sonra devasa ram kullanımlı bir oyun daha. Artık bunları çok göreceğiz muhtemelen. Bakalım CP 2077 neler yapacak.


    16GB yeni nesil Nvidia'lar bir an önce çıkmalı 10GB 3 serisiyle gitmez bu iş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Kasım 2020; 11:9:54 >




  • Kankalar yerdeki bitkiler flan hep sonradan yukleniyor kaplamalarda da olabiliyor bu sorun . Atla saga sola giderken ciceklerin doğuşunu göruyorum . Nasil duzelir bu ? 16 gb ram ryzen 5 3600 2060 super var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.