Şimdi Ara

Assassin's Creed: Origins (2017) [ANA KONU] (69. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.682
Cevap
31
Favori
110.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DJ Ten

Oyunun ana senaryosunu ve haritayı full bitirdim yapılacak hiç bir şey kalmadı.Genel olarak grafikler dışında oyunu beğenmedim.Dlc'lere geçiyim diyorum ama ana oyunu beğenmeyen birine önerir misiniz
    bu oyunu beğenmeyip sonuna kadar bitirmen imkansız nasıl bir çelişki bu, kısa bir oyun değil ki bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 11 Eylül 2019; 18:9:52 >
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Valla hiç sorma ya bir takıntı aslında bu,beğenmesemde sonuna kadar gidiyorum işte.Bu oyundan sonra uzun bir süre open world oynamam herhalde.
  • Bu oyuna witcher 3 sonrasında başlamak gibi bir hata yapmıştım, witcher 3'ü çok detaylı ve her noktasına hakim olarak bitirdiğim için origins başlarda çok ciddi sıktı, seviye olarak 15 16 olana kadar zorladım sonra kenara koymuştum. Bugünlerde tekrardan başladım, belli oranda sarmaya başladı. Fakat defalarca benzer görevler ve haritada uzun mesafeler gidince sıkmaya başlıyor fakat dayanıyorum :)

Oyunun yapısına bakınca her şey var gibi geliyor sanki biraz ruh eksik, eski AC serilerinde hikaye içerikleri daha keyifli gibiydi sanki tarihe dokunuyor gibi hissederdim, ayrıca sinematikler girdiğinde karakterleri daha çok benimserdim. Şimdi ana karakter herhangi bir npc gibi geliyor, ne benimseyebildim ne samimi geldi...

Önceden AC serileri böylesine grafiğe, devasa şehirlere ve teknik güce sahip değildi fakat oynadığınızda bitirmemek için ana görevden kaçacak duruma gelirdiniz. Şimdi ise ana görev bile sıkıyor bazen...

• Bende oyunu yeni oynayanlardanım. Önceki AC oyunlarında oynadığım stilde oynuyorum bunu da. Bölge bölge bakış noktası, soru işareti, yan görev temizleyerek gidiyorum.
    Tabii yanlışlıkla yan taraftaki bölgelere de salça oldum, ağızımın payını verdiler. 6-8 level olan yerin yanında 35-40 level yer mi konur. Direk kırmızı kuru kafa olduğu için anlayamıyorsun da seviyesini, dalayım dedim tükürük atıp öldürdüler.
    Oyunun bölge olarak optimizasyon sorunları var, 1080p fullde 90 fps alıyorum atıyorum bir bölgede, İskenderiye'de ise herşey düşük yapsam da 40 fps anca oluyor. O biraz can sıkıcı oldu.
    Birde maraton olarak AC serilerini oynadığım için combatta direk apışık kaldım. Alışmışız sırayla saldıran ve saldıracağını belirten düşmanlara, bunda biraz fazla öldüm.
    Şimdi İskenderiye bölgesinde 12. seviyedeyim, mapi temizleyerek görevlere devam edeceğim. Hikaye şimdilik muallakta, biraz sıkıldım açıkçası intikam hikayelerinden artık. Umarım ilerledikçe açılır.

• Oyuna türkçe yama ile başlamıştım o kadar sıktı ki bir aşamadan sonra gerçekten 3 ay ara verip sırf bitsin diye sonra dalıp bitirmiştim daha DLC ler duruyor ilk DLC yi sonuna geldim. Aslında mısır mitolojini severim ama bayek bana o kadar itici iğrenç bir karakter ki olmuyor oynayasım gelmiyor. Dövüş sistemi, karakter özelleştirme yetersiz. Her oyunda otu boku yaparak, her yan görevi tamamlayarak bitiren biri olarak artık baydım ana senaryodan gittim.

AC Odyssey yeni başladım havası ortamı, yunan mitolojisi, karakter özelleştirme, tam bir oyun gibi olmuş. Origins resmen demoymuş hissi verdi.
  • 90 liraya gold sürümü var playstore da alınır mı beyler ?
  • Dr.Danger kullanıcısına yanıt
    Serinin önceki oyunlarını oynamışsan bu oyunda direk afallıyorsun. Oyun combat dahil komple değişmiş. Witcher 3'ten bayağı bir esinlenmiş görev yapısı ve combat sistemi.
    Skill ağacı ise bayağı kapsamlı. Tabii hangi yöne gitmek istediğine karar vermen gerekiyor. Avcılık mı, Combat mı, gizlilik(tam ismini hatırlayamadım) mi.
    Level atladıkça ve antik mezarları ziyaret ettikçe skill point alıyorsun. Level sınırını bilmiyorum fakat oynadığım kadarıyla bütün skilleri açman mümkün değil sanırım. Steam'de kartlarını düşürdüğüm için oyun süresi olarak uplay'i dikkate alıyorum. Ve 25 saat oyun süresinde %49'unu bitirmişim ilerlemenin.
    Son olarak combat için birşeyler diyeyim. İnanılmaz doyurucu ve zevkli olmuş. Öyle sırayla düşmanlar gelsin, blok edip öldüreyim diye birşey yok. Özellikle senden yüksek level olanlar ağlatıyor. Birde phylake diye avcılar var, bir süre sonra onlar haritaya dağılıyor. Mini boss olarak düşünebilirsin, kapışmak ve yenme duygusu inanılmaz haz veriyor. Şimdiye kadar 3 tane kestim, özellikle ilkinde yeaaa diye bağırmıştım.
    DLC'ler dahil sanırım 60-70 saat arası bir oynanış sunacak bana. Ki her yan görevi, keşfedilmesi gereken yeri yapmaya çalışıyorum.

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Hocam en son rpg olarak witcher serisini bitirmiştim çok beğendim hikayesinin onun kadar iyi olacağını düşünmüyorum ama sunduğu yan ögeler iyiyse alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr.Danger kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hikayesi başlarda beni biraz sıktı, yine 2392.kez intikam hikayesi işleniyor seride. Neyse sonradan ilerledikçe açıldı biraz, sıkmamaya başladı. Yan görevleri ise bayağı hoşuma gitti, onlar Witcher 3 tadında olmuş biraz. Geri kalanlar Witcher 3 kadar olmasa da idare eder hocam.
    Sağolun

• Merak ettiğim iki konu var. Birincisi oyunda maksimum level olayı var mı. İkincisi malum bazı yerlerde fps dropları oluyor. Bende bu durumdan ziyade sesler de anlık kesiliyor. Bunu yaşayan oldu mu.
    Maksimum level 50 hocam ama diğer sorunun cevabını bilmiyorum, ben oynadığım süre zarfında böyle bir sorunla karşılaşmadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ruvhart kullanıcısına yanıt
    maksimum level 50 değil hocam. eğer dlcleri alırsan o level baya ilerliyor. ben 53 levelim mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 24 Ekim 2019; 15:45:57 >
  • Ben skill ağacı için sormuştum. Her skilli açmak mümkün mü acaba diye. DLC'ler zaten Witcher gibi direk ana oyuna yedirilmiş, o yüzden maksimum level fazladır o zaman. Şuanda 35 levelim. Daha ne kadar antik mezar kaldı emin değilim ama pek kalmamıştır.
  • iyi birisiydim kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam oyunu oynayalı bir seneden fazla oldu yanlış hatırlamışım siz deyince aklıma geldi 55 di son level herhalde. Saolun düzelttiğiniz için.
    yanlış hatırlamıyorsam level cap var fakat level sınırına gelinse bile xp kazandıkça skill point almaya devam ediliyor.
  • Anladım hocam. 40 levelim şuan. DLC'lere geçmeden belli olur.
  • Konuya baya baya bi geç dahil oldum, seriyi bi süredir baştan beri oynayıp gelmek istedim. Ama çoluk çocuk, iş güç bilmemne derken baya zaman geçti. Diğer oyunları da bıraktım, resmen seriye kastım.

1-2-3, Brotherhood, Revelations, Black Flag, Unity, Syndicate, hepsini oynadım, ancak Black Flag biraz yavan geldi, yarısına kadar geldikten sonra bıraktım. Unity'de bir görevde takıldım, ölünce görevin belirli yerlerine dönmesini beklerken ta en başa dönünce uyuz oldum, öyle sildim Syndicate'e geçtim, onda da oyunun yarılarına geldiğimde saçma sapan, başta olmayan takılmalar meydana gelmeye başladı. Çözümlerini aradım, çeşitli yöntemler şunlar bunlar yazılmış ancak sanıyorum mevcut güncellemeler ve ekran kartı sürücüleri ile falan iyice uyumsuzlaştı ve sorunlar arttı. Onu da silmek zorunda kaldım ve büyük bir gecikmeyle Origins'e başladım.

Oyun gerçekten efsane olmuş. Ancak Ubisoft sağolsun, mouse takılmaları falan filan vardı, neyse ki çözdüm, bunun dışında oyun şimdilik problemsiz, görsel açıdan coşmuş, harita coşmuş, Origins ve Odyssey ile ilgili birçok şey okudum, buradaki konuları takip ettim falan filan...

Syndicate'teki level sistemi ile aslında kopya vermiş adamlar Bununla da uzun bir süre geçireceğim galiba, DLC'leri de indirimlerde uygun yakalayınca aldım, onları da buralardan okudum, şöyle müthiş böyle bilmemne diye.

Bunun haricinde, turistik gezi modu da efsane, arada açıp açıp geziyorum, tarih bilgimiz artıyor

Herhalde uzun saatleri bu oyun ile geçireceğiz...

• Bu oyunun optimizasyonu hiç iyi değil, akıcı oynayamıyorum epic grafiklerde çalıştırsamda aynı fps değerleri yüksekte de ortada da bunun bir çözümü var mı?

• Ana oyunu dün gece itibari ile bitirdim. Oyun hakkında bir kaç kelam edeyim.
    Öncelikle Odyssey konusunda da belirttiğim gibi yaz başından beri AC serisini maraton olarak oynuyorum. O yüzden serinin önceki oyunundan sonra bu oyun çağ atlamış gibi geliyor, oyuncuyu da sudan çıkmış balığa çeviriyor.
    Oyun neredeyse RPG sayılacak seviyeye gelmiş; Harita, oynanış stili ve combat ise Witcher 3'ten esinlenmiş. Bu özellikler genel olarak olumlu yansımış.
    Hikaye başlarda sıkıcı gelmişti, çünkü serideki bilmem kaçıncı intikam hikayesi işleniyordu. Hatta başlarda yan görevler kat ve kat daha zevkli geldi ana hikayeden. Neyse sonradan hikaye açıldı Allah'tan da pek baymadı. Baymak demişken oyunu 63 saat(uplaye göre) oynamışım, bulabildiğim/görebildiğim bütün soru işaretlerini yaptım. Keza yan görevler de aynı şekilde. Sadece topladığımız papirüs yapraklarının götürdüğü yerlere gitmedim, puzzle çıkarsa falan kaldıramam artık. AC 2 ve BH'de çok çektik.
    Yan görevler demişken bazen duygusal, bazen eğlenceli, bazende korku oyunlarını andıracak gerilim yüklü olanlar vardı. O yüzden genel olarak memnun kaldım.
    Syndicate'den sonra tarihsel kişilerin en çok olduğu oyun olmuş serideki. Seri Lore'una ise hem Animus dışı hemde oyun içinde yeni bilgiler eklendi, şahsen bayağı boşlamışlardı iyi oldu. Umarım Odyssey tarafında devam eder bu.
    Oyunun müzikleri çok güzel olmuş. Özellikle de ana müziği. Bazı kısımlarda çalan tekno bir parça ise direk Dying Light'daki bir parçayi çağrıştırdı. Esinlenilmiş sanırım. Bu arada adamlar bu oyuna bile Ezio's Family uyarlamışlar. En azından geçtiği yer güzeldi de gaza getirdi.
    Oyunu övdük övdük, biraz da yerelim. Öncelikle teknik açıdan sınıfta kalmış oyun. FPS dropları bazı durumdalar çok can sıkıcı olabiliyor. Özellikle İskenderiye gibi büyük şehirlerde.
    Oyun seni sürekli yan görev yapmaya itiyor, çünkü senden 1 level yüksek olan düşmanlar bile kanser edebiliyor. Allah'tan serinin diğer oyunlarından alışkın olduğum için harita açma, yan görev yapma olarak ilerlediğimden ana görevlerde hiç zorlanmadım. En çok zorlandıklarım ise Phylake'lar oldu. Bazıları ile yarım saatten fazla uğraştığım oldu. Baktım şamarlıyorlar seninle sonra görüşücez diyip gittim, gelişip tekrar geldim.
    Oyunu Türkçe Yama ile oynadım, genel olarak gayet başarılı bir yamaydı. Umarım DLC'ler de aynı şekilde iyidir.
    Son olarak oyunun son bir kaç saati dışında Suikastçi itikadı ile alakalı bir şeyler pek yoktu. İsim sadece öyle kalmış gibi.

ALALALALA der kaçarım.

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.