Şimdi Ara

Assassin's Creed (ÇIKTI) (253. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.789
Cevap
5
Favori
546.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: vagojeo

quote:

Yok mu bi yrdım edecek arkadaşlar???
    quote:

Slm arkadaşlar ben daha oyuna yeni başladım.Bu araştırma görevini bitirip at aldıktan sonra başka bi şehre geçiyoruz ya ha işte oraya gelince ekran birbirine giriyo böyle sarı bulut gibi bişiler çıkıyor.Bendeki sistem oyunu kaldıracak nitelikte sadece işlemcide sorun var.Sistemim şöyle;
    dell inspirion 6400 T2350 core duo 1.66 ghz işlemci
    atı x1400 256 mb ekran kartı
    2 gb da ram var.
    Normalde oyunu minimum ayarlarda ilk başlarda cok rahat oynayabiliyorum fakat dediğim yere gelince böyle bulut gibi şeyler cıkıyor ve ortalık birbirine giriyor.Lütfen yardımcı olabilecek biri varsa yardım etsin cıldıracam, format attım yine aynı şey :( :(

• quote:

Orjinalden alıntı: ysselim

quote:

Orjinalden alıntı: slayer983

arkadaşlar benim bir problemim var. Son çıkan full sürümle bu oyunu oynayamıyorum. 10 15 dakikada bir reset atıyor ya da oyundan atıyor ve ben reset atmadan bir daha oyuna giremiyorum. Bazı yerlerde işlemcinin fazla ısınması ile ilgili yazılar okusamda çözüm için yeterli bir cevap bulamadım.
    Başlangıçta herşey çok iyi gidiyo fakat sonra sesde gecikme ve zamanla kesilme oluyo. Sonrasında da oyundan atıyor. üstelik Driverlerim güncel olmasına karşın. Başka hiçbir oyunda sorunum yok bütün oyunları sistemimde problemsiz bir şekilde oynuyorum.
    Tabi oyunu sorunsuz oynayan birçok arkadaşımız var. Bu sorun sistemimden kaynaklandığını düşünüyorum ama çözümüne bir türlü ulaşamadım. bu problemi benim gibi yaşayan arkadaşlarında olduğunu biliyorum. Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.
    Asus Ati radeon eah hd2600pro 512 mb ekran kartı kullanıyorum.
    teşekkürler....

Tecrübelerime dayanarak o oyundan atmanın "Memory Leak" ile alakalı bir olay olduğundan neredeyse eminim diyebilirim.

Bir süre oynadıktan sonra oyunun yavaşlaması-takılması sonrası atıyor değil mi.
    "Memory Management" diye birşey öğretirler "Operating Systems" derslerinde.
    RAM dolduğu zaman, ilk giren veriden başlayarak boşaltırsın.
    FIFO derler buna. "First In, First Out."
    Örneğin bir oyunda 3 tane şehir mi gezdin. 4. şehre geldiğinde RAM doldu mu? İlk girdiğin şehri hafızadan boşaltması lazım. Bunu yapmayınca da, RAM dolduğu için oyun göçüyor.

Heroes4 ilk çıktığı zaman onda vardı, Witcher'da vardı. Bunda da var.

Kazmalar high level programlama dilleri ile bi halttan anlamadan oyun üretince böyle oluyor.
    Ya da... Crck yapanlar bi şekilde oyunun içine ediyorlar.

PS: Benim RAM 2GB, beni 30-40dk sonra atıyor.

he diyosunki yani ubisofttaki onlarca oyun yazılımcısı bunu düşünemiyor
    benim ramim 1 gb beni neden atmıyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: -kobe-

Evet arkadaşlar yaa bu sorunsuz versiyonu nerden bulabiliriz, malum sınırlı net kullananlarda var satın almaktan başka çaremiz yok kimse yardımcı olmuyor avrupa yakasında alabileceğim bi yer bilen lütfen söylesin...

anadolu yakasında bilen varsa bana sölesiinnnnnnnn
  • quote:

Slm arkadaşlar ben daha oyuna yeni başladım.Bu araştırma görevini bitirip at aldıktan sonra başka bi şehre geçiyoruz ya ha işte oraya gelince ekran birbirine giriyo böyle sarı bulut gibi bişiler çıkıyor.Bendeki sistem oyunu kaldıracak nitelikte sadece işlemcide sorun var.Sistemim şöyle;
    dell inspirion 6400 T2350 core duo 1.66 ghz işlemci
    atı x1400 256 mb ekran kartı
    2 gb da ram var.
    Normalde oyunu minimum ayarlarda ilk başlarda cok rahat oynayabiliyorum fakat dediğim yere gelince böyle bulut gibi şeyler cıkıyor ve ortalık birbirine giriyor.Lütfen yardımcı olabilecek biri varsa yardım etsin cıldıracam, format attım yine aynı şey :( :(

x1400 Directx 9.0c uyumlu bir kart. DX 10 desteği yok.
    Oyunu DX 9 exe'sinden başlatıyorsundur tahminim. Öbür türlü başlamaz da büyük ihtimalle.

Formatla çözebileceğin bir durum değil.
    Shader'larda bir sorun var gibi duruyor. Gerçi x1400 de SM 3.0 bir kart ama...

Sürücülerini yenilemeyi dene.
    Mobility Radeon kullandığın için düzgün sürücü bulamayabilirsin.
    Omega-DNA sürücüleri vardır. 3rd party bunlar. (ATI değil, dışarıdan birileri yapmış.)
    Ama en çok kullanılan da bunlardır.

Ara biraz google'dan. Bunları indir-kur-dene.

• quote:

Orjinalden alıntı: chivi

he diyosunki yani ubisofttaki onlarca oyun yazılımcısı bunu düşünemiyor
    benim ramim 1 gb beni neden atmıyor?

Aynen onu diyorum.
    Seni atmıyorsa, bu hata oyunun kendinde değil, cracklerinde olabilir.
    Ama bu "koskoca ubisoft bunu düşünemez mi" demek de değil.

Düşünemeyen çok kazma oldu çünkü.
    Birsürü oyun "Memory Leak" sorununu ilk patchle çözdü.

Eskisi gibi Assembler mı kullanıyor millet sanki.
    Dünyadaki programcıların %90ı Assembler'ın A'sını bile bilmiyor artık.

Ver kendini hazır motorlara. Al sana oyun.
    Optimizasyon sıfır.

• arkadaşlar eğer sorun yaşıyor ya da atıyorsa özellikle ses ile iligli sorun yaşıyorsanız çalıştıra dxdiag yazın
    donanım ivmesini basite getirin. Oyunla ilgili bir sorun bu ama bu şekilde atmalara ve ses sorunlarına çözüm oluyor. zaten oyunun readme sindede aynı şey söylenmiş.

* If using Realtek High Definition Audio, Soundmax HD Audio, or nForce Audio, you
    may experience sound anomalies. To work around the problem, reduce the Hardware
    acceleration slider to 'Basic' in the Windows Control Panel -> Sounds and Audio
    Devices -> Audio tab -> Advanced -> Performance tab.
  • quote:

Orjinalden alıntı: slayer983

bu sadece senin ve benim başıma gelmedi arkadaşım. böyle sorunla karşılaşan çok insan var. Ama büyük bir çoğunluk bu durumdan etkilenmediği için ortada önerilecek bir çözümde yok malesef. Yani çok araştırmama rağmen bu konuda somut bişeyler söyleyen kimse çıkmadı. Umarım bi fikri olan vardır. beklemekten başka yapabileceğimiz birşey yok sanırım.

evet ark. yok korsana karşı alınmış önlem bu tarz işlerle korsana son vermeye çalışıyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysselim

quote:

Orjinalden alıntı: beyazpiyon

Memory 3 e yeni geçtim.Oyun ACAYİP sardi valla beni.Oyun kesinlikle süper.Beklediğime değdi.Hiç de baymıyor beni.Bilgisayarımda R6V2,AC kurulu ama,AC daha güzel

Bir de bu Sarecan ve Türk Bayrakları hakkında kesin bilgisi olan bana bilgi verebilecekmi ? Bir de bu bazı konuşmalarda Türkçe seslendirmenin kime ait olduğu ? (Bence Binbir Gece deki Ali Kemal )

Saracen'ler normalde Eyyubiler. Ama bayrağını bulamadıkları için Türk bayrağı koymuşlar.
    İşin garibi, Templar Knightların çoğu da Türkçe konuşuyor...

Sanırım Ubi Montreal'de bizim Türklerden biri çalışıyor. Bir kaç Arap müslüman vs. de var herhalde. Türkçe-Arapça seslendirmeler orjinal çünkü. Karayip Korsanlarındaki gibi yarım yamalak-uyduruk değil.
    Sesler de orada çalışan personele aittir. Tek bir kişinin sesi gibi duruyor çünkü.

Evet garip.Babam yanıma gelmiş izliyordu Türkçe konuştuklarını söyledim ve hoparlörü açtım.Aa iyi güzel dedi de bunlar Haçlı askerleri nasıl oluyorda Türkçe konuşuyor dedi...Sanırım oyun sesleri random dağıtıyor.Ama Türkçe konuşanların yarısı Templars dı bende

• @beyazpiyon : bi oyunu ailenin yanında oynamicaksın bi kere annemin yanında crysis oynim dedim.. bak türkçe konuşuyolar dedim.. adam o sırada okkalı küfür saydı
  • nihayet indirdim ve yükledim. rapidsiz 4 tane direk linkten indi sorunsuz çok şükür. jerusselam'a da girdik. bikaç köylü de kurtardık. oyun çok zevkli ya. insanı sıkmıyo, kolay da değil. kıvam çok iyi bence... call of duty 4 u 3. seviyede bitirdikten sonra 4de deneyip sniper amca ile kastığımız bölümde takıldıktan sonra abartı zorluğun can sıkıcılığını anladım... oyun muhteşem.

ayrıca 1,5 saatte falan atsa da core duo 3ghz + 1gb ram + x1550 250 mb ile açabiliyorum 1024x768de...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wantedman

evet ark. yok korsana karşı alınmış önlem bu tarz işlerle korsana son vermeye çalışıyorlar...

Bunun direk bizim kullandığımız sistemle ilgili bir hata olduğunu düşünüyorum ben. Korsana karşı bir önlem olsaydı hiç kimse oynayamazdı ama oynayan oynuyo valla. Bizdeki sorun apayrı bişey ama nedir bilmiyorum zaten bir bulabilsem eminim bunun çözüme kavuşmasını bekleyten arkadaşlara da ilaç gibi gelecek.

Eski sürümde bile kudüs haricinde ne ses sorunu vardı nede atma sorunu. Sadece kudusle ilgili problem vardı şehre giremiyoduk. girmek için rus patch yapıyoduk ama oda kasıyodu atıyodu falan. Bu sürümde adam gibi oynayamıyorum malesef belli bir süre sonra her bölümde seslerde bozulma başlıyo ve atıyor yada resetliyor makine kendini. oyundan reset atmadan atınca da bir daha oyuna giremiyon hatta diğer oyunlara da giremiyon hata mesajı veriyo. kendim resetliyorum düzeliyor sorun. doanımdan ses ivmesini de düşürdük ama hala aynı.

Saçma sapan bişey işte yaa. Standart birşey olsa herkesde aynı hata olsa şimdi 100 kere çözülürdü. bi standardı yok işte pc nin. Crysisi bile oynuyoz sorunsuz bunu oynayamıyoz

• quote:

Orjinalden alıntı: venomtrk

arkadaşlar eğer sorun yaşıyor ya da atıyorsa özellikle ses ile iligli sorun yaşıyorsanız çalıştıra dxdiag yazın
    donanım ivmesini basite getirin. Oyunla ilgili bir sorun bu ama bu şekilde atmalara ve ses sorunlarına çözüm oluyor. zaten oyunun readme sindede aynı şey söylenmiş.

* If using Realtek High Definition Audio, Soundmax HD Audio, or nForce Audio, you
    may experience sound anomalies. To work around the problem, reduce the Hardware
    acceleration slider to 'Basic' in the Windows Control Panel -> Sounds and Audio
    Devices -> Audio tab -> Advanced -> Performance tab.

Aşağıda belirttiğim gibi:

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Belki daha önce bahsedilmiştir:

Çıkan mavi ekranlar yüzünden oyunu oynayamayanlar, ses kartı donanım ivmesini en yükseğin bir altına, "standart" düzeye getirsin. O da olmazsa, "basit" düzeye.

Sanırım, Audigy'lerde, en azından Audigy1'lerde sorun var (Audigy Value[bütünleşik değil, kart şeklinde], kullanıyorum, XP üzerinde). Tam donanım ivmesi açılınca, ses kartının özel donanımsal getirileri devreye giriyor ve bu da soruna yol açıyor, anlaşılan (zaten, hep aynı yerlerde çıkıyor mavi ekran. Özel bir ses efekti kullanılınca cortluyor, belli ki). FEAR'da da olurdu bu. Hardware Mixing açınca uzun aralıklarla, üstüne EAX 2.0, ondan ziyade EAX HD 4.0 açınca (ki, tüm Audigy'ler HD 4.0 destekler) daha kısa aralıklarla mavi ekran çıkardı.
    FEAR, X-Fi öneriyordu, zaten. Para bulunca bir X-Fi veya, sorun çıkarmıyorsa, Audigy 2 kapmak lâzım. Başka yol yok, gibi. Sömürülmek kaçınılmaz.

Bütünleşik olmayan Audigy 1 ile de benzer sorun var. Yalnız, "basit"e kadar indirmeme gerek kalmıyor, "standart"a indirince çözülüyor (XP). Tabii, mavi ekran harici durumlar için veya diğer ses yongalarında "basit" gerekiyorsa, bilemem.

Bu arada, oyunun 6,38 GB'lik "repack" sürümünü XP üzerinde birkaç gün, aralıksız saatlerce, en yüksek ayarlarda (ve 1280x1024 üzerinde) oynadım, üç büyük şehri(Şam, Akka, Kudüs) de gezdim ve bir kez hata - donma vs. olmadı.

Seste de sorun yaşamadım. Sanırım, çok nadiren, az miktarda eşleme sorunu olabiliyor bazı dövüşlerde(dövüşlerde, kılıç sesi yüzünden rahat gözleniyor. Başka yerde oluyorsa da, henüz dikkatimi çekmedi); ama benim gibi biraz "titiz" biri dahi umursamıyorsa bunu, sanırım mühim değil. Ubisoft düzeltecektir(oyundan kaynaklanıyor, sanırım), WW'ye yama çıkarmamak gibi bir saçmalığa gene imza atmazsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 21 Nisan 2008; 23:27:13 >

• şimdi dikkatimi çeken bişey oldu bu rus fixi nedense normalde 7gb olan oyunu 5 e indiriyo ve kastırıyo bunu anlamış değilim bide bu oyundan atma meselesi bide gamepadle deneyin bn şuan sorunlu versiyonda oynuyorm öle atmak gibi bişeyle karşılaşmadım oda dediğim gibi gamepad olduğu için ama şu rus fixin niye 5 gb da indirdiğini ve niye bukadar kastırdığını anlmadımmm......
  • Belki fazla dil dosyalarını temizliyordur?
  • arkadaşlar oyunda masaya yattığımız laboratuvarda bilim adamının cebinden ışıklı kalem gibi bir şey çaldım.acaba bu nesne ne işe yarıyor?
  • Ben de oyunu yükledim oynadım acre şehrini geçtim.. Ve malum jerusalem e giremedim. Aldığım cd nin yeni versiyon olduğunu düşünüyorum. Çünkü forumda yazılanlara göre. Grafik ayarı 4 e gelen doğru versiyonmuş. Daha sonra oyunu kaldırıp yeniden kurmaya çalıştığım da jerusalem dosyalarında hata veriyor. yeniden dene diyorum olmuyor. Yaa data3.cab dosyası ya da data4.cab dosyasında hata verdiğini düşünüyorum. sadece bu iki dosyayı indirebileceğimiz yer varmıdır...
  • arkadaş bu oyunda ne mal bi arayüz,ne mal bi menü dizaynı vardır böyle yahu.çıkmak için rahat 2 dk didindiriyor,soluk soluğa kaldım valla ekran başında..
  • quote:

Orjinalden alıntı: wildlove

arkadaş bu oyunda ne mal bi arayüz,ne mal bi menü dizaynı vardır böyle yahu.çıkmak için rahat 2 dk didindiriyor,soluk soluğa kaldım valla ekran başında..

Çıkmak için ne uğraşıyosun direk alt f4 yap ben öyle çıkıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: PesimistRap

quote:

Orjinalden alıntı: wildlove

arkadaş bu oyunda ne mal bi arayüz,ne mal bi menü dizaynı vardır böyle yahu.çıkmak için rahat 2 dk didindiriyor,soluk soluğa kaldım valla ekran başında..

Çıkmak için ne uğraşıyosun direk alt f4 yap ben öyle çıkıyorum

doğru ya,sinirden unutmuşum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Belki fazla dil dosyalarını temizliyordur?

belki olabilirrr
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.