Şimdi Ara

Aspirin Deterjan Boyaya Zarar verir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımı ağacın altına koymuştum hep reçine olmuştu zor çıktığı için o an nasıl bir kafadaysam Aspirin temizleyici kullandım.Sonra araştırdığımda baya etkili bir şey gözüküyor.Aracım kurudu ama hava karanlık bir sorun gözükmüyor fakat emin değilim sorun yaşama ihtimalim var mı ?

Yakşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 31 Temmuz 2014; 0:07:27 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aspirin Deterjan Boyaya, Kaportaya Zarar Verir mi?

Araba boyasına zarar verme potansiyeli nedeniyle aspirin deterjan kullanma konusunda endişeleriniz olabilir. İşte bu konuda bilmeniz gerekenler:

• Aspirin (Asperox): Aspirin, salisilik asit içeren ağrı kesicidir. Salisilik asit aşındırıcıdır ve yüksek konsantrasyonlarda boya ve kaportaya zarar verebilir.
    • Aspirin Deterjan: Aspirin deterjan, salisilik asit içerir ve araba boyasına zarar verebilir. Ancak, ticari aspirin deterjanlarında bulunan salisilik asit konsantrasyonu genellikle boyaya zarar vermeyecek kadar düşüktür.
    • Aspirin ile Araba Yıkama: Aspirin ile araba yıkamak tavsiye edilmez. Salisilik asit, özellikle uzun süreli maruz kalımlarda boyaya zarar verebilir ve parlaklığını azaltabilir.
    • Alternatifler: Araba boyasına zarar vermeyen alternatif araba yıkama çözümleri arasında özel araba şampuanları ve deterjanlar bulunur.

Sonuç:

Aspirin deterjanın düşük konsantrasyonlarda araba boyasına zarar vermesi olası değildir. Ancak, aspirin ile araba yıkamaktan kaçınmak ve bunun yerine özel araba yıkama ürünleri kullanmak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Asıl önemli olan aracınız kaç yaşında. Cila en son ne zaman atıldı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rahat ol hic bir sorun olmayacak.daha once ayni sorun yuzunden bende son care olarak metalik gri aracimda denemistim.sonuctan okadar memmun kaldimki simdi her arabayi yikamamda suyun icine 9-10 kerede aspirin fislatiyorum.araba cilalanmis gibi parliyor ve daha gec kir tutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.shadowx

Asıl önemli olan aracınız kaç yaşında. Cila en son ne zaman atıldı?

Aracım eski 97 modem renault 19 tavanda hafif güneş yanığı da var.

Cila vs atılmadı
  • aracin motorunda,koltuklarda avanda her yerinde kullanabilirsin.arkadasin arabanin koltuklari les gibiydi.aspirini tavsiye ettim,hatta beraber giristik koltuklara.sonuc ordada gayet iyiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: anka0658

rahat ol hic bir sorun olmayacak.daha once ayni sorun yuzunden bende son care olarak metalik gri aracimda denemistim.sonuctan okadar memmun kaldimki simdi her arabayi yikamamda suyun icine 9-10 kerede aspirin fislatiyorum.araba cilalanmis gibi parliyor ve daha gec kir tutuyor.

teşekkürler.Gerçekten çok etkili sıkar sıkmaz hemen eritti lekeleri aktı.Temizlerken de hiç elime beze arabanın rengi bulaşmadı ışıkla baktım problem gözükmüyor inşallah olmaz ama tek biziz herhalde araba kaputunda deneyen başka yorum veya öneri bulamadım :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

quote:

Orijinalden alıntı: mr.shadowx

Asıl önemli olan aracınız kaç yaşında. Cila en son ne zaman atıldı?

Aracım eski 97 modem renault 19 tavanda hafif güneş yanığı da var.

Cila vs atılmadı

Araçlarda cila boyayı koruyan katmandır. Eğer bu katman yoksa ki sizin aracınızda yoktur neyle yıkarsanız yıkayın boyanız her geçen gün biraz daha soluklaşır matlaşır ve incelir. Kullandığınız kimyasal çok aşındırıcı birşey değil. Herhangi bir deterjanla yıkanmış kadar aşınır en fazla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

quote:

rahat ol hic bir sorun olmayacak.daha once ayni sorun yuzunden bende son care olarak metalik gri aracimda denemistim.sonuctan okadar memmun kaldimki simdi her arabayi yikamamda suyun icine 9-10 kerede aspirin fislatiyorum.araba cilalanmis gibi parliyor ve daha gec kir tutuyor.

teşekkürler.Gerçekten çok etkili sıkar sıkmaz hemen eritti lekeleri aktı.Temizlerken de hiç elime beze arabanın rengi bulaşmadı ışıkla baktım problem gözükmüyor inşallah olmaz ama tek biziz herhalde araba kaputunda deneyen başka yorum veya öneri bulamadım :d

ben yaklasik 2 senedir,hemen hemen her yikamada sikiyorum suya.aracimin boyasinda en ufak deforme olmadi.aracimi severim,sakinirim kullanirken.eger zarar verecek olsa degil aspirin kullanmak,bagajda bile tasimazdim

• ya bu aspirin kırmızı kutulu fıs fıs olan değil mi, geçenlerde ev temizliğinde fayanslara kullanmıştı evdekiler...eminsiniz değil mi boyada aşınma falan yapmıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

ya bu aspirin kırmızı kutulu fıs fıs olan değil mi, geçenlerde ev temizliğinde fayanslara kullanmıştı evdekiler...eminsiniz değil mi boyada aşınma falan yapmıyor...

Aynen o
     Aspirin Deterjan Boyaya Zarar verir mi ?

Herkese zaman ayırdıkları ve yorum yaptıkları için teşekkür ederim

Benim araçta ön kaput kurumuş sorun gözükmüyor ama karanlık emin değilim tavan ıslak çiğ yağıyor sabaha anca görebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 31 Temmuz 2014; 0:31:37 >

• quote:

ya bu aspirin kırmızı kutulu fıs fıs olan değil mi, geçenlerde ev temizliğinde fayanslara kullanmıştı evdekiler...eminsiniz değil mi boyada aşınma falan yapmıyor...

evet ta kendisi evlerde kullanilan aspirin bahsettigimiz.ben zararini gormedim,kaportadaki agaclardan damlayan lekelerden,motordaki yag atiklarina,jantlardaki yapsan ve yikamayla cikmayan balata tozlarina,camlardaki kirec lekelerine kadar her yerde kullandim.hepsinde olumlu sonuc aldim.genede siz aracinizda kullanirken once ufak bolgede deneyin isterseniz.

• quote:

quote:

evet ta kendisi evlerde kullanilan aspirin bahsettigimiz.ben zararini gormedim,kaportadaki agaclardan damlayan lekelerden,motordaki yag atiklarina,jantlardaki yapsan ve yikamayla cikmayan balata tozlarina,camlardaki kirec lekelerine kadar her yerde kullandim.hepsinde olumlu sonuc aldim.genede siz aracinizda kullanirken once ufak bolgede deneyin isterseniz.

aracın camlarına yağlı boya damlamıştı geçen sene, 2 kere gaz yağı yaptım ama çok çok ufak lekeler var halen...

camlarda deneyeceğim, genelde bu tür zift,boya sıçraması gibi lekelere gaz yağı öneriyorlar...

• Akşam Real marketde gördüm ev arac vs heryerde kullanılır yazıyordu uzerınde fıyatı 3 liraydı kampanya yapmıslar heralde..
  • quote:

quote:

quote:

aracın camlarına yağlı boya damlamıştı geçen sene, 2 kere gaz yağı yaptım ama çok çok ufak lekeler var halen...

camlarda deneyeceğim, genelde bu tür zift,boya sıçraması gibi lekelere gaz yağı öneriyorlar...

yagli boyali yerlere sikin ve arkasindan jilet veya maket bicaginin ucuyla hafif hafif kaziyin boyayi.sonra tekrar sikin ve silin.buyuk ihtimalle gidecek lekeler.

• Şuan kontrolü sağladım hiç bir sorun gözükmüyor.

Bizim boyası gitmiş eski araçta sorun olmadıysa yeni araçlarda hiç bir problem yaratmaz herhalde

Konuyu okuyup yorum yazan herkese teşekkür ederim
  • oto kuaförler bu aspirinle genelde motor kısmının temizliğiniyapıyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.