Şimdi Ara

Asosyalim korkuyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
3
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok fazla arkadaşım var fakat ben sürekli asosyal olmayı tercih ettim haftada en fazla 3 kere çıkardım.biraz cahillik de var.Şehir dışına çıkmam lazım üniversite için.Sanki orada tek başıma yaşayamam gibime geliyor.Ya ne biliyim korkuyorum valla ya.Gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Lütfen dalga geçerek cevap vermeyin yardimınıza ihtiyacım var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

• Güncel bende ama kimler kimler yaşıyo ya sıkıntı olmaz gibi
  • Bana takıl hayatı yaşa panpa
  • Niye korkuyorsunuz ki ? Bende lisede insanlarla fazla samimi olmadım şehir dışına çıkacağım ama korkmuyorum.
  • Sınav yılı harici antidepresan tavsiyemdir, ben de asosyaldim baya açtı beni ama sınav yılı kesinlikle kullanmayın.
    Hemen bi psikiyatriste gitmeni öneririm.
  • Benden daha asosyal olamazsın ben özel üniversiteye gideceğim bir de Ben de korkuyorum ama akışına bırakmak en iyisi kimler okuyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çalışmaktan korkuyorum !!!
    20 yıl önce açıldı
    insanlardan korkuyorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya insanların sürekli laf sokma çabası delirtiyor beni.Egosuz çok az insan gördüm.Insanlarin hareketleri mide bulandırıcı geliyor.Ben onlara nasıl alışacam

• Bana asosyalmişsin gibi gelmedi, haftada 3 kere dışarı çıkmak çok da az sayılmaz. Abartıyorsun bence başka şehre giden her insanda yapamama korkusu olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: yesvetvicce

Ya insanların sürekli laf sokma çabası delirtiyor beni.Egosuz çok az insan gördüm.Insanlarin hareketleri mide bulandırıcı geliyor.Ben onlara nasıl alışacam

Her insan aynı değil hocam zaten o insanların genelde karekteri oturmamış oluyor kesin buluruz birilerini kafa olarak.
  • Asosyallik seçimdir sosyal fobi değildir. Ben de asosyal olmayı daha çok seviyorum ama bir düğmeye dokunmak gibi istediğim zaman da sosyal oluyorum. İlk önce asosyal misin yoksa sosyal fobin mi var çünkü sadece asosyalsen sosyal ilişkiler zor gelmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dreamers -- 17 Temmuz 2017; 20:31:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pearlie

Bana asosyalmişsin gibi gelmedi, haftada 3 kere dışarı çıkmak çok da az sayılmaz. Abartıyorsun bence başka şehre giden her insanda yapamama korkusu olur.

haftada 3 kere anca 2ayda 1 oluyor. 1 hafta evden çıkmadığm oldu.

• Haftada 3 diyo ya o nasıl asosyallik kardeş 3 ay evden çıkmadığımı bilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: ßreaking ßad

Asosyallik seçimdir sosyal fobi değildir. Ben de asosyal olmayı daha çok seviyorum ama bir düğmeye dokunmak gibi istediğim zaman da sosyal oluyorum. İlk önce asosyal misin yoksa sosyal fobin mi var çünkü sadece asosyalsen sosyal ilişkiler zor gelmemeli.

Açıkça konuşuyum.Çok arkadaşım var ama benim umursamaz tavırlarimdan dolayı geneli geçici oluyor.

Bir de şöyle bir şey var.Bir konu açıldığnda o konu hakkında çok bilgim olmaz genelde.Genel kültürüm zayıftır.Bu beni çok zorluyor insanlar arasında.Bazen komik duruma düşüyorum

• yesvetvicce Y kullanıcısına yanıt
    Benim de çok arkadaşım var ama hiçbirini umursamıyorum ve o yüzden zayıflıyor çoğu, umursamama sebebim de sosyalliği insanı alçaltan bir şey olarak görmem ama gerektiğinde sosyal olmayı bilmek lazım.

Kitap okumaya başla, ben de tam tersi arkadaşlarımın entelektüel olarak alçak olduğunu düşündüğümden çok konuşmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dreamers -- 17 Temmuz 2017; 20:39:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßreaking ßad

Benim de çok arkadaşım var ama hiçbirini umursamıyorum ve o yüzden zayıflıyor çoğu, umursamama sebebim de sosyalliği insanı alçaltan bir şey olarak görmem ama gerektiğinde sosyal olmayı bilmek lazım.

Kitap okumaya başla, ben de tam tersi arkadaşlarımın entelektüel olarak alçak olduğunu düşündüğümden çok konuşmuyorum.

Hangi kitapları önerirsin

• pearlie kullanıcısına yanıt
    ben bir aydır dışarı çıkmıyorum. bir ay önce de doktora gitmek için çıktım.
  • yesvetvicce Y kullanıcısına yanıt
    İngilizce biliyorsan şuraya kitap listemi bırakayım.
    Goodreads
    Burak’s books on Goodreads (1,826 books)
    https://www.goodreads.com/review/list/51638215?shelf=%23ALL%23

Bilmiyorsan da klasikleri, Otostopçunun Galaksi Rehberi, Carl Sagan, Joseph Campbell ve Yunan felsefecilerini öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Dreamers -- 17 Temmuz 2017; 20:54:29 >

• Hocam çok ağır bir asosyalliginiz yok bence, ben de eskiden kısmen asosyal sayılırdim ancak o sadece saçma sapan bir çevrem vardı ondan kaynaklı idi. taşınma vs. derken şuan kafa dengi arkadaşlarım olan bir çevrede bulunuyorum. Yine boş insanlarla takılmıyorum ve asosyal de değilim.

Yani demek istediğim şu , asosyallik bir tercihtir diyorlar ancak bazen şartlar insanı zorluyor. Bu yaşantında mutlu değilsen bir kere önce bunun farkına var , asosyal olmanın büyük sebebi yaşadığın cevre yani şartlar mı yoksa senin yaşam tarzına mi?

Yaşam tarzın sebeb oluyorsa kendini değiştireceksin bunun başka çözümü yok.

Not: bu yazı asosyallik üzerine yazılmıştır. Ve hiçbir şekilde uzman görüşü değildir. Yalnizca kendi dusuncelerimden oluşmuştur.Eğer derdin ,toplum içine çıkamam, sınıfta rahat oturamam, yurtta kimseyle tanisamam ise sosyal fobi olarak bak olaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 17 Temmuz 2017; 20:56:25 >

• SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Ben de sınav zamanı sadece doktor için çıkıyordum ama bence asosyal bir insan değilim ya girdiğim ortamda arkadaş edinirim genelde ama onu devam ettirmeye üşeniyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.