Şimdi Ara

Askerlikte komando,bahriyeli,vs olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
46.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Başlıkta da belirttiğim gibi bu durum ne gibi durumlarla belirlenmekte?
    Okumuşluk derecesi mi?
    çalışma derecesi mi?
    fiziksel görünüş mü?

Teşekkürler...

• Komando:Fizik+psikoloji k bakımdan sağlam olmak
    Bahriyeli: Denizden çok uzak olmamak
  • Teşekkürlerde ben bunu sormadım.Mesela ben askere gideceğim.Ben komando olmak istemezsem,zorla olacak mıyım?
    Ya da bana bahriyeli diyeceklerse ya da havacı neye dayanarak buna karar verecekler?
  • zorla olackasın başka çaren yok ben gitmem diye bir şey yapamazsın
    ama komando kışlasına gittiginde saglık kontrolü felan yapıyorlar ve herhangi bir yerinde dövme face vb birşey olursa komando yapmıyorlar
  • 20 yaşındaki adam her işe yarar derler ve neolacağının hiçbir garantisi yok.yalnız şunun garantisini veririm,nüfusun doğudaysa batıya,batıdaysa doğuya gönderirler.Torpilliysen istediğin yere
  • Zorla diye birşey yok sana askerlik bilgilerini doldururken soruyorlar komando olmak istiyormusun diye buna sen karar veriyosun ben askerlik subesindeki askerle tartıstım bunun yuzunden komando olmak istiyomusun diye sordular bende hayır dedim asker senden olmaz zaten dedi bende hiç yoktan senin gibi amele olmam bi rutbem olur dedim arkasını dondu gitti. Uzun lafınn kısası sen kendin seçiyosun fakat bahriyeli olmak için gereken şartları bilmiyorum kardeşim..
  • Yani komutan bana seni komando yazdım derse,
    ben komando olmak istemiyorum.Beni başka birşey yapar mısınız?
    Deme hakkım yok mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astsubay Olmak
    8 yıl önce açıldı
    ASKERDE ONBAŞI OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @TIMERIDER

Benim kütük Artvin batıda mı yapcam tam anlamadım da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzRégén

@TIMERIDER

Benim kütük Artvin batıda mı yapcam tam anlamadım da.

Ya yok öyle bişi eskidenmiş o torpil işini bilmiyorumda artık oyle kalmadı....

@swashbucker.

Kardeşim askerlik subesine gittiğinde sana bir dizi soru soruyorlar ... Komutanın seni komando yazmak gibi yetkisi oldugunu dusunmuyorum eğer sen yazdırdım sildrmem gerek diye soruyorsan o konu hakkında bilgim yok..
  • Bildiğim kadarıyla komando olmayı sen istiyorsun fakat seçimi onlar belirliyor, yani isteyenler arasında seçme yapıyorlar. Her isteyen komando olamıyor. Olanlar da idmanlarda ölebiliyor, komandoluk zor bir konumdur.

Bahriyeli olma konusu ise kesinlikle torpil veya şanstır. Denizci olmak herhangi bir avantaj sağlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 8 Şubat 2010; 19:02:10 >
  • Komando olmayı sen istiyorsun, belirli testleri geçersen seçiyorlar.
  • valla ben tankçıydım niye tankçı yaptılar hiçbir fikrim yok hertürlü insan vardı üniversite mezunu da vardı hiç okul yüzü görmemiş adamda var. uzunu kısası şişmanı zayıfı hertürlü insan vardı garip bir durum yani
  • Komando yada denizci olmak

Biraz uzun biraz kısa anlatıcam uzun konudan başlıyorum
    Komando dendiginde akla önce kendinden kesinen kesin anlamına geliyor. mesela bir iş yerine giriyorsunu yeni başlıyorsunuz okulunuzdan yeni mezun oldunuz ve işin erbabını bilmiyorsunuz yada yarım biliyorsunuz usta olmak icin aşamalar vardır birde yetenek tabiki öncelikle çırak kalfa ve usta gibi kavramlar işte neyse bu işte merdiven atlamak gibi işin başlangın seviyesi var tabi askeride komando olmak iki turlu veya 3 turlu ama iki turlusu her zaman gorunun cinsten birincisi komando er egitim komanda tugayı gibi bölüklere acemilikte başlamak yani siz istemeden belli oluyor oraya dustugunuz bunu doktor gözetiminden gectiginiz icin sağlık raporları onaylıyor yani ve acemiginin komando er komutanıgı vs oldugunda siz kesin komando olmuş oluyorsunuz . komando olmanın ikinci celb(Mecazi bir terim ) i ise uzman erbaş sınavları yada söyle diyim sınav tabbikat mulakat vucut beden sınavı vs iceriklere sahip detavlı bir döneme tabi tutulmak yani uzam komando olmak tabiki maaş a bağlanıp 10 yıl göreve tabi tutulmakta cabası ve rutbe yukselmesi astegmen uzman olamk vs ... askeri bir hastaneye gidip cekap yapılırcasına her yerinizin inceenmesi , kadarda kolay degil yani o maaşı amak kimse maaşında olmasın sakın aldanmayın yani bizler türküz yani vatanın icin gitmelisin ve kabullenmelisin komando olmayı kolay degil (Ne cok dedim kolay degil ) :D bu bana hastanedeki hayat mucadelesi gibi geldi evet öylede vatan icin yaşam mucadelesi komando olmak ve ileriye yönelmek
    Denizci olmak
    Bazen diyorum bahriyelilerin kıyafetleri yaz kış ne guzel diye ama denizci olmakta komando kadar zor bişey
    bazen aylardır denizde kalıyorsunuz ve ana baba kardeş eş düşünüyorsunuz denize baktıgınızda ufkunuz ufuklarda yüzüyor geriye kaan gel teskere demek ama o da kolay gecmiyor karada olmak başka bir şey denizd eolmak başka biraz yaşamış gibi anlatıyorum ama dah ne denizciyim ne komando dedelerim yaşamın ondan bu hisler icimde neyse her limanda bir kıza aşık olmakta var aman haaa yakalanmayın komutana denizcisin sen duygularına hakim bile olamazssın :) devam ediyorum anlatmaya denizci boylu posu bi o kadar denize aşina olmuş kişiler katılıyor tam oarak neye göre bilmiyorum ama lisansı lan yüzmeyi iyi bilen denize alışkın kişiler alınıyor olmal klavyemde bi sıkıntı var o yuzden anatırken harferde sıkıntı olmutur eminim :) neyse komando olmak denizci omak gerçektende zor ama nasip etmişse Allah luryorsunuz kaderi ilahi denir ya işte mevlana gibi hiser benimkide :)

• Bana komando olmak istermisin diye sormuşlardı evet demiştim Foça'da 3 ay kadar eğitim alıp askerliğimin kalan kısmını Güneydoğu'da komando olarak yapmıştım.

Kendinize güvenmiyorsanız kesinlikle komandoluk size göre değil aklınızdan bile geçirmeyin. O eğitime herkez dayanamaz. Fakat komando olmak ayrıcalıktır

Komando Olmak Zordur

Komanda Olmak Onurumdur

Olur ya bir çatışmada ölürsem
    Arkamdan yas tutmayın
    Bırakın toprağımda rahat uyuyayım

Bedenimden komandomu çıkarmayın
    Onlar benim gururumdur
    Ölünce kefenim olacak

Başımdan mavi beremi çıkarmayın
    O benim şanım şerefim olacak

Ayağımdan botlarımı çıkarmayın
    Onlar nice yollar aşacak
    Şehit olursam sırat köprüsünden geçecek

Elimden tüfeğimi almayın
    O benim mezarıma sembol olacak
    Yaramın kanını silmeyin
    Ahirete hesabı sorulacak

Göğsümden kör kurşunu çıkarmayın
    O benim madalyam olacak...

Bu şiir, Hakkari-Çukurca-Üzümlü Jandarma karakolunda görevliyken 12 Aralık 1993 günü saat 21:00 sularında bölücü eşkıya ile yapılan silahlı çatışmada kahramanca çarpışarak şehit düşen Mustafa oğlu, Sakarya 1972 doğumlu Jandarma Komando onbaşı Zekeriya Gülyaman'ın (1972/4) şahsi eşyalarının içinden çıkmıştır.

Yine çağırsalar yine giderim Komando olarak!!!

• Bende denizciyim ama Ankara'dayım şafak 103
    Şöyle birşey
    ben ortaokul menzunuyum...hiç bir konu ile ilgili sertifikam yok...
    Direk sülüyü aldığımda Dz Er yazdığını gördüm
    ve Şuanda Binlerce asker içinden özenle seçilerek alınan yer; Deniz Kuvvetleri Karargahı'ndayım...

Yani bu askerlik işinin ne ve nasıl olduğu belli olmuyor...

Bak şimdi,önümde cumhurbaşkanının geçtiği biryerdeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 8 Mayıs 2010; 13:08:18 >

• Bu konuyu görmem iyi oldu.

Bahriyeli olmak için hangi şartlar alınıyor ? Nasıl bahriyeli olunuyor ? Neye göre bahriyeli olunuyor arkadaşlar ?

Tek kardeşim.Kütüğüm Giresun / tirebolu.

Doğma büyüme istanbulluyum.

2 yıllık üni mezunyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 15 Ocak 2011; 14:29:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Bu konuyu görmem iyi oldu.

Bahriyeli olmak için hangi şartlar alınıyor ? Nasıl bahriyeli olunuyor ? Neye göre bahriyeli olunuyor arkadaşlar ?

Tek kardeşim.Kütüğüm Giresun / tirebolu.

Doğma büyüme istanbulluyum.

2 yıllık üni mezunyum.

Bende merak ediyorum
  • Bülent Ersoy'da askerliğini bahriyeli olarak yapmış iyi düşünün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.