Şimdi Ara

Askerliği komando olarak yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
17.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2B577C05 -- 24 Temmuz 2014; 17:16:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerliği Komando Olarak Yapmak

Askerliği komando olarak yapmak, Türkiye'de askerlik yükümlülüğünü yerine getirenler için zorlu ve gururlu bir seçenektir. Komando birlikleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin seçkin ve en iyi eğitimli birimleri arasında yer alır.

Komando Olmanın Avantajları

Askerliği komando er olarak yapmak, sayısız avantaj sunar:

• Fiziksel ve Zihinsel Zorluk: Komando eğitimi, fiziksel dayanıklılığınızı ve zihinsel gücünüzü son sınırlarına kadar test eder.
    • Liderlik Becerileri: Komandolar, zorlu koşullar altında liderlik ve takım çalışması becerilerini geliştirirler.
    • Disiplin ve Özgüven: Komando eğitimi, sıkı disiplin ve öz güven aşılar.
    • Askeri Kariyer Olanakları: Komando birliklerinde görev yapmak, askeri kariyerinizde ilerlemenize yardımcı olabilir.
    • Kişisel Gelişim: Komando eğitimi, dayanıklılık, kararlılık ve özveri gibi değerli kişisel nitelikler geliştirir.

Komando Eğitiminin Süresi ve Zorluğu

Komando eğitimi, altı ay gibi uzun bir süredir ve son derece zorludur. Adaylar, zorlu fiziksel egzersizler, atış eğitimi, yakın dövüş teknikleri ve hayatta kalma becerileri dahil olmak üzere yoğun bir eğitim programına tabi tutulurlar.

Komando Olma Gereklilikleri

Komando birliklerine katılmak için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
    • 18-29 yaş arasında olmak
    • Lise veya dengi bir okuldan mezun olmak
    • Sağlıklı ve fiziksel olarak uygun olmak
    • Sabıka kaydının temiz olması

Sonuç

Askerliği komando olarak yapmak, cesaret, dayanıklılık ve özveri gerektiren bir yolculuktur. Zorlukları aşmaya ve seçkin bir komando olma ayrıcalığını yaşamaya hazırsanız, bu yol sizin için olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben ıspartaya gidiyorum,meslekçi olmak bana göre her zaman daha iyi.senmi kurtarcan bu vatanı
  • Komando olmak bir şereftir Allaha şukur ben erişmiştim o şerefe.. Dostum dilekçe ver ve gittiğinde boluk komutaninla konuş, sanmiyorum değişceğini ama bi dene.. Eskiden oluyordu ama şimdi bilemiyorum bende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda eğitim gördüğüm için gururluyum. Sonrasında hakkari/şemdinli.

Bi daha düşün zordur

329.Dönem Asteğmen Komando
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andrew_

Komando olmak bir şereftir Allaha şukur ben erişmiştim o şerefe.. Dostum dilekçe ver ve gittiğinde boluk komutaninla konuş, sanmiyorum değişceğini ama bi dene.. Eskiden oluyordu ama şimdi bilemiyorum bende.

Ne yapacağımı bilmiyorum içimde hala bir umut var açıkcası jandarma olduğu için işin içinde bir şekilde oradan komandoya atlıyabilirmiym onu düşünüyorum boyum 186 kilom 86 bölük komutanına ne diyeceğim komutanım ben komando olmak istiyorum mu ? Küfür eder gibime geliyor..Ayrıca acemi bir er olarak bölük komutanı ile konuşma fırsatını nasıl yakalıyacağım..Dilekçe konusuna gelince değerlendirirlermi bilmiyorum ama dilekçe yazma ve verme kısımları hakkında özet olarak aydınlatabilirseniz seviniim.9.jandarma eğitim alay komutanlığı hakkında biraz araştırma yaptım tim ve komando eğitimi veriyormuş ama çoğu asılsız cevaplar için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: cnrylmz68

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda askere gidiyorum gideceğim yer belli oldu 9.jandarma eğitim alay komutanlığı ne yazık ki meslek lisesi mezunuyum ve mobilya imalatçısı hizmet eri olarak yazıyor silüsümde ancak ben mesleğimi yapmak istemiyorum komando olmak istiyorum gittiğim alayın ismi içerisindede komando eğitim e dair hiçbirşey geçmiyor.En azından jandarma olduğu için orada herhangi bir şart ile dilekçe,gönüllülük vb. şekilde komando olabilirmiyim

hayır eğer hizmet birliğine verildıysen komando bırlıklerıne katılamazsın.. Komando Tugaylarında sadece komando bırlıklerı yanı 4 ten 12 ye kadar olan bırlıkler arazıye cıkıp operasyonlara katılırlar .

Hızmet bırlıgı ve dıger gerı plan bırlıklerı gerı besleme ıle alakalıdırlar. Komando bırlıklerının ıhtıyaclarını karsılarsınız. Tugayın ıslerını halledersınız vs. vs.

Askerıye de meslek erbabı olan askerler çok onemlıdır dağa istesende surmezler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mechanicstorm

Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda eğitim gördüğüm için gururluyum. Sonrasında hakkari/şemdinli.

Bi daha düşün zordur

söylemeden yapamıycam sen ayvayı yemişsin. Eğitiminiz o kadar zorluki çok küfür edeceksin.

Sanırsın ki bordobereli eğitiyorlar ben asteğmen eğitimi kadar pis bişey görmedim askerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HordeMaster

Nekadar heveslisiniz b.k yolunda ölmeye.

yazıklar olsun sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zaten Bıkkın Halim

quote:

yazıklar olsun sana

I only tell the truth my lord.

• quote:

quote:

quote:

yazıklar olsun sana

Şehit olamaya . yolu diyorsan ney dogru yol acaba

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Andrew_

Komando olmak bir şereftir Allaha şukur ben erişmiştim o şerefe.. Dostum dilekçe ver ve gittiğinde boluk komutaninla konuş, sanmiyorum değişceğini ama bi dene.. Eskiden oluyordu ama şimdi bilemiyorum bende.

Ne yapacağımı bilmiyorum içimde hala bir umut var açıkcası jandarma olduğu için işin içinde bir şekilde oradan komandoya atlıyabilirmiym onu düşünüyorum boyum 186 kilom 86 bölük komutanına ne diyeceğim komutanım ben komando olmak istiyorum mu ? Küfür eder gibime geliyor..Ayrıca acemi bir er olarak bölük komutanı ile konuşma fırsatını nasıl yakalıyacağım..Dilekçe konusuna gelince değerlendirirlermi bilmiyorum ama dilekçe yazma ve verme kısımları hakkında özet olarak aydınlatabilirseniz seviniim.9.jandarma eğitim alay komutanlığı hakkında biraz araştırma yaptım tim ve komando eğitimi veriyormuş ama çoğu asılsız cevaplar için teşekkür ederim

Aaa bak. Jandarma boluklerinde komandoluga yatkin olanlari komando boluklerine goturuyorlar. Komando boluklerinden Rdm ler yani curuk elmalar jandarmaya veriliyor... Degis tokus yani... Biraz uğraşirsan neden olmasin? (:

Boluk komutani bascavus yada ustegmen, yuzbasi falan oluyor. Rutbece buyuk degiller. Cikicaksin karsisina bagira bagira tekmil vericeksin çakı gibi durup. Ben komando eğitimi alip dogudaki silah arkadaslarimin yanina katilmak istiyorum, bu serefli vatanim icin gorevimi orada yapmak istiyorum dicen.. Alnindan oper bee ne kufru :) Buyutme askerligi cok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ökaryot

quote:

quote:

quote:

yazıklar olsun sana

Şehit olmak değil ne için şehit oluyorsun ona bakacaksın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda eğitim gördüğüm için gururluyum. Sonrasında hakkari/şemdinli.

Bi daha düşün zordur

söylemeden yapamıycam sen ayvayı yemişsin. Eğitiminiz o kadar zorluki çok küfür edeceksin.

Sanırsın ki bordobereli eğitiyorlar ben asteğmen eğitimi kadar pis bişey görmedim askerde.

adam 329. dönem diyor, geleli kaç sene olmuş sen neden bahsediyorsun.

kaç yaşındasın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yazıklar olsun sana

Şehit olmak değil ne için şehit oluyorsun ona bakacaksın

Eli kanli teroristler koyu basip insanlari, bebekleri, ogretmeni oldurmesin diye sehit oluyorsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

yazıklar olsun sana

Adam teröristse leş olmak ona daha cazip gelir tabi.
    Askerlik Şubesindeyken daha orada kutucuklarda komando ibaresi vardı onu işaretleseydin belki giderdin fakat artık zor zaten meslekçiymişsin bilgisayar falan olsaydın belki komamdoya giderdin ama mobilyacı çok yok o yüzden fazla umutlanma. Ama o kiloyla öttürürlerdi seni komando taburunda. Reel hayatta dakikada 35 40 şınav çekenler bile ağlayacak kadar yoruluyorlarsa düşün ne kadar zor olduğunu. Bayıldığında bile durmak yok ayıltıp tekrar devam ettiriyorlar Isparta'da Bolu'da

• quote:

Orijinalden alıntı: kimano

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Bi daha düşün zordur

adam 329. dönem diyor, geleli kaç sene olmuş sen neden bahsediyorsun.

kaç yaşındasın?

ha ben gidiyorum olarak anladım. Döneminede bakmadım zaten.

30 yaşındayım bu arada askerden geleli 9 veya 10 yıl oldu

• quote:

Eli kanli teroristler koyu basip insanlari, bebekleri, ogretmeni oldurmesin diye sehit oluyorsun.

• aman yarabbi başlığı komado ejderi diye okudum. oruç kafayı yok etti

• quote:

Orijinalden alıntı: PS3!BF3!

quote:

quote:

quote:

quote:

yazıklar olsun sana

Askerlik Şubesindeyken daha orada kutucuklarda komando ibaresi vardı onu işaretleseydin belki giderdin fakat artık zor zaten meslekçiymişsin bilgisayar falan olsaydın belki komamdoya giderdin ama mobilyacı çok yok o yüzden fazla umutlanma. Ama o kiloyla öttürürlerdi seni komando taburunda. Reel hayatta dakikada 35 40 şınav çekenler bile ağlayacak kadar yoruluyorlarsa düşün ne kadar zor olduğunu. Bayıldığında bile durmak yok ayıltıp tekrar devam ettiriyorlar Isparta'da Bolu'da

Ben zaten o kutucuğu işaretledim.Ve meslekte bonservisim yok yani tamam bu mesleği okudum ancak zorunlu bir şekilde okudum ve devamını kesinlikle getirmedim.Stajımıda tamamlıyana kadar neler çektim :) Oradada mobilyayla alakalı bir yere verirlerse intihar ederim :)) kilodan bahsetmişsin komando olmak için 160 kilomu olmak gerekiyor bu ideal kilodur hatta birazdaha fazla bile

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PS3!BF3!

quote:

quote:

quote:

quote:

yazıklar olsun sana

Ben zaten o kutucuğu işaretledim.Ve meslekte bonservisim yok yani tamam bu mesleği okudum ancak zorunlu bir şekilde okudum ve devamını kesinlikle getirmedim.Stajımıda tamamlıyana kadar neler çektim :) Oradada mobilyayla alakalı bir yere verirlerse intihar ederim :)) kilodan bahsetmişsin komando olmak için 160 kilomu olmak gerekiyor bu ideal kilodur hatta birazdaha fazla bile

Kardeşim az değil fazla anlamında söyledim. 186 boyun ideal kilosu 78 kilo civarlarıdır aşağı yukarı 2 kilo oynar, tabi vücudun fit şekilde 86 kiloysa yani yağ yerine protein varsa zorlanmazsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.