Şimdi Ara

Askerlik ve Yüksek Lisans Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba,


    öncelikle sorunum tecilim 05.09.2020 tarihinde yani 3 gün sonra bitiyor. Marmara universitesinde yüksek lisans başvurumu yaptım ama başvuru sonuçları 01.10.2020 tarihinde açıklanacak. yani tecilimin bitişinden hemen hemen 1 ay sonra.


    Tecilim bittikten sonra askerlik şubesine gidip tecilimi bozup, yüksek lisansa başladıktan sonra tekrar tecil edebilir miyim? Yoksa tecilim bozulur bozulmaz askerlik işlemlerine başlarlar mı?


    Yada askerlik şubesine gitmeden 1 ay kaçak durumunda kalıp, yüksek lisans kaydı yapıp tecil yaptırabilir miyim? (bildiğim kadarıyla üniversite tecil olmadan kayıt yaptırmıyor)


    bu sene yüksek lisans yapmam gerek, o yüzden konu ile ilgili bilgisi olan varsa çok memnun olurum. 3 gün sonra tecilim bitiyorken ve yüksek lisans sonuçları 1 ay sonra açıklanıyorken bunu nasıl gerçekleştirebilirim?


    teşekkürler.




  • takip

  • Bu tür işlemler için askerlik şubesi ile görüşmenizde fayda var. Benim tecil bitime yakın üniversiteden kaydımı sildirdim tekrar başka bir üniversitede yüksek kaydı yapabilmek için. Kaydı sildirince ileri tarihli tecil bayağı yakın tarihli oldu ama yine de kayıt tarihinin sonrasındaydı. O yüzden bende sıkıntı olmadı ama 2 arkadaşımın böyle bir şansı olmadığı için onlar şube ile görüşmüşlerdi. Biri doktoraya kayıt olacaktı bir şekilde dediğim gibi konuşup halletti. Diğeri de yüksekten atılacaktı. O da şubeye gidip yok askeri araç projesinde çalışıyorum. Askere gidersem proje yarıda kalacak tarzı hikaye anlattı, onun da tecili uzattılar. Devamında da zaten tez uzatması almıştı.

  • o nasıl bir anlatımdır! tecilin bittiyse nasıl gidip tekrar tecili bozacaksın? zaten süresi geçmiş oluyor. eğer yüksek lisansı kazanacağından çok eminsen 1 aydan bir şey olmaz gibi. zaten üniye kayıt olunca onlar tecili hallediyor. benzerini burada üniversite için yapanlar vardı, yüksek lisans içinde geçerlidir büyük ihtimal.

  • Holy Templar kullanıcısına yanıt

    tecilim bitmedi, 2gün var. hemen gidip tecili bozup kaçağa düşmemek adına öyle birşey yapabilir miyim diye düşündüm. Çünkü kaçak olduğunda üniversite kaydını yapmıyor. Sıkıntıyı hallettim ama yıl sonuna kadar tecilli olduğuma dair bir kağıt hazırlayıp verdiler. Okula bunu ver dediler. teşekkür ederim yardımlarınız için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheSayer -- 3 Eylül 2020; 19:1:42 >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Aynen yıl sonuna kadar tecil uzatma kağıdı verdiler. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.